Κυνηγετικό σκυλί "γενικής χρήσης"

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 16 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  26/04/2018
  Αρ. μηνυμάτων:
  7
  Angelos Angelos στις #517440

  Γεια σας,

   

  είναι νέος κυνηγός. Στην προηγούμενη σεζόν περισσότερο έβλεπα κυνηγότοπους γύρω απο τη Θεσσαλονίκη, δοκίμαζα φυσίγγια και γενικώς προσαρμοζόμουν και μάθαινα.

  Προφάνως έχασα πολλά πουλιά που είτε αστόχησα είτε χτύπησα και δεν μπορούσα να βρω.

  Πήγαινα περπατητό τσίχλας αλλά μου αρέσει πολύ το κυνήγι του λαγού.

  Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω ένα σκύλο για απόρτ σίγουρα αλλά θα έλεγα “γενικής χρήσς”. Τον θέλω να είναι κοντά και να σηκώνει θηράματα για ντουφεκιά. Δεν είμαι σίγουρος εαν πρέπει να παω σε λαγόσκυλο ή σε δείκτη ή σε απορτ.

  Εχω εμπειρία με σκυλί αλλά είναι γριούλα πια και δεν μπορω να την παρω μαζί μου (golden retriever). Υπάρχει κήπος 3 στρέμματα στο σπίτι και μια προτίμηση σε αυτή τη ράτσα αλλά θα ήθελα την άποψή σας. Για τα σπρίγκερ είδα ότι έχουν κάποια προβλήματα συμπεριφοράς που με χάλασαν λίγο….

   

  Τι λέτε?

   


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #517451

  Ποια προβλήματα συμπεριφοράς νομίζετε πως έχουν τα Σπρίνγκερ;

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  26/04/2018
  Αρ. μηνυμάτων:
  7
  Angelos Angelos στις #517452

  Κύριε Νικολακόπουλε,

  Εχω διαβάσει εξαιρετικά σχόλια για τη δουλειά σας οπότε η άποψή σας προφανώς είναι σημαντική. Αναφέρομαι σε άρθα όπως αυτό https://wagwalking.com/condition/rage-syndrome  -υπάρχουν αρκετά αντίστοιχα-.

  Βέβαια για να είμαι δίκαιος αναφέρονται και άλλες ράτσες αλλα κυρίως τα spaniel.

  Κατα τ’άλλα, η βασική ερώτηση είναι ο τύπος σκυλιού που θα μου προτείνατε όσοι έχετε κυνηγήσει με διάφορα σκυλιά.

  Ας πούμε ένα άλλο σημαντικό θέμα για μένα είναι ότι δε θέλω το σκυλί να γαυγίζει. Μου αρέσει η ησυχία στο κυνήγι ότι κι αν λέει αυτό!

   

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #517541

  Καλημέρα, είχα απαντήσει από το τηλέφωνό μου αλλά προφανώς δεν είχα πατήσει αποστολή. Το ξαναγράφω.

  Το Σύνδρομο αιφνίδιας επιθετικότητας δεν αφορά τα Σπρίνγκερς ή μάλλον τα αφορά τόσο λίγο όσο όλες τις άλλες φυλές, πλην των Κόκερς. Πρόκειται για πάθηση, δεν στιγματίζει τον χαρακτήρα των Κόκερ, πόσο μάλλον των Σπρίνγκερς. Ο χαρακτήρας των Σπρίνγκερς είναι εξαιρετικός: χαρούμενος, φιλικός, ανθρωποκεντρικός, συνεργάσιμος, έξυπνος, ευκολοεκπαίδευτος,ήρεμος, ήσυχος αλλά και δραστήριος. Οι ανεξέλεγκτες εκτροφές, όπως σε όλες τις φυλές, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα αλλά αυτά είναι λάθη ανθρώπινα όπως λάθη είναι η κακή ανατροφή και κοινωνικοποίηση. Αν κάτι είναι αναντίρρητο παγκοσμίως για τα Σπρίνγκερς αυτό είναι ο χαρακτήρας του.

  Δεν είναι σωστό να σας υποδείξει κάποιος τον τύπο σκύλου που θα σας ήταν χρήσιμος για τα κυνήγια σας, όλοι θα έπρεπε να κυνηγάμε με το σκύλο που καλύπτει τις προσωπικές μας ανάγκες. Όχι τις ανάγκες άλλων, όχι τις φυλές της μόδας, όχι το ευκολότερο στην αναζήτηση μας, όχι σε αυτό που μας χαρίζουν.

  Διαβάστε για τις φυλές, δείτε πως κυνηγούν κοντά σε ανθρώπους που έχουν αξιόλογους σκύλους ή σε σοβαρές βιντεοταινίες. Αποφασίστε, εσείς μόνο, τι τύπο σκύλου θέλετε και μετά αποφασίστε για τη φυλή που θα σας εξυπηρετούσε καλύτερα, τέλος, ψάξτε να βρείτε ένα σωστό εκτροφέα που τα κουτάβια που έχει αναστήσει να φημίζονται για υγεία, εξυπνάδα και πάθος για κυνήγι.

  Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως τα Σπρίνγκρς ερευνούν και ξεπετούν (δεν φερμάρουν) τόσο φτερωτά όσο και τριχωτά. Τους αρέσει το νερό και αντέχουν σε συνθήκες υδρόβιου και παρυδάτιου κυνηγίου και εκπαιδεύονται εύκολα στο απόρτ.

  Τα ακόλουθα άρθρα είναι πιο κατατοπιστικά:

  Τα σταθερά βήματα μιας επιλογής

  ΚΥΝΗΓΟΝΤΑΣ ΜΕ SPRINGER SPANIEL

   

   

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #517542

  Από ότι είδα τα άρθρα αυτά, που είχαν δημοσιευθεί αρχικά σε κυνηγητικό περιοδικό, έχουν μπει στο E-artemis προ δεκαπενταετίας!!! Αν υποθέσουμε πως έστω ένας μόνο κυνηγός επέλεξε σωστά σκύλο, τότε 15 κυνηγοί ευχαριστήθηκαν την συμβίωση τους με το κυνηγόσκυλό τους, δεν είναι και λίγο… άξιζε τον κόπο.

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  10/10/2005
  Αρ. μηνυμάτων:
  1142
  ΛΑΜΠΡΟΣ στις #517544

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

  Κε Νικολακοπουλε καποτε ειχατε γραψει αυτο ισχυει ;

  Οι αρσενικοί φορείς σκύλοι μπορούν να ζευγαρώσουν χωρίς να νοσήσει η σκύλα ή τα κουτάβια γιατί η ασθένεια μεταδίδεται μόνο μέσω της φλεβοτόμου σκνίπας.

  αφορουσε το καλαζαρ ,

  θελω να ζευγαρωσω τον σκυλο μου ηταν φορεας κ τωρα ειναι καθαρος  ο γιατρος μου ειπε οτι νεες μελετες  δεν το επιτρεπουν εχετε ακουσει  κατι τετοιο.

  ευχαριστω για τον χρονο σας.

   

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  26/04/2018
  Αρ. μηνυμάτων:
  7
  Angelos Angelos στις #517551

  Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αναζητώντας τι μου ταιριάζει είμαι μεταξύ Βιζλα, Κούρτζχααρ και Σπρίγκερ.

  Η πρώτη επιλογή έχει δυσκολίες λόγω του ότι η φυλή έχει περιορισμένη εξάπλωση στην Ελλάδα οπότε αφενός δεν βρήκα εκτροφέα αφετέρου θα είναι δύσκολη και η αναπαραγωγή -με το νεο νόμο αυτό έτσι κι αλλιώς είναι θέμα- αλλά και η αγορά απο το εξωτερικό με το κόστος να ανέρχεται λίγο πολύ στα 1500Ε. Παρόλα αυτά σαν χαρακτήρας είναι πιο κοντά σε αυτό που έχω στο μυαλό μου.

  Έχουμε εκτροφείς για το Κούρτσχααρ με μάλλον φυσιολογικό κόστος, αλλά τα αρνητικά που βλέπω είναι μάλλον το οτι κυνηγά λιγο πιο μακριά απότι θα ήθελα και είναι λίγο φωνακλάδες.

  Οπότε η επιλογή του Σπρίνγκερ μοιάζει πολύ καλή μετά απο όλα αυτά εαν σου δίνει χρόνο να προετοιμαστείς για τη ντουφεκιά (με προβληματιζει αυτό σαν νεο κυνηγό αν και καθόλου νεος δεν είμαι).

  Τα επανιέλ είναι μια ακόμα επιλογή αν και δεν τα εχω ψάξει πολύ ακόμα όσον αφορά τη συμπεριφορά τους εντός σπιτιου. Πάντως νομίζω ότι είμαι ανάμεσα στα δύο πλέον και ίσως είναι καιρός να δώ εκτροφείς.

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #517561

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Κε Νικολακοπουλε καποτε ειχατε γραψει αυτο ισχυει ; Οι αρσενικοί φορείς σκύλοι μπορούν να ζευγαρώσουν χωρίς να νοσήσει η σκύλα ή τα κουτάβια γιατί η ασθένεια μεταδίδεται μόνο μέσω της φλεβοτόμου σκνίπας. αφορουσε το καλαζαρ , θελω να ζευγαρωσω τον σκυλο μου ηταν φορεας κ τωρα ειναι καθαρος ο γιατρος μου ειπε οτι νεες μελετες δεν το επιτρεπουν εχετε ακουσει κατι τετοιο. ευχαριστω για τον χρονο σας.

  Καλημέρα,

  Δεν έχει τύχει να διαβάσω κάτι σχετικό.

  Ό,τι πληροφορίες έχω μεταφέρει ειδικά σε θέματα υγείας είναι από επίσημα έντυπα. Τα “άκουσα” “μου είπαν”  κλπ σε σοβαρά θέματα εγκυμονούν κινδύνους.

  Αυτό που είχα αναφέρει είναι από σύγγραμμα του  Σ. Θ. Χαραλαμπίδη, καθηγητή Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Διευθυντή του Εργαστηρίου Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων, δηλαδή του πλέον αρμόδιου κτηνίατρου.

  Η επιστήμη συνεχώς ανοίγει νέους δρόμους και οι παλαιότερες αντιλήψεις μερικές φορές καταρρίπτονται. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι σχετικό.

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #517562

  Αναζητώντας τι μου ταιριάζει είμαι μεταξύ Βιζλα, Κούρτζχααρ και Σπρίγκερ.  …..και ίσως είναι καιρός να δώ εκτροφείς.

  Προσωπική μου γνώμη: Είστε πολύ μακριά ακόμη από το να αρχίσετε επισκέψεις σε εκτροφείς. Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε σκύλο φέρμας ή ξεπετάγματος. Οι εκτροφείς είτε για λόγους σκοπιμότητας είτε γιατί (είναι ηλίου φαεινότερο) εκτρέφουν την φυλή που προτιμούν, άρα θα σας μεταφέρουν τα προτερήματα και τα ελαττώματα της σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και “θέλω”.

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  10/10/2005
  Αρ. μηνυμάτων:
  1142
  ΛΑΜΠΡΟΣ στις #517563

  Κε  Νικολακοπουλε σας ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιερώσατε.

  Ευχαριστω

   

   

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #517568

  <p style=”text-align: left;”>Με χαρά μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έρευνα σας.</p>

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  26/04/2018
  Αρ. μηνυμάτων:
  7
  Angelos Angelos στις #517584

  Σας ευχαριστώ! Νομίζω ότι κλίνω αρκετά προς το σκυλί φέρμας. Θα κάνω κάποιες δεύτερες σκέψεις και θα προχωρήσω.

   

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  26/04/2018
  Αρ. μηνυμάτων:
  7
  Angelos Angelos στις #518785

  Αυτές τις μέρες παρέλαβα τον Ερμή. Ενα Βιζλα τεσσάρων μηνών. Είμαστε σε φάση προσαρμογής με τα υπόλοιπα “ζωντανά” και κοινωνικοποίησης.

  Η επιλογή έγινε με βάση αφενός κριτήρια οικογενιακά αλλά και κυνηγετικά. Ηδη κάνει απορτ (με εντυπωσίασε) και φερμάρει τα πάντα 😉

   

  Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/09/2014
  Αρ. μηνυμάτων:
  778
  tasos στις #518786

  Μπράβο….καλορίζικο , καλότυχο και πάντα γερό….

  Απάντηση
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/05/2003
  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #518803

  Συγχαρητήρια. Καλή συμβίωση και πολλές πολλές κυνηγητικές επιτυχίες.

  Απάντηση
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 16 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
Απάντηση στο: Κυνηγετικό σκυλί "γενικής χρήσης"
Οι πληροφορίες σας:

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων