Σημερα το πρωι μετα απο πολυ καιρο ακουσα για καλο περασμα απο τσιπουρες στα νοτια του νησιου και μαλιστα οι αριθμοι ειναι πολυ μεγαλυτεροι απο τα κανονικα για την εποχη επιπεδα..Ετσι αφου εδω στο νησι εχουμε αναστολες για το κυνηγι [ελεω της γριπης και των μετρων που εχουν ληφθει..] δεν ειναι κακη ιδεα μια Κυριακατικη εξορμηση για παρακτιο..
ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΨΑΡΕΜΑ
-
χθες πηρα το εθνος επειδη ειχε το ενθετο ψαρεμα και φουσκωτο.ειχε αφιερωμα στο χταποδι και τροπους πως να το ποιασουμε.ειχε την κολπαδα που βαζουμε ψαρακια και την κολπαδα με κοκοροποδαρα.φιλος μου τα ψαρευει με λιπος απο γουρουνι εχει δοκιμασει κανεις αυτο τον τροπο?καντε μια προσπαθεια ειναι αρκετα αποτελεσματικος.
Με οτιδήποτε τους κινεί την περιέργεια ή τους ανοίγει την όρεξη πιστεύω ότι μπορεί να τα πιάσει κανείς.Προσωπικά προτιμώ να τα βρίσκω στη φωλιά τους και όσοι άλλοι φίλοι ασχολούνται με το ψαροτούφεκο θα έχουν προσέξει ότι γύρω από την φωλιά μαζεύουν διάφορα αντικείμενα που γυαλίζουν,όπως κέλυφη από μύδια ,καπάκια ή κουτάκια από αναψυκτικά,πετρούλες με έντονα χρώματα και άλλα.Από την ακτή που τα κυνηγάω μόνο συμπτωματικά ,τα έχω βγάλει ακόμα και με αλουμινόχαρτο η και με σκέτο αγκίστρι.
Επειδή δεν ήρθε αεροπλάνο χτές λόγω κακοκαιρίας ,σήμερα ήρθε το χτεσινό έθνος και έτσι ακόμη δεν διάβασα το ένθετο αλλά φαντάζομαι ότι θα λέει πράγματα που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε.Τώρα που τελειώνει το κυνήγι θα έχουμε να πούμε περισσότερα γιά το ψάρεμα.
Επειδή στα μέρη που ψαρεύω εκτός από λαυράκια καί τσιπούρες κυκλοφορούν και γοφάρια τα οποία και κυνηγάω περισσότερο,χρησιμοποιώ πολυάγκιστρο με ατσαλίνα και πετονιά Νο 35 ή 40,τα νούμερα από αγκίστρια και στριφτάρι δεν θυμάμαι γιατί τα διαλέγω με το ‘μάτι’.Εκτός από σαρδέλλα μπορείς να βάλεις φιλέτο από κεφαλόπουλο και τα δύο είναι πολύ καλά αν και τα χρησιμοποιώ μόνο όταν δεν έχω ζωντανό (κεφαλόπουλο-ζαργάνα)του οποίου είμαι φανατικός.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ .
ΤΟ ΠΟΛΥΑΓΚΙΣΤΡΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΣ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΛΛΕΣ ΠΕΤΟΝΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΕΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΑΤΩΣΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΨΑΡΙ. Η ΣΑΡΔΕΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΨΑΡΟΤΡΟΦΗ ( ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΟΤΕ ΜΟΥ). ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ 35ΑΡΑ ΠΕΤΟΝΙΑ ΑΟΡΑΤΗ ΜΕ 5 ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΨΑΡΙΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ Νο1 ή 2 ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ Νο3 ή 4. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ( ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ 2 ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΑΖΙ) , ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΧΤΡΥΠΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΕΚΕΙ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΟ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΤΟΥ . ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΡΜΑΤΩΣΙΑΣ ΚΑΝΕΙΣ 2 ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΘΗΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ Η ΠΕΤΟΝΙΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΔΙ (ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ) ΑΝ ΚΑΙ Η ΣΑΡΔΕΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΡΟΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΧΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ-ΑΝΕΠΑΦΗ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΧΑΡΙΑ ( ΣΑΡΓΟΙ, ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ, ΛΙΓΔΕΣ ). ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΛΑΓΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΓΡΑΣ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΙΓΕΣ ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ή ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΛΑΔΙ ΑΝΑΜΕΜΕΙΓΜΕΝΟ ΜΕ ΑΜΜΟ ΚΑΙ 2 ΒΑΝΙΛΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΠΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΓΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΙΩΜΕΝΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΣΕΙ…..!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΩΤΗΣΑ ΛΙΓΑΚΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ
Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.