ΑΡΝΙ Η ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ

Αυτό το θέμα περιέχει 37 απαντήσεις, έχει 20 συμμετοχές, και ενημερώθηκε τελευταία φορά από τον Avatar του Hunter21GR Hunter21GR 1 χρόνο, 2 μήνες πριν.

Εμφανίζονται 15 μηνύματα - 1 έως 15 (από 38 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
........
14 Απριλίου 2012 at 16:17 #22701
Avatar του KYNIGOSDK
KYNIGOSDK
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 17/8/2011
Αρ. μηνυμάτων: 2579

ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΚΑΤΣΙΚΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 12 ΚΙΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΠΟΣ ΕΠΑΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ ΕΝΩ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ


14 Απριλίου 2012 at 16:30 #234586
Avatar του manos65
manos65
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 18/11/2011
Αρ. μηνυμάτων: 2568

[font="Arial Narrow"]ΣΤΟΥΡΘΟΚΑΜΗΛΟ 24 ΚΙΛΑ :angry: :lol: :lol: [/font]


Αν η ζωή είναι όντως μικρή ,τότε είναι πολύ πουτ@να για την ηλικία της

14 Απριλίου 2012 at 17:31 #200884
Avatar του pointer1978
pointer1978
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 2/9/2009
Αρ. μηνυμάτων: 217

Κατσικακι κ παντα θηλυκο.εγω τρυπαω τα χερια κ τα ποδια του κ του βαζω αλατοπιπερο και δυοσμο οπως κ μεσα στην κοιλια
α ξεχασα…Εφτιαξα κ ενα κοκορετσι 1 μετρου κ 50 εκατοστων.καλη ανασταση σε ολους με υγεια κ ευτυχια

14 Απριλίου 2012 at 17:44 #234581
Avatar του
Ανώνυμος
Inactive
Ημ. εγγραφής: 1/1/1970
Αρ. μηνυμάτων: 12246

Κατσικακι κ παντα θηλυκο.εγω τρυπαω τα χερια κ τα ποδια του κ του βαζω αλατοπιπερο και δυοσμο οπως κ μεσα στην κοιλια
α ξεχασα…Εφτιαξα κ ενα κοκορετσι 1 μετρου κ 50 εκατοστων.καλη ανασταση σε ολους με υγεια κ ευτυχια

Θα σας πρότεινα εκτός από το αλατοπίπερο στην κοιλιά του κατσικιού να βάλεις και λεμόνι :angry:

14 Απριλίου 2012 at 18:21 #234578
Avatar του blanco
blanco
Inactive
Ημ. εγγραφής: 26/12/2009
Αρ. μηνυμάτων: 9451

κατσικάκι 12μιση κιλά αρκετά γαρδουμπάκια και τυλιχτά συκωτάκια με μπόλιες και είμαστε έτοιμοι για δράση
σούβλα πάντα κατσίκι βάζω που μπορεί να είναι πιο σκληρό αλλά πολύ πιο νόστιμο :angry:

14 Απριλίου 2012 at 18:39 #234575
Avatar του neos_toyfekaleyris
neos_toyfekaleyris
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 6/7/2008
Αρ. μηνυμάτων: 604

κατσικάκι και μάλιστα θηλυκο είναι το πιο νόστιμο, αλλά όπως έλεγε και ένας παλιός μου γείτονας, "δαιμόνια δε βάζω στο σπίτι μου τέτοιες μέρες" :lol: .

Η συνταγή είναι η εξής: τρυπάμε τα χέρια-πόδια στο χοντρό κρέας και το γεμίζουμε αλατοπίπερο. Κοιλιά μέσα με αλατοπίπερο, δύο λεμόνια ολόκληρα, ρίγανη, θυμάρι, λίγο δεντρολίβανο, προαιρετικά μουστάρδα. Απέξω το τρίβουμε με μια λεμονόκουπα και το περνάμε πάλι αλατοπίπερο (το τρίψιμο γίνεται για να κολλήσει το αλάτι και το πιπέρι, όχι για να το λεμονίσουμε). Φωτιά πολλή στις άκρες, λίγη στη μέση. Όποιος δένει με τις πιρούνες της σούβλας και τυλίγει με λαδόκολλα, δεν είναι ψήστης! :lol:

Καλή επιτυχία σε όλους, αν και μάλλον θα έχω το καλύτερο αρνί στην Πελοπόννησο… 14,5 κιλά θηλυκό, να τα ακούνε μερικοί Γορτύνιοι και να σκάνε από ζήλεια! :lol:

Συνταγή για κοντοσούβλι αλα τουφεκαλεύρης:

Σπάλα χοιρινή τεμαχισμένη σε κομμάτια μεγάλα όσο μια τράπουλα, ή λίγο μεγαλύτερα. Χτυπάμε το κρέας για να μαλακώσει και να "ανοίξει" λίγο. Πασπαλίζουμε αλάτι-πιπέρι μπόλικο, τρίβουμε μπόλικο κρεμμύδι και πράσσινη πιπεριά με το χοντρό τρίφτη (ποσότητα με το μάτι, ανάλογα με το κρέας)ρίχνουμε το καρυκευμένο κρέας σε ένα μεγάλο ταψί και ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια-πιπεριές και με μπόλικο Pumaro ή Pumaro με κρεμμύδι. Σκεπάζουμε το ταψί με ζελατίνα και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα περνάμε στο σουβλί -ένα κρέας- μια ροδέλα κρεμμύδι (ολόκληρη, όχι δαχτυλίδι)- ένα κρέας- ένα τέταρτο πιπεριά πράσσινη (κομμάτι, όχι ροδέλα). Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντας πολύ, πολύ, πολύ αργά.

Δε βάζουμε κρασί στο χοιρινό, γιατί το μείγμα θα γίνει πολύ αραιό και δε θα κολλήσει πάνω στο κρέας. Έτσι κι αλλιώς το κρασί δε χρειάζεται καθόλου σε αυτή την περίπτωση.

Το κρέας έχιε μαλακώσει από τα ζουμια και έχει ρουφήξει όλη τη γεύση και το άρωμα από τα υπόλοιπα υλικά. Καθώς ψήνεται, του ρίχνουμε λίγη-λίγη τη σάλτσα που απέμεινε στο ταψί, να κολλήσει κι αυτή επάνω. Το αποτέλεσμα έιναι μια γευστική ηδονή, ζουμερό, μαλακό, πικάντικο κρέας με μυρωδιές απο κρεμμύδι-πιπεριά-τομάτα. Ιδανική συνοδεία για λευκό ή ροζέ κρασί, ή για παγωμένη μπύρα pills (η μπύρα του ψήστη). Η παρούσα συνταγή έχει το πλεονέκτημα ότι κάποιες "μύτες" του κρέατος, που προεξέχουν, ψήνονται πιο νωρίς, κι έτσι ο ψήστης χαίρεται νωρίτερα τους καρπούς των κόπων του :angry:

όχι να το παινευτώ, αλλά ούτε ο μέγας Μαμαλάκης δε φτιάχνει τέτοιο πράμα! :)

Καλή Ανάσταση σε όλους και μακάρι να αναστηθούμε και σα χώρα…


μερικές οδηγίες για την αποφυγή φόλας http://www.youtube.com/watch?v=HnUHkc2nFA4&feature=endscreen

14 Απριλίου 2012 at 18:44 #200888
Avatar του jimis
jimis
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 21/11/2004
Αρ. μηνυμάτων: 236

Αρνί πάντα και συνήθως βυζαχτάρι. πάντα στην σούβλα παρέα με ένα μεγάλο κοκορέτσι και για φωτιά ποτέ κάρβουνα. Μόνο ξύλα. Στα μπούτια, στην κοιλιά και στο στόμα βάζουμε σαρμπούνι.Το πως λέγεται επιστημονικά δεν έτυχε να το ψάξω. Είναι είδος άγριου αρωματικού φυτού.


Δημήτρης

14 Απριλίου 2012 at 18:47 #234574
Avatar του Ανώνυμος
Ανώνυμος
Inactive
Ημ. εγγραφής: 25/9/2007
Αρ. μηνυμάτων: 7118

Δηλαδή όταν λες δυο ολόκληρα λεμόνια τι εννοείς? Στίβεις δυο λεμόνια η τα ρίχνεις όπως είναι στην κοιλιά? Ρωτάω γιατί δεν το εχω ξανακούσει.Αμα είναι να το κάνω αύριο.. :angry:

14 Απριλίου 2012 at 18:57 #234573
Avatar του TIRNAVOS26
TIRNAVOS26
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 14/7/2009
Αρ. μηνυμάτων: 1573

κατσικακι 11 κιλα γαλακτος απο καρυα ολυμπου που το κοπαδι βοσκαει στα καθαρα στα 2000 μετρα και κοκορετσι βοα με πολλα γλυκαδια τυλιγμενο με την σκεπη και 12 αντεριες να μην φαινεται τιποτα!!!βεβαια λογω δουλειας θα αρκεστω στο κατσικακι στο φουρνο αλλα μαιο που θα κατεβω τυρναβο κατι θα ετοιμασει παλι ο πατερας :angry: :lol: η προηγουμενη περιγραφη ειναι γενικα τι κανω τις πασχαλιες :) :) :lol:

ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΑΝ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!!! :lol: :lol: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ;) :P


ΣΤΑΜΠΑ!!!!!!!
ΚΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Θεολόγης.
http://www.youtube.com/watch?v=mwyhxoCIa-U

http://www.youtube.com/watch?v=1KK6XX6x0PM

14 Απριλίου 2012 at 18:57 #234572
Avatar του KYNIGOSDK
KYNIGOSDK
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 17/8/2011
Αρ. μηνυμάτων: 2579

ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΦΥΤΙΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΥΤΙΝΗ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ :angry: ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΡΑΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΚΟ :lol: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΩΡΕΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΦΛΟΓΑ :lol:


14 Απριλίου 2012 at 19:03 #234570
Avatar του kapnas 125+25
kapnas 125+25
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 23/4/2010
Αρ. μηνυμάτων: 1571

[size=3]Δηλαδή όταν λες δυο ολόκληρα λεμόνια τι εννοείς? Στίβεις δυο λεμόνια η τα ρίχνεις όπως είναι στην κοιλιά? Ρωτάω γιατί δεν το εχω ξανακούσει.Αμα είναι να το κάνω αύριο.. :angry: [/size]

Μην το κανεις αρπάζει το κρέας λεμονιλα ( γούστα είναι αυτά ) άσε δε που για να πάρει χρώμα το κρέας πρέπει να το έχει πολύ κοντά στην φωτιά … αυτά όσον αφορα το αρνί με το κατσίκι λόγο λιγότερου λίπους σε σχέση με το αρνί τα πράγματα είναι χειρότερα … προσωπική άποψη πάντα …αν και βλαχος στην καταγωγή το αρνί να είναι πάντα ‘’βιτουλι’’

Υρ.. κουιζ
Το Αρνι όταν γεννιέται γεννιέται μετά δόντια του η χωρείς αυτά



Η σοφία είναι γνώση και, η σωστή της χρήση…δύναμη!

14 Απριλίου 2012 at 19:07 #234568
Avatar του TIRNAVOS26
TIRNAVOS26
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 14/7/2009
Αρ. μηνυμάτων: 1573

[color="#000000"][size=2]Μην το κανεις αρπάζει το κρέας λεμονιλα ( γούστα είναι αυτά ) άσε δε που για να πάρει χρώμα το κρέας πρέπει να το έχει πολύ κοντά στην φωτιά … αυτά όσον αφορα το αρνί με το κατσίκι λόγο λιγότερου λίπους σε σχέση με το αρνί τα πράγματα είναι χειρότερα … προσωπική άποψη πάντα …αν και βλαχος στην καταγωγή το αρνί να είναι πάντα ‘’βιτουλι’’
[/size][/color]
[color="#0000FF"][size=2]Υρ.. κουιζ
Το Αρνι όταν γεννιέται γεννιέται μετά δόντια του η χωρείς αυτά

[/size][/color]

βιτουλι δεν λενε το κατσικι το αποκομμενο?


ΣΤΑΜΠΑ!!!!!!!
ΚΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Θεολόγης.
http://www.youtube.com/watch?v=mwyhxoCIa-U

http://www.youtube.com/watch?v=1KK6XX6x0PM

14 Απριλίου 2012 at 19:14 #200889
Avatar του
Ανώνυμος
Inactive
Ημ. εγγραφής: 1/1/1970
Αρ. μηνυμάτων: 12246

Να ειπωθεί ότι το 30% των αθηναίων έμειναν χωρίς οβελία λόγο έλλειψης αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία και στην κεντρική αγορά , ώρα 10,00 δεν υπήρχε ούτε για δείγμα αρνί η κατσίκι μου είπαν φίλοι .

14 Απριλίου 2012 at 19:21 #234565
Avatar του TIRNAVOS26
TIRNAVOS26
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 14/7/2009
Αρ. μηνυμάτων: 1573

[size=4][b][color="#8B0000"] Να ειπωθεί ότι το 30% των αθηναίων έμειναν χωρίς οβελία λόγο έλλειψης αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία και στην κεντρική αγορά , ώρα 10,00 δεν υπήρχε ούτε για δείγμα αρνί η κατσίκι μου είπαν φίλοι . [/color][/b][/size]

τα μαρκετ ειχαν μεινει απο μεγαλη πεμπτη απογευμα!!!


ΣΤΑΜΠΑ!!!!!!!
ΚΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Θεολόγης.
http://www.youtube.com/watch?v=mwyhxoCIa-U

http://www.youtube.com/watch?v=1KK6XX6x0PM

14 Απριλίου 2012 at 19:41 #200892
Avatar του kapnas 125+25
kapnas 125+25
Μέλος
Ημ. εγγραφής: 23/4/2010
Αρ. μηνυμάτων: 1571

Δύο πράγματα πρέπει να προσέχουμε. Το κεφάλι και την ουρά. Η ουρά του κατσικιού έχει μία κλίση προς τα επάνω, και ενίοτε έχουν αφήσει και μία φουντίτσα. Το κεφάλι του επίσης είναι επίπεδο, εν αντιθέσει με του αρνιού που έχει ένα χαρακτηριστικό καρούμπαλο ανάμεσα στα μάτια και την μύτη.

υρ.. Τελικά θα μου πει κανένας αν γεννιέται με δόντια η χωρείς ……….ρεεεε μην ψάξετε στο GOOGLE


Η σοφία είναι γνώση και, η σωστή της χρήση…δύναμη!

Αναζήτηση στα φόρουμ

Εμφανίζονται 15 μηνύματα - 1 έως 15 (από 38 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σε αυτό το θέμα.