Μπεκατσομπερδέματα Ιταλών

0

Το τελωνείο του αεροδρομίου FELINI στο Ρίμινι Ιταλίας απαγόρευσε την εισαγωγή θηραμάτων και συγκεκριμένα μπεκατσών, πενήντα (50) Ιταλών κυνηγών . Οι συγκεκριμένοι κυνηγοί ήταν μέλη του ταξιδιωτικού γραφείου Lugari Caccia και τις εισαγάγανε στην Ιταλία ερχόμενοι από Ουκρανία. Ο κάθε κυνηγός είχε στην κατοχή του 10 πουλιά, δηλαδή 500 μπεκάτσες συνολικά !!. Την απόφαση πήρανε οι δύο κτηνίατροι του αεροδρομίου βασιζόμενοι στον νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απαγορεύει την εισαγωγή θηραμάτων από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνέχεια ήταν τραγελαφική διότι οι κυνηγοί για να γλιτώσουν τις μπεκάτσες, οι οποίες τελικά με την εφαρμογή του νόμου έπρεπε ή να καταστραφούν ή να σταλούν πίσω (στάλθηκαν πίσω τελικά) δήλωναν με τους οργανωτές του ταξιδιωτικού γραφείου, ότι θηρεύθηκαν στην Ρουμανία και ότι στην Κριμαία είχαν πάει μόνο για παπιά που δεν τα είχανε μαζί τους …γιατί τα επιστρέψανε στις τοπικές αρχές διότι δεν μπορούσαν να τα εισαγάγουν στην Ιταλία!

Το περιστατικό αυτό δείχνει.

1) Την ζημία που γίνεται στις μπεκάτσες από τους Ιταλούς τουρίστες κυνηγούς που ειδικά με τους ήπιους καιρούς των τελευταίων χρόνων τις βρίσκουνε σε μεγάλα νούμερα εκεί (να και παρατηρείται μείωση των πληθυσμών και εκεί όπως αναφέρουν οι ίδιοι!)

2) Ότι κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοσθούν οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μπούν όρια στο … άνευ ορίων Τουριστικό κυνήγι.

Γκριτζάλας Κων/νος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων