Όροι Χρήσης Forum

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Keymaster
    Ημ. εγγραφής:
    07/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    293
    ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στις #397773

    Οι παρακάτω κανονισμοί δεν έχουν σκοπό να λογοκρίνουν ή να περιορίσουν τις δυνατότητες των μελών στην έκφραση των απόψεων τους. Αντίθετα, έχουν σκοπό να διατηρήσουν το αναγκαίο επίπεδο, ώστε να είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων μέσα σε σωστά πλαίσια.

     Γενικοί κανόνες:

    – Δεν κάνουμε προσωπικές επιθέσεις σε άλλα μέλη και δεν χρησιμοποιούμε υβριστικές εκφράσεις.

    – Δεν κάνουμε αναζητήσεις ή διακίνηση παράνομου υλικού (προγράμματα, ταινίες, μουσική, κτλ) μέσω του forum.

    – Δεν κάνουμε spam για να προωθήσουμε προϊόντα ή σελίδες

    – Τις ερωτήσεις μας προσπαθούμε να τις κάνουμε στην σχετική κατηγορία και περιγράφουμε όσο πιο καλά μπορούμε το πρόβλημά μας. Εκτιμούμε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που είναι με ελληνικούς χαρακτήρες και με πεζά γράμματα.

    – Γράφουμε με πεζά Ελληνικά και με ολόκληρες λέξεις

     

    Αναλυτικά

    Τα μέλη οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του forum, κατά την κρίση της συντονιστικής ομάδας, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής στο forum. Ιδιαίτερα, τα μέλη οφείλουν:

    1. Να εκφράζονται σαφώς, ευπρεπώς και ευανάγνωστα και να δίνουν περιγραφικούς τίτλους στα θέματα. Οι απαντήσεις σε ήδη υπάρχοντα θέματα συζήτησης είναι ευπρόσδεκτες εφόσον περιέχουν ουσιώδεις και μη παραπλανητικές πληροφορίες. Αν και δεν απαγορεύονται, οι μονολεκτικές ή/ και “μη ολοκληρωμένες” ή/ και “ανούσιες” απαντήσεις καλό θα είναι να αποφεύγονται. Προσπαθήστε να αποφύγετε μηνύματα που είναι εκτός θέματος, που διακωμωδούν τη συζήτηση, κλπ. Φροντίστε ώστε το μήνυμά σας να δημοσιευθεί στο κατάλληλο forum!
    2. Να σέβονται τους συνομιλητές τους, ιδίως όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους, έχοντας υπ’ όψιν τους ότι είναι θεμιτή η κριτική στις ιδέες αλλά όχι στους ανθρώπους που τις εκφέρουν, αποφεύγοντας εκφράσεις που θίγουν σεξουαλικές, πολιτικές, αθλητικές ή άλλες προτιμήσεις του κάθε μέλους.
    3. Εκφράσεις ρατσιστικών, εξτρεμιστικών ιδεών ή λεκτικές επιθέσεις σε κοινωνικοπολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες δεν έχουν θέση στο e-artemis.gr. Όποια συζήτηση κρίνεται ως τέτοια αυτομάτως θα κλειδώνεται και θα διαγράφεται.
    4. Δεν επιτρέπεται η αποστολή μηνυμάτων που περιέχουν προσβλητικό περιεχόμενο, θίγοντας και προκαλώντας τα υπόλοιπα μέλη. Κάθε γνώμη -όσο ακραία και αν είναι- έχει δικαίωμα να ακουστεί, μπορεί όμως να εκφραστεί με πολλούς αποδεκτούς τρόπους και σίγουρα όχι μόνο με χρήση προσβλητικών λέξεων ή φράσεων. Mηνύματα με βωμολοχίες, προσβλητικές λέξεις ή φράσεις, υβριστικό περιεχόμενο ή συνεχόμενα μηνύματα που παρεκτρέπουν τη συζήτηση εκτός θέματος, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, ανεξάρτητα του λοιπού περιεχομένου τους.
    5. Να μην κάνουν συστάσεις προς άλλα μέλη σχετικά με την συμπεριφορά τους μέσα στο forum. Αρμόδια για το θέμα αυτό είναι μόνο συντονιστική ομάδα του e-artemis.gr (moderators) η οποία έχει και την ευθύνη να προβαίνει στην λήψη κατάλληλων μέτρων. Εάν έχετε πρόβλημα με κάποιο άλλο μέλος του forum, ενημερώστε με PM (προσωπικό μήνυμα) τον αρμόδιο Moderator, και εκείνος θα επιληφθεί του θέματος κατά την κρίση του.
    6. Δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή ή παρότρυνση μεθόδων που ωθούν στη λαθροθηρία και απαγορευμένων προϊόντων στην άσκηση του κυνηγίου. Επίσης απαγορεύεται η ανάρτηση φωτογραφιών που παραπέμπουν σε λαθροθηρία όπως αυτή ορίζεται απο την Ελληνική νομoθεσία. Σε περίπωση ανάρτησης φωτογραφιών απο κυνήγι στο εξωτερικό θα πρέπει να αναγράφεται αυτό με σαφήνεια.
    7. Να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή και να χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες στην ξένη ορολογία. Η χρήση άλλων γλωσσών επιτρέπεται στο ατομικό προφίλ και την υπογραφή των μελών αλλά και σε μηνύματα, κατά την κρίση της συντονιστικής ομάδας. Μηνύματα τύπου SMS, με συντμήσεις σε λέξεις και συνδέσμους θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση
    8. Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να μην δημοσιεύουν θέματα που ωθούν στη λαθροθηρία ή στην ασέβεια προς τα θηράματα, θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ή συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση βλάβης σε ανήλικους με οποιοδήποτε τρόπο.
    9. Να μη δημοσιεύουν το ίδιο θέμα ή μήνυμα περισσότερες από μία φορές και να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Επιπλέον, να μη δημοσιεύουν νέο μήνυμα σε θέμα ή συζήτηση του οποίου έχει σταματήσει πλέον του τριμήνου, εκτός εάν το νέο μήνυμα προσφέρει νέες και ουσιώδεις πληροφορίες για το υπό συζήτηση θέμα, κατά την κρίση της συντονιστικής ομάδας.
    10. Να σέβονται τα προσωπικά δεδομένα άλλων μελών και μην δημοσιοποιούν ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, κ.α στοιχεία τρίτων χωρίς την άδεια τους.
    11. Να μην χρησιμοποιούν στα μηνύματά τους την μέθοδο “ΤΡΟΛΛ“. Στη γλώσσα του διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες. Mηνύματα με χαρακτήρα Τρόλλ θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, ανεξάρτητα του λοιπού περιεχομένου τους και θα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού στο αντίστοιχο μέλος.

     

    Επίσης για τη σωστή λειτουργία του Forum:

    Απαγορεύεται ρητά η αποστολή περιεχομένου όπως πορνογραφικού, τρομοκρατικού, απειλητικού, υλικού που υπόκειται σε copyright, παράνομου λογισμικού, περιεχομένου που προωθεί θρησκευτικούς ή άλλους τρόπους προσηλυτισμού και γενικότερα περιεχόμενα που είναι ενάντια στα χρηστά ήθη. Συζητήσεις ή σύνδεσμοι για παράνομο υλικό καθώς και για την επεξεργασία του ή την ανεύρεσή του θα διαγράφονται μόλις αυτές γίνονται αντιληπτές.

    Δεν επιτρέπεται η πώληση, μεταπώληση ή η παροχή ως έμμισθης ή συμπεριληπτική μιας έμμισθης υπηρεσίας των θεμάτων ή των απαντήσεων στο forum ή μέρος αυτών ή της υπογραφής χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Administrator. Όποτε γίνεται αντιληπτό κάτι τέτοιο, το διαφημιστικό κείμενο ή μέρος κειμένου ή κείμενο υπογραφής θα διαγράφεται και θα ενημερώνεται και η εταιρεία που διαφημίστηκε για αυτή την παράβαση.

    Δεν επιτρέπονται οι διαφημίσεις εμπορικών δραστηριοτήτων ή επιχειρήσεων μέσω μηνυμάτων ή των υπογραφών χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια από τον διαχειριστή του forum.

    Απαγορεύεται το spamming και η αποστολή μηνυμάτων με μόνο σκοπό τη διαφήμιση προϊόντων, υπηρεσιών, affiliate, accosiate links κλπ.

    Λογαριασμoί μελών

    Κάθε μέλος του forum έχει το δικαίωμα να διατηρεί μόνο ένα λογαριασμό πρόσβασης

    και πρέπει να δηλώνει έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του forum και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους.

    Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, το όνομα χρήσης και γενικότερα τον λογαριασμό τους.

    Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το e-artemis.gr για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας. Επίσης, τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout). Το e-artemis.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παρούσα ρήτρα.

    Μετά την δημιουργία του λογαριασμού, η διαγραφή του μέλους δεν είναι δυνατή.

     

    Υπογραφές

    Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την “υπογραφή” του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο forum. Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 255 χαρακτήρες και μπορούν να περιέχουν συνδέσμους (links) προς το προσωπικό σας site.

    Απαγορεύονται οι σύνδεσμοι (links) ή τα banners σε εμπορικά sites, εκτός και αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των διαχειριστών Επίσης απαγορεύονται οι υπογραφές με ρατσιστικό, πολιτικό ή εθνικιστικό περιεχόμενο.

    Σε περίπτωση που στην υπογραφή συμπεριλαμβάνονται εικόνες θα πρέπει να είναι μικρότερες από 600×100 pixels (πλάτος x ύψος). Το συνολικό μέγεθος αρχείου να μην ξεπερνάει τα 80 KB.

    Επιτρέπεται μία εικόνα ανά υπογραφή.

    Επιτρέπονται κινούμενες εικόνες (animated gif) για υπογραφές.

    Οι υπογραφές δεν μπορούν να έχουν πάνω από 6 γραμμές κειμένου γραμμένου σε κανονική διάσταση (περιλαμβανομένων των κενών γραμμών). Αν έχετε φωτογραφία στην υπογραφή σας, τότε μπορείτε να βάλετε μέχρι 3 γραμμές κείμενο.

    Οι υπογραφές που καταπατούν τους παραπάνω όρους και δεν τροποποιούνται παρά τις παραινέσεις/υποδείξεις των moderators θα τροποποιούνται/διαγράφονται.

     

    Φωτογραφίες

    Φωτογραφίες μπορούν να προστεθούν σε απαντήσεις αλλά δε πρέπει να υπερβαίνουν τις διαστάσεις 640 pixels πλάτος και αναλογικά το ύψος και μέγεθος αρχείου 512 KB η κάθε μία. (πληροφορίες και οδηγίες εισαγωγής φωτογραφιών)
    Ο λόγος για την επιβολή αυτού του περιορισμού είναι επειδή κατά καιρούς χρησιμοποιούνται από τους χρήστες υπερμεγέθεις εικόνες που παραμορφώνουν την εικόνα του forum.
    Οι Συντονιστές μπορούν να απομακρύνουν εικόνες που υπερβαίνουν τα όρια. Δε μπορούν να τοποθετηθούν περισσότερες από πέντε (4) εικόνες σε μια απάντηση.

     

    Γενικά

    To e-artemis.gr δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται Τα μηνύματα που καταγράφονται και εμφανίζονται στο Forum ή σε οποιοδήποτε άλλη σελίδα του, αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των εγγεγραμμένων μελών του Web Site. Δεν αντιπροσωπεύουν ή εκφράζουν την θέση των ανθρώπων και των συντελεστών του e-artemis.gr ή άλλων μελών.

    Κάθε μέλος που πιστεύει ότι θίγεται είτε προσωπικά είτε σε γενικότερο επίπεδο μπορεί να επικοινωνήσει με τους διαχειριστές του e-artemis.gr και να εκφράσει τα παράπονα του. Υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων, αν και η τακτική αυτή δεν υιοθετείται από το e-artemis.gr και ακολουθείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου η διαγραφή του μηνύματος κρίνεται άκρως απαραίτητη.

    Στην περίπτωση που κάποιο μέλος επιθυμεί να δημοσιεύσει κάποιο θέμα το οποίο εντάσσεται στις προηγούμενες κατηγορίες πρέπει να επικοινωνεί με κάποιον από τους διαχειριστές του forum. Μετά την ενημέρωση του διαχειριστή η δημοσίευσή του υπό συζήτηση θέματος θα βρίσκεται μόνο στην διακριτική ευχέρειά του.

    Σε περίπτωση απόφασης μη δημοσίευσης, το μέλος του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε, δεν θα έχει δικαίωμα συζήτησης της απόφασης στους δημόσιους χώρους του forum.

    Συνεχείς απόπειρες δημοσίευσης τέτοιων θεμάτων, χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση με κάποιον διαχειριστή, θα οδηγούν στην διαγραφή του μέλους που έκανε τις δημοσιεύσεις.

    Το e-artemis.gr δεν εκπροσωπεί ή υποστηρίζει την ορθότητα ή την αξιοπιστία των πληροφοριών, των περιεχομένων και των διαφημίσεων που περιέχονται, κατανέμονται, έχουν σύνδεσμο ή προσπελάστηκαν από οποιοδήποτε σημείο αυτού του website, ούτε την ποιότητα οποιουδήποτε προϊόντος, πληροφορίας ή άλλων σχετικών που εμφανίστηκαν, αγοράστηκαν ή αποκτήθηκαν από εσάς ως καρπός διαφήμισης ή άλλης πληροφορίας ή προσφοράς που παρουσιάστηκαν μέσα στο e-artemis.gr. Με την γνώση του παρόντος, η εμπιστοσύνη που θα δείξετε σε οτιδήποτε σχετικό, είναι με μοναδικά δική σας ευθύνη.

    Το e-artemis.gr διατηρεί το δικαίωμα με κάθε διακριτικότητα και χωρίς καμία υποχρέωση, να κάνει βελτιώσεις και διορθώσεις σε λάθη ή παραλήψεις σε οποιοδήποτε τμήμα.

    Η συντονιστική ομάδα του e-artemis.gr (moderators) έχει το δικαίωμα να “μετακινήσει” οποιοδήποτε θέμα συζήτησης στην κατάλληλη περιοχή, καθώς και να αλλάξει τον τίτλο του, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, “δικαιολογώντας” ωστόσο με μήνυμά της, την απόφασή της αυτή.

    Θέματα των οποίων δημοσίευση έχει αποδειχθεί εμπειρικά πως οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας, επαφίεται στην κρίση της συντονιστικής ομάδας αν θα παραμένουν ενεργά. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες κανόνες ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της συντονιστικής ομάδας, με το ύφος και το περιεχόμενο του forum, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση. Ο δε συγγραφέας του θα υπόκειται, κατά την κρίση της συντονιστικής ομάδας, σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της εισόδου του στο site και στο forum (ban).

    Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του forum. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω και εμμέσως.

    Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή ή τον διαχειριστή.

    Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από το forum (ban), κατά την κρίση των συντονιστών.

    Η συμμετοχή στο e-artemis.gr προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων, οι οποίοι έχουν σκοπό να προφυλάξουν τους χρήστες που συμμετέχουν και να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων. Οι διαχειριστές του site είναι οι υπεύθυνοι για την τήρηση αυτών των κανονισμών και σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθείτε για ό,τι έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του site.


Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Το θέμα ‘Όροι Χρήσης Forum’ δεν δέχεται νέες απαντήσεις.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων