“κυνηγότοποι” ή αλλοιώς ρεζέρβες!!

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Keymaster
    Ημ. εγγραφής:
    15/04/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    474
    tsamis στις #30515

    Η εισήγηση που ακολουθεί δίνει το στίγμα για το πως θα είναι στο μέλλον η μορφή του κυνηγίου.
     
    “Κυνηγότοποι – Νέα οργάνωση της Θήρας
    Εισηγητής : Νεόκλητος Γεωργιάδης
    Δασολόγος, Τμηματάρχης Υπ. Γεωργίας
    Θήρα : Γενικότερα και συνολικά η θηραματοπονία, είναι μια νόμιμη και αποδεκτή από την πολιτεία δραστηριότητα.
    Η αναζήτηση, ο εντοπισμός και εν συνεχεία θανάτωση διάφορων θηραμάτων στην ύπαιθρο και τη φύση, είναι μια απλή περιγραφή του αντικειμένου της θήρας. Στα πλαίσια όμως μια ιδανικής άσκησης της θήρας, του σεβασμού και της της τήρησης των κανόνων και αρχών λειτουργίας της φύσης και των ζωντανών οργανισμών που την συνθέτουν, το αντικείμενο γίνεται άθλημα και ενασχόληση που:

    -δίνει την δυνατότητα για υγιεινή άσκηση του σώματος.
    -σκληραγωγεί και ωριμάζει τον χαρακτήρα.
    -διδάσκει παρατηρητικότητα, ήθος, σεβασμό και εγκράτεια. Η Θήρα τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκε ο άνθρωπος στη γη, αποτέλεσε γι’αυτόν το μέσο άμυνας από τα άγρια σαρκοβόρα θηρία, όπως επίσης μέσο για την εξοικονόμηση τροφής και ενδυμασίας, για την κατασκευή όπλων και άλλα. Ήταν η πρώτη σχέση και επαφή του ανθρώπου με την φύση.
    Στην πορεία εξέλιξης και ανάπτυξης του ανθρώπου, αυτή η σχέση μεγάλωσε σε έκταση και περιεχόμενο. Ο άνθρωπος έγινε το κυρίαρχο πλάσμα στον πλανήτη, άντλησε ληστρικά και εξάντλησε ποικιλοτρόπως κάθε φυσικό πλούτο, επιφέροντας δυστυχώς μεγάλες καταστροφές, πολλάκις μη αναστρέψιμες στο φυσικό περιβάλλον. Αργησε να αντιληφθεί οτι πριονίζει επικίνδυνα το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται, ζει, αναπνέει και αναπτύσσεται, άργησε να αντιληφθεί οτι και ο ίδιος αποτελεί ένα στοιχείο της φύσης, οτι έχει οργανικούς δεσμούς με την φύση που πρέπει να διατηρήσει για την περαιτέρω επιβίωσή του.
    Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται και καταγράφεται στα θετικά, μια αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στη φύση. Η ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος τις μέρες μας αποκτά διαστάσεις, περιεχόμενο και ποιότητα. Στο βαθμό που ανταγωνισμοί και διάφορα οικονομικά συμφέροντα το επιτρέπουν, λαμβάνονται μέτρα προστασίας, ανόρθωσης και αναβάθμισης του περιβάλλοντος Λόγοι αυτοσυντήρησης του ανθρώπου, μας κάνουν να πιστεύουμε οτι τα μέτρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος ολοένα θα αυξάνονται.
    Τα μέτρα αυτά έχουν να κάνουν με τήρηση περιβαλλοντικών κανόνων και αρχών, με την αυστηρή αειφορική διαχείριση και κάρπωση των φυσικών οικοσυστημάτων, με την προστασία φυσικών περιοχών και διάφορων ζωντανών οργανισμών που απειλούνται με εξαφάνιση, με τον έλεγχο εν γένει της οικονομικής ανάπτυξης και δράσης του ανθρώπου στη φύση. Πέρα των ανωτέρω εδώ και αρκετάχρόνια έχει τεθεί στόχος σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο η δημιουργία ενός πλέγματος φυσικών περιοχών για την προστασία των ειδών, των φυσικών οικοσυστημάτων, των δεσμών και λειτουργιών της φύσης. Τέτοιες περιοχές απόλυτης προστασίας ή μερικής (όπου δηλαδή επιτρέπονται συγκεκριμένες δράσεις ήπιας μορφής και συμβατές με το περιβάλλον) είναι οι δρυμοί (πυρήνας και περιφέρεια), τα καταφύγια άγριας ζωής, υγρότοποι που προστατεύονται με διάφορες συμβάσεις, NATURA, περιοχές S.P.A για τα πουλιά κ.α. Αυτές οι εκτάσεις σήμερα φτάνουν περίπου το 20% της συνολικής έκτασης της χώρας μας. Εκτιμούμε οτι αυτές οι εκτάσεις θα αυξηθούν σε έκταση περαιτέρω, για την υλοποίηση των στόχων που προαναφέραμε.
    Συνθήκες και δεδομένα της εποχής του 40 και 50 καθόρισαν τον χώρο άσκησης της Θήρας. Σύμφωνα με το άρθρ. 251 του Ν.Δ 86/69, ” Η Θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, καθ’όλη την επικράτεια εκτός των περιοχών για τις οποίες ισχύουν διάφορες απαγορεύσεις της Δασικής Νομοθεσίας.”
    Με δεδομένη την πλούσια πανίδα της εποχής, την περιορισμένη σε έκταση και άγνωστη σε εξέλιξη ανάπτυξη των λοιπών δραστηριοτήτων, καθορίστηκε εκτεταμένα και αόριστα ο χώρος άσκησης της Θήρας. Οι “εν δυνάμει κυνηγότοποι” γεωργικές εκτάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταβάλλονται σε περιοχές εξαφάνισης της πανίδας και του θηράματος – δύσκολη έως αδύνατη η αναπαραγωγή και ανάπτυξη. Σκάφες λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων αποκαλούν οι ειδικοί σήμερα τις γεωργικές εκτάσεις.
    Η επέκταση των πόλεων και οικισμών, η δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών και οικισμών, η τουριστική και βιομηχανική ανάπτυξη και άλλες δραστηριότητες, περιορίζουν δραστικά και άμεσα ή έμμεσα τους χώρους άσκησης της θήρας, αφανίζουν το θήραμα. Συμπεριλαμβανομένων και των γεωργικών καλλιεργειών η κάθε μια από τις πιο πάνω δραστηριότητες, χρόνο με τον χρόνο περιχαρακώνουν, οριοθετούν, διεκδικούν και τελικά εξασφαλίζουν αποκλειστική ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους οχι μόνο στους χώρους που ορίζουν αλλά και ευρύτερα των χώρων αυτών.
    Παραδείγματα:
    α. Σάμος – Χίος ( τουριστική δραστηριότητα)
    β. Καπανδρίτι – οικισμοί και παραθεριστικές κατοικίες σε ευρύτερη περιοχή.
    γ. Φθιώτιδα – γεωργικές εκμεταλεύσεις – Με αποφάσεις Περιφερειαρχών. Η μόνη δραστηριότητα σήμερα που δεν έχει τον συγκεκριμένο χώρο ανάπτυξης είναι η Θήρα. Ασκείται σε όλη την επικράτεια, όμως εκεί, προσωρινά και για όσο χρόνο άλλες δραστηριότητες το επιτρέπουν. Με δεδομένη συνολικά την περαιτέρω και με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξη της χώρας μας με τις επιμέρους δραστηριότητες και τις κατά χώρο δευσμεύσεις που αυτές θέτουν σε αναπτυξιακό και προστατευτικό επίπεδο, όπως αναλυτικά περιγράψαμε, εκτιμούμε πως: “Αν επιθυμούμε την διατήρηση του αντικειμένου της Θήρας” θα πρέπει η θήρα ως δραστηριότητα να οριοθετήσει τον χώρο δράσης της. Πρίν από οποιαδήποτε ανάπτυξη πρέπει, όπως όλοι αντιλαμβανόμεθα, να προσδιορίσουμε και να καθορίσουμε τον χώρο δράσης μας. Στο ελεύθερα, στο παντού και στο πουθενά δεν γίνεται τίποτε.
    Προτείνουμε λοιπόν τον καθορισμό και την οριοθέτηση του χώρου άσκησης της Θήρας .
    Τους “Κυνηγότοπους”
    Μικρές και μεγάλες σε έκταση περιοχές σε επίπεδο Νομού αλλά και Περιφέρειας,
    όπου σ’αυτές και μόνο σ’αυτές τις περιοχές θα είναι δυνατή η ανάπτυξη της θηρευτικής δραστηριότητας
    Καθαρά θηραματοπονικά κριτήρια θα καθορίζουν την επιλογή και οριοθέτηση των περιοχών των “Κυνηγότοπων”. Οι περιοχές που θα επιλεγούν θα δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης και άσκησης της Θήρας. Η θεσμοθέτηση – η Νομική κατοχύρωση – των “Κυνηγότοπων” θα εξασφαλίζει το αντικείμενο της Θήρας έναντι άλλων οχλήσεων και δραστηριοτήτων.
    Ο τρόπος και η μορφή ανάπτυξης και λειτουργίας αυτών θα πρέπει, – και είναι δυνατόν – να δίνουν τον χαρακτήρα ενός δασοπονικού, περιβαλλοντικού μέτρου προστασίας και αναβάθμισης των φυσικών οικοσυστημάτων που θα καταλαμβάνουν οι κυνηγότοποι. ( Ένα ισχυρό επιχείρημα για την αξασφάλιση και κατοχύρωση των χώρων άσκησης του κυνηγίου).
    Η οποιαδήποτε ανάπτυξη άλλης δραστηριότητας μέσα στους χώρους αυτούς θα πρέπει να εναρμονίζεται με τα κατοχυρωμένα δικαιώματα Θήρας στους συγκεκριμένους χώρους και οχι η Θήρα με τις άλλες δραστηριότητες όπως γίνεται σήμερα. Οι “Κυνηγότοποι” δεν είναι ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές όπου πληρώνεις για να σκοτώσεις ένα ζαλισμένο θήραμα εκτροφής. Θηραματοπονικά μέτρα στα πλαίσια διαχείρισης της περιοχής δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης άγριου θηράματος για ένα παραδοσιακό κυνήγι.
    Δεν πληρώνεις το θήραμα, τηρείς όμως αυστηρά τους κανόνες που εξασφαλίζουν το αντικείμενο – τη Θήρα – στους χώρους αυτούς. Ένας “Κυνηγότοπος στην πλήρη ανάπτυξή του θα πρέπει να περιλαμβάνει:

    α. Κύριο χώρο κυνηγότοπου – Ο χώρος δράσης και άσκησης της Θήρας.
    β. Κέντρα εμπλουτισμού και τροφοδοσίας του κύριου χώρου. Περιμετρικά και έξω από τον κύριο χώρο δράσης, καταφύγια άγριας ζωής.
    γ. Χώρος εκπαίδευσης κυνηγόσκυλων. Ένα μικρό μέρος του κύριου χώρου θήρας του κυνηγότοπου αποτελεί χώρο εκπαίδευσης κυνηγόσκυλων.
    δ. Δημιουργία σκοπευτηρίων.
    Στην περιφέρεια του κυνηγότοπου παραχωρούνται χώροι ίδρυσης και λειτουργίας οργανωμένων σκοπευτηρίων για την εκπαίδευση των κυνηγών, ανάπτυξη σχέσεων και κυνηγετικής κουλτούρας. Λειτουργία του Κυνηγότοπου
    Ένα εξ’ίσου σοβαρό κεφάλαιο με την ανάπτυξη και την οργάνωση του κυνηγότοπου. Βασική αρχή της λειτουργίας θα πρέπει να είναι η τήρηση κανόνων και αρχών που έχουν να κάνουν με το θηραματικό ζωϊκό κεφάλαιο και με την απόληψη του λήμματος αυτού. Προστατεύουμε το κεφάλαιο και απολαμβάνουμε τον τόκο του.
    Στόχος μας η εξασφάλιση μιας αειφόρας θηρευτικής δράσης στους χώρους αυτούς. Η καταγραφή του ζωϊκού θηραματικού κεφαλαίου και οι δυνατότητες αναπαραγωγής του, καθορίζουν τις ρυθμίσεις λειτουργίας στους κυνηγότοπους. Ρυθμίσεις που ενδεχομένως θα έχουν να κάνουν με το είδος του θηράματος, τον αριθμό των κυνηγών που μπορεί να αντέχει ο κυνηγότοπος”.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    31/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1117
    Hunter.Gr στις #30521

    Φίλε Θοδωρή,
    νομίζω ότι η εισήγηση ενός υπηρεσιακού παράγοντα του Υπ.Γεωργίας δεν προκαθορίζει το μέλλον του Κυνηγίου στη χώρα μας και μάλιστα ενάντια στη θέληση 250.000 κυνηγών.  Ο άνθρωπος εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις και τίποτα περισσότερο.  Εμείς, οι Κυνηγοί, θα καθορίσουμε το μέλλον του Κυνηγίου στην πατρίδα μας έτσι ώστε όπως εμείς το βρήκαμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας να το παραδώσουμε και στα παιδιά μας.  Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και να ασκούμε αειφορικά τη Θήρα.  Η ρεζερβοποίηση και ο φεουδαρχικός τρόπος κυνηγίου δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική λεβεντιά και παράδοση.  Προτιμώ να περπατήσω 10χλμ για να κτυπήσω 5 τσίχλες παρά να πάω σε μια ρεζέρβα και να τουφεκίσω 10 πέρδικες ταϊσμένες με φύραμα …

    Νίκος Παπαϊωάννου

    Keymaster
    Ημ. εγγραφής:
    15/04/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    474
    tsamis στις #30523

    Φίλε Νίκο

    Γνωρίζεις πολύ καλά ότι είμαι υποστηρικτής, όπως όλοι μας άλλωστε, της παραδοσιακής μορφής του ελεύθερου κυνηγίου. Εκείνο που με κάνει να ανυσηχώ λίγο είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι εισηγητής στο Υπ. Γεωργίας και κάποια στιγμή θα ζητηθεί η γνώμη του. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε ρεζερβοποίηση ή κάποια άλλη παρόμοια μορφή κυνηγιου, θα πρέπει όμως να μην εφησυχάζουμε και να παρακολουθούμε το θέμα από κοντά, διαλύοντας εν τη γεννέση τους τακτικές που δεν είναι προς το συμφέρον των κυνηγών αλλα και της αειφορίας των βιοτόπων. 

    Θ. Τσάμης

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    9
    huntermf στις #334266

    Δυστυχώς φίλε Θοδωρή θα συμφωνήσω μαζί σου. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση, γιατί οι προσπάθειες για ρεζερβοποίηση είναι υπαρκτές.

    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο κύριος Γεωργιάδης είπε την άποψη του και μόνο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όσα είπε δεν έχουν συζητηθεί ξανά στο ΥΠ.ΓΕ. ή δεν θα τα προωθήσει ο ίδιος στην κατάλληλη ευκαιρία. Και από ότι έμαθα δεν ήταν ο μόνος που τάχθηκε υπέρ αυτής της άποψης. Νομίζω ότι η εισήγηση του ήταν μια ξεκάθαρη προσπάθεια βολιδοσκόπησης αντιδράσεων εκ μέρους των κυνηγών. Και ακόμα χειρότερα, φαίνεται πως υπάρχουν και συνάδελφοι κυνηγοί που…καλοβλέπουν μια τέτοια εξέλιξη! Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Δ’ ΚΟΣΕ βρέθηκε υποψήφιος που τάχθηκε υπέρ της “οριοθέτησης” (;;;;;;;;;;) των κυνηγετικών περιοχών, ακολουθώντας σχεδόν κατά γράμμα το σκεπτικό της εισήγησης Γεωργιάδη!! Σκέψου τώρα να έχει εκλεγεί αυτός ο άνθρωπος!

    Και σε τελευταία ανάλυση, οι άνθρωποι αυτοί καλά κάνουν. Έχουν τις απόψεις τους και προσπαθούν να τις προωθήσουν. Όσο η προσπάθεια τους αυτή περιορίζεται σε θεμιτά μέσα και μεθόδους, δεν έχω πρόβλημα. Διαφωνώ βέβαια μαζί τους, αλλά δεν μπορώ, παρά να τους αναγνωρίσω το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψη τους.

    Έχω όμως πρόβλημα με εμάς τους υπόλοιπους! Τους οπαδούς του κυνηγίου που μας έμαθαν οι πατεράδες μας και το οποίο έχουμε χρέος να το παραδώσουμε ακέραιο στα παιδιά μας, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες αρχές της αειφορικής ανάπτυξης. Όλοι εμείς λοιπόν, που είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, τι κάνουμε; Δυστυχώς τίποτα!!! Μηδέν ενδιαφέρον για τα κοινά του κυνηγίου. Για να μη μιλήσω για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα.

    Μήπως τελικά έχουμε (και πάθουμε) αυτό που μας αξίζει;

    Φιλικά, Μίλτος Φακιώλας

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    2126
    THEOD στις #30524

    Φίλε Θοδωρή

     1. “Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες…” και σίγουρα η υπηρεσιακή εισήγηση του κάθε δημοσίου λειτουργού, όπως στη προκειμένη περίπτωση του κ. Γεωργιάδη, δεν νομίζω σε καμμία περίπτωση ότι απηχεί απλές προσωπικές απόψεις, γεγονός που όσοι απασχολούμαστε και εργαζόμαστε σε τομείς ευθύνης Υπουργείων ή δημοσίων υπηρεσιών το γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί ακριβώς εκεί πονά και πάσχει το δημόσιο, αφού συνήθως ο κάθε υπάλληλος επωμίζεται ένα ρόλο άκομψο και άχαρο και καταλήγει να είναι ο διαχειριστής της γραφειοκρατίας και ο άνθρωπος που τελικά θα του αναθέσουν οι “πεφωτισμένοι πολιτικοί του προϊστάμενοι” την υλοποίηση των στόχων που θα τους επιτρέψουν αν μη τι άλλο την επανεκλογή τους…Το κυνήγι την τελευταία εικοσαετία βάλλεται εκ των ένδον και οι παροιμιώδεις παραλείψεις του ΥΠ.ΓΕ που οδηγούν στην ακύρωση από το ΣτΕ της ετήσιας ρυθμιστικής το αποδεικνύουν και επομένως είναι βέβαιο ότι κανένας μας δεν “τσιμπάει…” με τέτοιου είδους “καλοτυλιγμένες εισηγήσεις” που ίσως αντικειμενικό σκοπό έχουν την αυτοκαταξίωση των “εφευρετών” και την διάσωση της όποιας υστεροφημίας τους γιατί για ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια προθέσεων και απόδειξη των όσων λέγουν στην πράξη έως σήμερα δεν έχουμε δεί…

     

    2. Να είστε βέβαιοι αγαπητοί συνάδελφοι ότι η οποιαδήποτε πολυσέλιδη εισήγηση κάθε χειριστή όσο ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της υπηρεσιακής ιεραρχίας μειώνεται σταδιακά σε όγκο…γιατί τα “αρμόδια όργανα” έχουν και άλλες δουλιές,οι Δ/ντές και οι Γενικοί Δ/ντές έχουν πληθώρα θεμάτων να ασχοληθούν και να μελετήσουν και φυσικά όταν φθάσει το θέμα στα ύπατα κλιμάκια ένα είναι σίγουρο ότι για την οικονομία του χρόνου (που είναι για αυτούς πολύτιμος…) αλλά και των ενεργειών  θα ζητηθεί να αποφασίσουν με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ και όλα τα άλλα θα αποτελέσουν τα συνημμένα στον “πλούσιο φάκελλο…”που θα αρχειοθετηθεί είτε οριζοντίως είτε καθέτως…

    3. Αλλά για να μην είμαστε εμείς τόσο κακόπιστοι και προκατειλημμένοι ας μας αποδείξει ο κάθε κ. Γεωργιάδης εν τοις πράγμασι, με ρητό παράδειγμα αναφοράς π.χ έναν κοντινό μας κυνηγότοπο την ΚΩΠΑΙΔΑ, πως θα λειτουργήσει  και θα συνδυάσει τους μακροπνόους στόχους που θέτει γιατί από μακέτες έργων και ασκήσεις επί χάρτου έχουμε χορτάσει… Εδώ κοιτάζουν να αποστερήσουν οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι του ΥΠ.ΓΕ τους κυνηγούς από το σημαντικότερο επίτευμα των τελευταίων ετών την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και κατά τα άλλα κόπτονται υπέρ υμών;

    4. Εάν μάλιστα με αυτές αυτές τις απόψεις ευθυγραμμιστούν και επίσημοι συνδικαλιστικοί μας ηγέτες όπως διάβασα σε επιστολή φίλου κυνηγού, τότε δικαίως  θα επιχαίρουν οι κάθε λογής πολιτικά υπεύθυνοι, τον κάθε “ατυχή” εισηγητή που τους έβγαλε ακόμη μία φορά από την δύσκολη θέση, γιατί δεν θα χρειαστεί να εκτεθούν οι ίδιοι  και να μάθουμε επιτέλους τις δικές τους απόψεις για το κυνήγι και την ορθολογική του διαχείριση και ενάσκηση και θα εμφανιστούν στο τέλος… είτε σε ρόλο πυροσβεστικό είτε σε ρόλο από μηχανής Θεού να κατευνάσουν τα πνεύματα και να αναθέσουν το έργο της εξέτασης των κυνηγετικών θεμάτων σε κάποιες Επιτροπές ή αρμόδιους οι οποίες και οι οποίοι μετά από διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και λοιπά και λοιπά και λοιπά…θα…θα…θα…θα…θα…

    Στην Ελλάδα είμαστε ρε αδέλφια τους έχουμε μάθει πιά όσο και αν θέλουν να το ξεχνούν …Νισάφι πιά …Η εποχή των λόγων ήλθε και απήλθε η εποχή των έργων ακόμη να φανεί και φυσικά οι ευσεβείς πόθοι των “υπηρεσιακών παραγόντων” του ΥΠ.ΓΕ θα φανούν μετά την έκδοση της απόφασης για το κυνήγι στην Ελλάδα από το ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ οπότε απόψεις σαν αυτές του κ. Γεωργιάδη θα πέσουν στο τραπέζι όχι σαν προτάσεις αλλά σαν λύσεις επιβεβλημένες ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ…Alea jacta est…  

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/06/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    1
    gatos 4×4 στις #30525

     Αδέλφια

    Ο Κος Γεωργιάδης ξέχασε νά γράψει στήν εισήγησή του ότι όπου στόν υπόλοιπο κόσμο υλοποιήθηκε παρόμοια πρόταση,τό κυνήγι επιτρέπεται όλον τόν χρόνο αναλόγως τό θήραμα,μέ όπλο η μέ τόξο,μέ χνάρια η μέ σκυλιά καί ο κυνηγός χαίρεται τόν εξοπλισμό του πού μέ τόσες στερήσεις απέκτησε(όπλα,σκυλιά,μεταφορικό μέσον,εξοπλισμός,αναλώσιμα) 12 μήνες τόν χρόνο, καί δέν έχει τά σκυλιά του δεμένα 9 μήνες ούτε τό όπλο στό καρφί άλο τόσο καί όταν έρχεται η ώρα νά κυνηγήσει νά έχει νά αντιμετωπίσει καί τούς εκάστοτε πριμοδοτούμενους οικολόγους πού θυμούνται τίς ενστάσεις τους πάντα μέ τό άνοιγμα τής περιόδου.

     χαιρετισμούς

     gatos

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων