Υιοθεσία pointer

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  18/1/2018

  Αρ. μηνυμάτων:
  2
  bruno1 στις #511759

  Αγαπητοί φίλοι, είμαι νέο μέλος του forum. Πριν 8 μήνες βρέθηκε στη γειτονιά μας ένα αρσενικό pointer, πολύ αδύνατο και πολύ φοβισμένο, με περιλαίμιο, χωρίς ταυτότητα και χωρίς τσιπάκι. Ο γιατρός τον βρήκε υγιέστατο και εκτίμησε ότι είναι περίπου 2,5 ετών. Τα χαρακτηριστικά και η συμπεριφορά του παραπέμπουν σε καθαρόαιμο pointer, ταχύτατο και με εμπειρία κυνηγιού. Οι πρώτη σκέψη ήταν ότι χάθηκε, αλλά όλες οι προσπάθειες (αναφορά σε φιλοζωικές, στο διαδίκτυο, αστυνομία, κλπ) δεν απέδωσαν. Μας εμπιστεύτηκε σχετικά εύκολα και άρχισε να ζεί μαζί μας από τότε. Ο Bruno ήταν στην αρχή λίγο επιφυλακτκός, είναι πλέον μέλος της οικογένειας, αγαπησιάρης, χαδιάρης και, σαν pointer, αεικίνητος. Ζει σε σπίτι με αυλή (περίπου 300 τετρ.), ασκείται 1 ώρα καθημερινά και στο βουνό κάθε ΣΚ. Προσωπικά, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν κυνηγώ.
  Φίλος κυνηγός θεωρεί ότι πρέπει να τον δώσω σε κυνηγό, γιατί μόνο με το κυνήγι θα είναι πραγματικά χαρούμενος. Θα ήθελα τις απόψεις σας.  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  13/10/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  410
  Twist στις #511760

  Υπάρχει το ενδεχόμενο ο σκύλος να έχει εγκαταλειφθεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, πιθανόν λόγω κροτοφοβίας π.χ. Δηλαδή, να φοβάται τις τουφεκιές και είτε να απομακρύνεται από τον κυνηγό, είτε να μαζεύεται στα πόδια του.

  Επομένως αν δοθεί σε κυνηγό και έχει πρόβλημα κροτοφοβίας πιθανόν να καταλήξει το ζωντανό στον δρόμο και χωρίς να έχει την τύχη να βρεθεί κάποιος σαν εσένα και την οικογένειά σου με ευαισθησίες.

  Κάθε μα κάθε σκυλί και όποιας φυλής είναι ευτυχισμένο εκεί που του δείχνουν αγάπη.


  Θανάσης


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/5/2003

  Αρ. μηνυμάτων:
  4097
  Kalliston Hellas στις #511761

  Συμφωνώ απόλυτα με τον Θανάση (χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή).

  Αν βρεθεί ενδιαφερόμενος κυνηγός καλό θα είναι να ελέγξετε μαζί τις ικανότητες του σκύλου και σε περίπτωση που είναι ικανοποιημένος να ελέγξετε τον χώρο και τις συνθήκες που θα ζήσει. Νομίζω πως δεν θα βρει καλύτερο σπίτι απο το δικό σας.


  KALLISTON HELLAS
  Και δια το πιστόν
  Γιάννης Νικολακόπουλος

Επισκόπηση 3 δημοσιεύσεων - 1 έως 3 (από 3 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων