Επιλογή δίκαννου τύπου super pose.

Επισκόπηση 14 δημοσιεύσεων - 1 έως 14 (από 14 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/02/2018
    Αρ. μηνυμάτων:
    9
    hunter_a στις #512466

    Γεία σας! Είμαι νέος κυνηγός και άρχισα το σπορ τον Νοέμβριο. Έχω στη κατοχή μου μια Baikal mp-155 super magnum ωστόσο θέλω με τη νέα σεζόν να αποκτήσω και ένα δίκανο τύπου σούπερ ποζέ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποιο λόγω έλλειψης εμπειρίας.

    Να σημειώσω ότι οι κυνηγετικές μου εξορμήσεις αφορούν κυρίως τσίχλες και κοτσύφια και είμαι λάτρης του περπατητού το οποίο το συνδιάζω στο τέλος της εξόδου με καρτέρι.

    Τα 2 όπλα τα οποία έχω ως κύριες επιλογές είναι τα εξής:

    • Franchi – feeling steel (βάση από ατσάλι, βάρος 3080 gr με κάννες 68 cm)
    • Marocchi – first – e (βάση από ergal, βάρος 2800 gr με κάννες 66 cm)

    Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με την αξιοπιστία των μηχανισμών τους (είναι μονοσκάνδαλα με αυτόματους εξολκείς και τα δύο όπλα) αλλά κυριώς για την αξιοπιστία της βάσης ergal σε βάθος χρόνου καθώς και για το λάκτισμα το οποίο θα δέχομαι με τα συγκεκριμένα όπλα με χρήση φυσιγγίων το πολύ 36 γραμμαρίων.

    Οποιαδήποτε συμβουλή θα φανεί ιδιαίτερα βοηθητική!

    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

    Αντώνης Κ.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    10/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    485
    panos citori στις #512479

    Κοιτα και για κατι αλλο!!!! Θες να παρεις της κουτας????????? Σε μεταχιρισμενο θα βρεις πιο οικονομικα και μεγαλιτερη πικιλια καθως απο τωρα μεχρη και τον μαιο θα βρεις πολυ καλες εφκαιριες!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    05/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    263
    gkiaouris στις #512482

    αντωνη, εγω θα σου πω για το ergal… ρωτα εναν οπλουργο αν του εχουν παει σπασμενους καφρεφτες απο ergal. Σπανιο φαινόμενο, δεν το θεωρώ σοβαρο κριτηριο.

    Τωρα για το σκοπο που το θες, να παρεις οπλο στα 3100 εως 3300γρ, γιατι στο λεω αυτο. Στις τσιχλες μπορει να ρίξεις και 3-5 κουτια φυσιγγια, σε οπλο (ειδικά δίκαννο) θες βάρος για να μη κουδουνήσεις ή αλλιως λιγότερα απο 30γρ φυσίγγια. Εγω στο δίκαννο που ειναι 3200 βάζω 28γρ στις τσιχλες αλλιως ειμαι με πονοκέφαλο μετα απο τις πρωτες 10 συνεχόμενες βολες.

    Για τα ορτυκια, περδικα και τη μπεκατσα οι προδιαγραφες που δίνεις ειναι ιδανικές…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/02/2018
    Αρ. μηνυμάτων:
    9
    hunter_a στις #512483

    Κοιτα και για κατι αλλο!!!! Θες να παρεις της κουτας????????? Σε μεταχιρισμενο θα βρεις πιο οικονομικα και μεγαλιτερη πικιλια καθως απο τωρα μεχρη και τον μαιο θα βρεις πολυ καλες εφκαιριες!!!

    Η αλήθεια είναι πως θέλω να πάρω καινούριο όπλο καθώς πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μου όπλο καθώς η baikal είναι η δεύτερη καραμπίνα του πατέρα μου αλλά με αυτό κυνηγάω προς το παρόν. Είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Θέλω το πρώτο μου όπλο να είναι του κουτιού. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

    αντωνη, εγω θα σου πω για το ergal… ρωτα εναν οπλουργο αν του εχουν παει σπασμενους καφρεφτες απο ergal. Σπανιο φαινόμενο, δεν το θεωρώ σοβαρο κριτηριο. Τωρα για το σκοπο που το θες, να παρεις οπλο στα 3100 εως 3300γρ, γιατι στο λεω αυτο. Στις τσιχλες μπορει να ρίξεις και 3-5 κουτια φυσιγγια, σε οπλο (ειδικά δίκαννο) θες βάρος για να μη κουδουνήσεις ή αλλιως λιγότερα απο 30γρ φυσίγγια. Εγω στο δίκαννο που ειναι 3200 βάζω 28γρ στις τσιχλες αλλιως ειμαι με πονοκέφαλο μετα απο τις πρωτες 10 συνεχόμενες βολες. Για τα ορτυκια, περδικα και τη μπεκατσα οι προδιαγραφες που δίνεις ειναι ιδανικές…

    Πράγματι έχω ακούσει και εγώ ότι δεν ενδύκνεινται ελαφρία όπλα για επαναλαμβανόμενες τουφεκιές και για αυτό είμαι επιφυλακτικός ως προς το marocchi παρότι μου έρχεται αρκετά καλά στην επώμιση. Όσο για το franchi δεν το έχω επωμίσει αλλά μου αρέσει αρκετά και το design αλλά και το βάρος του στην έκδοση με την ατσάλινη βάση. Επίσης με κάννες στα 71 cm έρχεται σε βάρος 3250 gr πράγμα θετικό ως προς το λάκτισμα αλλά στη περίπτωση αυτή δεν ξέρω αν θα με βολέψει στο περπατητό όχι τοσο λόγω βάρους αλλά λόγω μήκους καννών. Ουσιαστικά φοβάμαι για ενδεχόμενη δυσκολία στην σκόπευση κοντινών στόχων και “μπλέξιμο” στη πυκνή βλάστιση. Ποια η γνώμη σας για τα παραπάνω;

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    05/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    263
    gkiaouris στις #512486

    71-68=3 απλως το επισημένω!!!

    οι μακρύτερες κανες μονο καλο κανουν απο θεμα σκοπευσης, το μπλεξιμο στα πυκνα, δε σε σωνουν οι 3 ποντοι…
    Ας πουμε η καραμπινα μου ειναι 60cm και ειναι κατα 4ποντους μακριτερη απο το δικανο που ειναι 71εκ, ολα σχετικα ειναι λοιπον, μπεκατσα με τη καραμπινα παω και οχι με το δικανο για διαφορους λόγους (οχι για το μικος κανης που ενω ειναι κοντιτερη το ολικο μηκος του οπλου ειναι πιο μακρη, αρα πιο δυσκινητο στο πυκνο)

    Αν βρεις ενα δικανο καλα ζυγισμένο στα 3200 το βαρος του δε θα σου φαινεται στο περπατητο, πολυ σημαντικο.

     

    υψος βαρος???

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/02/2018
    Αρ. μηνυμάτων:
    9
    hunter_a στις #512487

    Εγώ δεδομένου ότι είμαι 20 θέλω να έχω ένα όπλο το οποίο θα μου μείνει. Για παράδειγμα η πρώτη καραμπίνα του πατέρα μου είναι η franchi elite του 1984 αν δεν κάνω λάθος και μέχρι σήμερα έχει άριστη συμπεριφορά σαν όπλο και δεν τον έχει προδώσει ποτέ. Ποιά η αξιοπιστία των νέων όπλων της εταιρίας και ιδιαίτερα των δίκαννων; (μονή σκανδάλη και αυτόματοι εξολκείς) Αν δω ότι το όπλο είναι εντάξει στις διαστάσεις μου στο ζύγισμα του κτλ αξίζει να προχωρίσω σε αγορά;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    10/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    485
    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    07/10/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    2625
    berket στις #512500

    Το κυνηγετικό όπλο φίλτατε Αντώνη είναι και να σου κάτσει τυχερό!!!<Σαν το αυτοκίνητο τύπου.!!!>Πρώτα θα κοιτάξεις το οικονομικό κριτήριο και μετά να σου κάθεται το όπλο!!Η συνταγή είναι κλασική, από γνώμες  θα πάρεις πολλές και καλές,ποιά όμως θα σε ικανοποιήσει, είναι θέμα σκέψης και τύχης μαζί!!!Σου εύχομαι λοιπόν, καλή σκέψη και καλή τύχη!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/02/2018
    Αρ. μηνυμάτων:
    9
    hunter_a στις #512502

    https://www.hobbi.gr/spose-lanber-p-7117.html https://www.hobbi.gr/spose-haenel-shul-jaeger-p-6720.html https://www.hobbi.gr/spose-beretta-silver-pigeon-p-4858.html

    Πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές! Η αλήθεια είναι ότι το Beretta ξεφεύγει χρηματικά ωστόσο τα άλλα δύο όπλα με εντυπωσίασαν. Η Haelen Suhl απ’όσο διάβασα είναι κάτι σαν θυγατρική της εταιρίας Merkel οπότε φαντάζομαι ότι θα είναι αρκετά αξιόπιστο. Για τα Lanber έχουμε κάποια εικόνα ως προς την αξιοπιστία τους; Μου άρεσε πολύ και το Lanber 2086 το οποίο είναι και σε πολύ καλή τιμή.

    Το κυνηγετικό όπλο φίλτατε Αντώνη είναι και να σου κάτσει τυχερό!!!<Σαν το αυτοκίνητο τύπου.!!!>Πρώτα θα κοιτάξεις το οικονομικό κριτήριο και μετά να σου κάθεται το όπλο!!Η συνταγή είναι κλασική, από γνώμες θα πάρεις πολλές και καλές,ποιά όμως θα σε ικανοποιήσει, είναι θέμα σκέψης και τύχης μαζί!!!Σου εύχομαι λοιπόν, καλή σκέψη και καλή τύχη!!!

    <hr />

    Σπύρος Αιγάλεω

    Φυσικά! Νομίζω αυτό ισχύει σε οποιαδίποτε αγορά. Ο παράγοντας της τύχης σίγουρα είναι υπολογίσιμος. Ο λόγος που ρωτάω για θέματα αξιοπιστίας είναι καθαρά για να έχω μια γενική εικόνα. Σας ευχαριστώ πολύ για της ευχές.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    10/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    485
    panos citori στις #512507

    προσοπικα ενα απο τα οπλα μου ειναι αυτο και το εχω 10χρονια http://www.kalkantzakos.com/product/1593/citori,-dikanno-super-pose-browning

    ακομα ειναι σφιχτο!!!!!! ενα παραδιγμα οτι τα οπλα δεν φθιρονται ευκολα! ψαξε λιγο για να δεις τις επιλογες που σου δηνονται! πηγενε σε καποια καταστηματα δες απο κοντα αυτα που θα επιλεξεις επομισετα, ρωτα, ξαναρωτα και μετα επιλεγεις τι θα παρεις! οτι αλλο μπορουμε να σε βωηθισουμε ρωτησε μας! ακομα και τηλεφονικα! :good:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/02/2018
    Αρ. μηνυμάτων:
    9
    hunter_a στις #512511

    προσοπικα ενα απο τα οπλα μου ειναι αυτο και το εχω 10χρονια http://www.kalkantzakos.com/product/1593/citori,-dikanno-super-pose-browning ακομα ειναι σφιχτο!!!!!! ενα παραδιγμα οτι τα οπλα δεν φθιρονται ευκολα! ψαξε λιγο για να δεις τις επιλογες που σου δηνονται! πηγενε σε καποια καταστηματα δες απο κοντα αυτα που θα επιλεξεις επομισετα, ρωτα, ξαναρωτα και μετα επιλεγεις τι θα παρεις! οτι αλλο μπορουμε να σε βωηθισουμε ρωτησε μας! ακομα και τηλεφονικα! :good:

    Το όπλο σου φαίνεται τρομερό και σε πολύ καλή τιμή! Μου έχεις δώσει πολύ τροφή για σκέψη! Σε ευχαριστώ πολύ! Υπάρχει περίπτωση να έχει σταματήσει η παραγωγή του; Ρωτάω γιατί δεν μπορώ να το βρω στο Καλκαντάζκο πηγαίνοντας στα super pose της Browning αλλά στο link που έστειλες το εμφανίζει κανονικά.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    10/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    485
    panos citori στις #512518

    δυστιχως δεν ξερω να σου απαντησω! καποια καταστιματα το εχουν…. μια ματια που εριξα στα κλευτα το βρικα σε δυο μαγαζια στην επαρχεια! ρωτα σε κανα καταστημα που θα πας αν βγενει ακομα! ενας λογος που σου ειπα πριν για μεταχιρισμενω ειναι οτι θα βρεις κατι παρα πολυ καλο σε παρα πολυ καλα λευτα! βερετα γηρω στο χιλιαρικο 525 γηρο στο χιλιαρικο και αλλα πολλα! περσι την ανοιξη πουληθικε citori για 650 ευρο :wacko:  :wacko:  :wacko:  :wacko:  :wacko:  τεσπα κοιτα και τα ξαναλεμε! :bye:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    26/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    5753
    Prowler ® στις #512593

    ΔΙΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΣΚΑΝΔΑΛΟ

     

    VERNEY CARRON Super 9 III πρόσφατης παραλαβής

     

    P. BERETTA ΜΟΝΤΕΛΟ S55

     

    αντε κι  ενα με 1 σκανδάλη

    http://gunandknifeclassics.gr/skb-150th-anniversary/

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/10/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    256
    Μιχάλης Rem870 στις #512626

    Ωραία τα παραπάνω όπλα (πιο ωραία για κάποιους μερακλήδες). Τώρα γιατί πρέπει να πληρώσει κάποιος περίπου 1400€ για ποζέ 10-30 ετών ή γιατί οι εδώ αντιπρόσωποι γνωστών εταιριών (βλέπε Browning,Beretta κ.α) πουλάνε όπλα των άλλοτε 1400€ στα 1800-2000€, δεν μπορώ να καταλάβω…

    Στη θέση σου συνάδελφε antonis_k , θα αγόραζα καινούριο ένα B525 Game One (με λίγο παζάρι στα 1500€) και θα το έδινα κληρονομιά στον εγγονό μου μετά από 50 χρόνια κυνηγετικής χρήσης  :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Επισκόπηση 14 δημοσιεύσεων - 1 έως 14 (από 14 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων