οι καλοφαγαδες

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 41 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #400787

    κλημερα σε ολλα τα κοπελια…

    εφαγα το κοσμο στο φορουμ αλλα δεν βρηκα κατη αντηστηχο αν και ποιο παλια το θυμαμαι να το ειχαμαι ξανακουβεδιασει..

    λυπον μολης αεχτησα ενα πηληνο σκευος οπου μπενει μεσα στο τζακι με την βασητου.

    και λεω το βραδυ να καλεσω τον κουμπαρομου και να του κανουμαι τα  εγκενια με μπολικο κραση ετσι οστε εαν βγει μαπα να μην το καταλαβει :mrgreen:

     

    ο ανθροπος οπου μου το εφεραι μου ειπαι πριν το χρησημοποιησω να το βαλω ολο μεσα σε μια λεκανι με νερο και να το αφησω κανενα δυορο..

    λεω το βραδυ να βαλω μπεκατσες η περδικες να δοκημασω πως ψηνει αλλα εδω ειναι το κολημαμου οτι δεν ξερω ποση ωρα να το αφησω ποσο νερω να βαλω εαν μπωρο κατα τη διαρκια μαγειρεματος να το ανοιγω και να το βλεπω και ποσο περιπου χρονο ψησηματος θελει…

    επισης στο τζακι μεσα απο κατω απο την βαση να βαλω μονο καρβουνα η και φωτια;

     

    ευχαριστω ολους τους καοφαγαδες που θα βοηθησου,


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    30/10/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    3627
    BIK στις #400804

    εγω βαζω την γαστρα εσυ τα πουλια  ,εισαι αντρικο;  :mrgreen:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/12/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3659
    louis στις #400809

    Λοιπον κουμπαρε ακου τι θα κανεις για να μην πανε χαμενα τα μπεκατσακια που βαραμε με πολυ κοπο

    θα βαλεις τα πουλια καθαρισμενα και πλημενα σε μια κατσαρολα να βρασουν σε χαμηλη φωτια καμια ωριτσα

    βγαζεις τα πουλια σε ενα πιατο και φυσικα δεν πετας το ζωμο,κοψε ενα κρεμιδακι και πολυ λιγο σκορδακι

    ριχνεις σε μια κατσαρολα μιση κουπα λαδακι και βαζεις και τις μπεκατσες μεσα μεχρι να αρχισουν ροδιζουν

    τσιγαρισετες δηλαδη,,παρε λιγο κρασακι κοκκινο ασπρο οτι κανεις κεφι και ζβηστες με αυτο

    βαλε και λιγο ζωμο που κρατησες απο πριν μεχρι να σκεπαστουν τα πουλια,αφου ριξεις μεσα και αλατι, πιπερι,

    δεντρολιβανο,η και δαφνη αμα ξανεις κεφι, αφησετα να σιγοβρασουν κανα 15 λεπτο

    μετα καντα τουμπα στο πιλινο και αφησετα γυρω στην 1.30 ωρα αλλα σε σιγανη φωτια

    αμα κανεις κεφι να τις κανεις με πατατες βρασε απο πριν κανα 25 λεπτο πατατες και ριχτες και αυτες στο πιλινο

    να δοκιμαζεις το φαι γιατι γινετε καμια φωρα πιο νορις αμα εχεις δυνατη φωτια

     

    και το πιλινο να μην τα καιει η φλωγα απο την φωτια,,αλλα μονο τα καρβουνα

    καντο και θα δεις ποσο κρασι θα πιουτε χα χα,,αμα κανεις κεφι κανα 15 λεπτο πριν το βγαλεις

    ριχνεις μεσα και φετα,,η οτι αλλο τυρι κανεις κεφι,,πω πω ρε τα σαλια μου αρχισαν να τρεχουν

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    03/06/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    470
    xxpetros στις #400810

    Καλημερα και χρονια πολλα

    Ειναι πολυ ωραιο εργαλειο και μαγειρευει πολυ νοστιμα.

    Εγω εχω μια αντιστοιχη πηλινη γαστρα και την χρησιμοποιω σε φουρνο υγραεριου.

    Οντος θελει βουτιγμα σε νερο. ( Για την πρωτη φορα μονο )

    Το νερο πρεπει να την σκεπαζει ολοκληρη ακομα και το καπακι  αλλιως θα σπασει !!!

    Εχε στο μυαλο σου οτι λειτουργει σαν κατσαρολα. Δεν χρειαζεται αμεση φωτια απο φλογα, με τα καρβουνα απο το τζακι η την θρακα εισαι οκ.

    Βεβαια στην ακρη του τζακιου μπορεις να εχεις φωτια και να συμπληρωνεις. Οσο πιο αργα σιγοβραζει το φαγητο τοσο πιο νοστιμο θα γινει !!!

    Μπορεις να ανοιγεις το καπακι οσες φορες θελεις και να τσεκαρεις την καταστση του φαγητου π.χ. αν θελει νερο η αν ειναι ετοιμο.

    Για αρχη σου λεω ( μεχρι να παρεις το κολαη ) οτι οση ωρα θα εκανε ενα φαγητο στην κατσαρολα τοσο θα κανει και στην γαστρα.

    Προσοχη στην φωτια να μην ειναι παρα πολυ. Δεν χρειαζεται να το μπουμπουνησεις.

    Μπορεις να συμπληρωνεις ξυλα οποτε θελεις αλλα ειναι δυσκολο να αφαιρεις !!!

    Καλα μαγειρεματα !!!  ΑΑΑ περιμενω και κανα μεζε ( με κρασι ) για να σε τσεκαρω !!!

    Φιλικα Πετρος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #400817

    ετχαριστω πολυ κοπελια για τις  συμβουλες και πειστευω αυριο το πρωι να εχω πονοκεφαλο απο το πιομα οποτε ολλα θα αναι καλλα.. :mrgreen:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #400819

    Καλημερα και χρονια πολλα Ειναι πολυ ωραιο εργαλειο και μαγειρευει πολυ νοστιμα. Εγω εχω μια αντιστοιχη πηλινη γαστρα και την χρησιμοποιω σε φουρνο υγραεριου. Οντος θελει βουτιγμα σε νερο. ( Για την πρωτη φορα μονο ) Το νερο πρεπει να την σκεπαζει ολοκληρη ακομα και το καπακι αλλιως θα σπασει !!! Εχε στο μυαλο σου οτι λειτουργει σαν κατσαρολα. Δεν χρειαζεται αμεση φωτια απο φλογα, με τα καρβουνα απο το τζακι η την θρακα εισαι οκ. Βεβαια στην ακρη του τζακιου μπορεις να εχεις φωτια και να συμπληρωνεις. Οσο πιο αργα σιγοβραζει το φαγητο τοσο πιο νοστιμο θα γινει !!! Μπορεις να ανοιγεις το καπακι οσες φορες θελεις και να τσεκαρεις την καταστση του φαγητου π.χ. αν θελει νερο η αν ειναι ετοιμο. Για αρχη σου λεω ( μεχρι να παρεις το κολαη ) οτι οση ωρα θα εκανε ενα φαγητο στην κατσαρολα τοσο θα κανει και στην γαστρα. Προσοχη στην φωτια να μην ειναι παρα πολυ. Δεν χρειαζεται να το μπουμπουνησεις. Μπορεις να συμπληρωνεις ξυλα οποτε θελεις αλλα ειναι δυσκολο να αφαιρεις !!! Καλα μαγειρεματα !!! ΑΑΑ περιμενω και κανα μεζε ( με κρασι ) για να σε τσεκαρω !!! Φιλικα Πετρος

     

    να ρωτησω στο νερο ποση ωρα θελει να μηνει;

    και μετα απο το νερο σε ποσες ωρες μπωρει να μπει στο τζακι;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/12/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3659
    louis στις #400823

    2 ωρες βουτηγμενο στο νερο [και το καπακι παρεα]  ειναι μια χαρα

    αυτο το κανεις για να ποτιση νερο μεσα το πιλινο,,προσοχη μην κανεις το λαθος και το πλυνεις

    με σαπουναδα πριν το βαλεις στο νερο,,γιατι μετα το πετας κατευθειαν

    μολις ποτιση με νερο καντου οτι θες μετα,,αμα θες για πιο πολυ καρασι με την συνταγη που σου ειπα

    μολις βαλεις τα πουλια στο πηλινο ριξε δυο κουταλιες τις σουπας μπελτε και 2 ντοματες τρυμενες

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #400826

    2 ωρες βουτηγμενο στο νερο [και το καπακι παρεα] ειναι μια χαρα αυτο το κανεις για να ποτιση νερο μεσα το πιλινο,,προσοχη μην κανεις το λαθος και το πλυνεις με σαπουναδα πριν το βαλεις στο νερο,,γιατι μετα το πετας κατευθειαν μολις ποτιση με νερο καντου οτι θες μετα,,αμα θες για πιο πολυ καρασι με την συνταγη που σου ειπα μολις βαλεις τα πουλια στο πηλινο ριξε δυο κουταλιες τις σουπας μπελτε και 2 ντοματες τρυμενες

     

    θα σου πω τα ξετελαμου αυριο το πρωι :mrgreen:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    03/06/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    470
    xxpetros στις #400835

    να ρωτησω στο νερο ποση ωρα θελει να μηνει; και μετα απο το νερο σε ποσες ωρες μπωρει να μπει στο τζακι;

    ΘΑ ΚΥΝΗΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΕΝΤΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΨΙΧΗΣΩ
    ΓΙΑΤΗ ΣΕ ΤΙΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΗΡΗΣΩ

    Δυο ωρες στο νερο. ( Μονο για την πρωτη φορα ) και κατευτιαν στη φωτια ( μαγειρεμα ) !!!

    Καλη επιτυχια

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #400957

    καλημερα σε ολλα τα κοπελια..

    χθες το βραδυ εκανα το ενχηρημα οχι με μπεκατσες αλλα με κατη τρηγονια οπου το αποτελεσμα με αφυσαι αφονο.

    τα εκανα οπος μου ειπαι ο αρχιμαστορας louis και δεν εμηναι τιποτα..

    εδω ειναι το εργαλιομας

    εδω συγοεβρασα τα τριγονια

    εδω ειναι πριν το τσαγαρισμα

    εδω ειναι  ο ζομος

    και τελος εδω ειναι το χαλικουταριο τις βραδιας..

     

    δεν εμηνε κοκαλο  ουτε για το γατη οπου εμηνε παραπονεμενος :mrgreen:

     

     

    νασται καλλα κοπελια και την αλλη φορα οπου θα ειναι και πολη συντομη.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/12/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3659
    louis στις #400987

    Mπραβο παιδια βλεπω οτι το φαγατε ολο το φαγακι σας  :mrgreen:

    για πες τελικα εβαλες και ντοματουλα μεσα,,τυρι εβαλες στο τελος,,πατατες;

    παντος η παπαρα με το ψωμι πρεπει να πηγε συννεφο ε;

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/12/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    39
    Γιάννης στις #400991

    Ωραίος !!

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #401000

    Mπραβο παιδια βλεπω οτι το φαγατε ολο το φαγακι σας για πες τελικα εβαλες και ντοματουλα μεσα,,τυρι εβαλες στο τελος,,πατατες; παντος η παπαρα με το ψωμι πρεπει να πηγε συννεφο ε;

     

    ντοματα εβαλα γιατη ειμαι λατρης των κοκινιστων αλλα τυρια δεν βαζω ποτεμου γιατη ειμαι τσακομενος με ολλα τα γαλακτοκομικα προιοντα..

    παντος απο την διαδικασια μεχρι και το φαγομα ειναι ολλα τα λευτα..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #402364

    καλημερα σε ολλα τα κοπελια.

    η προχθεσηνη νυχτα ηταν κορηφεα…

    βροχη εξω και μεσα αναβε το τζακη πηρετοδος και εβλεπα να με κηταναι τα καρβουνα επιμονα. 😀

    πηγα και εγω και εβγαλα καμποσα πουλακια απο την καταψηξη και τα ξεπαγοσα

    τα εβρασα για καμια οριτσα και εβγαλα το ζομο οπου αυτη τη φορα εγηναι σαν σουπα με τετειο χρωμα.

    αφου της τσηγαρησα με λαδακη σκορδο και κρεμιδη

    τις εβαλα μεσα στο πηληνο οπου της αφησα στο τζακη για καμια ωριτσα

    μεσα στο παληνηο εκτος τις μπεκατσες εβαλα φασολια καροτα και πατατες οπου μαζι με το χυμο οπου ειχα βγαλει απο το βρασημο εγειναι ενα απιστευτο αποτελεσμα .

    σωρη για τις φοτο οπου ειναι αθλιες απο την αλλη φωρα θα βγαλω με μηχανη…

    καλη συνεχεια σε ολους και καλο χειμονα να εχουμαι.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/12/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3659
    louis στις #413864

    Aντρεα εχε το νου σου γιατι βγηκανε τα σπαραγκια φιλε,καπου τα πηρε το ματι μου χθες

    και θα παω να δω για τα πρωτα σημερα,,με τις βροχες που εκανε φετος θα εχει πολυ πραμα

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 41 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων