Νέος Νόμος περί Οπλων?

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 57 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    31/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1117
    Hunter.Gr στις #28814

    Μόλις ελήφθη το παρακάτω ανώνυμο μήνυμα που αφορά τον υπό σύνταξη νέο νόμο περί όπλων. Το ίδιο μήνυμα στάλθηκε σε πολλούς κυνηγετικούς φορείς, ΜΜΕ, sites κλπ. Σας το στέλνω με κάθε επιφύλαξη για την ορθότητά του.

    —– Original Message —–
    From: ellinas_kinigos@mail.gr
    Sent: Monday, June 12, 2006 1:10 PM
    Subject: O NEOS NOMOS PERI OPLON

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Όπως και εσείς θα γνωρίζετε το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συντάσσει το νέο Νόμο που θα αντικαταστήσει τον Ν.2168/93

    Εκ θέσεως γνωρίζω ότι τα πρώτα 10 άρθρα έχουν ήδη συνταχθεί.

    Δυστυχώς τα άρθρα αυτά έχουν συνταχθεί χωρίς την παρουσία κανενός φορέα εκπροσώπησης των άμεσα ενδιαφερόμενων και θιγόμενων από την εφαρμογή αυτού του Νόμου, αποκλειστικά από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

    Συγκεκριμένα ποτέ δεν κλήθηκε εκπρόσωπος της Κυνηγετικής ή Σκοπευτικής Ομοσπονδίας των δύο φορέων πολιτών που αφορά άμεσα ο, επί τη συντάξει του, Νόμος.

    Το αποτέλεσμα είναι ο «νέος 2168» όπως αναφέρεται στους κύκλους του Υπουργείου να αναφέρει περιορισμούς όπλων αλλά και φυσιγγίων. Σκεφτείτε ότι αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο τα φυσίγγια μας να τα αγοράζουμε ανά 500 μετά από ειδική άδεια από την Ασφάλεια και με ετήσιο περιορισμό. Τα μονόβολα και εννιάβολα να είναι αριθμημένα στην ειδική για αυτά άδεια. Η πυρίτιδα να πωλείται με ειδική άδεια σε μικρές ποσότητες αλλά και να απαιτείται άδεια αναγόμωσης!. Ο αριθμός των όπλων να μειωθεί στα 2 ή 3 ανά κυνηγό. Αφαίρεση των όπλων σε περίπτωση μη ανανέωσης αδειών κυνηγίου.

    Κανείς λόγος βέβαια για ελευθερίες σε σχέση με τον 2168 ή των άλλων Ευρωπαϊκών Νόμων, όπως κατοχή υπό προϋποθέσεις του ραβδωτού για το κυνήγι τριχωτού ή κυνήγι μικρών θηραμάτων με αεροβόλα (όπως γίνεται σε κάθε χώρα της Ευρώπης).

    Όπως θα ξέρετε ήδη, κυκλοφόρησε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τα σκοπευτίρια. Σε αυτήν, εν ολίγοις, βρισκόμαστε εμείς οι κυνηγοί έξω από αυτά αφού απαιτεί να έχουμε εγγραφεί σε Σωματείο Σκοποβολής και να μας έχει εκδοθεί Ταυτότητα Σκοπευτή από την Ελληνική Σκοπευτική Ομοσπονδία για να μπορούμε να ρίξουμε! Και αναλογιστείτε τι θα ακολουθήσει στον «νέο 2168» όταν σε αυτήν αναγράφεται ότι το ΚΑΘΕ σκοπευτίριο πρέπει να τηρεί βιβλίο καταγραφής αποκομιδής των συλλεχθέντων καλύκων! Θα ήθελα να σημειώσω ότι η Σκοπευτική Ομοσπονδία ουδέποτε θέλησε ή ενημερώθηκε για κάτι τέτοιο και βρέθηκε και εκείνη προ εκπλήξεως.

    Ίσως φανώ υπερβολικός (πιστέψτε με δεν είμαι) μέχρι και περιοριστικό – απαγορευτικό άρθρο για τις σφεντόνες και τους σουγιάδες για τα χόρτα θα δούμε!

    Σας καλώ από την θέση σας να κινήσετε την οικογένεια των κυνηγών να αντιδράσει στην αδικαιολόγητη αυτή αυθαιρεσία της σύνταξης Νόμου εν απουσία των ενδιαφερομένων μερών, αλλά και ειδικών επιστημόνων, αλλά και στην αντιμετώπιση των Νομοταγών πολιτών σαν πιθανών εγκληματιών. Ο έλεγχος είναι πάντα αποδεκτός, ο περιορισμός και οι απαγορεύσεις όχι.

    Ζητώ συγγνώμη που λόγω θέσης μου δεν μπορώ να υπογράψω αυτήν την επιστολή.

    Πιστεύω όμως ότι σε περίπτωση που αποκαλυφθεί το όνομα μου περισσότερη ζημιά θα προκληθεί στην οικογένεια μας παρά βοήθεια. ’λλωστε η εμφάνιση του ονόματος και της ιδιότητας μου θα έχει σαν αποτέλεσμα το αποκλεισμό μου από την πρόσβαση τέτοιων πληροφοριών.

    Θεωρώ αυτήν δε την επιστολή σαν ένα έναυσμα για έρευνα εκ μέρους σας των περιγραφόμενων σε αυτήν.

    Ένας κυνηγός
    —————————————————————
     


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    3557
    JIMPAP στις #343703

    AN KAΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ…ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗΣ ΝΟΣΟΥ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ-ΤΡΕΛΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΣΧΑΙΜΕΡ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ…ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ…….

    ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ,ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…..ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΟΘΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ,ΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ…..ΦΥΣΙΚΑ  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ”’ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ”” ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΛΑ……Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ………

    ΝΤΡΟΠΗ

    ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ’ΟΨΗ …………

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ (ΕΜΜΕΣΑ) ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ??????

    ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ …ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ???ΤΙ ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ((((ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ)))) ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ”’ΑΠΕΞΩ”’ ΤΟ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΤΡΙΤΟΥ?????

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    02/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    705
    Vardeos στις #74833

    Μα καλά τι να πω τώρα. Να το ρίξω σε παροιμίες να αναφερθώ σε νόσους.

     

    ΟΡΕ ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ

    ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ . ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ   

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/12/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1982
    Κυριμλίδης Σταύρος (black_pilum) στις #343706

    Δεν ξέρω πόση δόση αλήθειας έχει αυτό το άρθρο, δεν ξέρω αν αυτοί οι νόμοι ψηφιστούν,  ξέρω όμως τι θα κάνουμε εμείς.

    Ότι ακριβώς κάναμε για όλα τα’ άλλα μέχρι τώρα. Όλα όσα από δω σχολιάσαμε και καυτηριάσαμε.

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΟΙ. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.

    Και όποιος θέλει πάμε και ένα στοίχημα.

    Θα φάμε και πάλι την ψ….α και θα μας αρέσει.

    Πού είναι τώρα αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να είμαστε νομοταγείς πολίτες; Αυτοί που υποστηρίζουν ότι σαν Ευρω-Πεοι    έχουμε ήδη ίσες απαιτήσεις με τους άλλους Ευρωπαίους. Λάθος μόνο ίσες αν όχι και μεγαλύτερες υποχρεώσεις έχουμε.

    Περιμένω αντιδράσεις.

    Σοβαρές όμως. Όχι σαν αυτές που είχαμε μέχρι τώρα.     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #74834

     Νομιζω οτι μερικα αρθρα ξεχαστηκαν, και καλο θα ηταν να περιληφθουν.

    1) Απαγορευεται η κατοχη και χρηση οπλων. Αντιθετα δεν απαγορευεται η αγορα τους. Οι παραβατες θα θανατωνονται.

    2) Απαγορευεται η ταυτοχρονη χρηση οπλων και φυσιγγιων. Η αγορα των φυσιγγιων θα γινεται κατοπιν αδειας του αστ. τμηματος της περιοχης σε ημερομηνιες που το κυνηγι απαγορευται, και σε διαμετρημα διαφορετικο απο το οπλο για λογους ασφαλειας. Οι παραβατες θα θανατωνονται.

    3) Επισης απαγορευεται η κατοχη των παρακατω ειδων σε ποσοτητες των 100 τεμαχιων, οδοντογλυφιδες, ξυλακια για σουβλακια, κατσαβιδια, σουβλια, μπροκες, βιδες, ηλεκτροδια ηλεκτροκολλησης, καθως και μαχαιριων για το φαγητο. Οι παραβατες, τι παραξενο, θα θανατωνονται. Η πωληση των παραπανω ειδων, δεν απαγορευεται, σε οποιαδηποτε ποσοτητα.

    4) Απαγορευεται η αναγομωση φυσιγγιων, αλλα φυσικα τα υλικα μπορουν να διατεθουν στο εμποριο.

    5) Σε περιπτωση αφαιρεσης οπλων, ο κατοχος θα πληρωνει και προστιμο απο πανω, να μαθει να εχει πολλα.

    6) Θα διεξαχθουν ελεγχοι στα σπιτια των κυνηγων να καταμετρηθουν τα φυσιγγια που κατεχουν. Μετα θα επανακοστολογηθουν με τιμες Αμερικης, θα προστεθει ο ΦΠΑ, και τα εσοδα θα πανε στο κρατος. Το ιδιο θα γινει και στα μαγαζια.

    7) Κατα τη πωληση φυσιγγιων με μονοβολα, εννιαβολα κλπ, ο αγοραστης ειναι υποχρεωμενος να γραφει το ονομα του, και τη διευθυνση, καθως και ενα σταθερο τηλεφωνο, πανω στο/α βληματα, ωστε να γινεται η ταυτοποιηση μετα τον πυροβολισμο.

    8) Οι κατοχοι αεροβολων, ψαροντουφεκων, καμακιων, κονταριων για βαψιμο, καθως και καλαμιων για ψαρεμα, θα περασουν απο ανακριση για τυχον συμμετοχη σε τρομοκρατικες ενεργειες, και θα εκτελεστουν.  

    9) Επιτρεπουμε την κατοχη ασετον, οινοπνευματος, βενζινης, πετρελαιου, νεφτιου, διαλυτικου, και λοιπων ευφλεκτων ειδων, σε 10γρ την ημερα, ανα χρηση. Εξαιρεση το ασετον που ξεβαφουν τα νυχια.

    10) Τελος απαγορευεται η σκοποβολη. Οι τυχον Ελληνες κατοχοι μεταλλιων, θα υποχρεωθουν να τα επιστρεψουν, ωστε να τα παρουν οι αθλητες που τερματισαν μετα απο αυτους. Φυσικα θα πληρωσουν και προστιμο. 

    11) Τα σκοπευτηρια για γινουν χωροι βιολογικης γεωργιας, ενω θα γινει διαβημα στην Διεθνη Ολυμπιακη Επιτροπη, να αφαιρεθει οτιδηποτε εχει σχεση με σκοποβολη, ακομα και τα βελακια στα μπαρ.

     

     Φυσικα τα παραπανω ηταν οσο σοβαρα, οσο ελπιζω να ειναι και αυτα στο πρωτο θεμα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    02/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    705
    Vardeos στις #74835

    NAI NAI… Περίμενε και άμα δεις τίποτα πάρε τηλέφωνο. Αλλά τι λέω είναι μεσημέρι ακόμα και  ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΤΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟ

     

    Τον Αύγουστο που θα είναι παχιές οι μύγες θα ενεργηθούν καλυτέρα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    8660
    victz στις #74836

     Ρε παιδια, εδω αυτοι που θιγονται τα επαγγελματικα τους συμφεροντα, δε αντιδρουν. Που ειναι οι επαγγελματιες, οταν ψηφιζονται νεοι νομοι; Αυτοι δεν θα επρεπε να ειναι οι πρωτοι που θα φωναζαν, ειδικα και με τους πεσμενους περσινους τζιρους;

     Παντως τετοια μετρα, μπραβο σε οποιον τα σκεφτηκε. Γιατι σου λεει να μπορει ο καθενας να αγορασει οτι θελει, και να παρει και το κρατος, και να ζησουν τα μαγαζια; Οι μαυραγοριτες τι θα απογινουν; Αυτο ειναι κρατος προνοιας… να σε κανει παρανομο με το ζορι, ακομα και αν δε θες να γινεις.  

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    02/03/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    705
    Vardeos στις #74837


    [indent]Μνημόνιο: Αρχική αποστολή από victz στίς 12 Ιούνιος 2006


     Ρε παιδια, εδω αυτοι που θιγονται τα επαγγελματικα τους συμφεροντα, δε αντιδρουν. Που ειναι οι επαγγελματιες, οταν ψηφιζονται νεοι νομοι; Αυτοι δεν θα επρεπε να ειναι οι πρωτοι που θα φωναζαν, ειδικα και με τους πεσμενους περσινους τζιρους;

     

    Έλα βρε Βίκτωρα αυτοί δεν έχουν ανάγκη. Το πολύ πολύ να δώσουν μια αυξησούλα 1000% να καλύψουν τα έξοδα εκεί κολλάς 

    [/indent]

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/12/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    700
    XIRO στις #74838

    Παιδιά μην ανησυχείτε…Θα μας προστατεύσει η ΚΣΕ και οι συν αυτή αγωνιστές μας…Όπως έκαναν σε κάθε περίπτωση που ανέκυπτε πρόβλημα…

    (ΟΧΙ) Φιλικά: Γιάννης

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/09/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    923
    leovar στις #343707

    Η πολυνομία καθώς και η συχνότατη αλλαγή νόμων είναι ίδιον του ελληνικού κράτους και από συστάσεώς του …

    Κάθε λίγο και λιγάκι … πάρτε έναν νέο νόμο νά ‘χετε………………………

    Από την άλλη άεργες – αντιπαραγωγικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές δε νοούνται σ’ετούτο εδώ τον τόπο ……….

    Οσο για τα γραφόμενα του Γιάννη παραπάνω εγώ θα προσθέσω οτι η ΚΣΕ κάθε φορά “έσωζε” το Φλεβάρη (… για τις τσίχλες … ) μέσα από τα δόντια της υπηρεσίας (αντι)θήρας …

    Ετσι θα κάνει και τώρα ……………………………

    (με το τέταρτο όπλο … με το 11ο μονόβολο ή εννιάβολο κλπ κλπ)

     

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/12/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    700
    XIRO στις #74841

     Πάντως ακούγεται πολύ τρελλό για να είναι αλήθεια…..

      Αν και στην Ελλάδα ζούμε και όλα είναι πιθανά….

      (ΟΧΙ) Φιλικά: Γιάννης

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/07/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    223
    alexadros100 στις #74842

    Πιστεύω ότι είναι κακόγουστο αστείο.Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν συμφέροντα και εκλογές .

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/12/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    700
    XIRO στις #343708


    [indent]Μνημόνιο: Αρχική αποστολή από Black_Pilum στίς 12 Ιούνιος 2006


    Δεν ξέρω πόση δόση αλήθειας έχει αυτό το άρθρο, δεν ξέρω αν αυτοί οι νόμοι ψηφιστούν,  ξέρω όμως τι θα κάνουμε εμείς.

    Ότι ακριβώς κάναμε για όλα τα’ άλλα μέχρι τώρα. Όλα όσα από δω σχολιάσαμε και καυτηριάσαμε.

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΟΙ. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.

    Και όποιος θέλει πάμε και ένα στοίχημα.

    Θα φάμε και πάλι την ψ….α και θα μας αρέσει.

    Πού είναι τώρα αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να είμαστε νομοταγείς πολίτες; Αυτοί που υποστηρίζουν ότι σαν Ευρω-Πεοι    έχουμε ήδη ίσες απαιτήσεις με τους άλλους Ευρωπαίους. Λάθος μόνο ίσες αν όχι και μεγαλύτερες υποχρεώσεις έχουμε.

    Περιμένω αντιδράσεις.

    Σοβαρές όμως. Όχι σαν αυτές που είχαμε μέχρι τώρα.     

     


    [/indent]

    Ανεξάρτητα από το βάσιμο ή όχι του μηνύματος περί του νέου νόμου για τα όπλα , οι διαπιστώσεις του φίλου Σταύρου αντικατοπτρίζουν ,δυστυχώς , την οδυνηρή πραγματικότητα στα Κυνηγετικά (και όχι μόνο) δρώμενα στην χώρα μας……

     (ΟΧΙ) Φιλικά: Γιάννης

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/12/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1982
    Κυριμλίδης Σταύρος (black_pilum) στις #343716

    Λοιπόν έχουμε και λέμε.

    1) κατάργηση του Απριλιάτικου Τρυγονιού. (κάτι που ούτε η δικτατορία δεν έκανε)

    2) μείωση των φυσιγγίων στις καραμπίνες σε τρία.

    3) Κλείσιμο πολλών περιοχών για να γίνουν πάρκα και υδροβιότοποι (ανεπίσημες χωματερές και σκουπιδότοποι).

    4) Ήμαστε η μοναδική χώρα, παγκόσμια πρωτοτυπία, ’όπου η ρυθμιστική διάταξη θήρας,  δεν είναι νόμος του κράτους, αλλά κάθε χρόνο περιμένουμε τον εκάστοτε υπουργό να υπογράψει την νέα, κάθε χρόνο, ρυθμιστική διάταξη θήρας, ανάλογα με τα κέφια του, (να μην το γράψω και διαφορετικά).

    5) Οι  Κ.Σ.  το μόνο που κάνουν είναι κάθε χρόνο είναι να εισπράττουν τα χρήματα για τις άδειες, α και εκλογές, χορούς και πανηγύρια.  

    6) Το 2004 κόβουν σε όλη την επικράτεια το κυνήγι για 10 μέρες για τους αγώνες (αναβολικών) που έγιναν στον νομό Αττικής.

    7) Οι θηροφύλακες, που εμείς πληρώνουμε,  στρατεύονται για την φύλαξη τις ντόπας, αλλά ούτε ένα όχημα από αυτά που εμείς, σαν φορολογούμενοι πολίτες πληρώσαμε, δεν δίνετε στην θηροφυλακή, για ευχαριστώ. Τι έγιναν; Όποιος το βρει κερδίζει κουλούρι με σουσάμι. Τι πείρε η θυροφυλακή; Όποιος το βρει κερδίζει σουσάμι χωρίς κουλούρι.

    8) Το σκοπευτήριο του Μαρκοπούλου που κόστισε ένα κάρο λεφτά, ρημάζει. Γιατί άραγε;

    9) Έχουμε κάθε, μα κάθε χρόνο τον μπαμπούλα του Φλεβάρη, του χιονιού, της βροχής, της καταιγίδας………

    10)  Ο κυνηγετικός τύπος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, στην καρακοσμάρα του. Το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει, για σκυλιά πυροβολημένα και για κότερα φαντάσματα (αλήθεια τι έγινε βρε παιδιά βρέθηκαν οι «ένοχοι»; Εγώ πάντως δεν ξέχασα το στοίχημα. Αν τους βρείτε θα κουρευτώ με την ψιλή.)

    11)  οι κυνηγοί τι κάνουν;

    12) Εμείς εδώ, οι ενημερωμένοι τι κάνουμε; (διο-ξίν(ου) η  με.)

    Ορεε  τρία παιδιά Βολιώτικα.  

    13) σε όλο τον κόσμο κυνηγάνε με ραβδωτά. Εδώ απαγορεύετε. (με χουντικό νόμο).

    ’ντλα μου άντλα μου τι να σου πρώτο θυμηθώ;  

    Τα παπούτλα τα φτενά, το τιλί το μαλμαλένιο η το κεπέ με τα κακά;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2126
    THEOD στις #343719

     

     Καταρχήν να εκφράσω και εγώ την απορία μου και την έκπληξή μου στα θέματα που καλείται να αναμορφώσει ο “νέος” Ν. 2168/93, αν όντως κάτι τέτοιο είναι “στα σκαριά”, δηλαδή ή τις ελλείψεις του παλιού νόμου ή τη θεραπεία των όποιων υποτιθέμενων “νομικών κενών” έχουν παρουσιαστεί από την εφραμογή του και με μια δεδομένη εμπειρία σήμερα (13) ετών ή την ανάγκη νέων ρυθμίσεων πιο βελτιωμένων και πιο λειτοιυργικών ή την ερφαρμογή Κοινοτικών Οδηγιών, διαφορετικά και αν δεν συντρέχουν κάποιος ή κάποιοι λόγοι δεν χρειάζεται και νέος νόμος … πράγμα που σε άλλη χώρα έχει αξία ως λογικό και αυταπόδεικτο επιχείρημα, στη χώρα μας όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και δεν θα ισχύσει …

     Η εκτελεστική εξουσία “αρέσκεται” στην συνεχή “παραγωγή” νόμων μέσω της Βουλής, αισίως έχουμε ξεπαράσει κατά πολύ τους 3.500 νόμους, και, στην ελληνική κατοχύρωση της “πατέντας” της ύπαρξης μιας “πολυνομοθεσίας” που κάνει τα πράγματα σύνθετα, γραφειοκρατικά, δυσνόητα, κάνει το έργο των Υπηρεσιών αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό και όταν τα πράγματα φθάνουν στα όρια τους και βλέπουν από τη καθημερινότητα τις παρενέργειες και τα κενά, σπεύδουν ταχέως με άλλον έναν νόμο, πιο σύνθετο, να θεραπεύσουν τα προβλήματα.

     Αυτή η εγχώρια “νομοθετική υπερπαραγωγή” καλύπτει και την ανασφάλεια των κρατούντων και εκάστοτε κυβερνώντων, αφού “το λέει ο νόμος που βγάλαμε εμείς, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο”, είναι βέβαιο ότι οι Υπηρεσίες και η δικαστική εξουσία θα λειτουργήσουν βάσει αυτού και ταυατόρχονα σε πολλές περιπτώσεις, η αλλαγή ενός νόμου και η κατάργησή του, συνδέεται και με την εναλλαγή στην εξουσία άλλου κόμματος οπότε είτε από ιδεολογικοπολιτικούς λόγους ή σε εκτέλεση “υπεσχημένων” πρέπει να γίνει η “αλλαγή”. 

     Τώρα στο πρακτικό πεδίο, η επεξεργασία των νομοσχεδίων, λαμβάνει χώρα όντως σε υπηρεσιακό επίπεδο και η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους ή τους κοινωνικούς φορείς ή τις επαγγελματικές συντεχνίες κλπ είναι εφικτή αν εξουσιοδοτικές διατάξεις το επειτρέπουν ή έχει κριθεί από τη νομολογία ή είναι απόρροια της “κοινής εμπειρίας” ό,τι τέτοιες διαβουλεύσεις, έχουν κοινωνικό όφελος, καθιστούν την αποδοχή, καταληκτικά ενός νόμου, από τη κοινωνία και τους πολίτες πιο εύκολη, χωρίς κραδασμούς και ταυτόχρονα πείθουν για την συναίνεση και την προσπάθεια της κρατικής εξουσίας να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας στις σχέσεις κράτους – πολίτη, πολιτών κοκ μέσα από αυτή τη δημοκρατικά κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα διαδικασία.

     (Δεν ξέρω πόσοι έχετε ασχοληθεί με τα της προηγούμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης και τα της επόμενης που ξεκίνησε και επίσης για ποιό λόγο η σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου δημιουργεί τριβές και διαμάχη, αφού υποτίθεται ότι το Σύνταγμα είναι ο “υπέρτατος” νόμος, το μείζον νομοθετικό περίγραμμα, θυμηθείτε την έννοια του Συνταγματικού νομοθέτη και οι “κοινοί νόμοι”, οι εκτελεστικοί του Συντάγματος νόμοι, που προέρχονται από το “κοινό νομοθέτη”).

     Το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν κυνηγοί είναι ότι τα θέματα των όπλων – πυρομαχικών είναι αρμοδιότητας ΥΔΤ και τα λοιπά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επομένως πρέπει να πατάμε και να ισορροπούμε πάνω σε δυό “βάρκες” … στο σκέλος των ενεργειών προς το δεύτερο Υπουργείο, λίγο πολύ μας είναι γνωστά τα δεδομένα και το τι κάνουν (ή δεν κάνουν) οι αρμόδιες Υπηρεσίες του σε ότι αφορά το πρώτο η ΚΣΕ είχε αποκαταστήσει έναν δίαυλο επικοινωνίας και επαφών -ιδιαίτερα με την αφορμή των Ολυμπιακών αγώνων-.

     Η ΚΣΕ με αφορμή συγκεκριμένα ζητήματα που ανέκυπταν όπως πχ το θέμα των αδήλωτων όπλων και της παράτασης των προθεσμιών είχε ζητήσει στις 28/7/04 από το ΥΔΤ παράταση ισχύος των δελτίων κατοχής.

     Στις 9/8/04 είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Υπουργού ΔΤ με την ΚΣΕ για το θέμα της συμμετοχής της Ομοσπονδιακής στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μια ευκαιρία που ήταν αφορμή να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους, για το ποιοί είναι οι κυνηγοί και τι έργο επιτελούν … αποσπώντας τα καλύτερα λόγια από τον κ. Υπουργό … 

     Στις 17/8/04 η ΚΣΕ δημοσιοποιεί το Δελτίο Τύπου και τα ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά σχόλια του κ. Υπουργού για την εθελοντική προσφορά των κυνηγών στην υλοποίηση και εκτέλεση του προγράμματος “ασφάλεια Ο.Α”

     Στις 16/2/05 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού και αντιπροσωπαίες της ΚΣΕ αναφορικά με τη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ και Ομοσπονδιακής στη πάταξη παραβατικών γενικά συμπεριφορών, την παράνομη οπλοφορία στη Κρήτη και τη δυνατότητα εκπαίδευσης Θηροφυλάκων στις εγκαταστάσεις της ΕΜ.ΑΚ και μάλιστα είχε χαριστεί στον κ. Υπουργό ως δώρο μια “καραμπίνα” … και δόθηκαν στη δημοσιότητα οι κοινοί στόχοι που δεν ήταν άλλοι από την πάταξη του φαινομένου της άσκοπης χρήσης των όπλων και τςη ασφαλούς χρήσης τους.

     Στις 9/11/05 η ΚΣΕ γνωστοποιεί ότι με  έγγραφο της (587/10-10-05)ζήτησε επισήμως από το ΥΔΤ να επανεξετάσει τη στάση του Υπουργείου απέναντι στο θέμα “ραβδωτά όπλα” δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

     ” … Όπως πληροφορηθήκαμε από τον ημερήσιο Τύπο, σε σχετική σύσκεψη εκπρόσωποι της Δνσης Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν κάθετα αρνητικοί στην εισαγωγή των ραβδωτών όπλων στη χώρα μας και στην χρήση τους για το κυνήγι των τριχωτών, χωρίς να εκφέρουν κανένα επιχείρημα διαχειριστικής μορφής και γίνεται έκδηλο το πρόβλημα, κατά πόσον το Υπουργείο, μπορεί να εκπροσωπείται σε τέτοιες σοβαρές και σημαντικές συσκέψεις και συναντήσεις από εκπροσώπους του, που μεθοδικά απορρίπτουν όλες τις προτάσεις μέτρων διαχείρισης του θηραματικού πλούτου που υποβάλλουν διαρκώς οι Κ.Ο … άρα η άγνοια δεν δικαιολογείται …”

     Το παραπάνω έγγραφο κοιονοποιούνταν και στον αρμόδιο Υπουργό που επόπτευε τη Δνση Θήρας και γινότνα δημοσίως γνωστό, ότι η ΚΣΕ, “τελεί πάντα σε αναμονή πρόσκλησης από το ΥΔΤ, να συζητήσει εκτενώς μετους υπηρεσιακούς παράγοντες τη δέσμη των προτάσεων που είχε ήδη αποσταλεί …” 

     Στις 9/2/06 γνωστοποιείται από την ΚΣΕ η ευχαριστήρια επιστολή του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ για την συνεισφορά των κυνηγών και κυρίως των Θηροφυλάκων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη σφοδρή κακοκαιρία και τέλος στις 14/2/06 γνωστοποιεί η ΚΣΕ ότι το ΥΔΤ έδωσε και νέα παράταση για δήλωση αδήλωτων όπλων …

     Στην περσινή DIANA όπως και στη φετεινή είχε έρθει ο Σύμβουλος του ΥΔΤ ο κ. Μαρής ό οποίος ήταν και στην ομιλία πέρυσι του Προέδρου της ΚΣΕ, φέτος δεν γνωρίζω αν ήταν, μεταφέροντας τις λίαν θετικές απόψεις για το ρόλο των κυνηγών και των Κ.Ο και με διάθεση ειλικρινούς και πλήρους συνεργασίας με την ΚΣΕ υπό την ιδιότητά του αυτή, αναφέρονΤΑς σαν παράΔειγμα τις συνεχείς παρατάσεις για δήλωση όπλων, αποδεχόμενος ΤΙς εισηγήσεις των Κ.Ο .

     Τώρα αν μετά τη “μετοίκηση” του κ. Βουλγαράκη άλλαξε τόσο δραματικά στο ΥΔΤ το κλίμα, αν όλα τα κολακευτικά σχόλια και οι έπαινοι πήγαν στα σκουπίδια, αν η υποτιθέμενη συνεργασία με την ΚΣΕ παρέμεινε γράμμμα κενού περιεχομένου, για ένα εκπονούμενο νομοσχέδιο χωρίς καν τυπική ενημέρωση, αν ο υπηρεσιακός μανδαρινισμός σε μια επίδειξη ισχύος(;;) σκέφτεται σήμερα για να εισηγηθεί αύριο προς τον αρμόδιο Υπουργό τέτοιες απαγορευτικές διατάξεις “Κύριος οίδε” …

     ’ραγε υπό ποιό καθεστώς ανασφάλειας, φόβου, τρομολαγνείας και τρομουστερίας ξεκινούν τέτοιες “υποθέσεις εργασίας” που αύριο μπορεί και να είναι και “νόμοι του ελληνικού κράτους” ;;

     Ελπίζω να καταλάβουν και οι πιο αδαείς, αν τα σενάρια αυτά είναι υπαρκτά, ότι με τα λειόκαννα ούτε έστηνες ούτε στήνεις “αντάρτικο πόλεων” και βέβαια δεν ασκείς τρομοκρατία …

     Και βέβαια ας μην ξεχνάμε, ότι όλα σχεδόν τα ελληνικά κόμματα που και εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε,  πλην των εξαιρέσεων προσώπων δηλαδή ελάχιστων βουλευτών ή ολίγων Υπουργών κυνηγών, λίγο ή και καθόλου δεν ενδιαφέρονται για το κυνήγι συνολικά, όποτε το κάνουν είναι για “αποκομιδή” κομματικών και εκλογικών οφελών

     Από τα προαναφερθέντα και σχετικά πρόσφατα Δελτία Τύπου ο καθένας μας ας κρίνει και βγάλει συμπεράσματα

     Αν η ΚΣΕ και οι Κ.Ο, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων που τους επιτρέπει η κείμενη νομοθεσία και υπαγορεύουν οι θεσμικές εξουσιοδοτήσεις …

     Για τη στάση των “αρμοδίων και συναρμοδίων” Υπουργείων ΔΤ & Αγροτικής Ανάπτυξης απέναντι σε κοινωνικές τάξεις ή πολυπληθείς ομάδες όπως οι κυνηγοί και βέβαια για την “επιστημονική εγκυρότητα” των υπηρεσιακών απόψεων και εισηγήσεων και τη δοκησησοφία των απανταχού ευρισκομένων κρατικών μανδαρίνων που παθαίνουν “αλλεργικό σόκ” όταν ακούσουν για κυνηγετικά όπλα, κυνήγι και κυνηγούς …

     Στο ότι έχουν τη δύναμη και την επιρροή, να δρομολογούν και να κατευθύνουν τα “πράγματα” όπου θέλουν, δια της “υπηρεσιακής οδού”, εκμεταλλευόμενοι τα όσα νομικά κενά ή το απόλυτο γράμμα και πνεύμα των ελληνικών νόμων, σε μια επίδειξη “υπηρεσιακού θράσους” και δύναμης … εμμένοντας σε στερεότυπα και αρνούμενοι το δημόσιο διάλογο ή τουλάχιστον το άκουσμα κάποιων απόψεων εμπλεκομένων … 

     ’ραγε σε ένα τέτοιων δομών “σύστημα”, παραγωγής και διαχείρισης της κεντρικής εξουσίας, με ρητές και προδιαγεγραμμένες “συνιστώσες”, τι μπορεί να κάνουν και δεν έκαναν η ΚΣΕ & και οι Κ.Ο ;; 

     Να μεταβληθούν σε “τέταρτη εξουσία” μαζί με την εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική ;; μήπως τους αναθέτουμε ακουσίως ή εκουσίως ρόλους που δεν έχουν για να στηρίξουμε τη δικαιολογημένη εν πολλοίς αγανάκτησή μας ;;

     ’ραγε τι προτάσεις ατομικά ή συλλογικά – όχι διαπιστώσεις ή υποδείξεις – μπορούμε να καταθέσουμε ;; και αν δεν γίνουν λχ αποδεκτές αφού δεν προβλέπεταιμια τέτοια διαβούλευση ή έχει απλά χαρακτήρα ενημερωτικό και όχι γνωμοδοτικό και αποφασιστικής σημασίας, τι κάνουμε από κει και πέρα ;; θα κάνουμε προσφυγές ;; θα καταθέσουμε “όπλα παρα πόδας” ;; θα σταματήσουμε το κυνήγι ;;

     Μήπως μας έχουν πάρει, παραπάνω από το κανονικό χαμπάρι, ότι είμαστε “κυνηγοί εκ φύσεως” και τίποτα δεν θα αναστείλει τη κυνηγετική δραστηριότητα, ότι  και αν συμβεί ;; ότι και αν κάνουν … ;;

     Αυτά τα “τραγελαφικά” που ζούμε κατά καιρούς, τα θυμόμαστε άραγε, όταν ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια, δίνοντας ΠΙΘΑΝΩΣ ψήφο εμπιστοσύνης, στα αυριανά “αντικυνηγετικά μέτρα” ;;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 57 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων