DUCKHUNTING-YΔΡΟΒΙΑ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 5,431 έως 5,445 (από 6,683 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Θηράματα

  • Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    27/10/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    3347
    ALTAIR_LUSSO στις #394279

    Υλικά
    2 πάπιες μεγάλες ή 4 μικρές
    6 πορτοκάλια
    1/2 φλυντζάνι ελαιόλαδο
    1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
    1 φλυντζάνι λικέρ Γκραν Μαρνιέ
    2 κουταλιές της σούπας ξίδι
    2 κουταλιές αλεύρι
    Αλάτι
    Πιπέρι

    Ετοιμασία
    Τρίβουμε στον τρίφτη την φλούδα από ένα πορτοκάλι και  κρατάμε το ξύσμα για αργότερα. Καθαρίζουμε άλλο ένα πορτοκάλι και ζεματάμε την φλούδα σε νερό που βράζει για 5 λεπτά, την στραγγίζουμε, την κόβουμε λεπτές λωρίδες και την βάζουμε και αυτή στην άκρη.

    Το πορτοκάλι που τρίψαμε, μαζί με αυτό που ξεφλουδίσαμε και ακόμα δύο τα στύβουμε και κρατάμε τον χυμό. Ξεφλουδίζουμε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε λεπτές στρογγυλές φέτες .

    Τσιγαρίζουμε τις πάπιες, με το ελαιόλαδο, γυρίζοντάς τες συνέχεια για 15 λεπτά ώστε να ροδοκοκκινίσουν από παντού, αν μας δυσκολεύουν τις τσιγαρίζουμε μία-μία και σβήνουμε με τα 3/4 του φλιτζάνιου λικέρ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ψήνουμε για 30 λεπτά γυρίζοντας τες συνέχεια στην κατσαρόλα.

    Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ξίδι, το χυμό των πορτοκαλιών, το ξύσμα, τον ζωμό και το υπόλοιπο λικέρ, σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε τις πάπιες σε μια πιατέλα. Σουρώνουμε την σάλτσα.
    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ξανθαίνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε αργά την σάλτσα, ανακατεύοντας συνέχεια για να δέσει και βάζουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού μαζί με τα μπαστουνάκια και μόλις πάρουν μια βράση και χρώμα τα αφαιρούμε.

    Σερβίρουμε την πάπια ζεστή σε πιατέλα στολισμένη με τις φέτες πορτοκαλιού και τα μπαστουνάκια γύρω-γύρω, περιχυμένη με λίγη από την σάλτσα και την υπόλοιπη σε σαλτσιέρα χωριστά.


    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    28/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1093
    Μπιριγκογκος στις #394284

    ωραια συνταγη ακουγεται αυτη, αλλα τι ειναι τα μπαστουνακια?

    φιλικα

    ΜΠιριγκογκος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/08/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    1164
    tzanampeths στις #394286

    ALTAIR_LUSSO Επιτέλους! Γιατί το γυναικάκι άρχιζε να πιστεύει πως την παρήγγειλα απ’ το Πεκίνο (την πάπια)!  😛

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    27/10/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    3347
    ALTAIR_LUSSO στις #394440

    ωραια συνταγη ακουγεται αυτη, αλλα τι ειναι τα μπαστουνακια? φιλικα ΜΠιριγκογκος

    http://huntingbirigogos.blogspot.co.uk/

    Έχεις δίκιο, τις λωρίδες από την φλούδα του πορτοκαλιού που την ζεματίσαμε στην αρχή, εννοώ 🙂

    ALTAIR_LUSSO Επιτέλους! Γιατί το γυναικάκι άρχιζε να πιστεύει πως την παρήγγειλα απ” το Πεκίνο (την πάπια)!

    :-)… Το καλό πράγμα αργεί, είναι ωραία Χριστουγεννιάτικη συνταγή.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/02/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    572
    τζο στις #394504

    Ωραιος ο Τζο!!!!! Εχεις παρει φορα καλη και τα ροκανιζεις κανονικα!!Με ξεσηκωνεις ομως βραδιατικα ρε φιλε.Χχμμμ…λες να επιτεθω και γω αυριο…

    να πας εχει πολααααααααααα πουλια αλλα τα γαμ…να δεν παιζουν εξω

    πολλες συνταγες βλεπω και ποια να διαλεξω δεν ξερω 😯

    [/URL]

    Uploaded with ImageShack.us

     

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/11/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    2348
    stathis στις #394509

    τζο καλημανια εχουν εμφανιστη πολλα?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #394523

    DIMAR1039 wrote:
    Ωραιος ο Τζο!!!!! Εχεις παρει φορα καλη και τα ροκανιζεις κανονικα!!Με ξεσηκωνεις ομως βραδιατικα ρε φιλε.Χχμμμ…λες να επιτεθω και γω αυριο…

    να πας εχει πολααααααααααα πουλια αλλα τα γαμ…να δεν παιζουν εξω

    πολλες συνταγες βλεπω και ποια να διαλεξω δεν ξερω

    [/URL]

    Uploaded with ImageShack.us

     

    Μπράβο Τζο! Τα ροκανίζεις σταθερά! Καλημάνα είχα πολύ καιρό να δω και να χτυπήσω, είχε όμως πολλές στο Αζερμπαϊτζάν που είχα πάει (καλά, εκεί απ’ όλα είχε πολλά). Βλέπω έκανες τη συνταγή του Altair Lusso με την κέτσαπ! 😀

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/02/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    572
    τζο στις #394535

    τζο wrote:

    DIMAR1039 wrote:
    Ωραιος ο Τζο!!!!! Εχεις παρει φορα καλη και τα ροκανιζεις κανονικα!!Με ξεσηκωνεις ομως βραδιατικα ρε φιλε.Χχμμμ…λες να επιτεθω και γω αυριο…

    να πας εχει πολααααααααααα πουλια αλλα τα γαμ…να δεν παιζουν εξω πολλες συνταγες βλεπω και ποια να διαλεξω δεν ξερω [/URL] Uploaded with ImageShack.us

    Μπράβο Τζο! Τα ροκανίζεις σταθερά! Καλημάνα είχα πολύ καιρό να δω και να χτυπήσω, είχε όμως πολλές στο Αζερμπαϊτζάν που είχα πάει (καλά, εκεί απ” όλα είχε πολλά). Βλέπω έκανες τη συνταγή του Altair Lusso με την κέτσαπ!

    καλημανες εχει αρκετες φετος, ειχα χρονια να τουφεκισω

    στη μεση της διαδρομης καταλαβα οτι δεν ειχα παρει φυσιγγια μαζι μου ξεχασα το γιλεκο σπιτι

    παντα εχω στο αμαξι φυσιγγια για χηνες και την πληρωσαν η καστανια και η καλημανα

    γι’αυτο και η κετσαπ BP 50γρ ν0

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    247
    duckaholic στις #394538

    duckaholic wrote:

    τζο wrote:

    DIMAR1039 wrote:
    Ωραιος ο Τζο!!!!! Εχεις παρει φορα καλη και τα ροκανιζεις κανονικα!!Με ξεσηκωνεις ομως βραδιατικα ρε φιλε.Χχμμμ…λες να επιτεθω και γω αυριο…

    να πας εχει πολααααααααααα πουλια αλλα τα γαμ…να δεν παιζουν εξω πολλες συνταγες βλεπω και ποια να διαλεξω δεν ξερω [/URL] Uploaded with ImageShack.us

    Μπράβο Τζο! Τα ροκανίζεις σταθερά! Καλημάνα είχα πολύ καιρό να δω και να χτυπήσω, είχε όμως πολλές στο Αζερμπαϊτζάν που είχα πάει (καλά, εκεί απ” όλα είχε πολλά). Βλέπω έκανες τη συνταγή του Altair Lusso με την κέτσαπ!

    καλημανες εχει αρκετες φετος, ειχα χρονια να τουφεκισω

    στη μεση της διαδρομης καταλαβα οτι δεν ειχα παρει φυσιγγια μαζι μου ξεχασα το γιλεκο σπιτι

    παντα εχω στο αμαξι φυσιγγια για χηνες και την πληρωσαν η καστανια και η καλημανα

    γι’αυτο και η κετσαπ BP 50γρ ν0

    Παρεμπιπτόντως, πολύ ωραίο φυσίγγι. 😉

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    29/01/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1432
    DIMAR1039 στις #394549

    Εγω και να ξεχνουσα τα φυσιγγια σπιτι σημερα δεν θα ειχα προβλημα :lol:!Ουτε μπαμ δεν εκανα!!!!!!!! :evil:Λιγα πουλια που μπηκαν το πρωι στο χαραμα πετουσαν στα συννεφα.Μετα ησυχια…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/02/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    572
    τζο στις #394560

    Εγω και να ξεχνουσα τα φυσιγγια σπιτι σημερα δεν θα ειχα προβλημα !Ουτε μπαμ δεν εκανα!!!!!!!! Λιγα πουλια που μπηκαν το πρωι στο χαραμα πετουσαν στα συννεφα.Μετα ησυχια…

    λεει χιονια για εσας τωρα στα κοντα 😀

    θας τα κανεις τα μπαμ και τα μπουμ ειπαμε εισαι σταθερη αξια στον εβρο

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    27/10/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    3347
    ALTAIR_LUSSO στις #394607

    duckaholic wrote:

    τζο wrote:

    DIMAR1039 wrote:
    Ωραιος ο Τζο!!!!! Εχεις παρει φορα καλη και τα ροκανιζεις κανονικα!!Με ξεσηκωνεις ομως βραδιατικα ρε φιλε.Χχμμμ…λες να επιτεθω και γω αυριο…

    να πας εχει πολααααααααααα πουλια αλλα τα γαμ…να δεν παιζουν εξω πολλες συνταγες βλεπω και ποια να διαλεξω δεν ξερω [/URL] Uploaded with ImageShack.us

    Μπράβο Τζο! Τα ροκανίζεις σταθερά! Καλημάνα είχα πολύ καιρό να δω και να χτυπήσω, είχε όμως πολλές στο Αζερμπαϊτζάν που είχα πάει (καλά, εκεί απ” όλα είχε πολλά). Βλέπω έκανες τη συνταγή του Altair Lusso με την κέτσαπ!

    καλημανες εχει αρκετες φετος, ειχα χρονια να τουφεκισω στη μεση της διαδρομης καταλαβα οτι δεν ειχα παρει φυσιγγια μαζι μου ξεχασα το γιλεκο σπιτι παντα εχω στο αμαξι φυσιγγια για χηνες και την πληρωσαν η καστανια και η καλημανα γι’αυτο και η κετσαπ BP 50γρ ν0

    Ναι αμέσως να δικαιολογηθείς, πες καλύτερα ότι ξεσήκωσες και συ την μόδα 😆

    Πλάκα πλάκα μήπως και συ δεν ξέρεις να τουφεκάς …; 😮  😆

    Ανενεργός
    Ημ. εγγραφής:
    28/02/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1093
    Μπιριγκογκος στις #394663

    Μπιριγκογκος wrote:
    ωραια συνταγη ακουγεται αυτη, αλλα τι ειναι τα μπαστουνακια? φιλικα ΜΠιριγκογκος http://huntingbirigogos.blogspot.co.uk/

    Έχεις δίκιο, τις λωρίδες από την φλούδα του πορτοκαλιού που την ζεματίσαμε στην αρχή, εννοώ

    Να’σαι καλα, ευχαριστω για την διευκρινηση!Εχω κατι παπια στον καταψυκτη, ευκαιρια να δοκιμασω καινουρια συνταγη 😉

    Μπιριγκογκος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/07/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    1268
    aris_kalamata στις #394691

    ΤΖΟ ΤΑ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ…ΜΠΡΑΒΟ…

    ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΙΑ…ΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ Κ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ  ΕΠΑΙΞΑΝ 3-4 ΠΑΠΙΑ  ΤΟΠΙΑΣΜΕΝΑ, ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ Κ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟ ”ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ”…ΑΠΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΗΔΕΝ…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/02/2011
    Αρ. μηνυμάτων:
    572
    τζο στις #394704

    τζο wrote:

    duckaholic wrote:

    τζο wrote:

    DIMAR1039 wrote:
    Ωραιος ο Τζο!!!!! Εχεις παρει φορα καλη και τα ροκανιζεις κανονικα!!Με ξεσηκωνεις ομως βραδιατικα ρε φιλε.Χχμμμ…λες να επιτεθω και γω αυριο…

    να πας εχει πολααααααααααα πουλια αλλα τα γαμ…να δεν παιζουν εξω πολλες συνταγες βλεπω και ποια να διαλεξω δεν ξερω [/URL] Uploaded with ImageShack.us

    Μπράβο Τζο! Τα ροκανίζεις σταθερά! Καλημάνα είχα πολύ καιρό να δω και να χτυπήσω, είχε όμως πολλές στο Αζερμπαϊτζάν που είχα πάει (καλά, εκεί απ” όλα είχε πολλά). Βλέπω έκανες τη συνταγή του Altair Lusso με την κέτσαπ!

    καλημανες εχει αρκετες φετος, ειχα χρονια να τουφεκισω στη μεση της διαδρομης καταλαβα οτι δεν ειχα παρει φυσιγγια μαζι μου ξεχασα το γιλεκο σπιτι παντα εχω στο αμαξι φυσιγγια για χηνες και την πληρωσαν η καστανια και η καλημανα γι’αυτο και η κετσαπ BP 50γρ ν0

    Ναι αμέσως να δικαιολογηθείς, πες καλύτερα ότι ξεσήκωσες και συ την μόδα Πλάκα πλάκα μήπως και συ δεν ξέρεις να τουφεκάς …;

    http://www.youtube.com/user/AltairLusso

    ΤΖΟ ΤΑ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ…ΜΠΡΑΒΟ… ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΙΑ…ΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ Κ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΠΑΙΞΑΝ 3-4 ΠΑΠΙΑ ΤΟΠΙΑΣΜΕΝΑ, ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ Κ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟ »ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ»…ΑΠΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΗΔΕΝ…

     

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 5,431 έως 5,445 (από 6,683 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων