Τελικά αξίζει τον κόπο;;;;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 50 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #392196

    Βρισκόμαστε στην μέση της κυνηγετικής περιόδου και ακόμα οι μουριές και τα πλατάνια έχουν τα φύλλα τους,γυρίζουμε με το κοντομάνικο!Όλοι λίγο πολύ είμαστε ερωτευμένοι με τους σκύλους μας!Άλλος με ιχνηλάτες άλλος με σκύλους φέρμας άλλος με σκύλους επαναφοράς και ξεπετάγματος όμως όλοι έχουμε αυτή την τρέλα!Κάποιοι αρκούνται στα λίγα από τον σκύλο τους κάποιοι αναζητούν το τέλειο!Δεν έχει σημασία σε πιο επίπεδο ασχολείται ο καθένας σημασία έχει ότι δεν μπορούμε να ασχοληθούμε σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν θέλουμε!Δεν μπορώ να βρω μία τσίχλα,μια φάσσα,μια μπεκάτσα κάτι….!!!!Και όσους ξέρω είναι στην ίδια ακριβώς κατάσταση…!Γνωρίζω ότι κάποιοι χτυπούν και λαγούς και τσίχλες και μπεκάτσες κλπ κλπ!Όμως όλοι αυτοί έχουν αλλάξει τον τρόπο κυνηγίου τους!Οκ έχει τσίχλες αλλά όχι και  να ανέβω πάνω από 1000-1500 μέτρα για να βρω 10!Χτυπούν λαγούς κάποιοι αλλά τους τρώει η πέτρα και το πουρνάρι!Στο δικό μου τόπο στο δικό μου χωριό δεν πετάει τίποτα!Τρυγόνια φέτος δεν είδαμε,ορτύκια ελάχιστα,τσίχλες μία μέρα φάνηκαν ψηλά στα μπασίματα,τρύπα από μπεκάτσα στο χωριό δεν υπάρχει, λαγός υπάρχει ένας σίγουρα σε μία κλούβα που έχει ένας γνωστός άλλος μπορεί και να μην υπάρχει!!!!Και κάθομαι εγώ και τους ζαλίζω όλους για περιοδικά αγώνες  καθαροαιμίες για εκπαίδευση για κυνηγετική παιδεία για τροφές,να μην ασχολούνται με ημίαιμα να μην ζευγαρώνουν ζώα χωρίς κυνηγετικό ένστικτο και καλή μορφολογία κλπ κλπ κλπ!Και μου απαντούν ωραία όλα αυτά αλλά αξίζει τον κόπο όλο αυτό αφού οι σκύλοι μόνο πεταλούδες βρίσκουν;;;;Βγάζω έξω τον οικονομικό παράγοντα(που συντελεί έτσι και αλλιώς αρνητικά) γιατί ακόμα και χρήματα να είχαμε δεν αλλάζει κάτι στο αν αξίζει τον κόπο αφού δεν υπάρχει αποτέλεσμα!Και δεν εννοώ υπεράριθμα θηράματα μην παρεξηγηθώ εννοώ να βρει έστω ένα ορτύκι ο σκύλος,μια μπεκάτσα ένα λαγό(όχι ότι κάτι θα γίνει με αυτήν την ποσότητα γιατί όλοι γνωρίζουμε πόσος κόπος και πόσα θηράματα πρέπει να βρει ένας σκύλος για να γίνει κυνηγός)!Και παρόλο την μη εύρεση θηράματος ξεφυτρώνουν από παντού εκτροφεία και γεννιούνται άπειροι σκύλοι,τι θα γίνουν όλα αυτά τα ζώα.Δεν γίνεται οι σκύλοι αυτοί να γίνουν κυνηγοί σε καμία περίπτωση όσο και να τους εκπαιδεύσεις!Να μεγαλώνεις ένα,δύο,δέκα ζώα και να είναι σαν pet που τα βγάζεις στην φύση να κάνουν την ανάγκη τους….!
    Μεταφέρω αυτόν τον προβληματισμό μήπως τελικά έχουμε παρασυρθεί από το πάθος μας και την αγάπη μας για τους σκύλους και δεν βλέπουμε την κατάσταση-κατάντια(γιατί ευθύνες έχουμε και εμείς για την κατάντια αυτή)ή κάνουμε πως δεν την βλέπουμε;;
    Αλλά αξίζει τον κόπο ή είμαστε ματαιόδοξοι;;;;;;

    ΥΓ.Όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνουν πως μετανιώνω για ότι προσπαθώ να πετύχω κυνοφιλικά!


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #392213

    Μάλλον σήμερα είσαι στις “μαύρες” σου, κάτι σαν καταθλιψούλα διακρίνω.

    Ξέρεις κάτι, εγώ (και άλλα 4.500.000) γεννήθηκα και ζω στην Αττική. Ποτέ δεν βρήκα μπεκάτσα, λαγό ή πέρδικα στην Αθήνα, πάντα έκανα από 200 (το λιγότερο) έως και 2.500 χιλιόμετρα για ένα κυνήγι. Το 1968 (που υπήρχαν πολλά θηράματα) έμεινα μία εβδομάδα στον Γκιαούρ Αντά και έκανα μόνο 2 σαρσέλια, μόλις επέστρεψα στη Αθήνα μου τηλεφώνησαν πως γέμισε ο τόπος παπιά και χήνες. Τέτοια παραδείγματα… άπειρα. Όσο στερεύανε τα θηράματα τόσο περισσότερο ανέβαινε το επίπεδο των σκύλων και τα εξειδικευμένα κυνηγητικά είδη. Όσο αναπτύσσεται η ύπαιθρος, όσο οι δρόμοι και τα φώτα πληθαίνουν, όσο τα όρια των πόλεων και των χωριών πλαταίνουν, όσο οι καλλιέργειες αλλάζουν ή χάνονται τόσο πρέπει να βελτιώνουμε το επίπεδό μας προς όλους τους τομείς, άρα καλά κάνεις.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #392224

    πάντα έκανα από 200 (το λιγότερο) έως και 2.500 χιλιόμετρα για ένα κυνήγι

    Το γνωρίζω αυτό,καθώς γνωρίζω ότι  άνοιγα την πόρτα μου και οι τσίχλες καθόντουσαν στην αμυγδαλιά μας στα 3 μέτρα!Η μπεκάτσα περνούσε πάνω από την σκεπή μας για να πέσει στον κάμπο το σούροπο,ο λαγός έπιανε στους κήπους των περιφερειακών σπιτιών του χωριού!Δεν ζητώ κάτι τέτοιο προσθεού αλλά στο δάσος κάτι να υπάρχει όμως!Γιατί όπως αναφέρατε κύριε Γιάννη εσείς εκεί δεν έχετε θηράματα είναι πρακτικά αδύνατο και πρέπει να ταξιδέψετε πόσα χιλιόμετρα για να έρθετε σε ”εμάς”!Το κακό είναι ότι πλέον αρχίζουμε να μην έχουμε ούτε ”εμείς” αυτό θέλω να σχολιάσω!!!!!

    Το θέμα το άνοιξα στα κυνηγόσκυλα γιατί αναφέρομαι καθαρά και μόνο την κυνηγετική ευχαρίστηση που μπορούμε πλέον να δώσουμε στους σκύλους μας!Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα έχω στο ψυγείο μου θηράματα αν δεν είναι αποτελέσματα των σκύλων μου!Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν μόνο να ΣΚΟΤΏΝΟΥΝ και μετά τα δίνουν,ίσα ίσα με το που θα γυρίσω από το κυνήγι τα περιποιούμαι και έχουν δεσπόζουσα θέση στο τραπέζι μας.

    Όσο στερεύανε τα θηράματα τόσο περισσότερο ανέβαινε το επίπεδο των σκύλων και τα εξειδικευμένα κυνηγητικά είδη. Όσο αναπτύσσεται η ύπαιθρος, όσο οι δρόμοι και τα φώτα πληθαίνουν, όσο τα όρια των πόλεων και των χωριών πλαταίνουν, όσο οι καλλιέργειες αλλάζουν ή χάνονται τόσο πρέπει να βελτιώνουμε το επίπεδό μας προς όλους τους τομείς, άρα καλά κάνεις.

    Φυσικά και πρέπει να προ οδεύουμε και αυτό προσπαθώ σε προσωπικό επίπεδο να κάνω(και όσο μπορώ να επηρεάσω και κάνα διπλανό)!Αλλά ίσως μερικές φορές να υπερβάλλουμε και να χάνουμε το νόημα…!Εκτροφεία παντού,χιλιάδες σκυλιά επίσημα και ανεπίσημα(ιδιωτικές γέννες)!Τι ήταν μόδα κάποτε το πόιντερ….όλοι πόιντερ(προβλήματα με τα πόιντερ και να γράφοται αράδες στον τύπο και στο ίντερνετ τι φταίει)!Μετά το  σέττερ…όλοι σέττερ!Πριν καμιά πενταετία γέμισε ο τόπος επανιελ μπρετόν!!!!Έβγαλε τα DVD ο Νικολακόπουλος και έκανε μια αξιέπαινη προσπάθεια να δείξει τα πλεονεκτήματα των σπρίνγκερ και βλέπω παντού σπρίνγκερ!Ο κάθε σχετικός και άσχετος έχει ένα(μερικά δεν μοιάζουν καν σε σπρίνγκερ)!!!!Βλέπουμε ένα άλλο DVD με kurzhaar…… όλοι kurzhaar!Πάμε όλοι σαν τα πρόβατα χωρίς κρίση……Επηρεαζόμαστε από το παραμικρό!Χωρίς να ξέρουμε τι θέλουμε!Να έχω ένα φέρμας σέττερ και ένα κόκερ να μου μαζεύει,ααα κοίταξε τελικά και τα drahthaar όμως είναι καλά αν βρω ένα καλό θα πάρω!Και οι επαγγελματίες εκτροφείς βγάζουν σκυλιά γιατί υπάρχει ζήτηση και γεμίζουν μετά οι δρόμοι σκελετωμένα ζώα να περιφέρονται όταν συνειδητοποιήσουμε ότι κάναμε πατάτα γιατί δεν μας χρειάζονται τόσα ζώα δεν μπορούμε να τους χαρίσουμε σε ποσότητα κυνηγετικές εξόδους και ερεθίσματα που τους αναλογούν!!!!Και μετά αυτά τα σκελετωμένα ζώα βρίσκονται τουμπανιασμένα στην άκρη του δρόμου γιατί πολύ απλά πιστέψαμε ότι ο σκύλος αυτός δεν είναι καλός κυνηγός αφού τον βγάλαμε 1,2,5 φορές και δεν έδειξε κυνηγετικό πάθος ούτε μυαλό άρα ας τον αφήσω ελεύθερο!Τι πάθος να δείξει ρε καραμήτρο αν δεν βρίσκει πουλιά, γιατί να πάρεις έναν δεύτερο ή τρίτο σκύλο αν δεν μπορείς να ”γεμίσεις κυνηγετικά” ούτε τον πρώτο,γιατί να ζευγαρώνεις τον σκύλο γνωρίζοντας ότι τα παιδιά του θα είναι δύσκολο να κυνηγήσουν σαν δεύτεροι και τρίτοι σκύλοι!Για να γεμίζουν οι δρόμοι κουφάρια σκύλων!Να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί πρέπει και όχι επιπόλαιοι νομίζω!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/01/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    129
    Μπλεκ στις #392227

    gtsampou εχεις καθε δικαιωμα να εισαι εξωστρεφης .

    αλλα δεν χρειαζεται να μας σβηνεις το ‘ονειρο’ που βλεπουμε .

    ουτε να μας μαυριζεις.

    εσυ λες ο καθενας απο εμας δεν τα ξερει ολα αυτα?

    εδω αγαπητε μπαινουμε να ξεσκασουμε οχι να σκασουμε.

    παρτο αλλιως και προχωρα

    Mπλεκ

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #392234

    αλλα δεν χρειαζεται να μας σβηνεις το “ονειρο” που βλεπουμε . ουτε να μας μαυριζεις.

    Το ίδιο όνειρο έχουμε όλοι εδώ μέσα το ανέφερα στην αρχή!Δεν προσπαθώ να μαυρίσω τίποτα δεν έχω αυτή την πρόθεση ίσα ίσα με την συζήτηση προσπαθώ να βρω λύση να διώξουμε την ”μαυρίλα” και να ανταλλάξουμε απόψεις με βάση την πραγματικότητα!Στο ίδιο όνειρο πετάω και εγώ γιατί πάντα οι ονειροπόλοι και οι ρομαντικοί πανε τα πράγματα μπροστά…..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #392255

    gtsampou εχεις καθε δικαιωμα να εισαι εξωστρεφης . αλλα δεν χρειαζεται να μας σβηνεις το “ονειρο” που βλεπουμε . ουτε να μας μαυριζεις. εσυ λες ο καθενας απο εμας δεν τα ξερει ολα αυτα? εδω αγαπητε μπαινουμε να ξεσκασουμε οχι να σκασουμε. παρτο αλλιως και προχωρα Mπλεκ

    Κάτι ακόμα που δείχνει ότι δεν τα λέω για αρνητικές σκέψεις αλλά για συζήτηση ή ότι δεν τα έχω παρατήσει σήμερα επικοινώνησα με 2 εκτροφείς πόιντερ(Πετρόχειλο , Μαθιόπουλο μου αρέσει να μιλάω ανοιχτά και όχι να κρύβομαι) για χάρη ενός κολλητού μου που σκεφτεται με το τέλος της σεζόν να αποκτήσει ένα κουτάβι!δε του είπα τι πας να κάνεις ίσα ίσα εγώ του έχω φάει το κεφάλι να κάνει αυτό το βήμα να ανέβει ποιοτικά!Επίσης σε προσωπικό επίπεδο ψάχνομαι για σκύλο από Αγγλία το οποίο κόστος έιναι αρκετό ΜΕΓΑΛΟ

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/01/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    129
    Μπλεκ στις #392288

    μας μπερδεψες .

    εαν θες απλα να γινεται συζητηση .κανε μια τοποθετηση

    με λιγα ερωτηματα .

    εσυ εγραψες τα παντα ολα.

    οι μισοι κρεμασαν οπλα.

    και οι αλλοι μισοι μετανοιωσαν που βγαλαν αδεια.

    χιουμορ φιλε.θελει το κολπο.

    να γελαμε λιγο.

    ελπιζω να εγινα κατανοητος

     

     

     

     

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/11/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    1868
    Chris-Kaz στις #392293

    Να μη ξεχνάμε ότι μας γεμίζει μόνο η βόλτα στη φύση και ειδικά η καλή παρέα. Ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Η κάρπωση (επιθυμητή βέβαια) είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Τουλάχιστον έτσι είμαστε εγώ και η παρέα μου.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    13
    vaggos1150 στις #392324

    Κυριοι μην απογοητέυστε ακόμα και αν δεν υπάρχουν αρκετά θηράματα εκεί έξω τα λίγα που υπάρχουν θα κάνουν καλύτερους κυνηγούς και εσάς και τους πιστούς σας φίλους.Και γω είχα απογοητευτεί αλλά δεν το βάζω κάτω,το βουνό για μένα είναι το δεύτερο μου σπίτι,ο μόνος τρόπος να ξεχνάω προβλήματα και να ξεφεύγω απο την ρουτίνα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #392358

    Διευκρινίζω πάλι πως δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση στο αν αξίζει τον κόπο το κυνήγι αλλά το καθεστώς που επικρατεί στους σκύλους και η πιθανή ματαιοδοξία μας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #392372

    gtsampou εχεις καθε δικαιωμα να εισαι εξωστρεφης . αλλα δεν χρειαζεται να μας σβηνεις το “ονειρο” που βλεπουμε . ουτε να μας μαυριζεις. εσυ λες ο καθενας απο εμας δεν τα ξερει ολα αυτα? εδω αγαπητε μπαινουμε να ξεσκασουμε οχι να σκασουμε. παρτο αλλιως και προχωρα Mπλεκ

    Σωστόοοος!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #392381

    Διευκρινίζω πάλι πως δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση στο αν αξίζει τον κόπο το κυνήγι αλλά το καθεστώς που επικρατεί στους σκύλους και η πιθανή ματαιοδοξία μας

    Λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν προσπαθούν!!!!!

    Αχ Γιώργο, Γιώργο, μήπως πιστεύεις πως επειδή ψάχνεις για σκύλο… έστω και ο φίλος σου, ψάχνουν και πολλοί άλλοι; Δεν είναι έτσι τα πράγματα Γιώργο, η ζήτηση κουταβιών έχει πέσει κατακόρυφα, το ίδιο και οι γέννες (δηλωμένες και αδήλωτες) το ίδιο και οι εκπαιδεύσεις. Τα εκτροφεία λιγόστεψαν τους σκύλους τους και περιόρισαν τις γέννες στο ελάχιστο. Προφανώς αυτά που γράφεις για προτιμήσεις σκύλων “μειονοτικών” φυλών δεν ισχύουν πλέον, απλά υπήρξε μία μικρή αναλαμπή πριν την κρίση. Ματαιοδοξία;;; Μάλλον σε έχει ρίξει λίγο η καλοκαιρία και η εξ αυτής έλλειψη θηραμάτων, να γιατί γράφω σωστός ο Μπλέκ: πάρ’το αλλιώς. Φτιάξε το σκυλάκι σου όσο καλύτερα μπορείς και ονειρέψου πως θα έρθουν και εκατομμύρια μπεκάτσες, ναι εκατομμύρια. 😎  Αν και στα όνειρά μας είμαστε καρμίρηδες τι να περιμένουμε στον ξύπνιο μας.

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #392414

    Ίσως εκφράζομαι λάθος ή εκφράζω τα τεκταινόμενα του κύκλου γύρω μου!Οκ παραδίνομαι  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #392429

    Ίσως εκφράζομαι λάθος ή εκφράζω τα τεκταινόμενα του κύκλου γύρω μου!Οκ παραδίνομαι  

    Α γεια σου… έτσι να βλέπω χαμόγελα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/02/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3285
    kryptia-e στις #392470

    Να μη ξεχνάμε ότι μας γεμίζει μόνο η βόλτα στη φύση και ειδικά η καλή παρέα. Ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Η κάρπωση (επιθυμητή βέβαια) είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Τουλάχιστον έτσι είμαστε εγώ και η παρέα μου.

    Χρήστος
    Κομοτηνή

     

    η βολτα στην φυση και η καλη παρεα ειναι -για μενα τουλαχιστον- 2 ΜΑΓΙΚΑ πραγματα! απαραιτητα στην ζωη μου! ομως αν ειναι να πηγαινουμε στη φυση μονο για βολτα, τοτε δεν χρειαζεται να περνουμε οπλα και σκυλια φιλε μου…μπορουμε να παμε να γραφτουμε σε εναν ορειβατικο ομιλο πχ…

    εγω καταλαβαινω απολυτα τι λεει ο φιλος.εχει απολυτο δικιο! δεν ειναι κρεατοσυλεκτης, οπως φυσικα δεν ειμαι ουτε εγω. στο βουνο βγαινουμε για να περασουμε καλα. και αυτο που μας κανει να περναμε καλα δεν ειναι μονο ο καθαρος αερας και η θεα, αλλα ουτε και το σκοτωμα ενος ζωου. αυτο που μας κανει να περναμε καλα, ειναι ΚΥΡΙΩΣ η συναντηση με τα θηραματα, τα ξεφωλιασματα, οι φερμες κτλ…η συγκινηση που μας προσφερουν οι στιγμες αυτες…ολοι ξερετε τι ενοω.ολοι κυνηγοι ειστε.ετσι δεν ειναι?

    πως λοιπον να περασεις καλα στο βουνο οταν βγαινεις 10 φορες και τις 7 δεν συναντας τιποτα? δεν λεω δεν σκοτωνεις. λεω δεν συναντας!

    αν ορισμενοι ειστε οκ με την καταντια αυτη, εγω δεν ειμαι. και πολλοι ειναι αυτοι που δεν ειναι ευχαριστημενοι. ηρθε -θελοντας και μη- η ωρα που πρεπει να γινουν (και θελω να πιστευω οτι θα γινουν) στην χωρα μας πραγματα που ελεγα και ελεγαν και γενικα λεγαμε πολλοι εδω και χρονια. τα νουμερα δεν βγαινουν παιδες. δεν μπορει να μην κανουμε απελευθερωσεις, να μην προστατευουμε τα ντοπια θηραματα, να αυξανονται οι κυνηγοι (οχι τα 2 τελευταια ετη, αλλα ολα τα προηγουμενα) και εμεις να περιμενουμε να αυξανονται και τα θηραματα…και φτασαμε τωρα στην καταντια που φτασαμε. να βγαινεις στο βουνο στην μακεδονια μαλιστα που κατα γενικη ομολογια εχει θηραματα και να μην βλεπεις τιποτα τις περισσοτερες φορες. και δεν μιλαω για γκρεκα, που ετσι και αλλιως δεν ειχε ποτε πολλες εδω πανω. μιλαω για λαγο. μιλαω για αγριοχοιρο (που παρολο που τα τελευταια χρονια εχει αυξηθει, σε ορισμενες περιοχες τους λιανισαν και αδειασαν ολοκληρα βουνα οι αχορταγοι.πχ βερμιο).

    καλο ειναι να εισαι ρομαντικος και ονειροπολος και αισιοδοξος. και εγω ειμαι! αλλα ξερετε τι λενε…συν αθηνα και χειρα κινει…αμα καθομαστε και απλα ελπιζουμε οτι καποτε θα ερθουν εκατομμυρια θηραματα απο μονα τους ενω ταυτοχρονα εμεις θα συνεχισουμε να ειμαστε κατσαπλιαδες, τοτε φιλοι μου ενα πρωι θα ξυπνησουμε και το ονειρο θα ειναι ψεμμα, οπως λεμε και εμεις οι Σαρακατσανοι.

     

    φιλικα

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 50 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων