Συνταγές για τσίχλες

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/11/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    7
    Φυσιολατρης στις #26003

    Γεια σας φιλοι μου.
    Προχθες εφαγα ενα απο τα νοστιμοτερα φαγητα της ζωης μου.
    Τσιχλες βρασμενες σε κρασι και μετα τσιγαρισμα με ελαιολαδο, πιπερι και αλατι.
    Πανευκολη και νοστιμοτατη. Την προτεινε καποιος συναδελφος πριν μερικες μερες.
    Η γυναικα μου τις πετυχαινει και κοκκινιστες. Ελα ομως που ειμαι λατρης των καρβουνων,
    δυστυχως εκει δεν τα καταφερνουμε, γινωνται σκληρες, ξεραινωνται.
    Ξερει καποιος κανενα κολπο να γινωνται λουκουμι και στα καρβουνα?
    Και γενικα περιμενω κι αλλες συνταγες για τσιχλες.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    14/08/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    112
    savvas415 στις #133883

    Εμένα ο πατέρας μου τις βάζει φρυγανια τριμμένη γυρω γυρω και γίνονται λουκουμι στα καρβουνα. Ούτε ξεραίνονται και έχουν φοβερή γευση.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    03/08/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    233
    Andreasdik στις #133885

    Ο κ. Θόδωρος λογικα θα ξέρει κάτι να μας πεί!

    Πάντως δοκίμασε να τις αλείψεις με λίγο λαδάκι όταν τις ψήνεις και να τις έχεις με χαμηλή φωτιά ή μακριά απο αυτήν!
    [/size]

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    24/08/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    104
    HUNTERPAP στις #133891

    Μια συνταγή για τσιχλες στα καρβουνα που ειχα δει παλια αλλά δεν την εχω δοκιμάσει ειναι οι τσιχλες να ειναι τυλιγμενες η καθε μια με μια φετα μπεικον.Σιγουρα δεν θα στεγνωσουν,αλλα απο γευση δεν ξερω.Λογικα καλες θα ειναι.Αν το εχει δοκιμάσει κανεις να μας πει.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #374201

    για δοκιμασε στα καρβουνα να τηληξεις τις τσιχλες με αλουμινοχαρτο ενω ειναι αιλμενες με λαδι αλατι και μπολικη ριγανι….
    οπως ψθνουμαι και της οφτες πατατες… :angry:

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    27/10/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    3347
    ALTAIR_LUSSO στις #374203

    για δοκιμασε στα καρβουνα να τηληξεις τις τσιχλες με αλουμινοχαρτο ενω ειναι αιλμενες με λαδι αλατι και μπολικη ριγανι….
    οπως ψθνουμαι και της οφτες πατατες… :angry:

    Παιδιά αποφύγετε το αλουμινόχαρτο ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όταν έρχεται σε άμεση επαφή με αυτό που πρόκειται να καταναλώσετε. Ξέρω ότι παραδοσιακές συνταγές είναι βασισμένες σε αυτήν την τεχνική αλλά πιστεψτε με δεν θα θέλατε να ξέρετε τι υπολειμματα και πόσο βλαβερά, αφήνει επάνω στην τροφή. Μια καλή λύση για να μην έρθει σε επαφή με το κρέας το αλουμινόχαρτο είναι πρώτα να το τυλίγουμε σε λαδόκολα την οποία μπορούμε να βρούμε στο super market σε ρολό και μετά στο αλουμινόχαρτο.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    24/08/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    104
    HUNTERPAP στις #374214

    Παιδιά αποφύγετε το αλουμινόχαρτο ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όταν έρχεται σε άμεση επαφή με αυτό που πρόκειται να καταναλώσετε. Ξέρω ότι παραδοσιακές συνταγές είναι βασισμένες σε αυτήν την τεχνική αλλά πιστεψτε με δεν θα θέλατε να ξέρετε τι υπολειμματα και πόσο βλαβερά, αφήνει επάνω στην τροφή. Μια καλή λύση για να μην έρθει σε επαφή με το κρέας το αλουμινόχαρτο είναι πρώτα να το τυλίγουμε σε λαδόκολα την οποία μπορούμε να βρούμε στο super market σε ρολό και μετά στο αλουμινόχαρτο.

    +1

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    2226
    Σωτήρης 22 στις #374218

    [size="5"][/size]Γεια σας φιλοι μου.
    Προχθες εφαγα ενα απο τα νοστιμοτερα φαγητα της ζωης μου.
    Τσιχλες βρασμενες σε κρασι και μετα τσιγαρισμα με ελαιολαδο, πιπερι και αλατι.
    Πανευκολη και νοστιμοτατη. Την προτεινε καποιος συναδελφος πριν μερικες μερες.
    Η γυναικα μου τις πετυχαινει και κοκκινιστες. Ελα ομως που ειμαι λατρης των καρβουνων,
    δυστυχως εκει δεν τα καταφερνουμε, γινωνται σκληρες, ξεραινωνται.
    Ξερει καποιος κανενα κολπο να γινωνται λουκουμι και στα καρβουνα?
    Και γενικα περιμενω κι αλλες συνταγες για τσιχλες.

    Αγαπητε φιλε.
    Μια ιδεα για το καρβουνο ειναι η παρακατω, η οποια θα βοηθησει αισθητα στο να μην ξεραινονται ,αλλα παντα θελει τεχνη και προσοχη, καθως η τσιχλα ειναι μικρο θηραμα, και με ελαχιστο λιπος.
    Θα παρεις μερικες μικρες σουβλες……υπαρχουν καποιες γυρω στα 40 cm , με χερουλι στην ακρη!!!!
    Θα χρειαστεις και ντοματες(κατα προτιμηση ντοματινια, και ενα μικρο κρεμμυδι, το ποιο θα το κανεις μικρες φλουδες.
    Θα παιρνας μια τσιχλα,θα την περνας στην σουβλα…….. και κατοπιν μια φετα ντοματα…….μια φλουδα κρεμμυδι…………..και επαναληψη!!!!!
    Φταξε 2-3 σουβλες αναλογα…………..καρβουνο οχι στο φουλ……. λαδοριγανη κατα το ψησιμο σταδιακα, και ……….ΚΑΛΗ ΩΡΕΞΗ :angry:
    Καλο βραδυ ,καλες γιορτες!!!!!!

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Η συζήτηση ‘Μη ενεργά θέματα κυνηγίου’ δεν δέχεται νέα θέματα και απαντήσεις.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων