Εσεις ποια όπλα θα κρατουσατε; (ΙΖ27 ή ΤΟΖ34;)

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/01/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    148
    Kyrmitsos στις #512505

    Παιδες έχω έναν προβληματισμό που τον παραθέτω και θα ήθελα τις απόψεις σας.

    Έχω λοιπόν τα παρακάτω όπλα:

    1. IZ27 μονοσκάνδαλο με εναλλασσόμενα τσοκ και αυτόματους εξολκείς.
    2. IZ27 δισκάνδαλο με εναλλασσόμενα τσοκ και αυτόματους εξολκείς.
    3. ΤΟΖ 34 δισκάνδαλο με σταθερά τσοκ πολύ σφιχτά (φουλ και 0,75!!!) εντελώς απλό.

    Για διάφορους λόγους, από τα παραπάνω, θα κρατήσω μόνο δύο (για κυνήγι λαγού, φάσας, ορτυκιού και μπεκάτσας) και  έτσι ένα  εκ των παραπάνω περισσεύει.

    Εσείς ποιο θα δίνατε με σκεπτικό αυτά που μένουν να καλύπτουν τις παραπάνω ανάγκες;

    Σημειώνω σε όλα τα όπλα έχω βγάλει την μεσαία ρίγα ενώ άφησα την σκοπευτική και τα σημαντικά χαρακτηριστικά  του καθενός είναι:

    1. ΙΖ27 μονοσκάνδαλο: κοντάκι ντεμί πιστολέ ή σκοπευτικό (έχω δύο και βάζω όποιο θέλω), εναλλασσόμενα τσοκ, αυτόματοι εξολκείς , πολύ καλό ζύγισμα, βάρος 3.196gr, porting από τον Παπατσαρούχα (με δύο σειρές οπών σε κάθε κάννη)
    2. ΙΖ27 δισκάνδαλο: κοντάκι αγκλαί (μπορώ και εδώ να βάλω το σκοπευτικό κοντάκι αλλά είναι δισκάνδαλλο και δεν πάει) , όμορφα νερά στα ξύλα, εναλλασσόμενα τσοκ, αυτόματοι εξολκείς, πολύ καλό ζύγισμα, βάρος  180gr, porting από τον Παπατσαρούχα (με δύο σειρές οπών σε κάθε κάννη)
    3. ΤΟΖ34 δισκάνδαλο:παρά το οτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση είναι παλιό μοντέλο,  κοντάκι ντεμί πιστολέ, χαμηλό προφίλ, κυκλικοί οδηγοί αντί κλειδιών , φανταστικό ζύγισμα (καλύτερο από τα άλλα δύο), ρίγα σκοπευτική 8mm (στα άλλα δύο είναι 6mm), πολύ μικρό βάρος 2.919gr, απλοί εξολκείς, porting μίας σειράς οπών σε κάθε κάννη και σοβαρό κλώτσημα (παρά το porting θέλει δουλειά=€ για να στρώσει), πολύ σφιχτά τσοκ, πίεση καθημερινής χρήσης 750ΜΡα/cm2.

    Όλα οδηγούν στο να κρατήσω τα δύο BAIKAL (για τα οποία έχω και πλήρη σειρά τσοκ),  αλλά το χαμηλό προφίλ , το χαμηλό βάρος και το φανταστικό ζύγισμα του TOZ (μου έκατσε που λένε) με προβληματίζουν. Βέβαια   με προβληματίζει και το κλότσημά του (που πιστεύω όμως οτι θα το διορθώσω αλλά θα κοστίσει), τα πολύ σφιχτά τσοκ η χαμηλή αξία μεταπώλησης και που ο Παπατσαρούχας μου είπε ότι τα TOZ έχουν κάτι παράξενα ελατήρια που αν σπάσουν δεν βρίσκονται εύκολα. Αλλά οι εγγλέζοι λένε οτι “αν βρείς όπλο που σου κάθεται αγόραστο και αν δεν το πουλάνε κλέψ’ το”.

    Θελω να τονίσω οτι δεν το ερώτημα δεν είναι μόνο τι διαλέγεις από τα δύο ( ΤΟΖ η ΒΑΙΚΑΛ που άλλωστε νομίζω οτι τέτοιο τοπικ υπάρχει) αλλά και πως θα το συνδίαζε ο καθένας με τα άλλα όπλα . Επίσης για να έχετε πλήρη άποψη λέω οτι τα όπλα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και τα τρία και γι’ αυτό βάζω και φωτογραφία των όπλων.


    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    25/07/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    1278
    vagos-benelli1 στις #512527

    Φιλε το toz 34 ειναι αρκετα καλυτερο απο το 27 ,Σχετικα με τα αντα/κα εχω με το τσουβαλι οτι θελεις

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #512529

    Τον χρυσό κανόνα το έγραψες ήδη. Όποιο σου κάθετε.

    Και τα 3 αυτά όπλα είναι της ίδιας κατηγορίας πάνω – κάτω. Η επιλογή μου θα ήταν απόλυτα χρηστική. Θα κρατούσα πρώτα – πρώτα αυτό που όποτε ανοίγω τον οπλοβαστό για να πάρω όπλο για το κυνήγι το χέρι μου πάει ασυναίσθητα σε κάποιο.

    Τα όπλα αυτά, αν και έχεις επενδύσει για την βελτίωση τους και ίσως να έχεις με κάποιο και συναισθηματικό δέσιμο, είναι όπλα φτηνά, σειράς,  χωρίς ιδιαίτερους λόγους να τα κρατήσεις, εννοώ δεν έχουν κάποια σπανιότητα ή είναι συλλεκτικά κλπ. Είναι, βέβαια, άριστα για την τιμή τους και κατασκευασμένα για μακροχρόνια και σκληρή χρήση, αλλά όποτε θέλεις ξαναγοράζεις παρόμοια.

    Δεν θα κρατούσα, με τίποτα, ένα όπλο που κλωτσά, είναι το ευαίσθητο σημείο μου, αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό. Υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούν το κλώτσημα έστω και αν μελανιάζει ο ώμος τους και άλλοι -σαν και εμένα- με ευαισθησία λόγω προβλημάτων της άρθρωσης ή και απλά ψυχολογικά.

    Η εμπειρία μου από όπλα που κλωτσάνε είναι: πληρώνεις – βελτιώνεις – αλλά κλωτσά βελτιωμένα.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/01/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    148
    Kyrmitsos στις #512541

    Κύριε Γιάννη γειά σου

    σε όλα όσα γράφεις έχεις δίκιο. Κι εγω δεν ξέρω τι μ’ έχει πιάσει με τα όπλα αυτά που άμα τα πάω για πούλημα δεν θα πιάσουν πάνω από 300 – 350€ . Ισως να φταίει το οτι τα ξύλα τους τα έκανα μόνος και πέραν του κόπου μου τα λυπάμαι γιατί  μου κάθονται όλα πολύ καλά .  Εξαίρεση το ΤΟΖ που μου έκατσε από την αρχή γάντι και  έφαγα το κοντάκι λίγο από αριστερά για να έρχεται κέντρο στο Churchill test και γι αυτό του έκανα μόνο λινέλαιο. Θέλω να πω οτι όντως τα όπλα δεν αξίζουν ούτε καν τον χρόνο για το τοπικ που εκανα. Παρ’ όλα αυτά όμως ομολογουμένως είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να τα δώσω αβασάνιστα κάτω από 250€  (που στο τέλος αυτό θα κάνω γιατί δεν έχω χρόνο να ψάχνομαι με αγγελίες κλπ) .

    Λοιπόν όπως θα κατάλαβες  το πρώτο όπλο που θα έπαιρνα για να βγώ για κυνήγι θα ήταν το ΤΟΖ. Ελα όμως που είναι και αυτό που κλωτσάει περισσότερο… θεωρώ οτι λίγο ακόμα πόρτινκ, λιγο άλλαγμα στην γωνία pich, λίγο πιό φαρδύ πέλμα,  θα το φέρω που θα πάει, αλλά ισχύει αυτό που λες κι εσύ. Βελτιωμένο κλώτσημα θα έχω. Αλλά το χαμηλό προφιλ είναι όλα τα λεφτά.

    Πάντως λόγω υπαρξης και ενός Browning 525 classic κατευθύνομαι στο να δώσω το μονοσκάνδαλο IZ27 – αλλά να αλλάξω το  κοντάκι και να το δώσω με ένα demi πιστολε πο έχω -.

    Επίσης πολύ νεδιαφέρον που για το ΤΟΖ υπαρχουν ανταλλακτικά φίλε vagos-benelli1. Επειδή βλέπω να το κρατάω στείλε κανένα τηλέφωνο ή άλλο στοιχείο σε πμ.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    Μήτσος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #512567

    Γεια και χαρά,

    Πολύ σοφά επέλεξες να κρατήσεις το δισκάνδαλο, απλό και σίγουρο.

    Ανεξαρτήτως της αρχικής τιμής των τα όπλα αυτά είναι γεννημένα για σκληρή χρήση χωρίς προβλήματα λειτουργίας. Εύχομαι να πιάσεις την καλύτερη τιμή.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων