Νυχτερινή λαθροθηρία στην ορεινή Ροδόπη

0

Από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου μέχρι και σήμερα, κατατέθηκαν από Θηροφύλακες της Κομοτηνής έξι μηνύσεις περί Θήρας στη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης.

Στην πιο πρόσφατη περίπτωση, κλιμάκιο της Θηροφυλακής εντόπισαν την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, άνδρα που κινούταν ύποπτα με όχημα σε ορεινή περιοχή του νομού Ροδόπης και κατείχε κυνηγετική καραμπίνα γεμάτη με φυσίγγια και εκτός θήκης. Σε έλεγχο που επιχειρήθηκε από τη Θηροφυλακή, ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε να διαφύγει χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η παραπάνω ορεινή περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, παρακολουθούταν συστηματικά για περίπου 15 νύχτες από τους Θηροφύλακες και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κατοίκους των παραδασόβιων οικισμών, μιας και υπήρχαν ενδείξεις και πληροφορίες για λαθροθηρία τη νύχτα.

Την επιχείρηση που οδήγησε στον εντοπισμού του άντρα, που κυνηγούσα παράνομα, συντόνισε ο υπεύθυνος Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνος Αμαξόπουλος, σε συνεργασία με τον Συντονιστή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Θράκης κ. Ιωάννη Καπούλα, ενώ συμμετείχαν τέσσερις ακόμη Θηροφύλακες (της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου) με δύο υπηρεσιακά οχήματα. Τόσο η κυνηγετική καραμπίνα, όσο και τα φυσίγγια, κατασχέθηκαν.

https://inkomotini.news

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων