Αλτσχάιμερ στα ζώα και ειδικότερα στα σκυλιά.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    500
    ΝΙΚΟΣ στις #409982

    Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,
    ανοίγω αυτό το θέμα και παρακαλώ τις γνώσεις όλων ειδικότερα αν υπάρχει “παθών” , κτηνίατρος, και βέβαια τους εκτροφεις, κε. Γιάννη τις γνώσεις σου σε παρακαλώ.

    Η Ιστορία μου.

    Όπως ίσως θα ξέρετε έχω ένα κούτσχααρ τον επιλεγόμενο και “Πάρη”.
    Τον άλλο μήνα 11 χρονών.
    Μέχρι πρόσφατα το σκυλί ήταν άψογο σε όλα του, πριν δυο μήνες περίπου άρχισε να τραβάει έντονα το πίσω αριστερά πόδι ειδικά όταν κουραζοτανε.
    Στην αρχή δεν έδωσα σημασία με την ιδέα ότι μπορεί κάπου να το χτύπησε ή να κουράστηκε μιας και δεν είναι προπονημένος όπως άλλες χρονιές (λόγω οικονομικών δεν πάμε πολύ συχνά κυνήγι) στην συνέχεια γιατρός εξέταση – ακτινογραφία. Βρέθηκε μικρή δυσπλασία εκ γενετής και οίδημα, λίγο από καταρράκτη, αλλά σε πολύ καλή κατάσταση γενικότερα.
    Ξεκινάω ειδική διατροφή και φάρμακο που βοηθάει στην περίπτωση (PREVICOX firocoxib). Ταυτοχρονα με την αγωγή ξεκινάει και γαβγίζει την νύχτα από τις 3πμ – έχει υπνηλία την μέρα, περιστασιακά τον παρατήρησα να είναι αφηρημένος δηλ. να κάθετε στον πισινό του να έχει το βλέμμα καρφωμένο σε κάποιο σημείο και να είναι σαν να λιάζετε.

    Τελικό εχθές στο κυνήγι (στην Ασωπεία) ανησύχησα – έδειξε έντονα σημάδια αποπροσανατολισμού, δεν άκουγε την σφυρίχτρα (ούτε την υπερήχων ούτε με το στραγάλι), αναγκάστηκα να τουφεκίσω 2 φορές για να του ανακόψω μια άστοχη τρεχάλα (προς το Κλειδί) και αδιαφόρησε τελείως όταν τον έβαλα να ψάξει για μια τσίχλα σε μια ελιτσα.

    Όπως καταλαβαίνετε αύριο θα είμαι στο γιατρό να δω τι γίνετε – αλλά από σήμερα ξεκίνησα και ψάχνω το ίντερνετ και ΒΕΒΑΙΑ ζητάω τις γνώσεις σας (αν γνωρίζει κάποιος) σχετικά με το θέμα.

    Το μόνο που βρήκα είναι πως το φάρμακο μέσα στις παρενέργειες έχει και την υπνηλία, αλλά τα υπόλοιπα είναι στοιχεία που παρουσιάζονται στο αλτσχαιμερ που είναι αποδεκτό και στα ζώα πλέον και επηρεάζει ηλικίες από 11 έως 16 ετών.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #410083

    Νίκο λυπάμαι για τον σκύλο σου, δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω. Είναι σοβαρή υπόθεση για να πιθανολογούμε. Κάνε υπομονή μέχρι να έχεις την γνώμη ενός καλού γιατρού, εύχομαι να πρόκειται για μία παρενέργεια του φαρμάκου.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    500
    ΝΙΚΟΣ στις #410597

    Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,

    βάζω αυτό το ποστ μόνο και μόνο για ενημέρωση προς όλους – αλλά ιδιαίτερα για τους κυνοφιλους – ιδιοκτήτες σκύλων.

    Είχα πάει από εχθές στο γιατρό ο οποίος έκανε μια εξέταση στον σκύλο μου αλλά δεν πήραμε αίμα για εξετάσεις λόγω του ότι ήταν κλειστό το μικροβιολογικό κέντρο.

    Το πρωί πήγα – πήραμε αίμα – το πήγα στο μικροβιολογικό κέντρο το μεσημέρι πήρα τις απαντήσεις.

    Ο σκύλος μου “Πάρης” στις βιοχημικές εξετάσεις είναι καλύτερα από την ηλικία του.

    Ο γιατρός μου λέει ότι παθολογικά είναι μια χαρά, όσον αφορά το θέμα ” Αλτσχάιμερ στα ζώα και ειδικότερα στα σκυλιά” λέει ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει – διότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνει τέτοια διάγνωση. Και αν βρισκόταν κέντρο να κάνει Μαγνητική Τομογραφία στον εγκέφαλο του σκύλου – ποιος θα διάβαζε αυτήν την Τομογραφία, αλλά και ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη να κάνει διάγνωση.

     

    Στην Ελλάδα μιλάμε για “Ανία” λόγω ηλικίας, αλλά σε μεγαλύτερες ηλικίες. Δεν υπάρχει ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, στην δική μου περίπτωση δε … παρακολουθούμε τον σκύλο στην γενικότερη συμπεριφορά του και αν δούμε ότι παρά το ότι είναι μικρός (11 ετών) παρουσιάζει συμπτώματα ανίας …. τότε πλέον γίνετε από κυνηγόσκυλο – συντροφιάς – εννοώντας πάντα ότι τον κρατάμε μέχρι που η ανία του γίνετε αφόρητη για τον ιδιοκτήτη (κάνει τις ανάγκες του παντού και ανεξέλεγκτα δεν μας γνωρίζει ή γίνετε επιτιθέμενος, κλαίει και γαβγίζει κ.λ.π) πλέον πάμε σε ευθανασία.

    Όσο για το πόδι του, κόψαμε το φάρμακο – θα κάνουμε μια κορτιζόνη, να δούμε πως θα πάει.

    Εγώ έφτασα μέχρι εδώ … επειδή έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό μου – αρχίζω να κάνω μια επισταμένη – καθημερινή παρακολούθηση στον σκύλο μου και βλέπουμε….

    Αυτά, αν έχω κάτι νεότερο θα σας ξαναγράψω – είμαι ανοικτός να ακούσω και άλλες γνώσεις ή απόψεις —– τεκμηριωμένες παρακαλώ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #410683

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Περαστικά.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/10/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    368
    Chrisstk στις #410686

    Νίκο, εύχομαι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων