Προβλημα υπακοής εκτος σπιτιού

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Πορσελέν

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    57
    deep blue sea στις #409735

    Έχω έναν ιχνηλατη αρτουα με πορσελεν ο οποίος είναι πανέξυπνος,καλός,μαθαίνει γρήγορα,σωματαράς , όμορφος κλπ κλπ.

    στο κυνήγι δεν είχα και ιδιαίτερες απαιτήσεις εκ΄τος του απόρτ,μου άρεσαν οι σκύλοι και αφού τον βρήκα τον μούργο τον πήρα.

    Τον ξεκίνησα τις βασικές εντολές και τις εκτελούσε πολύ καλά απο 3 μηνών σιγά σιγά έως 6.Τώρα είναι 10 μηνών και συνδιάζουμε την βόλτα με το κυνήγι (τσιχλες, κοτσύφια και 1 μπεκάτσα).

    Δεν έχω παράπονο και απόρτ κάνει βέβαια η διάθεση για παιχνίδι φαίνεται……όμως ικανοποιεί έναν μέσο ιδιοκτήτη σκύλου και από θέμα συντροφιάς αλλά και κυνηγιού.
    τον τελευταίο καιρό μου παρουσίασε το εξής πρόβλημα το οποίο μάλλον οφείλεται στον κλασσικό γείτονα με 25 γάτες (αφού δεν τους αρκούν 1-2).Πάντα αν μύριζε γατα έκανε τα δικά του, δηλαδη τις κυνηγούσε μέχρι που καταλαβεναι οτι δεν μπορούσε να τις πιάσει και γύρναγε ξανα μετά από 2 λέπτα.Τον τελευταίο καιρό που είναι και ο οίστρος των γατων και βρίσκονται παντού ο σκύλος αφηνιάζει και χάνεται μέχρι και  χιλιόμετρα και δεν με ακούει με τίποτα.Θα γυρίσει μετά απο μισή ώρα.Στο κυνηγητό κάνει και ντορό…..

    βέβαια εδώ δεν έχουμε λαγούς η γουρούνια οπότε  αφού τον έχω πιάσει να κυνηγά γάτους 2-3 φορές πιστεύω πως γι αυτό το κάνει.

    Τί μπορώ να κάνω όχι για να μην τις κυνηγά αλλά να έρχεται όταν τον φωνάζω κι όχι να περιμενει να νυχτώσει;δοκίμασα στην αρχή φωνές….τίποτα,λίγες ξυλίτσες ισα ισα να καταλάβει πάλι τίποτα,δοκίμασα αδιαφορία πάλι τίποτα.βέβαια καταλαβαίνει όταν έρθει ότι ‘εχει κάνει μακακία γιατι πέφτει κατω και καλά αλλα….μπορει να του φωνάξω και σε μισή ώρα να το ξανακάνει.

    Στην αυλή βέβαια  κύριος .έξω τρελαίνεται.Το κακό είναι η επιμονή του.παλιότερα δεν επέμενε τόσο.Το να τον δέσω και να ειναι κοντα μου δεν γίνεται λόγω κατσαβραχων θα με σκοτώσει.

    Από την άλλη σκέφτομαι πως είναι ακόμα μικρός βέβαια από την άλλη αν παρει κατι στραβά και δεν το φτιάξει τώρα αργότερα θα ναι πιο δύσκολα

    Ζητώ βοήθεια από όσο γίνεται πιο έμπειρους λόγω του ότι εδώ (νησι) δεν υπάρχει κι εκπαιδευτής να απευθυνθώ και τον αγαπαω τον μουργο


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #410092

    Έτσι και τον καταφέρεις να φερμάρει τις τσίχλες θα πας για Νόμπελ κυνοτεχνίας, πλάκα κάνω. Ο σκύλος σου υποκύπτει στα ένστικτά του σαν σκύλος ιχνηλάτης τριχωτών. Θα είναι πολύ δύσκολο να του το “απαγορεύσεις” με τους τρόπους που ανέφερες. Βασίσου στα μαθήματα υπακοής με έμφαση στο ΕΛΑ, βάλε στην εντολή και την σφυρίχτρα. Όποτε επιστρέφει μην τον μαλώνεις γιατί στο τέλος δεν θα επιστρέφει. Όταν “πέφτει κάτω” δεν το κάνει γιατί ξέρει πως έχει κάνει την μαλακία του αλλά γιατί αντιλαμβάνεται την ψυχική σου φόρτιση και προσπαθεί να στην αλλάξει. Δεν έχω καταλάβει καλά πως δραπετεύει και τις κυνηγά, είναι ανοιχτή η αυλή και όποτε δει γάτα τρέχει; ή τον έχεις περιορισμένο στην αυλή και όταν τον βγάζεις για βόλτα ή για να τον πας κυνήγι; Σε αυτή την περίπτωση η υπακοή στην εντολή “Κοντά” (να περπατά δίπλα στον μηρό σου) είναι η ενδεδειγμένη, αν δεν την εκτελεί σημαίνει πως δεν την έχεις διδάξει σωστά και θα πρέπει να επιμείνεις μέχρι να το κατορθώσεις. Με το κοντά δεν θα κινδυνεύεις στα κατσάβραχα. Έχεις δίκιο όσο κλειδώνει στο λάθος τόσο δυσκολότερα θα το διορθώσεις. Και επειδή “τον αγαπάς τον μούργο σου” δες τα βίντεο μου για την εισαγωγή στην βασική εκπαίδευση και την υπακοή στην ιστοσελίδα http://www.pvstv.com, ελπίζω να σε βοηθήσουν.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    57
    deep blue sea στις #410104

    Ευχαριστώ κύριε Γιάννη,τα βίντεο τα έχω παρακολουθήσει από πριν πάρω το σκύλο και με βάση αυτά τον μαθαίνω.

    Εχω κι εγώ γάτο σπίτι και δεν του κυνηγά για κακόα πλά για να τους περιεργαστει και να μυρίσει όμως απο την στιγμή που οι γατοι τρεχουν κι αυτος τρεχει απο πίσω.Βεβαια τον ζηλεύει αρκετα και συνηθως δεν με αφήνει να τον πλησιασω γιατι με τραβάει απο το άλλο μανικι.

    Το κανει και στη βόλτα και στο κυνήγι και φεύγει υπουλα και γρήγορα εκει που δεν το περιμένεις.ενώ στην αρχη το χειμνα το κανε πιο σπανια εφτασε στο σημειο να το κανει και 2 φορες στη βολτα.

    Χθες πρόσεξα που όταν έπαιζε με μια σκύλα παρόλο που υπήρχαν γάτοι δεν τους έδινε σημασία.

    Το άσχημο ειναι π ς μόλις αρχισει και κάνει τον ντορό του ότι και να κανω….(σφυριγμα φωνες τρεξιμο) δεν γυρνα καν το κεφαλι του πισω.Πάντως σε γενικές γραμμές τον εχω καταφέρει να κυνηγα κοντα μου εκτός αυτων των περιπτωσεων.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #410165

    Το άσχημο ειναι π ς μόλις αρχισει και κάνει τον ντορό του ότι και να κανω….(σφυριγμα φωνες τρεξιμο) δεν γυρνα καν το κεφαλι του πισω.Πάντως σε γενικές γραμμές τον εχω καταφέρει να κυνηγα κοντα μου εκτός αυτων των περιπτωσεων.

    Τα έχεις βάλει με την φύση, για να την νικήσεις θα πρέπει να κάνεις την υπακοή δεύτερη φύση, ακόμη πιο δυνατή… γίνεται;;;… μπορείς;;; Μέχρι τότε απέφευγε τις κακοτοπιές. Σ ε πιο νησί μένεις; Κουνέλια δεν έχει;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    57
    deep blue sea στις #410193

    Σε ενα μικρό νησι του ιονίου που δυστυχως δεν έχει λαγούς λκαι τα κουνελια ειναι λιγοστά (τα αγρια),τα οικόσιτα ειναι αλλά όχι πολύ διαδεδομένα.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων