Απάντηση σε: FRANCHI 48 AL

Συμμετέχων
Ημ. εγγραφής:
29/09/2007
Αρ. μηνυμάτων:
1713
Caveman στις #23730

Είπαμε πως η 48AL δεν είχε μειωτήρα στην αποθήκη, δεν είπαμε όμως και τα υπόλοιπα:

Από το blog μου: ΚΟΝΤΑΚΙ ΣΕ FRANCHI 48AL

Οι δουλειές στην Franchi 48AL εμφανίστηκαν όταν έπιασα να την καθαρίσω πρώτη φορά. Το κοντάκι περιστρεφόταν γύρω από τον σωλήνα του επανατατικού ελατηρίου. Η αιτία; Το ανταλλακτικό Νο 60, ο μεταλλικός πάφυλας ανάμεσα στο κοντάκι και στην βάση του όπλου το οποίο με δύο μικρά “αυτάκια” εμποδίζει το κοντάκι να περιστραφεί είχε σπασμένο το ένα αυτάκι.

Με το ένα αυτάκι σπασμένο τον ρόλο του “εμποδίου” στην περιστροφή ανέλαβε το ξύλο το οποίο κοντράριζε στην “γλώσσα” που προεξέχει από τον μηχανισμό της σκανδάλης με αποτέλεσμα μερικά άσχημα ραγίσματα.

Το αυθεντικό κοντάκι είχε εξωτερικά βερνίκι το οποίο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση (το όπλο έχει κυνηγήσει πολύ και μάλιστα στα πυκνά).

Αποφάσισα να βγάλω το βερνίκι και να περάσω σκέτο λινέλαιο ώστε να μπορώ να το επαναφέρω στην αρχική του κατάσταση με μια σταγονίτσα λάδι αργότερα. Χρησιμοποίησα remover (στην αρχή αγόρασα φτηνό remover αλλά τελικά αγόρασα το το Nitro Mors) και με την βοήθεια μιας μακριάς λεπτής σπάτουλας ξεκίνησα την δουλειά (η συρματόβουρτσα αριστερά είναι άχρηστη, κατά λάθος μπήκε στην φωτό).

για το καθάρισμα της ψάθας χρησιμοποίησα ξύλινες οδοντογλυφίδες (και πολλή υπομονή!)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙΜετάβαση σε γραμμή εργαλείων