ΨΑΡΟΝΙΑ Η ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΙΑ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 176 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Θηράματα


  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    30/10/2007

    Αρ. μηνυμάτων:
    340
    JOHNNY36 στις #135971

    EΔΩ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΑ , ΓΚΑΡΑΒΕΛΙΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ , ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΡΙΧΝΩ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΦΥΛΛΑ ΕΙΧΕ ΓΚΑΡΑΒΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ , ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ (ΜΑΥΡΟ ΣΥΝΝΕΦΟ) ΣΗΜΑΔΕΨΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΡΙΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΔΕΥΑ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΙΞΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 50 ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΕΝΑ 7,5ΑΡΙ ΦΥΣΙΓΓΙ RIO PICHON ΚΑΙ ΤΣΟΚ ΛΑΙΤ ΦΟΥΛ , Ε ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΣΗΜΑΔΕΥΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΞΕΡΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΠΕΙΡΑΧΤΑ , ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΜΗΔΕΝ ΧΡΟΝΟ ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ,ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΟ .



    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    3/11/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    259
    ilias_sp στις #376806

    Εγω παλι , τον Οκτωβρη γνωρισα εναν φιλο απο Γρεβενα ο οποιος στους αντικυνηγους εδινε και ετρωγαν καρακαξες λεγοντας τους οτι ειναι Φασσες !!! :lol:
    Και καλα τους εκανε , τους φαινοντουσαν λιγο σκληρες βεβαια αλλα τις ετρωγαν με ευχαριστηση !!

    Υ.Γ. Α ρε Μητσαρα Ταλιμπαν , να νε καλα ο Κωστας που σε γνωρισα ….

    Εμενα μου εχουν πει οτι δεινανε κοράκια σε καποιον που πηγαινε συνεχια σε ενα καφενειο και εκραζε τους κυνηγους καθε χρονο…του τα δεινανε(για φασσες μαλλον) για αρκετο καιρο σαν ενδειξη καλοσυνης…το αστειο ειναι οτι αρχησε να κυνηγαει(οχι κοράκια) κ αυτος μετα…
    ΥΓ:Και εγω απο Γρεβενα ειμαι…κ Γρεβενα μενω….


    Κανάλι στο youtube:  Σελίδα στο Facebook: 

     


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    9/2/2005

    Αρ. μηνυμάτων:
    2317
    PORTO13 στις #376807

    ΥΓ:Και εγω απο Γρεβενα ειμαι…κ Γρεβενα μενω….

    Ενα απο τα ωραιοτερα μερη της Πατριδας μας , Τυχερε!!!


    Παναγιωτης
    Κ.Σ.Κορωπιου


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    2/7/2003

    Αρ. μηνυμάτων:
    1256
    steel στις #135975

    Προσωπικά με αυτά ξεκίνησα από πολύ μικρός μέσα στο περιφραγμενο μια και το μόνο που περνούσε ήταν αυτά το απόγευμα, Τα κυνηγούσα με το 32αρι, (μονόκαννο), πιστεύω ότι ηταν εξαιρετική "εισαγωγή".
    Εδώ και πολλά χρόνια δεν τα κυνηγάω, αλλά αυτά τα περί "καθαρότητας" από ανθρώπους που κάνουν αμαν και πώς να φάνε γουρούν και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής κοροιδεύουν τον εαυτό τους ας πληροφορηθούν ότι είναι πολλάπλασία καθαρότερο και από τα 2 είδη.
    Είναι σκληρό και ανθεκτικό στην ντουφεκιά και από αυτό περισσότερο βγαίνει ότι είναι και σκληρό στο φαί, τα τρώγαμε κοκινιστα με ρύζι, (όταν πετύχαινα κανενα κοπάδι σε ελιές και ήταν σε σεβαστό αριθμό) . Τότε βεβαια ύπήρχε ΠΟΛΥ- ΠΟΛΥ μεράκι και όχι σαν τα χάλια μας τώρα. Ψαρόνια ξεψαρόνια μαδιόντουσαν και μαγειρευόντουσαν, και πίνανε τα κρασιά τους οι πατεράδες μας, αφορμές ζητάγανε για να μαζευτούνε, τώρα μερικές φορές νοιώθω ντροπή για τον εαυτό μου, κάθε έναρξη της κυνηγετικής περιόδου από τότε που έφυγε και ο θείος μου, πολλά θηραματα (της περασμενης περιόδου) καταλήγουν στο σκουπιδοντενεκε, (μπεκάτσες -περδικες ορτύκια -τσίχλες -παπια) μόνο ο λαγός στα σίγουρα καταλήγει στο τσουκάλι λόγω του ότι δεν χρειάζεται μάδημα και τον τρώνε όλοι. Τους λέω να τους χαρίσω κυνήγια και τα θέλουν μαδημενα, ε μαδημένα ξέρω να τα τρώω και εγώ. Αντε να μαζευτουμε παρέα να κάνουμε κανένα κυνήγι, οι γυναίκες δεν τα τρώνε, μετά την μητέρα μου δεν τα μαδάνε τα παιδιά δεν τα τρώνε, μένουν στο καταψύκτη. μέχρι την έναρξη της επομένης. Να η κίνηση να το παρκάρισμα στο σκουπιδοτενεκέ τα πουλιά.
    Και είναι κρίμα.
    Παντελής


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    29/9/2007

    Αρ. μηνυμάτων:
    1713
    Caveman στις #376809

    Προσωπικά με αυτά ξεκίνησα από πολύ μικρός μέσα στο περιφραγμενο μια και το μόνο που περνούσε ήταν αυτά το απόγευμα, Τα κυνηγούσα με το 32αρι, (μονόκαννο), πιστεύω ότι ηταν εξαιρετική "εισαγωγή".
    Εδώ και πολλά χρόνια δεν τα κυνηγάω, αλλά αυτά τα περί "καθαρότητας" από ανθρώπους που κάνουν αμαν και πώς να φάνε γουρούν και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής κοροιδεύουν τον εαυτό τους ας πληροφορηθούν ότι είναι πολλάπλασία καθαρότερο και από τα 2 είδη.
    Είναι σκληρό και ανθεκτικό στην ντουφεκιά και από αυτό περισσότερο βγαίνει ότι είναι και σκληρό στο φαί, τα τρώγαμε κοκινιστα με ρύζι, (όταν πετύχαινα κανενα κοπάδι σε ελιές και ήταν σε σεβαστό αριθμό) . Τότε βεβαια ύπήρχε ΠΟΛΥ- ΠΟΛΥ μεράκι και όχι σαν τα χάλια μας τώρα. Ψαρόνια ξεψαρόνια μαδιόντουσαν και μαγειρευόντουσαν, και πίνανε τα κρασιά τους οι πατεράδες μας, αφορμές ζητάγανε για να μαζευτούνε, τώρα μερικές φορές νοιώθω ντροπή για τον εαυτό μου, κάθε έναρξη της κυνηγετικής περιόδου από τότε που έφυγε και ο θείος μου, πολλά θηραματα (της περασμενης περιόδου) καταλήγουν στο σκουπιδοντενεκε, (μπεκάτσες -περδικες ορτύκια -τσίχλες -παπια) μόνο ο λαγός στα σίγουρα καταλήγει στο τσουκάλι λόγω του ότι δεν χρειάζεται μάδημα και τον τρώνε όλοι. Τους λέω να τους χαρίσω κυνήγια και τα θέλουν μαδημενα, ε μαδημένα ξέρω να τα τρώω και εγώ. Αντε να μαζευτουμε παρέα να κάνουμε κανένα κυνήγι, οι γυναίκες δεν τα τρώνε, μετά την μητέρα μου δεν τα μαδάνε τα παιδιά δεν τα τρώνε, μένουν στο καταψύκτη. μέχρι την έναρξη της επομένης. Να η κίνηση να το παρκάρισμα στο σκουπιδοτενεκέ τα πουλιά.
    Και είναι κρίμα.
    Παντελής

    Αυτό είναι αλήθεια Παντελή, το έχω ακούσει κι από άλλους πως πετάνε θηράματα.

    Την προηγούμενη βδομάδα πήγα σε ένα κυνηγογλέντι, μαζευτήκαμε το προηγούμενο βράδυ 4 άτομα και καθαρίσαμε καμμιά 200αριά πουλιά από όλη την χρονιά, πολλές τσίχλες,πολλά κοτσύφια, πολλά μαυρόπουλα, 3-4 παπάκια, 2-3 καλημάνες και τα πήγαμε σε μια ταβέρνα. Μας πήρε γύρω στα 40 λεπτά το καθάρισμα. Το επόμενο βράδυ μαζευτήκαμε σε μια ταβέρνα γύρω στα 25 άτομα, ευτυχώς δεν ήταν καλοφαγάδες :lol:

    Για αυτούς που νομίζουν πως τα μαυρόπουλα είναι βρώμικο θήραμα μαλλον δεν τα έχουν δοκιμάσει :lol:


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/2/2007

    Αρ. μηνυμάτων:
    3383
    zed στις #376812

    Εμεις εδω τα λεμε σβορίτζα.Ουτε εγω τα εχω δει ποτε να τρωνε βρωμιες αλλα δεν το ρισκαρω να φαω.Μια φορα που μου τα ταισαν στον Εβρο λαδοριγανη.Καλα ηταν :lol:

    Μια χαρα προπονηση ειναι,οταν τα πετυχαινω τα ντουφεκαω και τα δινω σε καποιους που τα τρωνε.

    Παναγιωτη13,φιλος ταισε κορακια στιφαδο κατι θηροφυλακες που του ειχαν κανει μυνηση χωρις λογο.Εφαγαν και τις πιατελες.

    Άκου τους τάισε κοράκια…, λύθηκα στα γέλια μόλις το διάβασα…

    Παιδία εμείς στην Κόρινθο δεν τα τρώμε, αλλά έχει ένα φίλο ο Πατέρας με καταγωγή από τον Έβρο, και αμ χτυπήσω καμία φιρά κάνει σαν τρελός… ούτε με τις τσίχλες τόσο…


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    25/7/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    93
    Άδμητος στις #376816

    Εδώ στον κάμπο της Θεσ/νίκης έχει παρα πολλά.Παλιά με τον πατέρα μου,όταν βρίσκαμε κανένα καλό κοπάδι ρίχναμε.Αλλά λόγο του ότι είναι αρκετά δύσκολα στο καθάρισμα πλέον δεν τα δίνουμε σημασία.Απο γεύση δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο,και πρέπει να ξέρεις να τα μαγειρέψεις για να τα ευχαριστηθείς. :lol:

    Συνταγή για ψαρόνια από τον Νικήτα Κυπρίδημο:

    "Ναι, το ψαρόνι μπορεί να γίνει και καλός μεζές! Το μυστικό είναι στο καθάρισμα: το ψαρόνι γδέρνεται, δεν ξεπουπουλιάζεται. Κάτι που διευκολύνει τη διαδικασία. Κάνοντας ένα σκίσιμο στη ράχη βγαίνει το δέρμα μαζί με όλα τα φτερά και πούπουλα.
    Τα καθαρισμένα ψαρόνια μπαίνουν σε μια μαρινάδα από ξηρό κόκκινο κρασί, λίγο λάδι, θυμάρι φρέσκο και ένα δυο κόκκους πιπέρι. Μετά από ολονύκτιο μαρινάρισμα στο ψυγείο, τα ψαρόνια σουρώνονται και στεγνώνονται καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μισό μπουκάλι κρασί κόκκινο ξηρό, μισό φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά (αρκετά για να λιώσει το βούτυρο και να φύγει το οινόπνευμα από το κρασί).
    Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα ψαρόνια σε δυνατή φωτιά. Δεν τα τηγανίζουμε, απλά τα ροδίζουμε σε όλες τις μεριές. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
    Βάζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα ροδισμένα ψαρόνια, ένα φύλλο δάφνη στη σάλτσα και σιγοβράζουμε τα ψαρόνια σε όσο το δυνατό πιο σιγανή φωτιά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τη σάλτσα να κοχλάσει. Οταν τα ψαρόνια είναι μαλακά, δηλαδή όταν το κρέας τους κόβεται με το πιρούνι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
    Αν η σάλτσα χρειάζεται και άλλο δέσιμο βγάζουμε τα ψαρόνια και βράζουμε τη σάλτσα μόνη της. Οταν δέσει, ξαναβάζουμε τα ψαρόνια. "


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    25/7/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    93
    Άδμητος στις #135985

    Μία θεία μου λέει ότι όταν τα μαγείρευε μαζί με τσίχλες ούτε οι πιο γευσιγνώστες δεν μπορούσαν να τα ξεχωρίσουν, ειδικά αν έλειπαν τα κεφάλια και ήταν μαγειρεμένα σε κόκκινη σάλτσα. Ο θείος τα κτυπούσε μανιωδώς και τα ξαδέλφια κυνηγοί κι αυτοί τα απαξιούσαν.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    24/8/2007

    Αρ. μηνυμάτων:
    104
    HUNTERPAP στις #136004

    Εγω παλιά τα ετρωγα,ομως οταν τα είδα να μπαινοβγαίνουν μέσα στην κοιλιά ενός γαιδάρου και να τον τρώνε ουτε τα ξαναπλησίασα.Σαν μικρα κοράκια είναι.

    Ημ. εγγραφής:
    1/1/1970

    Αρ. μηνυμάτων:
    7208
    Ανώνυμος στις #136005

    ΜΩΡΕ ΚΑΝΤΑ ΠΙΛΑΦΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ!!ΜΑΖΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ!!!!!!
    ΥΠΟΨΙΝ ΕΓΩ ΤΑ ΓΔΕΡΝΩ!!ΜΕΝΕΙ ΚΑΘΑΡΩΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    3/11/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    259
    ilias_sp στις #376846

    Εγω παλιά τα ετρωγα,ομως οταν τα είδα να μπαινοβγαίνουν μέσα στην κοιλιά ενός γαιδάρου και να τον τρώνε ουτε τα ξαναπλησίασα.Σαν μικρα κοράκια είναι.

    αν ηταν σαν μικρα κοράκια δεν θα ετρωγαν απο το στομαχι του γαιδάρου..αλλα τον ιδιο τον γαιδαρο…τα πουλια τρογανε την τροφη που ειχε φαει ο γαιδαρος…
    τα κοτόπουλα που ολοι τοσο απολαμβάνουμε σε πληροφορώ οτι ειναι το πιο βρομερο ζωο που ιπάρχει…τρωει οτιδήποτε υπαρχει…για να μην βαλουμε στην συζητιση τα γουρουνια…


    Κανάλι στο youtube:  Σελίδα στο Facebook: 

     


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    9/2/2005

    Αρ. μηνυμάτων:
    2317
    PORTO13 στις #376856

    ΜΩΡΕ ΚΑΝΤΑ ΠΙΛΑΦΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ!!ΜΑΖΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ!!!!!!
    ΥΠΟΨΙΝ ΕΓΩ ΤΑ ΓΔΕΡΝΩ!!ΜΕΝΕΙ ΚΑΘΑΡΩΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

    ΓΚΑΡΑΒΕΛΙΑ βαρατε εσεις εκει πανω?
    Ελατε εδω να βαρεσετε καμια Φασσα!!! :lol:


    Παναγιωτης
    Κ.Σ.Κορωπιου

    Ημ. εγγραφής:
    1/1/1970

    Αρ. μηνυμάτων:
    7208
    Ανώνυμος στις #136014

    Γεια σου φιλε Παναγιωτη!!
    γκαραβελια δεν βαραμε εμεις εδω αλλα ψαρονια σιγουρα???

    Ημ. εγγραφής:
    1/1/1970

    Αρ. μηνυμάτων:
    12193
    Ανώνυμος στις #376859

    Γεια σου φιλε Παναγιωτη!!
    γκαραβελια δεν βαραμε εμεις εδω αλλα ψαρονια σιγουρα???

    μανο τι να τα κανεις τα ψαρονια και αυτα δεν τρωνε καλα πανε στα βρομικα :lol:

    Ημ. εγγραφής:
    1/1/1970

    Αρ. μηνυμάτων:
    7208
    Ανώνυμος στις #136015

    φιλε μου Θοδωρη στην αναβροχη καλο ειναι και το χαλαζι!!

    φιλε μου πλακα κανουμε εγω προσωπικα ουτε να τα δω δεν θελω

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 31 έως 45 (από 176 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων