Επειδή πάντα μετά από καθε κυνήγι η επίσκεψη στο σκοπευτήριο ασχολούμαι με την επισταμένη περιποίηση του όπλου(μεταλλικά και ξύλινα μέρη) χρησιμοποιώ
ατσαλόμαλλο κουζίνας το οποίο εχω εμποτίσει σε ένα καθαριστικό καλής ποιότητας (π.χ.WD 40)αφού προηγουμένως εχω ψεκάσει το εσωτερικό της κάνης με το
ίδιο καθαριστικό.
Η κάνη μέχρι να περιποιηθώ τα ξύλινα μέρη και τη βάση του όπλου μένει τοποθετημένη με το στόμιο προς τα κάτω για να πάει το καθαριστικό όσο το δυνατό σε όλο το μήκος της.
Αφού περάσει κάποια ώρα, το καθαριστικό θα μαλακώσει τα κατάλοιπα της καύσης της πυρίτιδας ,τα πλαστικά υπολείμματα από τη βυσμάτωση, τότε με τη βέργα καθαρισμού στην οποία έχω προσαρμόσει το ατσαλόμαλλο (ψιλό) περνάω ξανά και ξανά την κάνη εως και τα τελευταία υπολείμματα αποκολληθούν απο αυτή.
Η συνεχεία της διαδικασίας είναι γνωστή με τα πανάκια η το χαρτί κουζίνας κ.τ.λ.
Πιστεύω ότι το σύρμα κουζίνας που χρησιμοποιεί στο βίντεο ο συνάδελφος πιθανό να γδάρει την εσωτερικά χρωμιομένη κάνη, εκτός εάν αυτή ειναι αχρωμίοτη.