Γεια σας φιλοι μου.
Προχθες εφαγα ενα απο τα νοστιμοτερα φαγητα της ζωης μου.
Τσιχλες βρασμενες σε κρασι και μετα τσιγαρισμα με ελαιολαδο, πιπερι και αλατι.
Πανευκολη και νοστιμοτατη. Την προτεινε καποιος συναδελφος πριν μερικες μερες.
Η γυναικα μου τις πετυχαινει και κοκκινιστες. Ελα ομως που ειμαι λατρης των καρβουνων,
δυστυχως εκει δεν τα καταφερνουμε, γινωνται σκληρες, ξεραινωνται.
Ξερει καποιος κανενα κολπο να γινωνται λουκουμι και στα καρβουνα?
Και γενικα περιμενω κι αλλες συνταγες για τσιχλες.
Συνταγές για τσίχλες
-
Ο κ. Θόδωρος λογικα θα ξέρει κάτι να μας πεί!
Πάντως δοκίμασε να τις αλείψεις με λίγο λαδάκι όταν τις ψήνεις και να τις έχεις με χαμηλή φωτιά ή μακριά απο αυτήν!
[/size]Μια συνταγή για τσιχλες στα καρβουνα που ειχα δει παλια αλλά δεν την εχω δοκιμάσει ειναι οι τσιχλες να ειναι τυλιγμενες η καθε μια με μια φετα μπεικον.Σιγουρα δεν θα στεγνωσουν,αλλα απο γευση δεν ξερω.Λογικα καλες θα ειναι.Αν το εχει δοκιμάσει κανεις να μας πει.
ΑνενεργόςΗμ. εγγραφής:
27/10/2008
Αρ. μηνυμάτων:
3347για δοκιμασε στα καρβουνα να τηληξεις τις τσιχλες με αλουμινοχαρτο ενω ειναι αιλμενες με λαδι αλατι και μπολικη ριγανι….
οπως ψθνουμαι και της οφτες πατατες…Παιδιά αποφύγετε το αλουμινόχαρτο ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όταν έρχεται σε άμεση επαφή με αυτό που πρόκειται να καταναλώσετε. Ξέρω ότι παραδοσιακές συνταγές είναι βασισμένες σε αυτήν την τεχνική αλλά πιστεψτε με δεν θα θέλατε να ξέρετε τι υπολειμματα και πόσο βλαβερά, αφήνει επάνω στην τροφή. Μια καλή λύση για να μην έρθει σε επαφή με το κρέας το αλουμινόχαρτο είναι πρώτα να το τυλίγουμε σε λαδόκολα την οποία μπορούμε να βρούμε στο super market σε ρολό και μετά στο αλουμινόχαρτο.
Παιδιά αποφύγετε το αλουμινόχαρτο ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όταν έρχεται σε άμεση επαφή με αυτό που πρόκειται να καταναλώσετε. Ξέρω ότι παραδοσιακές συνταγές είναι βασισμένες σε αυτήν την τεχνική αλλά πιστεψτε με δεν θα θέλατε να ξέρετε τι υπολειμματα και πόσο βλαβερά, αφήνει επάνω στην τροφή. Μια καλή λύση για να μην έρθει σε επαφή με το κρέας το αλουμινόχαρτο είναι πρώτα να το τυλίγουμε σε λαδόκολα την οποία μπορούμε να βρούμε στο super market σε ρολό και μετά στο αλουμινόχαρτο.
+1
[size="5"][/size]Γεια σας φιλοι μου.
Προχθες εφαγα ενα απο τα νοστιμοτερα φαγητα της ζωης μου.
Τσιχλες βρασμενες σε κρασι και μετα τσιγαρισμα με ελαιολαδο, πιπερι και αλατι.
Πανευκολη και νοστιμοτατη. Την προτεινε καποιος συναδελφος πριν μερικες μερες.
Η γυναικα μου τις πετυχαινει και κοκκινιστες. Ελα ομως που ειμαι λατρης των καρβουνων,
δυστυχως εκει δεν τα καταφερνουμε, γινωνται σκληρες, ξεραινωνται.
Ξερει καποιος κανενα κολπο να γινωνται λουκουμι και στα καρβουνα?
Και γενικα περιμενω κι αλλες συνταγες για τσιχλες.Αγαπητε φιλε.
Μια ιδεα για το καρβουνο ειναι η παρακατω, η οποια θα βοηθησει αισθητα στο να μην ξεραινονται ,αλλα παντα θελει τεχνη και προσοχη, καθως η τσιχλα ειναι μικρο θηραμα, και με ελαχιστο λιπος.
Θα παρεις μερικες μικρες σουβλες……υπαρχουν καποιες γυρω στα 40 cm , με χερουλι στην ακρη!!!!
Θα χρειαστεις και ντοματες(κατα προτιμηση ντοματινια, και ενα μικρο κρεμμυδι, το ποιο θα το κανεις μικρες φλουδες.
Θα παιρνας μια τσιχλα,θα την περνας στην σουβλα…….. και κατοπιν μια φετα ντοματα…….μια φλουδα κρεμμυδι…………..και επαναληψη!!!!!
Φταξε 2-3 σουβλες αναλογα…………..καρβουνο οχι στο φουλ……. λαδοριγανη κατα το ψησιμο σταδιακα, και ……….ΚΑΛΗ ΩΡΕΞΗ
Καλο βραδυ ,καλες γιορτες!!!!!!
Η συζήτηση ‘Μη ενεργά θέματα κυνηγίου’ δεν δέχεται νέα θέματα και απαντήσεις.