πέρασε ένα κοπάδι πήρα μία. άσχετος καπως σαν νέος κυνηγός αρχικά την πέρασα για τσίχλα. είδαμε πολλά κοπαδάκια στα χωράφια κ πετάγονταν χωρις να το καταλάβεις. σαν κρέας τι λενε. το οριο ειναι 10 την μερα γιατι τοσο χαμηλο για αυτο το είδος?
Σιταρήθρα!!!
-
πέρασε ένα κοπάδι πήρα μία. άσχετος καπως σαν νέος κυνηγός αρχικά την πέρασα για τσίχλα. είδαμε πολλά κοπαδάκια στα χωράφια κ πετάγονταν χωρις να το καταλάβεις. σαν κρέας τι λενε. το οριο ειναι 10 την μερα γιατι τοσο χαμηλο για αυτο το είδος?
Η ΣΤΑΡΙΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 10 (ΙΔΙΟ ΟΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ) ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ…………ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΟΥ ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
ΕπισκέπτηςΗμ. εγγραφής:
01/01/1970
Αρ. μηνυμάτων:
7208εδω στην κυπρο η συταριθρα ειναι χωρις περιορισμο ,κοψτε τις σε 3 κομματια τηγασνιστε με ελεολαδο και βαλτε αλατι και τελος σπαστε 2-3 αυγα μεσα ανακατεψετε καλα μεχρι να σφι3ουν τα αυγα και μετα σκεπαστε και αφηστε λιγο να τραβι3ει τελιος μεζες!!!
Εδω ,τις τηγανιζουμε μαζι με ντοματες και αυγα!
Ρε παιδιά για δώστε μου τα φώτα σας τον γκαβό τον νέο κυνηγό. Οταν ξεπουπουλιάσω το πουλί και μείνει σε μορφή "κοτοπουλάκι" μετά τι κάνω ,τα εντόσθια δεν πρέπει να βγουνε μετα?, και με ποιον τρόπο θα την κόψω κανα 2-3 κομματάκια. Γιατί οταν πήγα να την κόψω έπεσα σε κοκαλάκια μικρά και έγινε ο χαμός. Έχω αχρηστέψει πουλιά και ακόμα δεν βρήκα την άκρη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων και δείξτε κατανόηση για την αμάθεια μου ( πάντα έτρωγα κυνήγι έτοιμο μικρός, τώρα κυνηγάω και γω αλλά η γιαγιά δεν μένει εδώ να μου τα ξεπουπουλιάζει !!). Και κάτι επιπλέον η σιταρήθρα θέλει μεγάλη προσκόπευση ? Σήμερα μεμονωμένα πουλιά (αλλά ήταν και σε αποστάσεις 40++ μέτρων) τους γαργάλησα τα….. , μετά πέρασαν κοπαδάκια μαζεμένα και κάτι πήρα.
Καλημερα φιλε Γιώργο! Για να βγουν τα εντοσθια πρεπει να κανεις μια τομη με μαχαιρι απο τον κ..λο του πουλιου μεχρι λιγο πριν το στηθος του και να τραβηξεις τα εντερα μαζι με το στομαχι. Μη σε απασχολουν τα κοκαλακια στο που θα κοπουν και σε ποιο κομματι θα μεινουν αφου μετα το τηγανισμα γινονται σαν κριτσινακια και μασιουνται ανετα σε ενα τοσο μικρο θηραμα.Προσωπικα ακομα και στην τσιχλα τρωω σχεδον ολα τα κοκαλα που ειναι και λιγακι μεγαλυτερη. Μονο στην κατσαρολα (βραστα) παραμενουν σκληρα τα κοκαλακια. Μπορεις να κοψεις την σιταρηθρα κατα μηκος σε 2 κοματια (απο τον πισινο μεχρι τον λαιμο).Καθε κοματι θα εχει απο 1 φτερουγα και ενα μπουτι.40 μετρα ισως ειναι πολλα για τη μικρη σιταρηθρα που θα περναει αναμεσα απο τα αραιωμενα (γι αυτη την αποσταση) σκαγια. Θα θελει κλειστα τσοκ για τετοιες αποστασεις.
Φιλικα ΜπενετοςΕπισκέπτηςΗμ. εγγραφής:
01/01/1970
Αρ. μηνυμάτων:
7208Καλημερα φιλε Γιώργο! Για να βγουν τα εντοσθια πρεπει να κανεις μια τομη με μαχαιρι απο τον κ..λο του πουλιου μεχρι λιγο πριν το στηθος του και να τραβηξεις τα εντερα μαζι με το στομαχι. Μη σε απασχολουν τα κοκαλακια στο που θα κοπουν και σε ποιο κομματι θα μεινουν αφου μετα το τηγανισμα γινονται σαν κριτσινακια και μασιουνται ανετα σε ενα τοσο μικρο θηραμα.Προσωπικα ακομα και στην τσιχλα τρωω σχεδον ολα τα κοκαλα που ειναι και λιγακι μεγαλυτερη. Μονο στην κατσαρολα (βραστα) παραμενουν σκληρα τα κοκαλακια. Μπορεις να κοψεις την σιταρηθρα κατα μηκος σε 2 κοματια (απο τον πισινο μεχρι τον λαιμο).Καθε κοματι θα εχει απο 1 φτερουγα και ενα μπουτι.40 μετρα ισως ειναι πολλα για τη μικρη σιταρηθρα που θα περναει αναμεσα απο τα αραιωμενα (γι αυτη την αποσταση) σκαγια. Θα θελει κλειστα τσοκ για τετοιες αποστασεις.
Φιλικα Μπενετος40 μετρα δεν ειναι απλα πολλα ,μονο για την σιταριθρα,αλλα για πολλα θηραματα,μετρηστε με μια κορδελα 40 μετρα να δειτε την αποσταση ,και μετα τα λεμε
Ευχαριστώ πολύ μπένετε.Το όπλο που κυνηγάω είναι baikal μονοκαννο 71 κάνη.Στα 40 μέτρα που το έκανα δοκιμή σε μπουκάλι μάζευε αρκετά σκάγια.Το μπουκάλι βέβαια δεν πετάει και είναι και πιο μεγάλο.Επίσης παρατήρησα ότι στις αποστάσεις για τις οποίες προορίζεται το λειόκαννο (20 με 40μ) σε σταθερό στόχο πρέπει η ρίγα να δείχνει λίγο πιο κάτω.Αυτό συμβαίνει γενικά με τα λειόκαννα η ιδιοτροπία του δικού μου οπλου?
Καλημερα φιλε Γιώργο! Για να βγουν τα εντοσθια πρεπει να κανεις μια τομη με μαχαιρι απο τον κ..λο του πουλιου μεχρι λιγο πριν το στηθος του και να τραβηξεις τα εντερα μαζι με το στομαχι. Μη σε απασχολουν τα κοκαλακια στο που θα κοπουν και σε ποιο κομματι θα μεινουν αφου μετα το τηγανισμα γινονται σαν κριτσινακια και μασιουνται ανετα σε ενα τοσο μικρο θηραμα.Προσωπικα ακομα και στην τσιχλα τρωω σχεδον ολα τα κοκαλα που ειναι και λιγακι μεγαλυτερη. Μονο στην κατσαρολα (βραστα) παραμενουν σκληρα τα κοκαλακια. Μπορεις να κοψεις την σιταρηθρα κατα μηκος σε 2 κοματια (απο τον πισινο μεχρι τον λαιμο).Καθε κοματι θα εχει απο 1 φτερουγα και ενα μπουτι.40 μετρα ισως ειναι πολλα για τη μικρη σιταρηθρα που θα περναει αναμεσα απο τα αραιωμενα (γι αυτη την αποσταση) σκαγια. Θα θελει κλειστα τσοκ για τετοιες αποστασεις.
Φιλικα ΜπενετοςΣυμπληρώνοντας τον φίλο Μπενέτο, να σου πώ να μην ξεχάσεις να τις περάσεις από φωτιά (καμινέτο) για να καούν οι τριχίτσες και πιθανόν το λίγο χνούδι που μένει μετά το μάδημα…
Είναι κοπαδιαστό στα χωράφια, έχει κοφτό πέταγμα και κάνει τσουρ τσουρ.
Εγω το ακουω σαν τσσ-πρρ τσσ-πρρ επαναλαμβανομενο οταν πεταει. Μιλαμε για το ιδιο πουλι? Δεν θελησα να συνεχισω στο τοπικ με τις τσιχλες μην επιβαρυνθει αλλο, αλλα με επιασε λιγο η αμφιβολια μηπως δεν κυνηγω το σωστο πουλι. Παντως ο κατσουλιερης δεν μπερδευεται ασχετα αν κανει παρεα με τις σιταρηθρες αφου η φωνη του ακουγεται σαν σουιιιιτ-σουιιου.
Πήγα πριν λίγο και βάρεσα μία για να την δείτε ώστε να το τελιώσουμε το θέμα.
Πήγα πριν λίγο και βάρεσα μία για να την δείτε ώστε να το τελιώσουμε το θέμα.
[url=”http://img152.imageshack.us/g/29032008286.jpg/”]http://img152.imageshack.us/g/29032008286.jpg/[/url]
ωραίος mr. BENELLI !. Μπορείς να πας δυό λεπτά να βαρέσεις μιά θηλυκιά φλυαρόπαπια να δω πως ειναι?
(Αστειεύομαι φιλικά)
Χ
Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.