Υλικά
2 πάπιες μεγάλες ή 4 μικρές
6 πορτοκάλια
1/2 φλυντζάνι ελαιόλαδο
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1 φλυντζάνι λικέρ Γκραν Μαρνιέ
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ετοιμασία
Τρίβουμε στον τρίφτη την φλούδα από ένα πορτοκάλι και κρατάμε το ξύσμα για αργότερα. Καθαρίζουμε άλλο ένα πορτοκάλι και ζεματάμε την φλούδα σε νερό που βράζει για 5 λεπτά, την στραγγίζουμε, την κόβουμε λεπτές λωρίδες και την βάζουμε και αυτή στην άκρη.
Το πορτοκάλι που τρίψαμε, μαζί με αυτό που ξεφλουδίσαμε και ακόμα δύο τα στύβουμε και κρατάμε τον χυμό. Ξεφλουδίζουμε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε λεπτές στρογγυλές φέτες .
Τσιγαρίζουμε τις πάπιες, με το ελαιόλαδο, γυρίζοντάς τες συνέχεια για 15 λεπτά ώστε να ροδοκοκκινίσουν από παντού, αν μας δυσκολεύουν τις τσιγαρίζουμε μία-μία και σβήνουμε με τα 3/4 του φλιτζάνιου λικέρ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ψήνουμε για 30 λεπτά γυρίζοντας τες συνέχεια στην κατσαρόλα.
Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ξίδι, το χυμό των πορτοκαλιών, το ξύσμα, τον ζωμό και το υπόλοιπο λικέρ, σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε τις πάπιες σε μια πιατέλα. Σουρώνουμε την σάλτσα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ξανθαίνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε αργά την σάλτσα, ανακατεύοντας συνέχεια για να δέσει και βάζουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού μαζί με τα μπαστουνάκια και μόλις πάρουν μια βράση και χρώμα τα αφαιρούμε.
Σερβίρουμε την πάπια ζεστή σε πιατέλα στολισμένη με τις φέτες πορτοκαλιού και τα μπαστουνάκια γύρω-γύρω, περιχυμένη με λίγη από την σάλτσα και την υπόλοιπη σε σαλτσιέρα χωριστά.