Επιστολή – αναφορά του 3ου ΚΣ Αθηνών περί “Ιταλών κυνηγών”

0

Ο Σύλλογός μας, μετά από αιτήματα δεκάδων Μελών, συνέταξε και απέστειλε την παρακάτω Επιστολή-Αναφορά προς τη Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και προς την Κ.Σ.Ε.

Κύριοι…
Σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή-αναφορά, η οποία κρίθηκε σκόπιμο και αναγκαίο να συνταχθεί, αφού πλέον οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες Κυνηγών Μελών του Συλλόγου μας, για το θέμα των «Ιταλών κυνηγών-δολοφόνων», είναι δεκάδες και το φαινόμενο έχει οξυνθεί κι έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Μέλη μας διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την αφόρητη πλέον κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε Ήπειρο Θεσσαλία και Φθιώτιδα από ομάδες Ιταλών «Κυνηγών».

Συγκεκριμένα στις αναφερθείσες περιοχές ομάδες 20-40 Ιταλών κυνηγών επιδίδονται οργανωμένα σε κυριολεκτικό αφανισμό κάθε είδους πουλιού. Περικυκλώνουν ολόκληρες τοποθεσίες, χρησιμοποιούν μιμητικές ηχητικές συσκευές και εξοντώνουν ανεξέλεγκτα κάθε είδους πουλιά, από σπίνους μέχρι γεράκια.

Οι πληροφορίες, τόσο από Μέλη μας, όσο κυρίως κι από ντόπιους κατοίκους και κυνηγούς των περιοχών, μιλούν πλέον για καθαρά επαγγελματίες κυνηγούς, οι οποίοι εφοδιάζουν τα ιταλικά εστιατόρια με θηρευμένα πουλιά και κιμαδοποιημένα θηράματα. Είναι τέλεια οργανωμένοι, με μεγάλα οχήματα 4Χ4, με τρέιλερ για τις αποσκευές τους, με μηχανές για το μάδημα των πουλιών και με μηχανές κιμαδοποίησης των θηραμάτων…….και τέλος έχουν ειδικούς συνεργάτες-μεταφορείς, εφοδιασμένους με μεγάλα ψυγεία για τη μεταφορά των θηραμάτων στην Ιταλία.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020, σε συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Σταμάτης Θεοδώρου, με κατοίκους κι έναν κυνηγό (τα στοιχεία του οποίου είναι αν θέλετε στη διάθεσή σας) στο χωριό Πελασγία της Φθιώτιδας, του καταγγέλθηκε επί λέξη: «…ομάδα περίπου 40 ατόμων, κυνηγοί από Ιταλία, διαμένουν από τις 15 Δεκεμβρίου 2019 σε μοτέλ στις Ράχες Φθιώτιδας κι από τότε καθημερινά, για δυο σχεδόν μήνες, από το πρωί μέχρι το βράδυ κυνηγούν σε όλες τις γύρω περιοχές (Ράχες, Γέφυρα Βελά, Πελασγία, Δρυμώνα, Νιές, Βαθύκοιλο, Αχίλλειο, Πτελεό…κλπ) και σκοτώνουν ανεξέλεγκτα ότι πετάει, από σπουργίτια μέχρι γεράκια και κίσσες…». Αυτό το γεγονός και μόνο καθιστά σαφές ότι πλέον δεν μιλάμε απλά για «χομπίστες» κυνηγούς, αλλά για καθαρούς επαγγελματίες.

Επίσης διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι ότι πολλά Ιταλικά κυνηγετικά sites είναι γεμάτα από αγγελίες, που καλούν Ιταλούς κυνηγούς να έλθουν στην Ελλάδα και να κυνηγήσουν, έναντι βέβαια ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού.…….κι από ότι γίνεται αντιληπτό σε αυτήν τη νέα «μόδα» είναι αναμειγμένοι Έλληνες κυνηγοί, κυνηγετικοί σύλλογοι, ξενοδόχοι και διάφοροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον κυνηγετικό τουρισμό.

Επειδή οι αντίστοιχες καταστροφικές επιδρομές των Ιταλών «κυνηγών» ήταν ο βασικότερος λόγος για την απαγόρευση του κυνηγιού στη γειτονική μας Αλβανία, θεωρούμε ότι τόσο η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και να ενσκήψουν στο πρόβλημα, το οποίο τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Πρέπει να βρουν και να δώσουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για να προστατευτεί η πανίδα και το κυνήγι γενικότερα…….διότι ο τρόπος που οι Ιταλοί «κυνηγοί» θηρεύουν, σύντομα θα έχει ως αποτέλεσμα να μη υπάρχει ούτε πούπουλο στην Ελλάδα μας….!!!

Είμαστε στη διάθεσή σας και με σχετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Σταμάτης Θεοδώρου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων