Η ανεπάρκεια μιας βολής..

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 97 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    14/01/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    26
    Kostas Chatzi στις #403684

    Γιατί χρειάζεται προσοχή το κυνήγι του αγριόχοιρου και ελάχιστο όριο κινητικής ενέργειας!–> Η ανεπάρκεια μιας βολής..


    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    28/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1093
    Μπιριγκογκος στις #403791

    Γιατί χρειάζεται προσοχή το κυνήγι του αγριόχοιρου και ελάχιστο όριο κινητικής ενέργειας!–> Η ανεπάρκεια μιας βολής..

    πολυ σωστο το αρθρο αυτο, Τα’χουμε ξαναπει φιλε μου, αλλα ποιος ακουει…!

    φιλικα

    Μπιριγκογκος

    Διαγράφηκαν λέξεις του κειμένου για την ομαλή λειτουργία του θέματος .  mod1

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #403853

    η ανεπερκεια μιας βολης

    θα ελεγα δε εγω ..η ανεπαρκεια μιας μεταφορας ασαφεστατων και αγνοιας της αγορας… και μαληστα απο…αρθρογραφο

    λεει λοιπον ο,,,αρθρογραφος……

    Στην Ελλάδα βέβαια, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα… Στην Αμερική του υψηλοτάτου βιοτικού επιπέδου, τα μονόβολα κοστίζουν από 50 λεπτά έως ένα ευρώ! Εδώ τα πληρώνουμε χρυσά, και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση ανάλογης σκοπευτικής εξάσκησης.

    Θα μπορούσαμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε υποκατάστατα, όπως τα σκοπευτικά φυσίγγια λέιζερ, αλλά αυτά κρίθηκαν… παράνομα (μόνο εδώ από όλες τις χώρες της Ευρώπης)

    Λογικό είναι λοιπόν, όταν ο κυνηγός δεν μπορεί να εξασκηθεί στη χρήση των πανάκριβων μονόβολων, να… καταφεύγει σε «συνταγές» βασισμένες στη σκοπευτική ανεπάρκεια

     στην ελλαδα αγαπητε..αγαπητοι αναγνωστες…

    για 500 βληματα εχουμε και λεμε

    καλλυκες 8ευρω ανα 100 …..40 λοιπον τα 500 καλλυκακια

    3,25 ευρω ανα 10δα( σιαρμ)  160 με 175 ευρω αναλογα το βλημα ,,η 500δα

    28-30 ευρω μια πυριτιδα μεσαιας προοδευτικοτητας. επαρκεστατη ποσοτητα για 500 φυσιγγια ( 1,8γρμ ανα φυσιγγι)

    κανουμε μια προσθεση των υλικων  οπως τα αναφερω…

    170+40+30=240 !!!! 240 κοστιζει η 500 αδα!!! καπου κατι λιγοτερο απο 0,5 ευρω ανα φυσιγγι!!!

    ανετα κανει καποιος πρακτικη σκοποβολη στο βλημα αυτο

     νομιζω ειναι ενα κοστος που σχεδον καθε ενας κυνηγος  μπορει να υποστει…ριχνοντας μια 50αδα καθε μεραπου μπορει να παει σκοπευτηριο…μπορει να φτασει σε παρα πολυ καλο σκοπευτικο επιπεδο

    τα απογορευτικα ποσα ΠΟΥ τα βρηκε και τα μοστραρει ο αρθρογραφος.???????…..ειναι ενα ερωτημα για μενα.

    εχω αρκετους φιλους..που ειναι κολημενοι με το 12αρι και ριχνουν καποιες χιλιαδες τετοια σλαγκ βληματα καθε χρονο…μερικοι δε απο αυτους οντας και γουρουναδες …δυσκολα χανουν γουρουνι απο αστοχια…σχεδον καθολου..απ οτι γνωριζω.

    ειμαι κατα του 8βολου 9αβολου… γιατι πιστευω στην πιο δυσκολη και πιο σπορτιβ θηρευση τετοιων θηραματων

    αλλα σε καμια περιπτωση δεν τα θεωρω ανεπαρκη για καταβολη..εξ αλλου οι 9 στους 10 κυνηγους με τετοια θηρευουν… και δεν εχουν κανενα προβλημα!!!!!!!! το αντιθετο μαληστα…μιας και αποσκοπουν στο μπολικο κρεας…. ( καλως κακως ετσι ειναι..) ξαπλωνουν 10αδες γουρουνια καθε χρονο… απλα γιατι οι βολες στο ελληνικο τερεν συμβαινουν σε αποστασεις που αυτου του ειδους τα φυσιγγια,,,, μ αρεσει δεν μ αρεσει   εμενα ειναι….μανα!!!!

     αυτα του αρθρου.. που μετρουν την ενεργεια του 1/8 η 1/9 μιας βολιδας ειναι αστοχο….. το θηραμα αν παρει 3-4 απο τα 9 …8 βολια θα …ξαπλωσει…

    αυτη ειναι η ουσια αυτο ειναι και η κυνηγετικη καθημερινοτητα του αγριοχοιρου στην ελλαδα

    απο καταβολες δεν εχει κανενα προβλημα ο μεσσος γουρουνας με τα βολια….

    ο αρθρογραφος ομως οταν αρθρογραφει καλο ειναι να ειναι γνωστης…. με τις αστοχες ομως και ανενημερωτες αναφορες του καλο θαταν να ηταν απλος γραφων σε φορουμ…. οχι και αρθρογραφος!!!!! 

    Διαγράφηκαν λέξεις του κειμένου για την ομαλή λειτουργία του θέματος .  mod1

     

     

     

     

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    28/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1093
    Μπιριγκογκος στις #403904

    η ανεπερκεια μιας βολης θα ελεγα δε εγω ..η ανεπαρκεια μιας μεταφορας ασαφεστατων και αγνοιας της αγορας… και μαληστα απο…αρθρογραφο λεει λοιπον ο,,,αρθρογραφος…… Στην Ελλάδα βέβαια, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα… Στην Αμερική του υψηλοτάτου βιοτικού επιπέδου, τα μονόβολα κοστίζουν από 50 λεπτά έως ένα ευρώ! Εδώ τα πληρώνουμε χρυσά, και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση ανάλογης σκοπευτικής εξάσκησης. Θα μπορούσαμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε υποκατάστατα, όπως τα σκοπευτικά φυσίγγια λέιζερ, αλλά αυτά κρίθηκαν… παράνομα (μόνο εδώ από όλες τις χώρες της Ευρώπης) Λογικό είναι λοιπόν, όταν ο κυνηγός δεν μπορεί να εξασκηθεί στη χρήση των πανάκριβων μονόβολων, να… καταφεύγει σε «συνταγές» βασισμένες στη σκοπευτική ανεπάρκεια στην ελλαδα αγαπητε..αγαπητοι αναγνωστες… για 500 βληματα εχουμε και λεμε καλλυκες 8ευρω ανα 100 …..40 λοιπον τα 500 καλλυκακια 3,25 ευρω ανα 10δα( σιαρμ) 160 με 175 ευρω αναλογα το βλημα ,,η 500δα 28-30 ευρω μια πυριτιδα μεσαιας προοδευτικοτητας. επαρκεστατη ποσοτητα για 500 φυσιγγια ( 1,8γρμ ανα φυσιγγι) κανουμε μια προσθεση των υλικων οπως τα αναφερω… 170+40+30=240 !!!! 240 κοστιζει η 500 αδα!!! καπου κατι λιγοτερο απο 0,5 ευρω ανα φυσιγγι!!! ανετα κανει καποιος πρακτικη σκοποβολη στο βλημα αυτο νομιζω ειναι ενα κοστος που σχεδον καθε ενας κυνηγος μπορει να υποστει…ριχνοντας μια 50αδα καθε μεραπου μπορει να παει σκοπευτηριο…μπορει να φτασει σε παρα πολυ καλο σκοπευτικο επιπεδο τα απογορευτικα ποσα ΠΟΥ τα βρηκε και τα μοστραρει ο αρθρογραφος.???????…..ειναι ενα ερωτημα για μενα. εχω αρκετους φιλους..που ειναι κολημενοι με το 12αρι και ριχνουν καποιες χιλιαδες τετοια σλαγκ βληματα καθε χρονο…μερικοι δε απο αυτους οντας και γουρουναδες …δυσκολα χανουν γουρουνι απο αστοχια…σχεδον καθολου..απ οτι γνωριζω. ειμαι κατα του 8βολου 9αβολου… γιατι πιστευω στην πιο δυσκολη και πιο σπορτιβ θηρευση τετοιων θηραματων αλλα σε καμια περιπτωση δεν τα θεωρω ανεπαρκη για καταβολη..εξ αλλου οι 9 στους 10 κυνηγους με τετοια θηρευουν… και δεν εχουν κανενα προβλημα!!!!!!!! το αντιθετο μαληστα…μιας και αποσκοπουν στο μπολικο κρεας…. ( καλως κακως ετσι ειναι..) ξαπλωνουν 10αδες γουρουνια καθε χρονο… απλα γιατι οι βολες στο ελληνικο τερεν συμβαινουν σε αποστασεις που αυτου του ειδους τα φυσιγγια,,,, μ αρεσει δεν μ αρεσει εμενα ειναι….μανα!!!! αυτα του αρθρου.. που μετρουν την ενεργεια του 1/8 η 1/9 μιας βολιδας ειναι αστοχο….. το θηραμα αν παρει 3-4 απο τα 9 …8 βολια θα …ξαπλωσει… αυτη ειναι η ουσια αυτο ειναι και η κυνηγετικη καθημερινοτητα του αγριοχοιρου στην ελλαδα απο καταβολες δεν εχει κανενα προβλημα ο μεσσος γουρουνας με τα βολια…. ο αρθρογραφος ομως οταν αρθρογραφει καλο ειναι να ειναι γνωστης…. με τις αστοχες ομως και ανενημερωτες αναφορες του καλο θαταν να ηταν απλος γραφων σε φορουμ…. οχι και αρθρογραφος!!!!! Διαγράφηκαν λέξεις του κειμένου για την ομαλή λειτουργία του θέματος . mod1

    http://www.youtube.com/user/markchalaris?feature=guide

    και ποιος θα τα ιδιογομωσει αγαπητε? το 99% των ελληνων κυνηγων δεν ασχολουνται με ιδιογομωση, και γιατι αλλωστε, μιας και τα φυσσιγγια του εμποριου καλυπτουν τις αναγκες τους. Εκτος και αν προσφερεσθε…διαυτην την εξυπηρετησην ως προς το κυνηγετικο κοινο?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #403948

    και ποιος θα τα ιδιογομωσει αγαπητε? το 99% των ελληνων κυνηγων δεν ασχολουνται με ιδιογομωση, και γιατι αλλωστε, μιας και τα φυσσιγγια του εμποριου καλυπτουν τις αναγκες τους. Εκτος και αν προσφερεσθε…διαυτην την εξυπηρετησην ως προς το κυνηγετικο κοινο?

    στην ελλαδα αγαπητε τουλαχιστον το 30% των κυνηγων ιδιογομωνουν….και οχι το 1% οπως λετε εσεις…( μαλλον δεν ξερετε καποια πραγματα της ελληνικης πραγματικοτητας,,,,)

    οσο δε το κοινο που ριχνει μονοβολα για τακτικαλ,,, η γενικη σκοποβολη με μονοβολα… τουλαχιστον το 90% αυτων των ανθρωπων ιδιογομωνουν τα μονοβολα τους!!!!

    μαλλον ουτε αυτε αυτο το γνωριζετε ……………………….

    η ιδιογομωση μονοβολων απαιτει υλικα οπως μια απλη ρελιαστρα ,,,20 ευρω,,, και μια ζυγαριτσα η σεσουλακι ογκομετρικο..

    . αν γνωριζει καποιος τα στοιχειωδη μετρα ασφαλειας..( καπου 4  ολιγολεξες προτασεις ειναι ) και ειναι ικανος να κανει<<< αυγα ματια>>> τοτε ανετα και απλα μπορει να γεμιζει την ωρα καμια 40αρια μονοβολα..

    ετσι απλα ειναι τα πραγματα.

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    28/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1093
    Μπιριγκογκος στις #403969

    και ποιος θα τα ιδιογομωσει αγαπητε? το 99% των ελληνων κυνηγων δεν ασχολουνται με ιδιογομωση, και γιατι αλλωστε, μιας και τα φυσσιγγια του εμποριου καλυπτουν τις αναγκες τους. Εκτος και αν προσφερεσθε…διαυτην την εξυπηρετησην ως προς το κυνηγετικο κοινο? στην ελλαδα αγαπητε τουλαχιστον το 30% των κυνηγων ιδιογομωνουν….και οχι το 1% οπως λετε εσεις…( μαλλον δεν ξερετε καποια πραγματα της ελληνικης πραγματικοτητας,,,,) οσο δε το κοινο που ριχνει μονοβολα για τακτικαλ,,, η γενικη σκοποβολη με μονοβολα… τουλαχιστον το 90% αυτων των ανθρωπων ιδιογομωνουν τα μονοβολα τους!!!! μαλλον ουτε αυτε αυτο το γνωριζετε ………………………. η ιδιογομωση μονοβολων απαιτει υλικα οπως μια απλη ρελιαστρα ,,,20 ευρω,,, και μια ζυγαριτσα η σεσουλακι ογκομετρικο.. . αν γνωριζει καποιος τα στοιχειωδη μετρα ασφαλειας..( καπου 4 ολιγολεξες προτασεις ειναι ) και ειναι ικανος να κανει<<< αυγα ματια>>> τοτε ανετα και απλα μπορει να γεμιζει την ωρα καμια 40αρια μονοβολα.. ετσι απλα ειναι τα πραγματα.

    http://www.youtube.com/user/markchalaris?feature=gui

    μα γιατι δεν κανετε μια ψηφοφορια αναμεσα στα μελη του φορουμ να μου αποδειξετε (και ολους τους αλλους που μπορει να αμφιβαλλουν) την ορθοτητα των παρατηρησεων σας και την λανθασμενη εντυπωση που εχω εγω? Μπορει οι διαγωνιζομενοι στο tactical/practical shotgun να ιδιογομωνουν αλλα ειμαι σιγουρος οτι το ιδιο δεν ισχυει για την πλειοψηφια των γουρουνοκυνηγων (που ειναι και οι πλειστως ενδιαφερομενοι). Οπως και να το κοιταξουμε παντως, το αρθρο που επισημανε ο φιλτατος συναδελφος, λεει πολλες αληθειες, και δεν ανεφερε πουθενα ουτε καν την πιθανοτητα χρησης μονοβολου διαμμετρηματος κατω του 12αριου….

    Μπιριγκογκος

    ΥΓ: μπραβο στα παιδια που εβγαλαν το γουρουνι στην πλατη. Ετσι κανουμε και εδω τα ελαφια, με τους σακκους αυτους, ειναι πολυ βολικοι…Χωρανε δυο ζαρκαδια και μερικοι ακομα και ενα θυληκο πλατωνι.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #403976

    μα γιατι δεν κανετε μια ψηφοφορια αναμεσα στα μελη του φορουμ να μου αποδειξετε (και ολους τους αλλους που μπορει να αμφιβαλλουν) την ορθοτητα των παρατηρησεων σας και την λανθασμενη εντυπωση που εχω εγω?

    δεν προκειτε για την λιστα λαγκαρτ… ακου ψηφοφορια….

     ενα και ενα κανει  δυο…. σε κατι  κατι τοσο απλο αναφερομαι!!

     δεν νομιζω αγαπητε πως εχω χρονο…αλλα και το φορουμ ολο νομιζω ,,,να συνδραμει στα προβληματα μαθησιακης δυσκολιας σας.

    αυτα που αναφερω ειναι σαφη και νομιζω ευκολα στο να κατανοηθουν απο τον καθε ενα

    αν εσεις εχετε καποιο προβλημα ειδικων αναγκων μαλλον δεν ειμαι αρμοδιος.. ουτε εγω ουτε το φορουμ

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    28/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1093
    Μπιριγκογκος στις #403982

    μα γιατι δεν κανετε μια ψηφοφορια αναμεσα στα μελη του φορουμ να μου αποδειξετε (και ολους τους αλλους που μπορει να αμφιβαλλουν) την ορθοτητα των παρατηρησεων σας και την λανθασμενη εντυπωση που εχω εγω? δεν προκειτε για την λιστα λαγκαρτ… ακου ψηφοφορια…. ενα και ενα κανει δυο…. σε κατι κατι τοσο απλο αναφερομαι!! δεν νομιζω αγαπητε πως εχω χρονο…αλλα και το φορουμ ολο νομιζω ,,,να συνδραμει στα προβληματα μαθησιακης δυσκολιας σας. αυτα που αναφερω ειναι σαφη και νομιζω ευκολα στο να κατανοηθουν απο τον καθε ενα αν εσεις εχετε καποιο προβλημα ειδικων αναγκων μαλλον δεν ειμαι αρμοδιος.. ουτε εγω ουτε το φορουμ

    http://www.youtube.com/user/markchalaris?feature=guide

    ξερετε αγαπητε μου, εχω εδω και πολυ καιρο παψει να πιστευω την ορθοτητα της γνωμης που η μονη της επικυρωση ειναι η αλλαζονεια του δηλωντος της γνωμης αυτης. Μεχρι στιγμης, δεν εχετε δειξει κατι το οποιο να προσδιδει περισσοτερη βαρυτητα στα λεγομενα σας απο την βαρυτητα των δικων μου λεγομενων. Ακομα και στο θεμα περι ιδιογομωσης, δεν συζηταται εκτενως η ιδιογομωση των μονοβολων, οποτε δεν ξερω που βασιζετε την αποψη σας οτι ‘ενα και ενα κανουν δυο’ στο θεμα ιδιογομωσης του μονοβολου.Το αν εχω ειδικες αναγκες ή οχι, αυτο ας το αφησουμε να το κρινουν τα…καρπουζια 🙂

    Μια απλη διαπιστωση θα ηταν να μας πουν οι κυνηγοι του παροντος θεματος με τις τοσες τους επιτυχιες, ποσοι απο αυτους καταφεραν τα θηραματα τους με φυσσιγγι που δεν το ειχαν αγορασει αλλα το ειχαν ιδιογομωσει….

    Μπορουν να μας πουν οι συναδελφοι που πηγαν για αγριογουρουνο φετος αν πηγαν με φυσσιγγια εμποριου ή φυσσιγγια που τα γεμισαν αυτοι?

    με φιλικους χαιρετισμους,

    Μπιριγκογκος

    ΥΓ: θα βοηθουσε την βαρυτητα της γνωμης σας ιδιαιτερα αν ειχατε την καλοσυνη, αγαπητε, να πειτε ποσες φορες πηγατε για αγριοχοιρο (ή τριχωτο) την περιοδο που τελειωνει αυτο το Σαββατοκυριακο.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/02/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3285
    kryptia-e στις #404053

    εγω παντως δεν εχω γνωρισει ακομα καποιον γουρουνα που να κανει ιδιογομωση . για να μην πω οτι γενικα οι ανθρωποι που εχω γνωρισει (οχι να εχω ακουσει για φιλο φιλου κτλ…αλλα να εχω εγω γνωρισει) να κανουν ιδιογομωση στην ζωη μου, ηταν μονο 2 και ο ενας δεν ζει πια.

    σιγουρα υπαρχουν αρκετοι που ασχολουνται , αλλα 30% των κυνηγων…ουτε στον υπνο μας αυτο το νουμερο. ειδικα στην Ελλαδα…

    αυτο το νουμερο μπορει να ισχυε το 50-60. οχι σημερα

    παντως χαιρομαι που ακουω απο τον μαρκο οτι θεωρει τα μονοβολα του εμποριου πανακριβα. γιατι φυσικα και ειναι. αν θυμαμαι καλα, πριν ενα-εναμιση μηνα, ενας φιλος εδω ειχε ρωτησει ποσο κανουν οι σφαιρες για ραβδωτο. και δεν πιστευε οτι ειναι φθηνοτερες απο τα μονοβολα…γενικα εχω παρατηρησει οτι ο κοσμος ζει λιγο στον κοσμο του ε? υπαρχου πολλοι που θεωρουν τα μονοβολα στην ελλαδα φθηνα η εστω “νορμαλ”. χαιρομαι που ενας ανθρωπος που ασχολειται με αυτα , παραδεχεται οτι ειναι πανακριβα. μπας και ξυπνησουν ορισμενοι επιτελους και σταματησουν να γραφουν μπουρδες

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #404221

    μια δυο διαφορετικου τυπου επαφες μου με τον αργιοχοιρο την χρονια που μας περασε 😳

    μια εικαστικου τυπου,,,, και μια ,,,καπως οικολογικιαρικη,,, 😳

     

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #404230

    το αν ειναι ακρυβα τα φυσιγγια για τον αγριοχοιρο..ειναι ενα θεμα υποκειμενικο μερικες φορες…(υπαρχουν ετοιμα ελληνικα με βολιδες γκουαλαντι ..παρα πολυ καλα σε σχετικα προσιτη τιμη στο επιπεδο ετοιμων )

    η αναφορα μου στο 30% ηταν μια διορθωση στην λαθος εκτιμηση που ειπωθηκε πριν περι 1% των κυνηγων οτι ιδιογομωνουν στην ελλαδα

    η αναφορα μου στην ιδιογομωση μονοβολων αποσκοπουσε επισης στην λαθος πληροφοριση που επισης αναφερθηκε στο αρθρο πως ειναι δυσβαστακτο το κοστος   αγορας ετοιμων μονοβολων για χρηση σκοπευτικης βελτιωσης

    και προταθηκε σαν λυση στο προβλημα αυτο που αναφερθηκε ως αποτρεπτικο.για την σκοπευτικη βελτιωση.

    φυσικα οι γουρουναδες δεν γεμιζουν γιατι θεωρουν το κοστος των 30 -40 φυσιγγιων που θα ριξουν το χρονο οκ ..οσο και να κανει ενα αμερικλανικο μονοβολο η φεντερο 9βολο.

    απλα ,,,ακομα και 10 ευρω να κανει ενα μονοβολο… δεν εξασφαλιζει την σωστη βολη σε ενα τρεχαμενο στοχο,,, αλλα τοσο και ενα των 0,5 ευρω…

    απο ενεργεια και τα δυο εχουν την δυπλασια τουλαχιστον απ αυτη που απαιτηται για την καταβολη στα 20-40 μετρα που συμβαινει συνηθως η βολη…

    απλα θελει προπονηση αν καποιος θελει να κυηγαει με απαιτησεις γουρουνι μονο με μονοβολο…και εκει ειναι που εκανα την διορθωση στο κακο… κατα μια ενοια.. αρθρο απο πλευρας πληροφορησης .

    αυτη λοιπον η προπονηση που το αρθρο χρηζει ως αδυνατη λογω..οικονομικων τοιχων…την βαζω στην θεση που εχει αν καποιος ζητησει να την εχει ,,,θα την βρει.

    απλα επειδη οπως ειπα οι βολες ειναι σε κινηση ,,σε πικνο..και κοντα…

    τα 9βολα δινουν την λυση..και ετσι δεν εχουν λογο να ψαχνονται ουτε για λογους κοστους ουτε για λογους βλητικης ανεπαρκειας αυτων των φυσιγγιων και ολα καλα..καρπωση να φαν και οι κοττες…,,,

    .καποιοι ομως ,,πολυ λιγοι αριθμητικα  και ψαχνονται και προπονηση κανουν…και με μικροτερα διαμετρηματα κυνηγουν. γουρουνι…

    και γιατι αυτο ειναι εφικτο…αλλα και σαφως πιο σπορτιβ και δυσκολο…απλα αυτοι οι ολιγοι καλως κακως δεν κοπτονται αν η χρονια τους εβαλε 40 η 200 κιλα κρεας στον καταψυκτη σε πρωτο και απολυτο βαθμο.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    10/12/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    76
    brenneke στις #404636

    Γιατί χρειάζεται προσοχή το κυνήγι του αγριόχοιρου και ελάχιστο όριο κινητικής ενέργειας!–> Η ανεπάρκεια μιας βολής..

     

    O αρθογραφος καλυτερα να παει στο χωριο του να τιναξει καμια Ελια.
    Ωστε το μονοβολο ειναι οριακο με 1744 ποδολιβρες και ανεπαρκες με 1.260?

    Ο αρθογραφος γνωριζει την ενεργεια των παρακατω, η η Ελια ειναι χαμηλη και δεν εχει θεα?

    http://www.youtube.com/watch?v=PInyXzaE1ug
    http://www.youtube.com/watch?v=sKTeEmNUkjw

    Ο αρθογραφος εχει δει εδω τι μπορουν να κανουν βληματα διαμετρου 4,5mm με 350 ποδολιβρες???
    http://www.youtube.com/watch?v=lyoEELl007Q

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    10/12/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    76
    brenneke στις #404689

    Aυτα καλυτερα να μην τα δει ο αρθρογραφος γιατι δεν τον βλεπω να ξαναγραφει..

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/01/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    45
    tasoszc4 στις #404707

    Tο μονο σιγουρο ειναι οτι στην ελληνικη αγορα υπαρχουν φυσιγγια με δραμια ικανα να καταβαλουν και τον μεγαλυτερο αγριοχοιρο  σε αποστασεις ανω των 50 μετρων με ταχυτητες που ξεπερνουν τα 500m/sec.Oσον αφορα τα μονοβολα εχουν ενεργεια για να καταβαλουν το θηραμα και σε αποσταση 150 μετρων αλλα και εδω πρωτευωντα ρολο παιζει η σκοπευση γιατε εαν δεν χτυπηθει σε ζωτικο σημειο ακομα και με διαμπερες τραυμα ο αγριοχοιρος μπορει να διανυσει χιλιομετρα πριν πεσει…Για μενα επειδη η θεωρια απο τη πραξη απεχει παρα πολυ πιστευω οτι το καλυτερο ειναι ο καθενας που ασχολειτε συστηματηκα με το αυτο το κυνηγι να κανει δοκιμες με διαφορα φυσιγγια και με διαφορετικα τσοκ με το οπλο του σε καποια λαμαρινα παχους 2,5 mm προκειμενου να δει δυο σημαντικα πραγματα 1: διατρηση και 2: συγκεντρωση(εαν μιλαμε για δραμια)…μια δοκιμη θα μας δειξει πολλα πραγματα …! Απο προσωπικη εμπειρια παντως στα χρονια που ασχολουμε με αυτο το κυνηγι  το 99% των αγριοχοιρων εχουν θηρευτει με βολια η με φυσιγγια τυπου 4+1 η 6+1!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    10/12/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    76
    brenneke στις #404730

    Tο μονο σιγουρο ειναι οτι στην ελληνικη αγορα υπαρχουν φυσιγγια με δραμια ικανα να καταβαλουν και τον μεγαλυτερο αγριοχοιρο σε αποστασεις ανω των 50 μετρων με ταχυτητες που ξεπερνουν τα 500m/sec.Oσον αφορα τα μονοβολα εχουν ενεργεια για να καταβαλουν το θηραμα και σε αποσταση 150 μετρων αλλα και εδω πρωτευωντα ρολο παιζει η σκοπευση γιατε εαν δεν χτυπηθει σε ζωτικο σημειο ακομα και με διαμπερες τραυμα ο αγριοχοιρος μπορει να διανυσει χιλιομετρα πριν πεσει…Για μενα επειδη η θεωρια απο τη πραξη απεχει παρα πολυ πιστευω οτι το καλυτερο ειναι ο καθενας που ασχολειτε συστηματηκα με το αυτο το κυνηγι να κανει δοκιμες με διαφορα φυσιγγια και με διαφορετικα τσοκ με το οπλο του σε καποια λαμαρινα παχους 2,5 mm προκειμενου να δει δυο σημαντικα πραγματα 1: διατρηση και 2: συγκεντρωση(εαν μιλαμε για δραμια)…μια δοκιμη θα μας δειξει πολλα πραγματα …! Απο προσωπικη εμπειρια παντως στα χρονια που ασχολουμε με αυτο το κυνηγι το 99% των αγριοχοιρων εχουν θηρευτει με βολια η με φυσιγγια τυπου 4+1 η 6+1!

     

    Πολυ σωστα. Αυτο εδω ειναι το τουφεκι που με εξυπηρετει στο κυνηγι του αγριογουρουνου(και οχι μονο)στο εξωτερικο.
    http://imageshack.us/photo/my-images/825/1018841.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/515/1018838.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/708/1018820.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/28/1018819.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/585/1018828.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/577/1018810.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/838/1018812.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/407/1018790.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/35/1018791.jpg/
    Ειναι χειροποιητο οπλο ειδικης παραγγελιας σε 12gauge (και οχι 16)στο λειοκαννο,με την ραβδωτη του στο 9.3X74R.Η λεπτη στρογγυλεμενη βαση του και η ντελικατη μπασκουλα του σε παραπεμπει οταν το κρατας σε πλαγιοκαννο 20ρι παρα σε Drilling 12 gauge. Την ενεργεια του βληματος των οπλων του αγαπητου φιλου Μπιριγκογκου στο muzzle την εχει το δικο μου στα 150 μετρα,η την δικη του στα 100 την εχ ει το δικο μου στα 300!!.

    Ειναι παρα πολλες φορες που ζωα που χτυπηθηκαν με αυτη τη σφαιρα σε μη ζωτικες περιοχες τα αναζητησα και τα βρηκα πολλα μετρα μακρυα.

    Επισεις δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις ζωων που η 9.3X74R στα 30 μετρα δεν καταψερε να τα κρατησει και τα πηρα ενω ετρεχαν με μονοβολο,αλλα δεν ειναι και λιγες οι φορες που στα 150+ μετρα με την 9.3X74R πεθαναν ακαριαια πριν πεσουν στο εδαφος.

    Τις μπιλιες αν και τις απεχθανομαι τις εχω χρησιμοποιησει(δηλ ενα μονοβολο στη μια καννη ενα 8βολο στην αλλη και η 9.3X74R)με επιτυχια σε αιφνιδιαστικες βολες στα 10 -20 μετρα.Παραδεχομαι πως αν το γουρουνι αρπαξει σε κοντινη αποσταση 5-6 μπιλιες ταυτοχρονα εχει να αντιμετωπισει ενα τεραστιο σοκ που αν δεν το καταβαλει αμεσα,θα επιβραδυνει την κινηση του σε τετοιο βαθμο που η επομενη βολη με το μονοβολο η την σφαιρα θα ειναι ευκολη υποθεση.

    Παντως εξακολουθω πλεον να μην χρησιμοποιω μπιλιες γιατι ειναι ακρως επικινδυνες.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 97 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων