Τσιχλες Παστες

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Επισκέπτης
    Ημ. εγγραφής:
    01/01/1970
    Αρ. μηνυμάτων:
    7208
    Ανώνυμος στις #24329

    Καλησπερα σε ολους τους κυνηγους.
    Θα ηθελα να μου πει καποιος που ξερει πως κανουμε τσιχλες παστές.
    Εχω ακουσει τα καλυτερα για την νοστιμια της παστης τσιχλας, θα περιμενω να μου πειτε για να ξεκινησω την διαδικασια.


    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    25/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    7067
    Ανώνυμος στις #167744

    Visit My Website….Visit My Website

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/12/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1769
    Dimitris Al. στις #316122

    Καλησπερα σε ολους τους κυνηγους.
    Θα ηθελα να μου πει καποιος που ξερει πως κανουμε τσιχλες παστές.
    Εχω ακουσει τα καλυτερα για την νοστιμια της παστης τσιχλας, θα περιμενω να μου πειτε για να ξεκινησω την διαδικασια.

    Το πως γίνονται δεν ξέρω αλλά από νοστιμιά σκίζουν.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    24/11/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    6
    sAELonica στις #316101

    Το πως γίνονται δεν ξέρω αλλά από νοστιμιά σκίζουν.

    εσυ εισαι ο καλυτερος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/09/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    4009
    herbi στις #316026

    καλημερα εαν εχεις τη σειρα του χρηστογιανη το dvd νουμερο 11 κηνηγη ορτικιου και τρηγονιου στη μανη δειχνει σε ορτικι βεβεα πως παστονεται ακριβος.
    πιστευω και με τη τσηχλα δεν πρεει να εχει μεγαλη διαφορα. :lol:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/02/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    2317
    PORTO13 στις #167800

    Τσίχλες παστές

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    Μαδάμε τις τσίχλες όπως τα πουλερικά και τις πλένουμε πολύ καλά.
    Κόβουμε τις μύτες και τα νύχια και, με μυτερό μαχαιράκι, κάνουμε στο στήθoς κάθε τσίχλας 2 χαρακιές και μιά στην πλάτη.
    Σε ένα πιάτο, βάζουμε ανάλογο αλάτι, πιπέρι και κύμινο (τριμμένα).
    Γεμίζουμε τα ανοίγματα κάθε τσίχλας (χαρακιές), τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε βαθιά σουπιέρα.
    Τις αφήνουμε 2 μέρες στο ψυγείο.
    ΠΑΣΤΩΜΑ

    Τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις βράζουμε με κρασί.
    Τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε με λάδι.
    Βάζουμε τις τηγανισμένες τσίχλες σε τρυπητό γιά μιά νύχτα (να στραγγίξουν καλά).
    Μετά, τις τοποθετούμε (παστώνουμε) σε πήλινα δοχεία καί το γεμίζουμε με λάδι, να σκεπαστούν καλά οι τσίχλες. Έτσι, έχουμε ολόκληρο το χρόνο το θαυμάσιο αυτό έδεσμα.

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    27/10/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    3347
    ALTAIR_LUSSO στις #167802

    ΤΣΙΧΛΕΣ ΠΑΣΤΕΣ

    Ξεπουπουλιάζουμε τα τσιχλοκότσυφα, τα καθαρίζουμε από εντόσθια, τα καψαλίζουμε στο καμινέτο και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις συγκεντρώσουμε τον επιθυμητό αριθμό, τα ξεπαγώνουμε και τα πλένουμε καλά να φύγει το αίμα και τα καμενα πουπουλάκια που έχουν μείνει.

    Αφού τα πλύνουμε καλά τα βάζουμε σε τρυπητό να σουρώσουν. Τα γυρίζουμε κάμποσες φορές για να στραγγίξουν τα νερά. Ρίχνουμε τα πουλιά σε μια λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με αρκετό έως πολύ κύμινο. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά, να πάει παντού το κύμινο.

    Παίρνουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι και δημιουργούμε μια στρώση από χοντρό αλάτι. Ταξινομούμε τα πουλιά ανάσκελα κοντά-κοντά το ένα με το άλλο και σκεπάζουμε τελείως με χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε με πουλιά και ξανά σκεπάζουμε τελείως με χοντρό αλάτι, προσέχοντας όταν ρίχνουμε το αλάτι να γεμίζουν οι κοιλιές τους. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσει το σουρωτήρι. Σκεπάζουμε το σουρωτήρι με ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω ένα βάρος να πιέζει προς τα κάτω το περιεχόμενο.

    Αφήνουμε το σουρωτήρι 2 μέρες (και 3 να το αφήσουμε, δεν τρέχει τίποτα) στο ψυγείο αλλά όχι λιγότερο. Ξεπλένουμε με πολύ νερό να φύγει όλο το αλάτι πάνω από τα πουλιά και από μέσα τους. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε αρκετό κύμινο και τα σκεπάζουμε με ΡΕΤΣΙΝΑ και μόνο ρετσίνα (όχι άλλο κρασί γιατί θα μας τις γλυκίσει και θα χάσουν την αλμύρα ). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά (τον χρόνο τον μετράμε από την ώρα που θα πάρουν βράση) και τις κατεβάζουμε από την φωτιά. Τις σουρώνουμε καλά να στραγγίσουν.

    Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει καλά και κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα τα πουλιά από μέσα μόλις για να πάρουν χρώμα. Με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε γύρω-γύρω να κοκκινίσουν λίγο και τα βγάζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα παστώνουμε (τοποθετούμε δίπλα-δίπλα) σε δοχείο (κατά προτίμηση πήλινο, γυάλινο). Αδειάζουμε το λάδι του τηγανιού μέσα στο δοχείο και σκεπάζουμε όλα τα πουλιά με καινούριο λάδι.

    Εγώ προσωπικά επειδή θέλω να τις συντηρώ στο ψυγείο, σκεπάζω με σπορέλαιο και όχι με ελαιόλαδο για να μην παγώνει. Αν έχετε κάποιο ψυχρό-δροσερό μέρος (υπόγειο) μπορείτε να τις βάλετε σε ελαιόλαδο και να τις τοποθετήσετε εκεί.

    – Υπάρχουν στο εμπόριο 5κιλες σακούλες με χοντρό αλάτι, προσέχουμε να είναι κανονικό αλάτι και όχι κάποια τύπου light που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία.
    – Πριν περάσουμε τα πουλιά από το τηγάνι μπορούμε να τα σφουγγίσουμε με χαρτί κουζίνας για να μην γίνουμε πυροτέχνημα με το καυτό λάδι.
    – Σερβίρονται αφού τις στραγγίξετε από το λάδι και τις κόψετε στα 4, συνοδεύονται με τυράκι, λιαστή τομάτα και …τσίπουρο.

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/11/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    3909
    ΘΕΟΦΑΝΗΣ στις #316024

    χαχα… έχετε κάνει τόσες πολλές φέτος που φτάνουν και για παστές? :lol: :lol:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/02/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    2317
    PORTO13 στις #316023

    χαχα… έχετε κάνει τόσες πολλές φέτος που φτάνουν και για παστές? :lol: :lol:

    Ο καλός ο νοικοκύρης,πριν πεινάσει μαγειρεύει!!! :lol:
    Φανη καλα εισαι? Χάθηκες ρε φίλε!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    17/11/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    3909
    ΘΕΟΦΑΝΗΣ στις #316022

    καλά είμαι Παναγιώτη μου, λίγο τα τρεξίματα με τις δουλειές, λίγο το ότι δεν έχω βγεί και πολλές φορές λόγο της θηραματικής φτώχειας, με έκαναν να παρακολουθώ μεν το site αλλά να μην πολυσυμετέχω.

    ας ελπίσουμε στις λίγες μέρες που απομένουν, να γελάσει λίγο το χειλάκι μας :lol:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    30/10/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    3627
    BIK στις #316021

    καλημερα, porto αντε να παστωσεις καμμια φσσα γιατι οπως παει του χρονου μονο τις παστες θα βλεπεις,αααα ξεχασα θα παστωσεις αυτες που θα φερεις απο τας εξωτερικας αφου θα ειναι πολλες :lol: :lol: :P :lol: ;) :D :D και παλι καλημερα φιλε :lol:

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/12/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1769
    Dimitris Al. στις #315973

    εσυ εισαι ο καλυτερος

    :lol: :lol: :lol:

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων