Γνώμες για τα VISZLA

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Βίζλα

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/01/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    1423
    Τάκης GTS στις #378263

       Γειά σας παίδες.Θα ήθελα τη γνώμη σας για τη συμβίωση και το κυνηγι με αυτή τη ράτσα σκύλων που μου αρέσει πάρα πολύ.

     Σας ευχαριστώ.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    57
    Perdi στις #378314

    Φίλε μου είχα Βίζσλα 14 χρόνια. Είχα μία θυληκιά την οποία είχα ζευγαρώσει και κράτησα το σκυλί που βλέπεις στη φώτο, το οποίο δυστυχώς μας άφησε τον περασμένο Γενάρη. Από θέμα συμβίωσης μην το σκέφτεσαι τα σκυλιά αυτά είναι σαν άνθρωποι, δένονται πολύ με το αφεντικό. Από κυνήγι είναι τέλειο στο ορτύκι (για μένα προσωπικά η καλύτερη ράτσα για ορτύκι) και πολύ καλό στη μπεκάτσα. Εμένα το σκυλί δεν μασούσε πουθενά στην κυριολεξία, άνοιγε τρύπες στις βατσινιές. Στο νερό πάει “τρέχοντας” χειμώνα καλοκαίρι. Πέρδικα δεν κυνήγησα με αυτό το ζώο. Απόρτ τέλειο απλά.. Το μόνο του μειονέκτημα για μένα ήταν ότι δεν ανοιγόταν όσο ήθελα, κατά τα άλλα μόνο θετικά είχε. Αυτά από τις προσωπικές μου εμπειρίες με το Βίζσλα, σίγουρα στο μέλλον θα πάρω πάλι. Βασικά το καλοκαίρι ήμουν στο τσακ να πάρω αλλά τελικά δεν το έδωσε ο ιδιοκτήτης. Εν τέλει εάν τα βίζλσα είχανε ανοίγματα τουλάχιστον ενός Κούρτσχααρ δεν θα τα άλλαζα ποτέ μα ποτέ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    1739
    Panagiotis Agiannitis στις #378332

    οπως τα λεει ο perdi.

    να τονισω οτι το σκυλι αυτο ειναι μαλακος χαρακτηρας και δεν θελει καθολου βια.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/01/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    1423
    Τάκης GTS στις #378335

    Σας ευχαριστώ πολύ.Με ενδιαφέρον διάβασα τις απόψεις σας,σύντομες αλλά περιεκτικότατες.Άλλωστε φαίνεται και η μεγάλη εμπειρία που έχετε με αυτή τη ράτσα.Μάλλον θα την κάνω τη κίνηση.

    Το μόνο που δεν σας ρώτησα είναι κατά πόσο είναι δεκτικό στην εκπαίδευση και ότι εκτός απο το κυνήγι θα είναι και μέλος της οικογένειας μεσα στο σπίτι .Εκεί πώς είναι τα πράγματα;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    57
    Perdi στις #378359

    Στο κυνήγι το είχα ξεκινήσει με τον πατέρα μου δίπλα στη μάνα της, δηλαδή την έβλεπε που φέρμαρε κλπ και άρχισε να φερμάρει από μόνο αφού είχε δαγκάσει τα πρώτα του ορτυκάκια. Δηλαδή δεν μπήκα στην διαδικασία να το κάνω με φτερό για να φερμάρει κλπ κλπ. Από μόνο του ξεκίνησε, απλά είχε δίπλα του ένα έμπειρο σκυλί. Στο απόρτ δεν θέλει σχεδόν καθόλου εκπαίδευση καθώς το έχουν βαθιά έμφυτο τα βίζσλα. Τό είχα κάνει μερικές φορές με σκοτωμένο θήραμα και αυτό ήταν. Τώρα στο σπίτι μέσα δεν το είχα καθώς έχω ένα  ύπαίθριο χώρο για τα σκυλιά σαν μπαλκόνι στο υπόγειο και εκεί τα έχω τα σκυλιά μου. Πάντως όποτε το είχα βάλει μέσα στο σπίτι για πλάκα το ζώο ήταν “κυρία”, ούτε να ανέβει σε καναπέδες ούτε τίποτα. Σαν να αντιλαμβανόταν ότι ήταν ο χώρος των αφεντικών της και έπρεπε να τον σεβαστεί. Πάντως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να το έχεις μέσα στο σπίτι, ειδικά εάν το πάρεις από μικρό. Τα ζώα αυτά έχουν μυαλό και δεν είναι “ατσόυμπαλα” και ότι του ζητάς θα το καταλαβαίνει. Και όπως είπε πάρα πολύ σωστά ο Παναγιώτης δεν θέλει βία, όσο πιο πολύ αγάπη θα πάρει τόσο πιο πολύ θα γίνετε θυσία για σένα. Εγώ φίλε μου αυτά αποκόμισα από το βίζσλά που μεγάλωσα απο 1 ημέρας έως 14 χρονών που έφυγε. Εάν πάρεις σκυλί από καλά κυνηγετικά αίματα νομίζω δεν θα το μετανιώσεις. Καλή επιλογή 🙂

    Και ακόμη μία φώτο από το αρχείο μου 🙂

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    25/06/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    193
    PAGANI στις #380717

    φιλε μου παρτο με κλειστα τα ματια… αν θελεις σκυλο-ανθρωπο.    οτι ειπαν οι προηγουμενοι ισχυουν.  προσοχη ομως δεν θελουν βια.   ειδικα αν εχεις  μικρα παιδια θα ξετρελαθουν. ειναι αριστα με μικρα παιδια  αν και καποιες φορες ειναι λιγο ατσουμπαλα με αυτα.

     

    φωτης    κ.σ. τηνου

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων