Ψάχνοντας τα αρχεία του Κώστα με σκοπό να βρω μία πυρίτιδα που να καλύψει όλες τις κυνηγετικές μου ανάγκες από 34 έως 40γρ, βρήκα ότι αυτή που μου κάνει είναι η TECNA.
Με αυτή την πυρίτιδα βρήκα συνταγές που καλύπτουν από 34γρ μέχρι 40γρ που ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Τα γραμμάρια κυμαίνονται από 1,7 έως 1,9.
Το μόνο που δεν περιγράφει η συνταγή είναι το ύψος του χάλκινου μέρους του κάλυκα. Πιστεύω ότι 12χιλ δεν είναι αρκετά σε αυτές τις συνταγές.
Τι χιλιοστά θα προτείνατε; 16 ή παραπάνω;
ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΓΩΜΩΣΗ. ΒΟΗΘΕΙΑ
-
Ψάχνοντας τα αρχεία του Κώστα με σκοπό να βρω μία πυρίτιδα που να καλύψει όλες τις κυνηγετικές μου ανάγκες από 34 έως 40γρ, βρήκα ότι αυτή που μου κάνει είναι η TECNA.
Με αυτή την πυρίτιδα βρήκα συνταγές που καλύπτουν από 34γρ μέχρι 40γρ που ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Τα γραμμάρια κυμαίνονται από 1,7 έως 1,9.
Το μόνο που δεν περιγράφει η συνταγή είναι το ύψος του χάλκινου μέρους του κάλυκα. Πιστεύω ότι 12χιλ δεν είναι αρκετά σε αυτές τις συνταγές.
Τι χιλιοστά θα προτείνατε; 16 ή παραπάνω;καλησπερα φιλε κρατερε!!! μιας και ξεκινας τωρα δεν θα σου συνιστουσα με τιποτα καποια διβασικη πυριτιδα οπως ειναι η TECNA, κυριως γιατι δεν μπορεις να την χρησιμοποιησεις με την LEE LOAD ALL λογω του οτι κολλαει στα bushing και δευτερον δεν συγχωρει λαθη στην δοση για αυτο και θα πρεπει να τα ζυγιζεις 1-1 τα φυσιγγια. Καλο θα ηταν να ξεκινησεις με καποια μονοβασικη (A1, Aquila, κλπ) με βαση παντα τα γραμμαρια που ριχνεις. προσωπικα ριχνω περιπου 1500 τσιχλοφυσιγγα (με πυριτιδα Aquila στα 32γρ) τον χρονο που τα γεμιζω με την MEC και καμια 200ρια σε φασσες (με πυριτιδα SipeN στα 35γρ) που τα γεμιζω 1-1 στο χερι γιατι ειναι διβασικη.
φιλικα θωμας
καλησπερα φιλε κρατερε!!! μιας και ξεκινας τωρα δεν θα σου συνιστουσα με τιποτα καποια διβασικη πυριτιδα οπως ειναι η TECNA, κυριως γιατι δεν μπορεις να την χρησιμοποιησεις με την LEE LOAD ALL λογω του οτι κολλαει στα bushing και δευτερον δεν συγχωρει λαθη στην δοση για αυτο και θα πρεπει να τα ζυγιζεις 1-1 τα φυσιγγια. Καλο θα ηταν να ξεκινησεις με καποια μονοβασικη (A1, Aquila, κλπ) με βαση παντα τα γραμμαρια που ριχνεις. προσωπικα ριχνω περιπου 1500 τσιχλοφυσιγγα (με πυριτιδα Aquila στα 32γρ) τον χρονο που τα γεμιζω με την MEC και καμια 200ρια σε φασσες (με πυριτιδα SipeN στα 35γρ) που τα γεμιζω 1-1 στο χερι γιατι ειναι διβασικη.
φιλικα θωμας
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν μονοβασικές και διβασικές και ότι κάποιες είναι πιο επικίνδυνες.
Καλά έκανες και μου το είπες.
Καλά έκανα και ρώτησα πριν κάνω του κεφαλιού μου.
Σπαζοκεφαλιά είναι η όλη υπόθεση τελικά.Ευχαριστώ που βοηθάτε.
φιλε μου κρατερε!!!! διαβασε αυτο το ποστ για να παρεις μια σφαιρικη εικονα της ιδιογομωσης
http://www.e-artemis.gr/forum/index.php?showtopic=6189
ξερω ειναι πολλα αλλα ειναι τα πιο βασικα.. δωσε του λιγο χρονο και οτι θελεις εδω ειμαστε…φιλικα θωμας
φιλε μου κρατερε!!!! διαβασε αυτο το ποστ για να παρεις μια σφαιρικη εικονα της ιδιογομωσης
[url=”http://www.e-artemis.gr/forum/index.php?showtopic=6189″]http://www.e-artemis.gr/forum/index.php?showtopic=6189[/url]
ξερω ειναι πολλα αλλα ειναι τα πιο βασικα.. δωσε του λιγο χρονο και οτι θελεις εδω ειμαστε…φιλικα θωμας
Το διάβασα Θωμά, αλλά πρέπει να το διαβάσω άλλες 10 φορές για να εμπεδώσω κάποια πράγματα.
Επίσης, ετσι όπως βλέπω τις διάφορες συνταγές, όπου ασχολούνται μόνο με το ύψος του κάλυκα και όλες σχεδόν λένε 12/70, αδιαφορώντας για το ύψος του μετάλλου που προφανώς μπορεί να είναι 12χιλ σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, βλέπω ότι αυτό που αυστηρά αλλάζει σε κάθε συνταγή είναι το καψύλι.
Ίσως τελικά να είναι πιο εύκολο να αναγομώνω χρησιμοποιημένους κάλυκες και να έχω διάφορα καψύλια στο ντουλάπι ώστε να εκτελείτε σωστά η κάθε συνταγή.
Ίσως πάλι θα ήταν καλύτερα να αγοράσω κάλυκες χωρίς καψύλι και διάφορα καψύλια για να βάζω κάθε φορά.Το διάβασα Θωμά, αλλά πρέπει να το διαβάσω άλλες 10 φορές για να εμπεδώσω κάποια πράγματα.
Επίσης, ετσι όπως βλέπω τις διάφορες συνταγές, όπου ασχολούνται μόνο με το ύψος του κάλυκα και όλες σχεδόν λένε 12/70, αδιαφορώντας για το ύψος του μετάλλου που προφανώς μπορεί να είναι 12χιλ σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, βλέπω ότι αυτό που αυστηρά αλλάζει σε κάθε συνταγή είναι το καψύλι.
Ίσως τελικά να είναι πιο εύκολο να αναγομώνω χρησιμοποιημένους κάλυκες και να έχω διάφορα καψύλια στο ντουλάπι ώστε να εκτελείτε σωστά η κάθε συνταγή.
Ίσως πάλι θα ήταν καλύτερα να αγοράσω κάλυκες χωρίς καψύλι και διάφορα καψύλια για να βάζω κάθε φορά.προσωπικα γεμιζω μονο ξαναριγμενους καλυκες και για το υψος του μεταλλου δεν μπορω να πω οτι εχω δει διαφορες στην αποδοση ειτε ειναι 8-12-16 χιλ. Νομιζω οτι εδω ελλαδα δεν θα βρεις ευκολα καλυκες χωρις καψυλι, μπορεις ομως να περνεις καινουργιους και να βγαζεις αυτο που εχουν και να βαζεις εσυ αυτο που θελεις… οτι χρειαζεσαι και μπορω να βοηθησω εδω ειμαι
φιλικα θωμας
Δεν είναι επικίνδυνο αυτό;
Δεν υπάρχει κίνδυνος να κάνει κανά μπαμ το καψύλο όταν το βγάζεις;εμενα μια φορα που ειμουν μικρος και προσπαθησα να βγαλω ενα γεματο καψουλι με μια προκα εσκασε και μου εκανε ολοκληρη πληγη στο ποδι που μετα εγηνε μολυνση και μου ποναγε ενα μηνα το ειχα κρυψη απο τους γονεις μου για να μην της φαω ειχα παρη κρυφα ενα φυσιγγι μονοβολο ροτβαι το ανοιξα πηρα το μονοβολο εκαψα το μπαρουτι και για να μην παει τσαμπα προσπαθουσα να βγαλω το καψουλι για να το σκασω μετα με μια πετρα
Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.