Επιλογή σκύλου

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  03/10/2016
  Αρ. μηνυμάτων:
  26
  nt.88 στις #514706

  Είμαι ανάμεσα στο Αγγλικό Σέττερ και στο Επανιέλ Μπρετόν.

  Θα ήθελα την γνώμη σας.

  Κυρίως για κυνήγι μπεκάτσας και ορτυκιού.

  Ο χώρος που διαθέτω για το σκυλάκι,είναι περιορισμένος,όπως και ο χρόνος μου(γι’αυτό και κατέληξα στην επιλογή της αγοράς ενός έτοιμου σκύλου.)

   


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #514710

  Η επιλογή φυλής είναι καθαρά υποκειμενική, μόνο εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις αφού διαβάσεις και γνωρίσεις από κοντά τις ιδιαιτερότητες, τα χαρίσματα και κυρίως τον τρόπο που κυνηγά η κάθε φυλή. Άλλως θα αποκτήσεις ένα σκύλο που καλύπτει τα θέλω και τις ανάγκες κάποιου άλλου.

  Το μόνο στοιχείο που θα σε έστρεφε στην επιλογή του μικρότερου σκύλου είναι ο χώρος σου αλλά δεν είναι ικανή παράμετρος για την επιλογή σου.

  Αν δεν διαθέτεις χρόνο (εξαρτάται από το πόσο περιορισμένος είναι) δεν θα έχεις ποτέ έναν αξιόλογο σκύλο έστω και αν είναι καλός όταν τον αγοράσεις. Οι κυνηγητικοί σκύλοι είναι αθλητές αν δεν έχουν επαρκεί χώρο κατά την διάρκεια της ημέρας για να κινούνται, αν δεν βγουν να τρέξουν να πηδήξουν να πατήσουν χώμα και βράχο δεν θα έχουν το κουράγιο να κυνηγήσουν μια ολόκληρη μέρα.

  Όσο καλά εκπαιδευμένος και αν είναι ο σκύλος που σκοπεύεις να αγοράσεις αν δεν γνωρίζεις το πώς θα τον διατηρήσεις στο ίδιο επίπεδο, το πιθανότερο θα είναι να μη σε υπακούει σε μερικές εβδομάδες.

  Ο συνδυασμός: έλλειψη γνώσεων, χρόνου και χώρου (ενίοτε και οικονομικών) είναι απαγορευτικός ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ για απόκτηση σκύλου. Πριν, λοιπόν, προχωρήσεις σε αγορά σκέψου αυτές τις παραμέτρους και αποφάσισε την αγορά εφόσον υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων των.

   

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  03/10/2016
  Αρ. μηνυμάτων:
  26
  nt.88 στις #514712

  Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου.

  Χώρος υπάρχει για να κινείται σε συνεχή βάση ο σκύλος.

  Και ο χρόνος ο δικός μου,πιστεύω πως θα είναι σχετικά αρκετός για την καθημερινή του φροντίδα.

  Ως αναφορά όμως τις δυο αυτές φυλές,ποια είναι ιδανικότερη για τα δυο αυτά κυνήγια.

  Ίσως η πιο ”εύκολη” σε εισαγωγικά πάντα!

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #514713

  Και οι δύο φυλές είναι ιδανικές για την μπεκάτσα. Σημασία έχει το πώς την κυνηγά η κάθε φυλή και αν αυτό είναι στα δικά σου θέλω.

  Όσο πιο ποιοτικό είναι το σύγχρονο Σέττερ τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι στα ορτύκια, όμως με την πολύ εξάσκηση και την συσσώρευση εμπειριών θα γίνει το ίδιο αποδοτικό όπως και ένα Επανιέλ Μπρετόν. Το Σέττερ είναι πιο γρήγορο και σαφώς μεγαλύτερου εύρους έρευνας, οπότε τα μικρά και σχετικά άοσμα ορτύκια τα προσπερνά, τα δε ντοπιάρικα δεν δέχονται φέρμα αλλά τρέχουν διαβολικά αλλάζοντας κατευθύνσεις. Ένας πιο αργός και μεθοδικός σκύλος δίνει περισσότερες ευκαιρίες για να βάλεις το ορτύκι στην τσάντα. Είναι όμως αυτό το Σέττερ που θέλουμε να έχουμε στην πέρδικα και στην μπεκάτσα; Πολλά από τα Σέττερ μου δεν τα έβαζα στο ορτύκι για να μη μαθαίνουν να κωλυσιεργούν και να μαμουνιάζουν κοντά μου. Ένα Σέττερ μου αρνιόταν να τα κυνηγήσει μέχρι που μου το δήλωσε. Μετά από έντονη εντολή μου να απορτάρει, αφού δεν το έκανε με την πρώτη – δεύτερη εντολή μου, το έβγαλε από την καλαμποκιά που είχε πέσει, το άφησε κάτω και το κατούρησε.

  Θα πρέπει λοιπόν να μάθεις και να δεις πως κυνηγούν αντιπροσωπευτικά σκυλιά από της δύο αυτές ράτσες και μετά θα καταλάβεις μόνος σου τι θα πρέπει να αγοράσεις.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #514714

  Όσον αφορά το “εύκολη” φυλή θα πρέπει να μας πεις σε τι. Εύκολη στο χαρακτήρα; στην προσαρμογή του χώρου; στην σχέση με τον άνθρωπο; στην υπακοή; στην εκπαίδευση; στο να βρίσκει θηράματα; στη φέρμα; στο απόρτ;

  Και οι δύο φυλές είναι Σπάνιελ με τα ίδια κοινά χαρακτηριστικά των Σπάνιελς αλλά με τις ιδιαιτερότητες της κάθε φυλής.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  09/10/2017
  Αρ. μηνυμάτων:
  9
  Γιαννης Δαγαλακης στις #514715

  ειχα εχω και θα εχω ποιντερ μεχρι να πεθανω ετσι που τα λες ομως το επανιελ ειναι μονοδρομος εχω κυνηγισει με καταπληκτικα επανιελ δες τους γονεις στο τερεν αυτον που πουλαει τα σκυλια και θα καταλαβεις προσοχη μονο γιατι ειναι ευαισθητοι χαρακτηρες

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων