Τσιχλες Παστες

Επισκόπιση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Ημ. εγγραφής:
    1/1/1970

    Αρ. μηνυμάτων:
    7418
    Ανώνυμος στις #24329

    Καλησπερα σε ολους τους κυνηγους.
    Θα ηθελα να μου πει καποιος που ξερει πως κανουμε τσιχλες παστές.
    Εχω ακουσει τα καλυτερα για την νοστιμια της παστης τσιχλας, θα περιμενω να μου πειτε για να ξεκινησω την διαδικασια.

    Profile photo of Ανώνυμος Ημ. εγγραφής:
    25/9/2007

    Αρ. μηνυμάτων:
    7101
    Ανώνυμος στις #167744

    Visit My Website….Visit My Website

    Profile photo of Dimitris Al.
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    6/12/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    1860
    Dimitris Al. στις #316122

    Καλησπερα σε ολους τους κυνηγους.
    Θα ηθελα να μου πει καποιος που ξερει πως κανουμε τσιχλες παστές.
    Εχω ακουσει τα καλυτερα για την νοστιμια της παστης τσιχλας, θα περιμενω να μου πειτε για να ξεκινησω την διαδικασια.

    Το πως γίνονται δεν ξέρω αλλά από νοστιμιά σκίζουν.

    Profile photo of sAELonica
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    24/11/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    6
    sAELonica στις #316101

    Το πως γίνονται δεν ξέρω αλλά από νοστιμιά σκίζουν.

    εσυ εισαι ο καλυτερος

    Profile photo of herbi
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    28/9/2007

    Αρ. μηνυμάτων:
    4145
    herbi στις #316026

    καλημερα εαν εχεις τη σειρα του χρηστογιανη το dvd νουμερο 11 κηνηγη ορτικιου και τρηγονιου στη μανη δειχνει σε ορτικι βεβεα πως παστονεται ακριβος.
    πιστευω και με τη τσηχλα δεν πρεει να εχει μεγαλη διαφορα. :lol:


    ΘΑ ΚΥΝΗΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΕΝΤΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΨΥΧΗΣΩ
    ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ

    Profile photo of PORTO13
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    9/2/2005

    Αρ. μηνυμάτων:
    2319
    PORTO13 στις #167800

    Τσίχλες παστές

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    Μαδάμε τις τσίχλες όπως τα πουλερικά και τις πλένουμε πολύ καλά.
    Κόβουμε τις μύτες και τα νύχια και, με μυτερό μαχαιράκι, κάνουμε στο στήθoς κάθε τσίχλας 2 χαρακιές και μιά στην πλάτη.
    Σε ένα πιάτο, βάζουμε ανάλογο αλάτι, πιπέρι και κύμινο (τριμμένα).
    Γεμίζουμε τα ανοίγματα κάθε τσίχλας (χαρακιές), τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε βαθιά σουπιέρα.
    Τις αφήνουμε 2 μέρες στο ψυγείο.
    ΠΑΣΤΩΜΑ

    Τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις βράζουμε με κρασί.
    Τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε με λάδι.
    Βάζουμε τις τηγανισμένες τσίχλες σε τρυπητό γιά μιά νύχτα (να στραγγίξουν καλά).
    Μετά, τις τοποθετούμε (παστώνουμε) σε πήλινα δοχεία καί το γεμίζουμε με λάδι, να σκεπαστούν καλά οι τσίχλες. Έτσι, έχουμε ολόκληρο το χρόνο το θαυμάσιο αυτό έδεσμα.


    Παναγιωτης
    Κ.Σ.Κορωπιου

    Profile photo of ALTAIR_LUSSO Ημ. εγγραφής:
    27/10/2008

    Αρ. μηνυμάτων:
    3398
    ALTAIR_LUSSO στις #167802

    ΤΣΙΧΛΕΣ ΠΑΣΤΕΣ

    Ξεπουπουλιάζουμε τα τσιχλοκότσυφα, τα καθαρίζουμε από εντόσθια, τα καψαλίζουμε στο καμινέτο και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις συγκεντρώσουμε τον επιθυμητό αριθμό, τα ξεπαγώνουμε και τα πλένουμε καλά να φύγει το αίμα και τα καμενα πουπουλάκια που έχουν μείνει.

    Αφού τα πλύνουμε καλά τα βάζουμε σε τρυπητό να σουρώσουν. Τα γυρίζουμε κάμποσες φορές για να στραγγίξουν τα νερά. Ρίχνουμε τα πουλιά σε μια λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με αρκετό έως πολύ κύμινο. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά, να πάει παντού το κύμινο.

    Παίρνουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι και δημιουργούμε μια στρώση από χοντρό αλάτι. Ταξινομούμε τα πουλιά ανάσκελα κοντά-κοντά το ένα με το άλλο και σκεπάζουμε τελείως με χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε με πουλιά και ξανά σκεπάζουμε τελείως με χοντρό αλάτι, προσέχοντας όταν ρίχνουμε το αλάτι να γεμίζουν οι κοιλιές τους. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσει το σουρωτήρι. Σκεπάζουμε το σουρωτήρι με ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω ένα βάρος να πιέζει προς τα κάτω το περιεχόμενο.

    Αφήνουμε το σουρωτήρι 2 μέρες (και 3 να το αφήσουμε, δεν τρέχει τίποτα) στο ψυγείο αλλά όχι λιγότερο. Ξεπλένουμε με πολύ νερό να φύγει όλο το αλάτι πάνω από τα πουλιά και από μέσα τους. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε αρκετό κύμινο και τα σκεπάζουμε με ΡΕΤΣΙΝΑ και μόνο ρετσίνα (όχι άλλο κρασί γιατί θα μας τις γλυκίσει και θα χάσουν την αλμύρα ). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά (τον χρόνο τον μετράμε από την ώρα που θα πάρουν βράση) και τις κατεβάζουμε από την φωτιά. Τις σουρώνουμε καλά να στραγγίσουν.

    Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει καλά και κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα τα πουλιά από μέσα μόλις για να πάρουν χρώμα. Με τρυπητή κουτάλα τα γυρίζουμε γύρω-γύρω να κοκκινίσουν λίγο και τα βγάζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα παστώνουμε (τοποθετούμε δίπλα-δίπλα) σε δοχείο (κατά προτίμηση πήλινο, γυάλινο). Αδειάζουμε το λάδι του τηγανιού μέσα στο δοχείο και σκεπάζουμε όλα τα πουλιά με καινούριο λάδι.

    Εγώ προσωπικά επειδή θέλω να τις συντηρώ στο ψυγείο, σκεπάζω με σπορέλαιο και όχι με ελαιόλαδο για να μην παγώνει. Αν έχετε κάποιο ψυχρό-δροσερό μέρος (υπόγειο) μπορείτε να τις βάλετε σε ελαιόλαδο και να τις τοποθετήσετε εκεί.

    – Υπάρχουν στο εμπόριο 5κιλες σακούλες με χοντρό αλάτι, προσέχουμε να είναι κανονικό αλάτι και όχι κάποια τύπου light που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία.
    – Πριν περάσουμε τα πουλιά από το τηγάνι μπορούμε να τα σφουγγίσουμε με χαρτί κουζίνας για να μην γίνουμε πυροτέχνημα με το καυτό λάδι.
    – Σερβίρονται αφού τις στραγγίξετε από το λάδι και τις κόψετε στα 4, συνοδεύονται με τυράκι, λιαστή τομάτα και …τσίπουρο.

    ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ…


    Profile photo of ΘΕΟΦΑΝΗΣ
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    17/11/2004

    Αρ. μηνυμάτων:
    3816
    ΘΕΟΦΑΝΗΣ στις #316024

    χαχα… έχετε κάνει τόσες πολλές φέτος που φτάνουν και για παστές? :lol: :lol:


    Φάνης

    Profile photo of PORTO13
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    9/2/2005

    Αρ. μηνυμάτων:
    2319
    PORTO13 στις #316023

    χαχα… έχετε κάνει τόσες πολλές φέτος που φτάνουν και για παστές? :lol: :lol:

    Ο καλός ο νοικοκύρης,πριν πεινάσει μαγειρεύει!!! :lol:
    Φανη καλα εισαι? Χάθηκες ρε φίλε!!


    Παναγιωτης
    Κ.Σ.Κορωπιου

    Profile photo of ΘΕΟΦΑΝΗΣ
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    17/11/2004

    Αρ. μηνυμάτων:
    3816
    ΘΕΟΦΑΝΗΣ στις #316022

    καλά είμαι Παναγιώτη μου, λίγο τα τρεξίματα με τις δουλειές, λίγο το ότι δεν έχω βγεί και πολλές φορές λόγο της θηραματικής φτώχειας, με έκαναν να παρακολουθώ μεν το site αλλά να μην πολυσυμετέχω.

    ας ελπίσουμε στις λίγες μέρες που απομένουν, να γελάσει λίγο το χειλάκι μας :lol:


    Φάνης

    Profile photo of BIK
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    30/10/2004

    Αρ. μηνυμάτων:
    3587
    BIK στις #316021

    καλημερα, porto αντε να παστωσεις καμμια φσσα γιατι οπως παει του χρονου μονο τις παστες θα βλεπεις,αααα ξεχασα θα παστωσεις αυτες που θα φερεις απο τας εξωτερικας αφου θα ειναι πολλες :lol: :lol: :P :lol: ;) :D :D και παλι καλημερα φιλε :lol:


    ΘΑΣΟΣ …ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ

    Profile photo of tsapouras
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    18/10/2010

    Αρ. μηνυμάτων:
    599
    tsapouras στις #316008

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΕΤΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΩ .ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΩ…ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΡΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ?ΘΕΛΟΥΝ ΨΥΓΕΙΟ?ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ?ΣΕ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ?ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΑΛΙΝΟ Η ΠΗΛΙΝΟ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΠΕΡ ΠΧ.ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ :lol:

    Profile photo of Dimitris Al.
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    6/12/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    1860
    Dimitris Al. στις #315973

    εσυ εισαι ο καλυτερος

    :lol: :lol: :lol:

Επισκόπιση 13 δημοσιεύσεων - 1 έως 13 (από 13 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.