Για το θέμα των κοπράνων όπως είπε και ο Γιάννης δεν αποτελούν κρητίριο ποιότητας τροφής, καμμιά φορά είναι και στην ιδιοσυγκρασία του σκύλου,
¨Ταίζω ξηρές τροφές από 1985, τότε υπήρχαν 2, και εγώ μεγάλωνα τα σκυλιά μου με μία 3η που την συσκέυαζε ο εισαγωγέας, σούπα, με ημερομηνία λήξης 6 μήνες, με 17% πρωτείνη, και 8% λιπαρά, με τα σημερινά δεδομένα ούτε που θα την κοίταγα, στα κουτάβια τους την έδινα με γάλα σκόνη για μοσχάρια, vidaylin (πολυβιταμνούχο ανθρωπινό) και από 1/2 fosforovitam ( ασβεστιο ανθρώπινο), τα κουτάβια γινόντουσαν θηρία, και στα μεγάλα στην περιόδο κυνηγίου πρόσθετα vidaylin και κρεας (κότα ή βοδινό). Και δεν είχα ποτέ πρόβλημα,
Οι εταιρείες τροφών τις έχω ταίσει όλες τις επώνυμές, σε όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν “πολιτική” σε διάφορα βασικά θέματα. και κύρια στην περιεκτικότητα της πρωτεϊνης, στην αρχή υπήρχε μια τάση για χαμηλές πρωτεϊνες, μετά αρχίσαν καμπάνια και διαφήμιση για τις πολλές πρωτεινες (35% κλπ) , μετά ξάνα πάλι πίσω (προβλήματα στα νεφρα) σε λιγότερες πρωτεϊνες, και βάρος στην ποιότητα τους και την ποιότητα των λιπαρών για το τρίχωμα, Επειδή προσωπικά αντιμετώπισα σε όλα αυτά τα χρόνια 2 προβλήματα, 1ο αλεργία στην πρωτεϊνη επώνυμης μάρκας και εμεινε σπάνη σχεδόν η σκύλα, τρόμαξα να την συνεφέρω, και το 2ο με μια φτηνή που με έψησαν φίλοι με την οποία έπαθε αποχρωματισμό στο τρίχωμα, Πιστεύω ότι όλες οι φίρμες “ψάχνονται” γενικώς, το τί θα μας σερβίρουν στο μέλλον, δεν μπορώ να ξέρω. Για την Nutro την ταϊζω εδώ και 2 χρόνια σχεδόν, με πολύ καλα αποτέλεσματα στο τρίχωμα, τα οποία όμως δεν ήρθαν από σε 1-2 μήνες αλλά αργά. θεωρώ ότι υπάρχει καλύτερη τροφή με ποιό άμεσα αποτελεσματα στην τρίχα. Αν ξέρατε πόσοι σκύλοι έχουν αποχρωματισμό θα τρελαινόσασταν..
Αυτό που μπορώ να σας προσφέρω στην διατροφη έιναι μερικά κόλπα των εταιρείων,
Στην αναγραφή των συστατικών είναι ΥΠΟΧΡΩΜΕΝΕΣ να τα αναγράφουν με την σειρά που είναι στην περιεκτικότητα της, Δηλαδή όταν αναγράφεται 1ο το κρέας, τότε αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό στην τροφή, και εκεί υπάρχει το εξής κόλπο, Προσοχή στα δημητριακά, μερικές για να προβάλουν ώς 1ο συστατικό το κρέας, διασπούν τα “δημητριακά” σε ρύζι, καλαμπόκι κλπ. έτσι μπορεί μιά τροφή να έχει 15% κρέας, 14% καλαμπόκι, 13% ρύζι, κλπ και να διαφημίζεται ώς κύριο συστατικό το κρέας, και μια άλλη να αναφέρει δημητριακά ώς 1ο συστατικό και να έχει 25% δημητριακά και 20% κρέας, εκεί παίζεται η μεγάλη κομπίνα, όπως και στο meat & meal, που το ένα είναι κρεας ατόφιο άρα με 80% υγρασία και το αλλο είναι αφυδατωμένο ήδη. 1 κιλό ωμό κρέας δίνει 200 περίπου αφυδατωμένο το οποίο χρησιμοποιείται στην τροφή, Για να το κάνω λιανά, Μπορεί μια τροφή να διαφημίζεται ότι έχει πολύ κρέας, και στα συστατικά να αναφέρεται ώς 1ο, και να περιέχει 100 γρ ωμό κρεας, 95 γρ. καλαμποκι, 90 γρ. ρυζι, κλπ. Και μία άλλη να περιέχει 200 γρ δημητριακά, και 80 γρ. αφυδατωμένο, Ποια είναι καλύτερη??
Τελικά στην ουσία θέλει πολύ ψαξιμο για ν βρεί κάποιος τι ταϊζει. Τα ποσοστά κέρδους των εταιρειών στην Ελλάδα είναι φοβερα, Μας γδέρνουν στην ουσία.
Λυση???????? Σκάμε και κολυμπάμε.
Παντελής