ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΣΚΥΛΩΝ

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/05/2015
    Αρ. μηνυμάτων:
    4
    Fotis Zografos στις #483907

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΘΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ.ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ(ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Η ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ?


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #483908

    Αυτό το ανθρωποκεντρικά ΝΟΜΙΖΩ πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην σχέση σκύλου-ανθρώπου!Σε όλους τους τομείς(εκπαίδευση,διατροφή,κοινωνικοποίηση,διαμονή κλπ κλπ) όλα τα προβλήματα ξεκινούν γιατί αντιμετωπίζουμε τους σκύλους σαν ανθρώπους!Στο θέμα των στειρώσεων υπάρχουν οι απόψεις ότι δεν είναι υποχρεωτικό να ζευγαρώνουν όλα τα ζώα δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο να παρουσιαστεί ιατρικό πρόβλημα ή πρόβλημα συμπεριφοράς,μεγάλη προσοχή ίσως να πρέπει να δοθεί σε κάποια ζώα που έχουν στειρωθεί γιατί στην μετέπειτα ζωή τους μπορεί να παρουσιαστεί παχυσαρκία και κάποια άλλα φαινόμενα λόγω αλλαγής του μεταβολισμού τους και της ορμονικής τους ισσοροπίας!Βέβαια τώρα τελευταία υπάρχουν και κάποιες αντίθετες απόψεις για κάποιες ειδικές περιπτώσεις σκύλων οι οποίες όμως πιστεύω ότι είναι καθαρά και μόνο για πολύ ΓΝΏΣΤΕΣ!Στην πράξη έχω 5 αρσενικά σκυλιά διαφόρων ηλικιών,κανένα δεν έχει ζευγαρώσει και ούτε και πρόκειται ΠΟΤΕ!Δεν βλέπω να έχουν κάποιο πρόβλημα,επειδή μπορώ να έχω τον έλεγχο δεν τα στειρώνω..αν κάποιο το έδινα σίγουρα θα τα στείρωνα!Και αυτής της άποψης είμαι γενικά ότι αν μπορείς να τα ελέγχεις απόλυτα δεν χρειάζεται να τα στειρώσεις(αφού δεν θα προκύψει κάποιο πρόβλημα στους σκύλους που δεν θα ζευγαρώσουν στην ζωή τους)…άλλα έστω ότι υπάρχει πιθανότητα να ξεφύγουν από τον έλεγχο τότε να τα στειρώνεις(στην περίπτωση που δεν είναι άξια ζώα για αναπαραγωγή)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    1739
    Panagiotis Agiannitis στις #483909

    Συμφωνω οτι τα ζωα που δεν ειναι καταλληλα για αναπαραγωγη και υπαρχει ακομα και η ελαχιστη πιθανοτητα ανπιθυμητης γεννας πρεπει να στειρωνονται.

    Υπαρχουν αρκετοι γιατροι που λενε οτι ολα τα θυληκα που δεν θα κανουν εστω μια γεννα πρεπει να στειρωνονται γιατι εχουν μεγαλη πιθανοτητα καρκινογεννεσεων.

    Τι γνωμη εχετε για αυτο?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #483955

    Η προσωπική μου άποψη είναι πως η στείρωση σε ζώο που δεν πάσχει αλλά γίνεται για προληπτικούς λόγους υγείας ή για λόγους μειώσεως της ενασχόλησης των ιδιοκτητών του είναι ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ. Αν η φύση είχε άλλη “γνώμη” σίγουρα θα το είχε προβλέψει. Ο ν. 4039/12 όχι μόνο δεν το έχει απαγορεύσει όπως την κοπή της ουράς αλλά… το συστήνει. Η δε στείρωση των αδέσποτων για εξάλειψη του φαινομένου, με τον τρόπο που γίνεται, μόνο γέλια προκαλεί. Χρήματα αλλάζουν χέρια, νευρωσικές κυρίες και κύριοι(;) βγάζουν τα απωθημένα τους  αλλά τα αδέσποτα συνεχώς αυξάνονται… δεκάδες χρόνια, τώρα.

    Αν υπάρχει κάποια προδιάθεση όπως π.χ.  καρκινωματάκια στους μαστούς ή ορμονικές διαταραχές του θηλυκού όπως η αύξηση προγεστερόνης που μπορεί να προκαλέσει αύξηση των τοιχωμάτων της μήτρας με αποτελέσματα πυομήτρας ή καρκινωμάτων.  Η ορμονική αλλεργία. Αν υπάρχουν άλλες ασθένειες που η στείρωση βοηθά στην μετρίαση των όπως η επιληψία ή αποτελεί την πλήρη θεραπεία όπως στη πυομήτρα. Σε παρόμοιες περιπτώσεις που θα συζητήσετε με τον κτηνίατρο σας, φυσικά, επιβάλλεται η στείρωση, αλλά να στειρώσω τον σύντροφό μου γιατί υπάρχουν άρθρα που στο μόνο που στοχεύουν είναι το ανθρώπινο συμφέρον και το παρουσιάζουν ως το καλύτερο δώρο προς τον σκύλο σου, μου προκαλούν αναγούλα, όπως αυτό:

    https://www.facebook.com/notes/10152645205055311/

    Δεν είμαι κάθετα αντίθετος για την στείρωση, απλά σκέφτομαι σε αυτό τον κόσμο “όλοι χωράμε” και όταν ακούω πως “σκοτώνουμε τα καημένα τα πουλάκια” αλλά πετσόκοψε (στείρωσε) τους σκύλους σου… εεε κάτι δεν μου ταιριάζει.

    Διαβάστε και μερικά άλλα άρθρα που αφορούν την στείρωση:

    1) http://www.vetmenow.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%973.pdf

    2) https://vetgr.wordpress.com/2007/05/02/%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BF%CF%83%CE%B1-%CF%80/

    3)

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    1739
    Panagiotis Agiannitis στις #483963

    Παντα με βαρυτητα και ¨ψωμι¨για σκεψη η αποψεις σου κ. Γιαννη.

    Θελω να πω ενα ζωντανο παραδειγμα που εχω διπλα μου:

    Εχω δυο γειτονες οι οποιοι εχουν καποια σκυλια να φυλανε τις αυλες τους.Μεταξυ αυτων των ζωων ειναι 4 αστειρωτα θυληκα τα οποια εχουν γεννησει ουτε θυμαμαι ποσα κουταβια.Τα κουταβια χαριζονται δεξια και αριστερα…Λυπαμαι και τις 4 σκυλες και τα κουταβακια που ποιος ξερει τι μελλον εχουν. Θα προτιμουσα να ειχαν υποστει τον ακρωτηριασμο της στειρωσης παρα αυτο που συμβαινει τωρα.

    Ξερω οτι δεν φταινε τα ζωα, αλλα οι ιδιοκτητες, αλλα αντε να τους αλλαξεις μυαλα.

    Δυσκολα θα αλλαξει η νοοτροπια.Οποιος εχει θυληκο ειναι σαν να εχει γεματο πιστολι.

    Εν τελει ολοι χωραμε σε αυτην την ζωη οπως λες κ Γιαννη, αλλα σε μια αξιοπρεπης ζωη και ανθρωποι και ζωα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #483989

    Σαν το παράδειγμα σου, Παναγιώτη, υπάρχουν χιλιάδες… δεν το αμφισβητώ. Αλλά, όπως επισημαίνεις, το λάθος των ανθρώπων καλούνται να το πληρώσουν οι σκύλοι.

    Συμφωνώ πως “το μη χείρον, βέλτιστον” αλλά να μη γίνει ο κανόνας, να μη γίνει ο νόμος επειδή υπάρχουν μερικοί ανεγκέφαλοι άνθρωποι.

    Πάντως, εκ των πραγμάτων, η στείρωση είναι τρόπος γενετικού ελέγχου… γιαυτό εξάλλου δεν πάσχισε και ο καλός μας Γιόζεφ Μένγκελε;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #484018

    Αν η φύση είχε άλλη “γνώμη” σίγουρα θα το είχε προβλέψει.

    Νομίζω πως το έχει προβλέψει…όχι άμεσα αλλά έμμεσα!Στην φύση μόνο τα άξια ζώα ζευγαρώνουν,τα κυρίαρχα,τα ικανά,τα ΣΩΣΤΑ,γιατί μόνο αυτά επιβιώνουν!Τα υπόλοιπα παραγκωνίζονται ακόμα και στα θηλυκά ισχύει αυτό….οπότε όλη αυτή η διαδικασία λειτουργεί σαν ”θεωρητική στείρωση” των υπολοίπων!Κάτι το οποίο ο άνθρωπος ως ανώτερο ον (υποτίθεται) θα έπρεπε να το έχει αντιληφθεί και να έχει υιοθετήσει με πιο εξευγενισμένο τρόπο!Αν τόσα χρόνια εκτροφής,βάζαμε στην άκρη τον εγωισμό μας και το προσωπικό χρηματικό κέρδος και πορευόμασταν με αυστηρά κριτήρια,τα εκτροφικά προβλήματα θα ήταν ελάχιστα!Μια ματιά γύρω μας και στο Facebook τον μήνα Μάιο και Ιούνιο θα δείτε όλοι κουτάβια και γέννες ΠΑΝΤΟΥ!Για ποιο λόγο;Ποιοι θα τα πάρουν όλα αυτά τα κουτάβια κάθε χρόνο;Τόσο έλειψη υπάρχει;Αφού στερούμαστε γνώσεων οι περισσότεροι από εμάς,δεν κατέχουμε την κυνοτεχνία,δεν βάζουμε μεράκι,δεν βάζουμε αυστηρά κριτήρια και ηθικούς φραγμούς(του κώλου ζευγαρώματα είναι τα περισσότερα μην κρυβόμαστε),αφού στην ουσία δεν υπάρχουν σοβαρά ενδιαφερόμενοι μελλοντικοί ιδιοκτήτες,ΓΙΑΤΙ;;;Τελοσπάντων άλλο θέμα αυτό!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #484079

    Σωστά! Η φύση προβλέπει την “επιλεκτική αναπαραγωγή” χωρίς όμως να ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΙ. Το κάνει “δια του αποκλεισμού”. Αυτό πρέπει να κάνει και όποιος θέλει να μη ζευγαρώσει η σκύλα του, να την περιορίζει/ελέγχει τις γόνιμες μέρες της.

    Επειδή, όμως, θεωρούμε δεδομένη την “υπευθυνότητα” πολλών “κυνοφίλων”, καταλήγω:  Δεν είμαι κάθετα αντίθετος για την στείρωση.

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων