Τσιχλες Παστες

Αυτό το θέμα περιέχει 12 απαντήσεις, έχει 9 συμμετοχές, και ενημερώθηκε τελευταία φορά από τον Avatar του Dimitris Al. Dimitris Al. 3 χρόνια, 2 μήνες πριν.

Εμφανίζονται 13 μηνύματα - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
........
14 Φεβρουαρίου 2011 at 14:51 #24329

Ανώνυμος
Επισκέπτης
Ημ. εγγραφής: 1/1/1970
Αρ. μηνυμάτων: 7424

Καλησπερα σε ολους τους κυνηγους.
Θα ηθελα να μου πει καποιος που ξερει πως κανουμε τσιχλες παστές.
Εχω ακουσει τα καλυτερα για την νοστιμια της παστης τσιχλας, θα περιμενω να μου πειτε για να ξεκινησω την διαδικασια.

14 Φεβρουαρίου 2011 at 15:27 #167744
Avatar του Ανώνυμος
Ανώνυμος
Inactive
Ημ. εγγραφής: 25/9/2007
Αρ. μηνυμάτων: 7120

Visit My Website….Visit My Website

14 Φεβρουαρίου 2011 at 18:53 #316122
Avatar του Dimitris Al.
Dimitris Al.
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 6/12/2009
Αρ. μηνυμάτων: 1862

Καλησπερα σε ολους τους κυνηγους.
Θα ηθελα να μου πει καποιος που ξερει πως κανουμε τσιχλες παστές.
Εχω ακουσει τα καλυτερα για την νοστιμια της παστης τσιχλας, θα περιμενω να μου πειτε για να ξεκινησω την διαδικασια.

Το πως γίνονται δεν ξέρω αλλά από νοστιμιά σκίζουν.

14 Φεβρουαρίου 2011 at 20:16 #316101
Avatar του sAELonica
sAELonica
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 24/11/2009
Αρ. μηνυμάτων: 6

Το πως γίνονται δεν ξέρω αλλά από νοστιμιά σκίζουν.

εσυ εισαι ο καλυτερος

15 Φεβρουαρίου 2011 at 11:09 #316026
Avatar του herbi
herbi
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 28/9/2007
Αρ. μηνυμάτων: 4144

καλημερα εαν εχεις τη σειρα του χρηστογιανη το dvd νουμερο 11 κηνηγη ορτικιου και τρηγονιου στη μανη δειχνει σε ορτικι βεβεα πως παστονεται ακριβος.
πιστευω και με τη τσηχλα δεν πρεει να εχει μεγαλη διαφορα. :lol:


ΘΑ ΚΥΝΗΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΕΝΤΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΨΥΧΗΣΩ
ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ

15 Φεβρουαρίου 2011 at 11:11 #167800
Avatar του PORTO13
PORTO13
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 9/2/2005
Αρ. μηνυμάτων: 2319

Τσίχλες παστές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Μαδάμε τις τσίχλες όπως τα πουλερικά και τις πλένουμε πολύ καλά.
Κόβουμε τις μύτες και τα νύχια και, με μυτερό μαχαιράκι, κάνουμε στο στήθoς κάθε τσίχλας 2 χαρακιές και μιά στην πλάτη.
Σε ένα πιάτο, βάζουμε ανάλογο αλάτι, πιπέρι και κύμινο (τριμμένα).
Γεμίζουμε τα ανοίγματα κάθε τσίχλας (χαρακιές), τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε βαθιά σουπιέρα.
Τις αφήνουμε 2 μέρες στο ψυγείο.
ΠΑΣΤΩΜΑ

Τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις βράζουμε με κρασί.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε με λάδι.
Βάζουμε τις τηγανισμένες τσίχλες σε τρυπητό γιά μιά νύχτα (να στραγγίξουν καλά).
Μετά, τις τοποθετούμε (παστώνουμε) σε πήλινα δοχεία καί το γεμίζουμε με λάδι, να σκεπαστούν καλά οι τσίχλες. Έτσι, έχουμε ολόκληρο το χρόνο το θαυμάσιο αυτό έδεσμα.


Παναγιωτης
Κ.Σ.Κορωπιου

15 Φεβρουαρίου 2011 at 11:28 #167802
Avatar του ALTAIR_LUSSO
ALTAIR_LUSSO
Inactive
Ημ. εγγραφής: 27/10/2008
Αρ. μηνυμάτων: 3401

ΤΣΙΧΛΕΣ ΠΑΣΤΕΣ

Ξεπουπουλιάζουμε τα τσιχλοκότσυφα, τα καθαρίζουμε από εντόσθια, τα καψαλίζουμε στο καμινέτο και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις συγκεντρώσουμε τον επιθυμητό αριθμό, τα ξεπαγώνουμε και τα πλένουμε καλά να φύγει το αίμα και τα καμενα πουπουλάκια που έχουν μείνει.

Αφού τα πλύνουμε καλά τα βάζουμε σε τρυπητό να σουρώσουν. Τα γυρίζουμε κάμποσες φορές για να στραγγίξουν τα νερά. Ρίχνουμε τα πουλιά σε μια λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με αρκετό έως πολύ κύμινο. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά, να πάει παντού το κύμινο.

Παίρνουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι και δημιουργούμε μια στρώση από χοντρό αλάτι. Ταξινομούμε τα πουλιά ανάσκελα κοντά-κοντά το ένα με το άλλο και σκεπάζουμε τελείως με χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε με πουλιά και ξανά σκεπάζουμε τελείως με χοντρό αλάτι, προσέχοντας όταν ρίχνουμε το αλάτι να γεμίζουν οι κοιλιές τους. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσει το σουρωτήρι. Σκεπάζουμε το σουρωτήρι με ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω ένα βάρος να πιέζει προς τα κάτω το περιεχόμενο.

Αφήνουμε το σουρωτήρι 2 μέρες (και 3 να το αφήσουμε, δεν τρέχει τίποτα) στο ψυγείο αλλά όχι λιγότερο. Ξεπλένουμε με πολύ νερό να φύγει όλο το αλάτι πάνω από τα πουλιά και από μέσα τους. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε αρκετό κύμινο και τα σκεπάζουμε με ΡΕΤΣΙΝΑ και μόνο ρετσίνα (όχι άλλο κρασί γιατί θα μας τις γλυκίσει και θα χάσουν την αλμύρα ). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά (τον χρόνο τον μετράμε από την ώρα που θα πάρουν βράση) και τις κατεβάζουμε από την φωτιά. Τις σουρώνουμε καλά να στραγγίσουν.

Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει καλά και κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα τα πουλιά από μέσα μόλις για να πάρουν χρώμα. Με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε γύρω-γύρω να κοκκινίσουν λίγο και τα βγάζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα παστώνουμε (τοποθετούμε δίπλα-δίπλα) σε δοχείο (κατά προτίμηση πήλινο, γυάλινο). Αδειάζουμε το λάδι του τηγανιού μέσα στο δοχείο και σκεπάζουμε όλα τα πουλιά με καινούριο λάδι.

Εγώ προσωπικά επειδή θέλω να τις συντηρώ στο ψυγείο, σκεπάζω με σπορέλαιο και όχι με ελαιόλαδο για να μην παγώνει. Αν έχετε κάποιο ψυχρό-δροσερό μέρος (υπόγειο) μπορείτε να τις βάλετε σε ελαιόλαδο και να τις τοποθετήσετε εκεί.

- Υπάρχουν στο εμπόριο 5κιλες σακούλες με χοντρό αλάτι, προσέχουμε να είναι κανονικό αλάτι και όχι κάποια τύπου light που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία.
- Πριν περάσουμε τα πουλιά από το τηγάνι μπορούμε να τα σφουγγίσουμε με χαρτί κουζίνας για να μην γίνουμε πυροτέχνημα με το καυτό λάδι.
- Σερβίρονται αφού τις στραγγίξετε από το λάδι και τις κόψετε στα 4, συνοδεύονται με τυράκι, λιαστή τομάτα και …τσίπουρο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ…


15 Φεβρουαρίου 2011 at 11:58 #316024
Avatar του ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 17/11/2004
Αρ. μηνυμάτων: 3761

χαχα… έχετε κάνει τόσες πολλές φέτος που φτάνουν και για παστές? :lol: :lol:


Φάνης

15 Φεβρουαρίου 2011 at 12:06 #316023
Avatar του PORTO13
PORTO13
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 9/2/2005
Αρ. μηνυμάτων: 2319

χαχα… έχετε κάνει τόσες πολλές φέτος που φτάνουν και για παστές? :lol: :lol:

Ο καλός ο νοικοκύρης,πριν πεινάσει μαγειρεύει!!! :lol:
Φανη καλα εισαι? Χάθηκες ρε φίλε!!


Παναγιωτης
Κ.Σ.Κορωπιου

15 Φεβρουαρίου 2011 at 12:12 #316022
Avatar του ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 17/11/2004
Αρ. μηνυμάτων: 3761

καλά είμαι Παναγιώτη μου, λίγο τα τρεξίματα με τις δουλειές, λίγο το ότι δεν έχω βγεί και πολλές φορές λόγο της θηραματικής φτώχειας, με έκαναν να παρακολουθώ μεν το site αλλά να μην πολυσυμετέχω.

ας ελπίσουμε στις λίγες μέρες που απομένουν, να γελάσει λίγο το χειλάκι μας :lol:


Φάνης

15 Φεβρουαρίου 2011 at 13:02 #316021
Avatar του BIK
BIK
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 30/10/2004
Αρ. μηνυμάτων: 3541

καλημερα, porto αντε να παστωσεις καμμια φσσα γιατι οπως παει του χρονου μονο τις παστες θα βλεπεις,αααα ξεχασα θα παστωσεις αυτες που θα φερεις απο τας εξωτερικας αφου θα ειναι πολλες :lol: :lol: :P :lol: ;) :D :D και παλι καλημερα φιλε :lol:


ΘΑΣΟΣ …ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ

15 Φεβρουαρίου 2011 at 16:19 #316008
Avatar του tsapouras
tsapouras
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 18/10/2010
Αρ. μηνυμάτων: 599

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΩ .ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΩ…ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΡΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ?ΘΕΛΟΥΝ ΨΥΓΕΙΟ?ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ?ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ?ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΑΛΙΝΟ Η ΠΗΛΙΝΟ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΠΕΡ ΠΧ.ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ :lol:

15 Φεβρουαρίου 2011 at 20:16 #315973
Avatar του Dimitris Al.
Dimitris Al.
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 6/12/2009
Αρ. μηνυμάτων: 1862

εσυ εισαι ο καλυτερος

:lol: :lol: :lol:

Αναζήτηση στα φόρουμ

Εμφανίζονται 13 μηνύματα - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.