Νέος κυνηγός και επιλογή πρώτου όπλου

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2019
    Αρ. μηνυμάτων:
    2
    Nikelioum στις #517685

    Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα στην κοινότητα. Μετά από 7 χρόνια φανατικός στο ψαροντούφεκο είπα να ξεκινήσω και το κυνήγι και φυσικά το πρώτο θέμα που με απασχολεί είναι η επιλογή του όπλου. Πήγα σε γνωστό μαγαζί της αθήνας για να επομίσω και να δώ τι μου ταιριάζει και κατέληξα σε 2 όπλα. Το πρώτο είναι το Beretta bellmonte 2 και το Benelli m1 super 90 . Και τα 2 μου έλατσαν καλά στα χέρια αν και το benelli μου άρεσε πιο πολύ σκοπευτικά αλλά εμφανισιακά το Beretta. Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας γιατί το μόνο που με έχει δυσκολέψει είναι η διαφορά μήκους κάννης.

    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    02/11/2014
    Αρ. μηνυμάτων:
    2232
    ZABALA213 στις #517686

    Καλος ωρισες φιλε στο φορουμ ……..

    Οποιο από το δυο οπλα και να παρεις είναι εξερετικα τουφεκια………

    Παρε οποιο σου εκατσε καλυτερα……….

    Το μηκος κανης που θα επιλεξεις θα εξαρτάτε από το τι είδους κυνηγια θα κανεις ………καρτερι ή με σκυλι φερμας και πολυωρο περπατιτο…….

    Αν σου αρεσει το καρτερι να παρεις ένα οπλο με 71 εκατοστα κανης……..για να εχεις μεγαλυτερη σκοπευτικη γραμη που θα σε βοηθαει καλυτερα……..

    Αν παρεις σκυλακι και κανεις κυνηγια φερμας θα χρειαστείς ένα κοντοκανο ……ή 61 ή 66 ποντους κανη που θα σε βοηθαει στο να εστιασεις γρηγοροτερα το στοχο σου στις γρηγορες και μπηχτες τουφεκιες και θα είναι και πιο ευχριστο στα πυκνα μερη……….

    Πιστευω να σε βοηθησα  αρκετα …….η τελικη επιλογή είναι δικη σου…….αντε και καλοριζικο………!!!!!! :good:  :bye:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2019
    Αρ. μηνυμάτων:
    2
    Nikelioum στις #517687

    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου, το κυνήγι που θα κάνω για αρχή θα είναι περπατητό και καρτέρια χωρίς σκύλο. Πιστεύω πως τα 71 cm είναι η καλύτερη επιλογή.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    2251
    mitsosvinci στις #517688

    Καλώς ήρθες φιλε. Όπως είπε και ο Βασίλης η επιλογή μάρκας είναι καθαρά τι σου κάνει κλικ όταν το βλεπεις.  Όσο για το μήκος εγω θα συμβούλευα για περπατητο (όχι με σκύλο φερμας ) και καρτερι τα 71 cm. Η μεγαλύτερη σκοπευτικη γραμμή θα σε βοηθήσει. Ξεκινά με φυσίγγια 28-32 γραμμάρια αν κυνηγάς τσιχλες και βιδωσε πάνω το 4αρι τσοκ και είσαι καλυμμένος μέχρι τα 30 μετρα. Εγώ έτσι ξεκίνησα και μου βγήκε σε καλο!

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων