Καβουρακια

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Ψάρεμα

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    483
    Kurzthaar στις #25608

    Λοιπον μπαρμα Θοδωρα κια υπολοιποι φιλοι της ψαροσυνης.

    Παρολο που μεγαλωσα στην θαλασσα………….αυτο δεν το εμαθα ποτε μου….και ειπα να ρωτησω γιατι εσεις αποκλειεται να ΜΗΝ ξερετε

    Εχουμε Ελλαδα η Κυπρο καβουρες που τρωγονται?

    Οταν ρωταω σε ταβερνες μου λενε τους κανουν εισαγωγη………οι δικοι μας δηλαδη γιατι δεν τρωγονται, τ ιεχουν?Μιλαω για τα καβουρακια τα μαυρα, τα μικρα που βαζουμε και για δολωμα!

    Διοτι σε καμια ψαροταβερνα που παμε, αμα φερει καβουρακι…………εγω δεν τρωω τιποτε αλλο

    Και ειναι και τρομερος μεζες

    Αντε ακουω


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/11/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    3909
    ΘΕΟΦΑΝΗΣ στις #142285

    ξέρω 3 είδη καβουριών που έχουμε στην ελλάδα και τρώγονται.

    ένα είναι η καβουρομάνα, μεγάλο καβούρι με πολύ μακριά πόδια, το οποίο ζεί σε μεγάλα βάθη και συνήθως τα πιάνουν οι επαγγελματίες με τα δίχτυα τους.

    το δεύτερο είδος στο νησί το ονομάζουμε πάουρα είναι αυτά τα μαύρα τα γνωστά που τα βρίσκουμε στα βράχια δίπλα στη θάλασσα, το συγκεκριμένο όταν είναι σε μεγάλη ηλικία γίνεται αρκετά μεγάλο σε μέγεθος με πολύ δυνατές δαγκάνες και είναι πεντανόστιμο,

    και τέλος ξέρω τα μεγάλα τα ποταμίσια μπλέ χρώματος τα οποία τα ψαρεύουμε στίς εκβολές των ποταμών.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/06/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    569
    tiohunter στις #142288

    Κι εμείς τα τρώμε.

    Από εκείνα που μπορούμε να μαζέψουμε μόνοι μας (εκτός καβουρομάνας δηλαδή) πιστεύω ότι το νοστιμότερο είναι με διαφορά ο πετροκάβουρας. Όταν τον βράζεις μοσχοβολάει το σπίτι θάλασσα!!!

    Πω-πω, μου ήρθε μια λιγούρα…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/10/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    976
    enduras1 στις #142292

    Ρε σεις μου ανοιξε η ορεξη!!!!
    Εχω και ενα μπουκαλι Σουμα Χιωτικη απο το Πυργι!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    26/09/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    714
    NIKOS SAMOS στις #142294

    ποιος ειναι ο καλυτερος μεζες για σουμα εγω νομηζω ο παστρουμας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/10/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    976
    enduras1 στις #142296

    παστρουμας και πιτες με λιαστα ντοματακια!!!!!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/11/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    434
    manoshunter στις #142321

    ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΖΕΣ…ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΨΑΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΙ(KING RAMBE)….TO ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ!!!!!!ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟ…ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟ…..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ…..ΞΕΡΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΙΕΥΟΥΝ….ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ (ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ)……ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!1

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    01/01/1970
    Αρ. μηνυμάτων:
    12190
    Ανώνυμος στις #142327

    για σας φιλοι,
    το καλυτερο καρκινοειδη ειναι η κωλοχτυπα η ελληνικη ακομα κ απο το καλυερο εισαγωμενο καβουρι κ λεω εισαγωμενο γιατι οτι καβουρι τρωτε στις ταβερνες ειναι εισαγωγης ε προτιμηση του ατλαντικου κ τις αυστραλιας.
    Οταν ημουν παιδακι πηγαιναμε με την γαιαγια κ πιαναμε μπομπολια η σαλιγκαρακια που λετε , πεταλιδες ακομα κ καβουρακια τα δικα μας τα μικρα κ τα εβραζε κ στο ζουμι τους εφτιαχνε ρυζι.
    Εχουμε επισης τις μεγαλες καβουρομανες που τις πιανουμε σε ολη την ελλαδα περιπου στα βραχια το βραδυ με μαλαστουπα πυροφανι.
    οι μεγαλοι καβουροι οι πορτοκαλοι που λετε οναμαζοντε αραχνες γιατι τα ποδια τους ειναι λεπτα κ μακρυα.
    Τα καλυτερ κ πιο ακριβα καβουρια που υπαρχουν στην γη ειναι τα king crab του βεριγγιου κ στην βαλτικη κ ειναι πανακριβα κ αυτα πουλιουντε μονο τα ποδια τους που ειναι τεραστια δλδ 4 ποδια 3-5 κιλα.
    αυτα

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/09/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    517
    sotirislaw στις #142343

    Να σας σερβίρω ένα πιατάκι…

    Συγνώμη για την υπογραφή μου κάτω, αλλά έχει τρομάξει το μάτι μου με φωτογραφίες του φόρουμ που μπαίνουν σε περιοδικά, δίχως να μας ρωτήσουν

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/11/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    340
    SpyrosK στις #144739

    Λοιπόν, οι μηχανότρατες ακόμη και στον Σαρωνικό, βγάζουν και καβούρια, σχετικά μικρά.
    Έχουν σώμα τετράγωνο, περίπου 3χ4 εκατοστά και χρώμα ροζ.
    Συνήθως τα πετάνε και μόνο την Μ. Σαρακοστή τα δίνουν μιά που έχουν τιμή.
    Τρώγονται πολύ ωραία τηγανιτά. Ιδίως το σώμα τους αν βγάλεις εύκολα το καύκαλο τους και μείνει το εσωτερικό τους ακάλυπτο.
    Είχα πάει πριν 5-6 χρόνια Νοέμβρη σε μηχανότρατα φίλων από την Κοιλάδα Αργολίδας και τα είδα και τα δοκίμασα.
    Πολύ δυνατός μεζές,
    Γαμώτο, μου άνοιξε την όρεξη και …….παλεύω δίαιτα (εκτός για να ελαφρύνω κάνω και πρόβα για τα νέα μέτρα!!!)

    ΥΓ Μερικά είχαν μαύρα στίγματα στο καβούκι τους και μου είπαν οι ψαράδες ότι είναι μάλλον καρκίνος.
    Για καρκίνο μου είπαν και άλλοι φίλοι από Σαλαμίνα, σε ξιφίες.
    Προσοχή παιδιά, και τις εξετάσεις, ανάλογα με την ηλικία του ο καθένας, γιατί από παντού μας την έχει πέσει αυτός ο _ούστης κάβουρας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/11/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    3909
    ΘΕΟΦΑΝΗΣ στις #144773

    Η αλήθεια είναι ότι γενικά τα καβούρια, γαρίδες , καραβίδες, αστακοί θέλουν πολύ προσοχή ιδίως από άτομα που είναι επιρρεπή στις αλλεργίες και φυσικά όλα τα παραπάνω εδέσματα αυξάνουν κατακόρυφα τα επίπεδα στο ουρικό οξύ, γι αυτό προσοχή στην κατανάλωση και πάντα με μέτρο

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/02/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    826
    dragonares στις #144887

    Παιδια, ξερει κανεις κανενα τροπο ψαρεματος της κωλοχτυπας, εκτος απο καταδυση ή δυχτια?

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων