Συμβουλές για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    21
    betor255 στις #402709

    Ανοίγω αυτό το θέμα για να γράψουν φίλοι που γνωρίζουν, χρήσιμες συμβουλές για όλους, όσο αφορά την προστασία των αγαπημένο μας τετράποδων από το κρύο που κάνει αυτή την περίοδο.

    Τον κτηνίατρο μου που ρώτησα μου είπε να του δίνω μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.

    Χθές και σήμερα κάνει -6 το βράδυ και το λυπάμε το σκυλάκι.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/02/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3382
    zed στις #402713

    Ανοίγω αυτό το θέμα για να γράψουν φίλοι που γνωρίζουν, χρήσιμες συμβουλές για όλους, όσο αφορά την προστασία των αγαπημένο μας τετράποδων από το κρύο που κάνει αυτή την περίοδο. Τον κτηνίατρο μου που ρώτησα μου είπε να του δίνω μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Χθές και σήμερα κάνει -6 το βράδυ και το λυπάμε το σκυλάκι.

    Πολύ ωραίο θέμα και με έχει προβληματίσει και μένα αρκετά προσωπικά, λόγω του ότι φτιάχνω πλέον τα καινούργια κλουβιά των σκύλων μου, σκέφτηκα να ντύσω με θερμομονωτικά πάνελ, τόσο για την ζέστη όσο και για το κρύο (θεωρώ την ζέστη μεγαλύτερο εχθρό στην περιοχή μου) την οροφή των κλουβιών, και μάλλον τα και καινούργια σπιτάκια θα είναι και αυτά από το ίδιο υλικό ή από μη τοξικό πλαστικό. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

    Επίσης, σκέφτομαι να τοποθετήσω αναδιπλούμενη τέντα και νάιλον ρολό στα ανοιχτά σημεία για το καλοκαίρι και τον χειμώνα αντίστοιχα. Ακόμα δεν έχω καταλήξει. Υπάρχει ήδη ηλεκτρική εγκατάσταση στον χώρο και σκεφτόμουν μια λάμπα θερμότητας, αλλά σύμφωνα με τις εντολές του κτηνιάτρου είναι περιττή. Όταν υπάρχουν μικρά κουτάβια ή ο σκύλος δεν είναι τόσο καλά (γεράματα, ίωση, μετά από εμβόλιο) να είναι απαραίτητη.

    Αν και το πρόβλημα δεν είναι τόσο το κρύο, όσο η υγρασία και για αυτό πρέπει να φροντίσουμε ειδικά το δάπεδο. Το απλό πλακάκι είναι μια καλή λύση αν και δεν φτάνει από μόνο του χρειάζεται μια ειδική επίστρωση για να επιτευχθεί το ζητούμενο, πράγμα που μου διαφεύγει τώρα. Ρώτα σε αντίστοιχα καταστήματα.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #402806

    Πολύ σωστή η πληροφορία του γιατρού σου. Όσο ο σκύλος κρυώνει τόσο καταναλώνει θερμίδες οπότε θα πρέπει να αναπληρωθούν από το φαγητό είτε με την αύξηση της ποσότητας είτε με την προσθήκη λιπαρών.

    Ο σκύλος που ζει μέσα στο σπίτι ποτέ δεν αποκτά τον πλήρη μανδύα (εσωτερικό και εξωτερικό τρίχωμα) οπότε είναι πιο ευάλωτος ακόμη και από  κοντότριχο σκύλο. Θέλει περισσότερο την προσοχή μας όταν ξεκουράζεται κατά την διάρκεια του κυνηγιού ή όταν ταξιδεύει σε εξωτερικό σκυλόκουτο, θα πρέπει να τον στεγνώνουμε καλά και να βάζουμε ένα στεγνό υπόστρωμα. Στους αγώνες που παρακολουθώ στην Αγγλία, τα τελευταία χρόνια,  όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν τα σαμαράκια/παλτουδάκια στους σκύλους τους, ξέρω πως είναι περισσότερο μόδα (γιατί το πρωτοξεκίνησαν κάποιοι σπουδαίοι κυναγωγοί) παρά ανάγκη.

    Οι σκύλοι που ζουν έξω από το σπίτι μας δεν κινδυνεύουν από το κρύο, έχουν τους κατάλληλους μηχανισμούς για να προστατεύονται. Εμείς πρέπει να φροντίζουμε ο χώρος διαβίωσης των να είναι στεγνός και να μην έχει ρεύματα. Το πώς θα το επιτύχει αυτό ο καθένας μας έχει αναφερθεί σε άλλα θέματα. Να υπενθυμίσω μόνο πως η φωλιά (το σπιτάκι) πρέπει να είναι υπερυψωμένο 10-15εκ. από το πάτωμα.  Η υγρασία από όπου και αν προέρχεται (το λάστιχο καθαρισμού, την βροχή ή τα ούρα) σε συνδυασμό με τον κρύο αέρα είναι αυτή που δημιουργεί υποθερμία η οποία είναι πολύ επικίνδυνη. Για τις πολύ κρύες ημέρες μπορούμε να στρώνουμε μέσα στην φωλιά παλιές κουβέρτες ή άχρηστα ρούχα με την προϋπόθεση να μένουν στεγνά. Οι κάτοικοι των χωριών μπορούν εύκολα να βρουν άχυρο που είναι πολύ καλό αρκεί να μην έχει ψύλλους (καλύτερα να ψεκαστεί πριν χρησιμοποιηθεί) . Οι λάμπες υπεριώδους (ή υπέρυθρης) ακτινοβολίας οι ονομαζόμενες θερμομητέρες είναι για τις περιπτώσεις που ανέφερε ο ZED.  

    Στο καρτέρι των υδροβίων με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπου ο σκύλος είναι συνεχώς βρεγμένος του δίνω μια τυποποιημένη μερίδα (μία κουταλιά) μέλι κάθε μιάμιση περίπου ώρα. Αν έχει πάγο που δεν σπάει με το κολύμπι τον πάω στο αυτοκίνητο, τον στεγνώνω,  τον τρίβω με λίγο πράσινο οινόπνευμα και τον αφήνω  να τρέξει, μετά μέσα στο κλουβί του γιατί κινδυνεύει να πάθει κακώσεις των μυώνων, εξαρθρώσεις  ή και θλάσεις  από τα γλιστρήματα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/01/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    129
    Μπλεκ στις #403139

    betor 255 ωραιο το θεμα που ανοιξες.

    πολυ καλη λυση που χρησιμοποιω

    σε κλουβα 2×3 σε ταρατσα με βορεινο προσανατολισμο και πολυ αερα

    ειναι

    αγοραζεις φελιζολ απο χρωματοπολεια παχους 3,5 και μεγεθους 0.50χ 1.50(η οτι μεγαλυτερα εχουν)

    αρκετα κοματια

    το ντυνεις ολογυρα καθε κομματι με ναυλον ‘πακετο’

    το εφαρμοζεις κομματι κομματι

    επανω στο πλεγμα της κλουβας απο πανω μεχρι κατω και γυρω

    δενοντας  τα με γαλβανιζε συρμα.

    ετσι γινεται ανεμοθωρακας απο οροφη μεχρι πατωμα εξωτερικα

    στις βορεινες πλευρες μια κλουβας.

    στις ανατολικες πλευρες και νοτιες ναυλον χοντρο

     

    (ετσι θα εχει φως και θα ζεσταινωνται τις μερες με ηλιο )

    κοβει κρυο σαν θερμοκηπιο.

    αφου η σκυλα κοιμοτανε επανω και οχι μεσα στο ξυλινο κουτι που εχει η κλουβα

    ουτε isobau ουτε τιποτα.η πιο φθηνη λυση

    την ανοιξη τα ξεκρεμας και τα αποθηκευεις για την αλλη σεζον

     

    Μπλεκ

     

     

     

     

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    14/10/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    36
    pointerman στις #403198

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΑΧΥΡΟ ΠΑΛΙΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ )ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΕΧΩ ΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΟ ΠΑΤΑΚΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ ΜΕ ΒΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΚΑΤΩ.ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ Β.ΒΕΝΙΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΖΕΣΤΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ.ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΜΟΥΛΟ.ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΑΖΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΙΑ ΠΟΙΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ.ΝΑ ΣΗΜΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΤΡΩΓΕ ΤΡΟΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ ΒΑΡΟΣ.ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΑΖΟ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΗΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΙ .

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/02/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3382
    zed στις #403201

    ΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΟ ΠΑΤΑΚΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ ΜΕ ΒΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΚΑΤΩ.

    Δεν κατάλαβα πως το έχεις προσαρμόσει ακριβώς?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    21/11/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    250
    jimis στις #403218

    Σωστά τα όσα αναφέρετε πιο πάνω, ειδικά ο Κ. Νικολακόπουλος. Να μοιραστώ  και εγώ μαζί σας κάτι που έμαθα εδώ και τρία χρόνια αν και δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά μπορώ να πω ότι για τρίτο χρόνο που το χρησιμοποιώ δεν έχω πρόβλημα. Αντί για άχυρο, τριφύλλι, γιατί δεν πιάνει ψύλλους.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/12/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1769
    Dimitris Al. στις #403255

      Πολύ βασικό είναι να μην ακουμπάει το σπιτάκι του σκύλου στο έδαφος και να έχει κενό, εκτός και αν το σπιτάκι ακουμπάει στο χώμα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    14/10/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    36
    pointerman στις #403512

    ΦΙΛΕ  ΖΕD ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΕΛ 8 ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΤΛ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΣΙΔΗΡΟΓΩΝΙΕΣ ΜΙΑ ΒΑΣΗ  ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΝΟΒΟΠΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ.ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΡΕΜΑΩ ΤΟ ΠΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΕΡΕΟΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΑΚΙ.ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ.ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΙΝΟ ΕΧΩ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΠΗΧΑΚΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΣΑΜΠΡΕΛΑ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΖΩ ΑΧΥΡΟ.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/02/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3382
    zed στις #403605

    ΦΙΛΕ ΖΕD ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΕΛ 8 ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΤΛ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΣΙΔΗΡΟΓΩΝΙΕΣ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΝΟΒΟΠΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ.ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΡΕΜΑΩ ΤΟ ΠΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΕΡΕΟΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΑΚΙ.ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ.ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΞΥΛΙΝΟ ΕΧΩ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΠΗΧΑΚΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΣΑΜΠΡΕΛΑ ΑΠΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΖΩ ΑΧΥΡΟ.

    Έξυπνο, σε ευχαριστώ φίλε μου για την επισήμανση…

Επισκόπηση 10 δημοσιεύσεων - 1 έως 10 (από 10 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων