DUCKHUNTING-YΔΡΟΒΙΑ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 6,616 έως 6,630 (από 6,683 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Θηράματα


  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/11/2011

    Αρ. μηνυμάτων:
    4533
    manos65 στις #482422

    Έλα να ζεστάνουμε λιγο το topik

     

    https://www.youtube.com/watch?t=144&v=QVi4brMz1QA


    Αν η ζωή είναι όντως μικρή ,τότε είναι πολύ πουτ@να για την ηλικία της



    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    4/5/2008

    Αρ. μηνυμάτων:
    1406
    benetos στις #482435

    Προχθές μου φάνηκε πως είδα 1 πρασινικέφαλη 🙂 . Δε γνωρίζω πολλά από πάπιες, αλλά πάνω από μια παλιά αλυκή που έχει ακόμα νερό από τις βροχές του χειμώνα, είδα ένα παπί με πράσινο λαιμό και κεφάλι, γύρω στα 50-60 μέτρα από μένα  :heart: . Μεταναστεύουν-επιστρέφουν βόρεια τέτοια εποχή ή καθυστέρησε η συγκεκριμένη παπίτσα?


    Φιλικά Μπενέτος Κ.Σ.Πάρου-Αντιπάρου


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    14/5/2015

    Αρ. μηνυμάτων:
    2
    papias34 στις #482464

    η συγκεκριμένη θα είναι ντόπια και θα μένει κάπου εκεί κοντά τώρα είναι αργά για να φύγει αυτή θα κάτσει και θα μας περιμένει εδώ  :yahoo:


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/1/2010

    Αρ. μηνυμάτων:
    353
    duck_nik στις #487248

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ……..

     


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/10/2014

    Αρ. μηνυμάτων:
    14
    Ras στις #487251

    Ηρθε ο καιρος…και ειμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ!!!


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/9/2013

    Αρ. μηνυμάτων:
    7
    teo35 στις #490003

    Αράχνιασε το topic…

    Που είναι οι βόριοι υδρόβοιοι να ταξιδέψουμε λιγάκι και εμείς οι νότιοι?


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    12/1/2010

    Αρ. μηνυμάτων:
    353
    duck_nik στις #490106

    Σημερα επιστροφη απο το δελτα του εβρου.

    εκανα ενα μεγαλοπρεπες κλαρινο.

    πουλια ελαχιστα παροτι ειχε πολυ αερα τα πουλια αφαντα.σε ολο το δελτα εαν ακουστηκανε 10 τουφεκιες .μαλλων δεν εχουν ερθει ακομα.

    δεν πειραζει ο χειμωνας ειναι μπροστα B-)


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    9/10/2014

    Αρ. μηνυμάτων:
    12
    korakokinigos στις #490402

    Στον Αξιο προχθες πηγα για κορακοειδη πηρα 3 κορακια . Μια πρασινοκεφαλη αρκετα μπαμπατσικια μου εσκασε στα 10 μετρα απο την κρυψωνα μου. Την κατεβασα αν και ειναι εναντια στο κυνηγι μου με super sidna 7αρια . Οσοι πιστοι των υδροβιων προσελθετε!!!! Το σημειο ειναι η κεραια για οσους ξερουν. Οσοι δεν γνωριζουν ας στειλουν π.μ. να τους πω.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    3/9/2015

    Αρ. μηνυμάτων:
    1
    Spiros στις #490411

    Καλησπερα οταν εννοεις κεραια που ακριβως??εγω ειχα παει τις προαλλες κοντα στην ελεουσα λιγα πραγματα


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/8/2013

    Αρ. μηνυμάτων:
    11
    Makarios στις #491784

    Καλησπέρα τα Χριστούγεννα θα παω καρπενησι και καλαμπακα . Ειμαι εντελως ανιδεος απο κυνηγι υδροβιων και σκεφτομαι να σταματησω λαμια (αγια τριαδα κ ανθηλη )  να περπτησω   για κανενα παπακι , με βλεπω ασφερο καμια συμβουλη απο τους πιο εμπειρους?

     


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    9/12/2013

    Αρ. μηνυμάτων:
    28
    Kostas στις #491795

    Στο ίδιο μέρος και πέρυσι βάρεσα πάλι ένα θηλυκό. .. Ψάχνοντας μέσα στα καλάμια για το παπί βρήκα μια φωλιά φτιαγμένη μέσα σε ένα κουτί από φελιζολ που επέπλεε εγκλωβισμένη μέσα στα καλάμια. …

    Ποιος ξέρει ίσως του χρόνου ξαναβρώ

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    9/12/2013

    Αρ. μηνυμάτων:
    28
    Kostas στις #491988

    Υδρόβια. ….. Αν έχει κανείς και καμιά συνταγή για τις νεροκοτες

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    7/10/2012

    Αρ. μηνυμάτων:
    2625
    berket στις #491996

    Κώστα μαγείρεψέ τες χώρια γιατί μυρίζουν και βέβαια μαρινάρισε τες με κόκκινο κρασί και ξύδι και μαπαχαρικά ,κοκκινιστές πάντα!Καλοφάγωτα! :good:


    Σπύρος Αιγάλεω


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    9/12/2013

    Αρ. μηνυμάτων:
    28
    Kostas στις #491999

    Ευχαριστώ. Θα σου γράψω εντυπώσεις. ……… :bye:


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    10/12/2014

    Αρ. μηνυμάτων:
    104
    petrolios στις #492013

    Υδρόβια. ….. Αν έχει κανείς και καμιά συνταγή για τις νεροκοτες

    Κώστα:

    Προ διετίας, κυνήγησα μπάλιζες όλο το χειμώνα με ένα καλό φιλαράκι, είτε με μία πιρόγα, είτε με μια πιρόγα και ένα βαρκάκι.

    Βαράγαμε πάρα πολλές και το κόλπο μου το έδειξε ο φίλος μου ο Λευτεράκης, καλή του ώρα (Λευτεράκης πάντοτε, παρότι εξηντάρης ήδη).

    Πρώτα – πρώτα, δεν παίρνεις αναγκαστικά την μπάλιζα σπίτι. καλύτερα φτιάξε την στην λίμνη. Παίρνεις σουγιά – λεπίδι κοφτερό, σχίζεις το δέρμα στο στήθος (οπότε φεύγει πακέτο η πέτσα με το φτερό) και το αποκαλύπτεις. Δεν είναι ανάγκη να γδύσεις και το υπόλοιπο πουλί. Βγάζεις το στήθος, τα φιλέτα μόνο, όχι το κόκκαλό, όπως βγάζει ο χασάπης το φιλέτο από το κοτόπουλο. Με τον ίδιο τρόπο βγάζεις το δέρμα και από τα δύο μπούτια.

    Το υπόλοιπο, δέρμα, φτερά, πούπουλα, σκελετός, τα αφήνεις εκεί, ή τα πετάς μέσα στην λίμνη για τα ψάρια. Στην μπάλιζα βρωμάει κυρίως το δέρμα και το μπιμπίκι του και τα οστά της ράχης (από αυτή την ουσία που έχει ο σκελετός παλιά με βρασμό βγάζανε την ψαρόκολλα).

    Η όλη ουσία είναι, λοιπόν, να πάρεις μόνο ψαχνό χωρίς δέρμα και τα μπούτια επίσης χωρίς δέρμα.

    Αν τα πάρεις έτσι, δηλαδή για κάθε πουλί δύο στήθη φιλέτο και δύο μπούτια, δεν χρειάζεται ούτε μαρινάρισμα (όχι ότι βλάπτει, αντίθετα το βελτιώνει. απλώς δεν είναι γευστικά αναγκαίο).

    Κατά βάση γίνεται κοκκινιστή με κρεμμύδι, τομάτα και κρασί στο σβήσιμο του τσιγαρίσματος.

    Άλλη ωραία συνταγή είναι να την μαρινάρεις ένα βράδυ σε γάλα στο ψυγείο και να την μεαγειρέψεις με κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, αλλά αντί για κρασί να την σβήσεις με ένα κουτάκι μπύρα, οπότε η σάλτσα θα είναι άσπρη. Στο τέλος μπορείς να προσθέσεις μια κρέμα γάλακτος ή δύο κουταλιές μουστάρδα απαλή.

    Αν καταλάβει κανείς ότι τρώει μπάλιζα, τηλεγράφησε μου…

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 6,616 έως 6,630 (από 6,683 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων