Στιβαρότητα εναντίον Αίσθησης

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 34 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/09/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    765
    PanPap στις #406996

    Γεια χαρα σε ολους,

    ανοιγω αυτο το θεμα για να ακουσω τις αποψεις σας , οι οποιες ειμαι σιγουρος πως θα ειναι πολλες

    τι προτιματε λοιπον ? ενα οπλο στιβαρο ,ρωμαλεο ,γερο ,ακουραστο  η ενα οπλο μπιμπελο ,ομορφο ,ζυγισμενο ,ελαφρυ και ακρως ερωτευσιμο?

    ειναι βεβαιο πως εαν οχι ολοι , οι περισσοτερο θα προτεινουν συνδυασμο των 2 προαναφερθεντων χαρακτηριστικων , απλα θελω να ακουσω καποιες γνωμες  ,εαν γινοταν να επιλεξουμε ενα τουφεκι που να εχει μονο ενα απο αυτα τα 2 χαρακτηριστικα


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    572
    neos_toyfekaleyris στις #407013

    συνάδελφε δε νομίζω πως το ένα αποκλείει το άλλο. Ένα μπιμπελό μπορει κάλλιστα να είναι στιβαρό και ακούραστο… Επίσης, η ομορφιά είναι στο μάτι αυτού που βλέπει, μπορεί ένα στιβαρό “χοντροκομμένο” όπλο άλλοι να ο ξερνάν και άλλοι να το λιγουρεύονται

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/09/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    765
    PanPap στις #407066

    ..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    262
    classicdoubles στις #415291

     

    Γεια χαρα σε ολους, ανοιγω αυτο το θεμα για να ακουσω τις αποψεις σας , οι οποιες ειμαι σιγουρος πως θα ειναι πολλες τι προτιματε λοιπον ? ενα οπλο στιβαρο ,ρωμαλεο ,γερο ,ακουραστο η ενα οπλο μπιμπελο ,ομορφο ,ζυγισμενο ,ελαφρυ και ακρως ερωτευσιμο? ειναι βεβαιο πως εαν οχι ολοι , οι περισσοτερο θα προτεινουν συνδυασμο των 2 προαναφερθεντων χαρακτηριστικων , απλα θελω να ακουσω καποιες γνωμες ,εαν γινοταν να επιλεξουμε ενα τουφεκι που να εχει μονο ενα απο αυτα τα 2 χαρακτηριστικα

    συνάδελφε δε νομίζω πως το ένα αποκλείει το άλλο. Ένα μπιμπελό μπορει κάλλιστα να είναι στιβαρό και ακούραστο… Επίσης, η ομορφιά είναι στο μάτι αυτού που βλέπει, μπορεί ένα στιβαρό «χοντροκομμένο» όπλο άλλοι να ο ξερνάν και άλλοι να το λιγουρεύονται

    Πραγματικά, ένα όπλο μπορεί να έχει όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά (π.χ. ένα Ideal δεν είναι και όμορφο και ζυγισμένο και στιβαρό?, ή ένα Baikal, μετασκευασμένο από τον “Ήφαιστο” δεν έχει και αυτό τα ίδια χαρακτηριστικά?) Επίσης, ένα Merkel 201 E μπορεί για άλλους να έιναι χοντροκομμένο και για άλλους η επιτομή της ομορφιάς στα κυνηγετικά όπλα (στιβαρό και ζυγισμένο είναι έτσι κι αλλίώς!!!) Για μένα το θέμα είναι τι ταιριάζει περισσότερο για τη κάθε περίσταση και τα γούστα του καθενός. Και η Cosmi είναι στιβαρή, καλοζυγισμένη και αθάνατη αλλά δεν πάς στο βουνό για πέρδικες με αυτήν, όπως δεν πάς στο βάλτο με ένα πανάλαφρο “μπιμπελό” Darne!!! Για το βάλτο θα έπαιρνα κάποιο στιβαρό και αξιόπιστο αυτογεμές, και για τα περπατητά στα βουνά ένα φινετσάτο γαλλικό πλάγιο. Τώρα αν είχα να επιλέξω μόνο ένα όπλο που να έχει μόνο το ένα μέρος χαρακτηριστικών όπως αναφέρεται πιο πάνω θα επέλεγα φινέτσα( όχι απαραίτητα ψεύτικη ομορφιά…. σκαλίσματα και χρυσά…), ζύγισμα και εργονομία, πρωτίστως!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #415293

    To ερωτημα ειναι λιγο παγιδα.

    Ο ακρως ομορφο, ερωτευσιμο, μπιμπελο, το βλεπεις αμεσως. Ειναι εκει στον οπλοβαστο και σου κλεινει το ματι, σε προκαλει. Το στιβαρο, και γεροδεμενο, προυποθετει οτι το εχεις ηδη δουλεψει, οποτε ειναι μαλλον στη κατοχη σου. Φυσικα και το ενα δεν αποκλειει το αλλο, και ειναι και το ζητουμενο. Αν ειχα να διαλεξω ομως μεταξυ του δευτερου μονο, ή του πρωτου μονο, η πλαστιγγα σαφως θα εγερνε στο γερο και στιβαρο.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    31/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    323
    DimiX στις #415307

    Το όπλο είναι βασικα εργαλείο. Μεγαλύτερο βάρος έχει το να είναι στιβαρό και γερο παρά μπιμπελό.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    262
    classicdoubles στις #415327

    Αν το όπλο το έβλεπα απλά σαν εργαλείο θά είχα πάρει ένα Baikal, πλαγιόκαννο ή ποζέ, και θα είχα ξεμπερδέψει! Άλλωστε και στιβαρό και αξιόπιστο είναι αλλά και καλά τουφεκάει το εν λόγω όπλο.  Απλά εμένα δεν μου κάνει κλίκ, καλώς ή κακώς. Και δεν το πήρα ακόμα και όταν η αγοραστική μου δυνατότητα μου επέτρεπε να πάρω μόνο ένα τέτοιο όπλο.  Ένα όπλο που είναι μπιμπελό και σου ¨φωνάζει¨ στο ερμάριο να το πάρεις στο κυνήγι, είναι έγκλημα να μην το κάνεις!  Άλλωστε, άσχετα με το αν ένα όπλο μου ανήκε σε μία μόνο από τις παραπάνω κατηγορίες , θα το ευχαριστιόμουν στο κυνήγι, γιατί αυτό κάνω μέχρι τώρα. Επίσης έχει αποδειχτεί ότι πολλά από τα λεγόμενα ¨μπιμπελό¨ αποδεικνύονται και πολύ, μα πάρα πολύ, στιβαρά!!!! Άρα το ένα δεν αναιρεί απαραίτητα το άλλο!!!!! Τώρα η επιλογή, κατά την υποκειμενική μου γνώμη και πάλι, πόλλές φορές έχει να κάνει και με τις προτεραιότητες που βάζει κάποιος στις αγορές του, αλλά και την αγοραστική του δυνατότητα, το πορτοφόλι του και πως θέλει να το διαχειριστεί, αλλά και  το γούστο του και πόσο επηρεάζει τη λογική του στη τελική απόφαση αγοράς! Τα όπλα είναι και πάθος αλλά και μεράκι.  Ξέρω άτομα που χαλάνε σε σκύλους και 4χ4 ένα κάρο λεφτά και δεν τους πειράζει αν θα κυνηγάνε ακάμα και με ” γκλίτσες”! Το ίδιο κάνει και ένας πολύ καλός φίλος που έχει τρέλλα με τις μοτοσυκλέτες. Προτιμάει να χαλάει τα λεφτά του για μηχανές (που και αυτά είναι εργαλεία, έτσι δεν είναι?) παρά να πάρει ένα πιο φινετσάτο τουφέκι. Δεν είναι ότι δεν έχουν χρήματα λοιπόν οι συγκεκριμένοι φίλοι να χαλάσουν για κάποιο τουφέκι, απλά επιλέγουν να μήν το κάνουν. Εγώ από την άλλη βρίσκομαι στον αντίποδα και προτιμώ να εξοικονομώ από κάπου αλλού και να χαλάω το κάτι παραπάνω σε κάποιο όπλο. Αλλά για να μην σας ζαλίζω περισσότερο με τις “φιλοσοφίες” και να το πώ πιό ουσιαστικά αν είχα να επιλέξω ακόμα και στη χαμηλή κλίμακα τιμών μεταξύ ενός πλαγιόκαννου Baikal (άκρως στιβαρό και αξιόπιστο)και ενός  Ugartechea (αρκετά αξιόπιστο και πιό φινετσάτο-ζυγισμένο), θα επέλεγα σίγουρα το δεύτερο! Να΄μαστε καλά να χαιρόμαστε τα όπλα μας!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    262
    classicdoubles στις #415331

    Αν το όπλο το έβλεπα απλά σαν εργαλείο θά είχα πάρει ένα Baikal, πλαγιόκαννο ή ποζέ, και θα είχα ξεμπερδέψει! Άλλωστε και στιβαρό και αξιόπιστο είναι αλλά και καλά τουφεκάει το εν λόγω όπλο. Απλά εμένα δεν μου κάνει κλίκ, καλώς ή κακώς. Και δεν το πήρα ακόμα και όταν η αγοραστική μου δυνατότητα μου επέτρεπε να πάρω μόνο ένα τέτοιο όπλο.

    Για να μην παρεξηγηθώ με τους συναδέλφους- κατόχους  Baikal , δεν έχω τίποτα όυτε με τα συγκεκριμένα όπλα (που άλλωστε η στιβαρότητα και αξιοπιστία τους είναι αδιαμφισβήτητες!!!) ούτε βέβαια κατακρίνω την επιλογή τους να τα αγοράσουν!!! Όπως είπα και πιό πάνω δεν μου “κλικάρουν”, δεν μου αρέσουν,….. όχι ότι δεν τα σέβομαι!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    31/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    323
    DimiX στις #415354

    Σιγουρα ο λογος που υπαρχουν ενα σωρο οπλα σε διαφορες παραλλαγες ειναι για να εξυπηρετουν ολα τα γουστα. Αλλο το θεμα γουστου και αλλο η λογικη, απλο παραδειγμα… Ολα τα συνθετικα οπλα (εκτος απο 1 σκοπευτικο σουπερ ποζε της Browning) ειναι καραμπινες και μαλιστα στην απλη τους εκδοση χωρις σκαλισματα και φανφαρες… Ειναι λοιπον φτιαγμενα για να ειναι εργαλεια. Δεν θα επερνα ποτε μαζι μου για κυνηγι τσιχλας (περπατητο) η βαλτο ενα σκαλιστο οπλο. Οχι οτι δεν θα μπορεσω να κυνηγισω αλλα οπως και να το κανουμε θα λυπομουν να χαραξω τα ξυλα του στα βατα η να εκτεθουν τα σκαλισματα στα νερα του βαλτου. Ειλικρινα δεν ξερω (γιατι δεν εχω τετοιο οπλο) ποσο καλυτερος κυνηγος θα ημουν με ενα SP Merkel των 50000Ε η Beretta… Τα πουλακια θελουν σκαγια, δεν πεφτουν με τα σκαλισματα και ξυλα. Απο εκει και περα ειναι καθαρα και μονο ποσα χρηματα θελει να δωσει ο καθενας για το οπλο των ονειρων του. Ισως αν ειχα κι εγω δυνατοτητα να αγοραζα ενα τοσο ακριβο οπλο. Ομως σιγουρα θα περιοριζομουν στο τι θα κυνηγουσα με αυτο. Οποτε η προσωπικη μου γνωμη (και μονο, δεν θελω να διαφωνησω με κανεναν) ειναι πως το οπλο να ειναι στιβαρο και γερο απλα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    31/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    323
    DimiX στις #415355

    Και οπως εχουν πει μερικοι σοφοι και αναμεσα τους και ο Leonardo Da Vinci “Simplicity is the ultimate sophistication”
    οπως και ο Albert Einstein ειχε πει “Things should be made as simple as possible, but not simpler.”

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    262
    classicdoubles στις #415502

    Και οπως εχουν πει μερικοι σοφοι και αναμεσα τους και ο Leonardo Da Vinci «Simplicity is the ultimate sophistication» οπως και ο Albert Einstein ειχε πει «Things should be made as simple as possible, but not simpler.»

    Για να καταλάβω δηλαδή,…. ένα Baikal (είτε πλάγιο είτε αλληλεπίθετο) με αυτομάτους εξολκείς και μονοσκάνδαλο σύστημα είναι απλό? Αυτή η απλότητα είναι που κάνει πολλά από αυτά, με τέτοια χαρακτηριστικά, να ¨κάνουν κουμπαριές με τους οπλουργούς¨?

    Τα πουλακια θελουν σκαγια, δεν πεφτουν με τα σκαλισματα και ξυλα. Απο εκει και περα ειναι καθαρα και μονο ποσα χρηματα θελει να δωσει ο καθενας για το οπλο των ονειρων του. Ισως αν ειχα κι εγω δυνατοτητα να αγοραζα ενα τοσο ακριβο οπλο. Ομως σιγουρα θα περιοριζομουν στο τι θα κυνηγουσα με αυτο. Οποτε η προσωπικη μου γνωμη (και μονο, δεν θελω να διαφωνησω με κανεναν) ειναι πως το οπλο να ειναι στιβαρο και γερο απλα.

    Τώρα αν είχα να επιλέξω μόνο ένα όπλο που να έχει μόνο το ένα μέρος χαρακτηριστικών όπως αναφέρεται πιο πάνω θα επέλεγα φινέτσα( όχι απαραίτητα ψεύτικη ομορφιά…. σκαλίσματα και χρυσά…), ζύγισμα και εργονομία, πρωτίστως!

    Δεν νομίζω ότι ένα Merkel δεν είναι στιβαρό και αξιόπιστο! Το αντίθετο! Ούτε πολύπλοκο είναι….. αν είναι boxlock (σειρά 40, τα παλαιότερα μοντέλα #8, τα μοντέλα 47Ε και 74Ε και όσα ποζέ έχουν μηχανισμό blitz). Επίσης , όπως αναφέρω και στο παραπάνω σχόλιο σε εισαγωγικά που έχω κάνει σε προηγούμενο ποστάρισμα, εγώ δεν μιλάω για σκαλίσματα και χρυσαφικά! Μιλάω για φινέτσα, εργονομία και ζύγισμα. Ποιός είπε λοιπόν ότι ένα ασκάλιστο Holland&Holland μοντέλο Dominion με απλούς εξολκείς δεν είναι απλό? Είναι απλό, στιβαρό και φινετσάτο, ζυγισμένο και εργονομικό. Υπάρχει το απλό και “κούτσουρο” αλλά υπάρχει και το απλό φινετσάτο! Αυτή τη διαφορά προσπαθώ να επισημάνω. Τώρα περί ορέξεως και επιλογών…ουδείς λόγος!!!! Και για να μην νομίζετε ότι είμαι κάτοχος καποιου Holland & Holland και γι’αυτό τα εκθειάζω ή κάποιου άλλου όπλου αυτής της κατηγορίας…. ΟΧΙ δεν είμαι δυστυχώς κάτοχος κάποιου τέτοιου όπλου. Δεν μπορώ όμως να ακολουθώ τη τακτική κάποιων συναδέλφων που ακολουθούν τη παροιμία μας ¨..όσα δεν φτάνει η αλεπού… τα κάνει κρεμαστάρια…¨…. και να ισοπεδώνω και εξομοιώνω τα πάντα! Προσωπική μου γνώμη είναι ότι το καλύτερο καλό είναι να ανγνωρίζεται και ας μη το κατέχουμε εφόσον δεν το αντέχει η τσέπη μας. 

    Τα πουλακια θελουν σκαγια, δεν πεφτουν με τα σκαλισματα και ξυλα

    .

    Όπως είπα και πιό πάνω δεν αναφέρομαι σε σκαλίσματα και ξύλα και….. σίγουρα τα πουλάκια δεν πέφτουν με αυτά!  Ούτε  με Baikal  πέφτουν…. άν δεν υπάρχει η σκοπευτική ικανότητα. Έτσι δεν είναι?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    262
    classicdoubles στις #415505

    classicdoubles wrote: Αν το όπλο το έβλεπα απλά σαν εργαλείο θά είχα πάρει ένα Baikal, πλαγιόκαννο ή ποζέ, και θα είχα ξεμπερδέψει! Άλλωστε και στιβαρό και αξιόπιστο είναι αλλά και καλά τουφεκάει το εν λόγω όπλο. Απλά εμένα δεν μου κάνει κλίκ, καλώς ή κακώς. Και δεν το πήρα ακόμα και όταν η αγοραστική μου δυνατότητα μου επέτρεπε να πάρω μόνο ένα τέτοιο όπλο.Για να μην παρεξηγηθώ με τους συναδέλφους- κατόχους Baikal , δεν έχω τίποτα όυτε με τα συγκεκριμένα όπλα (που άλλωστε η στιβαρότητα και αξιοπιστία τους είναι αδιαμφισβήτητες!!!) ούτε βέβαια κατακρίνω την επιλογή τους να τα αγοράσουν!!! Όπως είπα και πιό πάνω δεν μου «κλικάρουν», δεν μου αρέσουν,….. όχι ότι δεν τα σέβομαι!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    31/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    323
    DimiX στις #415511

    Το Baikal με αυτόματους εξολκεις και μονοσκανδαλο δεν είναι απλό. Με απλους εξολκεις και δισκανδαλο είναι απλό και πολύ αξιόπιστο. Είναι εργαλείο. Δεν ξέρω για τα Merkel (ούτως ή άλλως μου θυμίζουν μια αντιπαθεστατη κυρία) αλλά στην τράπεζα δοκιμών και καταστροφής όπλων στην Αγγλία τα Baikal είναι αυτά που εχουνε αντέξει την δοκιμή χωρίς να ανοίξει η κάννη τους…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    262
    classicdoubles στις #415512

    Το Baikal με αυτόματους εξολκεις και μονοσκανδαλο δεν είναι απλό. Με απλους εξολκεις και δισκανδαλο είναι απλό και πολύ αξιόπιστο. Είναι εργαλείο. Δεν ξέρω για τα Merkel (ούτως ή άλλως μου θυμίζουν μια αντιπαθεστατη κυρία) αλλά στην τράπεζα δοκιμών και καταστροφής όπλων στην Αγγλία τα Baikal είναι αυτά που εχουνε αντέξει την δοκιμή χωρίς να ανοίξει η κάννη τους…

    Έχεις δίκηο φίλε μου, αυτό υπονοούσα και εννοούσα και εγώ παραπάνω….. ότι δεν υπάρχουν και τόσα παραδείγματα αξιόπιστων “απλών” όπλων όταν υιοθετούν σύγχρονες τεχνολογίες και τις εφαρμόζουν χωρίς να χαλάσουν και τις απαιτούμενες εργατοώρες! Σίγουρα το  απλό Baikal είναι εργαλείο ,αλλά για μένα παραμένει ¨κούτσουρο¨! Όσο για τη κυρία Merkel…. πιστέψτε το ή όχι…. ήταν η αιτία να δώσω το Merkel-άκι μου (και να ορκιστώ ότι δεν ξαναπαίρνω γερμανικό όπλο) , καθότι μου θύμιζε την εν λόγω κυρία!!!!  

    DimiX wrote: Και οπως εχουν πει μερικοι σοφοι και αναμεσα τους και ο Leonardo Da Vinci «Simplicity is the ultimate sophistication» οπως και ο Albert Einstein ειχε πει «Things should be made as simple as possible, but not simpler.»

    Για να καταλάβω δηλαδή,…. ένα Baikal (είτε πλάγιο είτε αλληλεπίθετο) με αυτομάτους εξολκείς και μονοσκάνδαλο σύστημα είναι απλό? Αυτή η απλότητα είναι που κάνει πολλά από αυτά, με τέτοια χαρακτηριστικά, να ¨κάνουν κουμπαριές με τους οπλουργούς¨?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    31/10/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    323
    DimiX στις #415514

    Ειμαι περιεργος πως πανε οι πωλησεις τον Merkel γενικα. Ισως θα επρεπε να αλλαξει ονομα (λιγακι δυσκολο). Σιγουρα ειναι πολυ καλα οπλα και γι’αυτο κοστιζουν μια περιουσια. Ειναι ομως για τους λιγους. classicdoubles Ετσι ειναι για το Baikal οπως τα λες. Μακαρι να ειμαστε παντα καλα στην υγεια μας και να απολαμβανουμε και τα ντουφεκια μας και τα κυνηγια μας. Σιγουρα ενα οπλο που τα συνδιαζει ολα, εμφανιση, ζυγισμα, αντοχη ειναι ιδανικο (αλλα και ακριβο). Απλα νομιζω πως το ερωτημα ηταν αναμεσα σε ενα οπλο που ειναι στιβαρο ,ρωμαλεο ,γερο ,ακουραστο ή ενα οπλο μπιμπελο ,ομορφο ,ζυγισμενο ,ελαφρυ και ακρως ερωτευσιμο (χωρις απαραιτητα να ειναι και στιβαρο, ρωμαλεο,γερο,ακουραστο). Αυστηρα και μονο αναμεσα σε αυτες τις 2 επιλογες εγω διαλεγω το 1. Και ποιος δεν θα ηθελε να εχει ενα οπλο στην κατοχη του που να τα συνδιαζει ολα? Τωρα αν θα το επερνε σε ολα τα κυνηγια μαζι του αλλο θεμα. Παντως μεχρι σημερα δεν εχω δει κανενα με ακριβο ντουφεκι σε ορεινη περδικα… Ουτε ξερω μεχρι σημερα καποιον που να εχει μαζι του ακριβο οπλο σε βαλτο και μεχρι στιγμης ουτε σε περπατητο σε τσιχλα. Ακριβα οπλα εχω δει σε μπεκατσα, ορτυκι και περασμα τσιχλας.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 34 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων