ΑΡΝΙ Η ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ

Επισκόπιση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 38 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Profile photo of KYNIGOSDK
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    17/8/2011

    Αρ. μηνυμάτων:
    2563
    KYNIGOSDK στις #22701

    ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΚΑΤΣΙΚΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 12 ΚΙΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΠΟΣ ΕΠΑΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ ΕΝΩ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ


    Profile photo of manos65
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    18/11/2011

    Αρ. μηνυμάτων:
    2594
    manos65 στις #234586

    [font="Arial Narrow"]ΣΤΟΥΡΘΟΚΑΜΗΛΟ 24 ΚΙΛΑ :angry: :lol: :lol: [/font]


    Αν η ζωή είναι όντως μικρή ,τότε είναι πολύ πουτ@να για την ηλικία της

    Profile photo of pointer1978
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    2/9/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    217
    pointer1978 στις #200884

    Κατσικακι κ παντα θηλυκο.εγω τρυπαω τα χερια κ τα ποδια του κ του βαζω αλατοπιπερο και δυοσμο οπως κ μεσα στην κοιλια
    α ξεχασα…Εφτιαξα κ ενα κοκορετσι 1 μετρου κ 50 εκατοστων.καλη ανασταση σε ολους με υγεια κ ευτυχια

    Profile photo of Ημ. εγγραφής:
    1/1/1970

    Αρ. μηνυμάτων:
    12223
    Ανώνυμος στις #234581

    Κατσικακι κ παντα θηλυκο.εγω τρυπαω τα χερια κ τα ποδια του κ του βαζω αλατοπιπερο και δυοσμο οπως κ μεσα στην κοιλια
    α ξεχασα…Εφτιαξα κ ενα κοκορετσι 1 μετρου κ 50 εκατοστων.καλη ανασταση σε ολους με υγεια κ ευτυχια

    Θα σας πρότεινα εκτός από το αλατοπίπερο στην κοιλιά του κατσικιού να βάλεις και λεμόνι :angry:

    Profile photo of blanco Ημ. εγγραφής:
    26/12/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    9445
    blanco στις #234578

    κατσικάκι 12μιση κιλά αρκετά γαρδουμπάκια και τυλιχτά συκωτάκια με μπόλιες και είμαστε έτοιμοι για δράση
    σούβλα πάντα κατσίκι βάζω που μπορεί να είναι πιο σκληρό αλλά πολύ πιο νόστιμο :angry:

    Profile photo of neos_toyfekaleyris
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    6/7/2008

    Αρ. μηνυμάτων:
    603
    neos_toyfekaleyris στις #234575

    κατσικάκι και μάλιστα θηλυκο είναι το πιο νόστιμο, αλλά όπως έλεγε και ένας παλιός μου γείτονας, "δαιμόνια δε βάζω στο σπίτι μου τέτοιες μέρες" :lol: .

    Η συνταγή είναι η εξής: τρυπάμε τα χέρια-πόδια στο χοντρό κρέας και το γεμίζουμε αλατοπίπερο. Κοιλιά μέσα με αλατοπίπερο, δύο λεμόνια ολόκληρα, ρίγανη, θυμάρι, λίγο δεντρολίβανο, προαιρετικά μουστάρδα. Απέξω το τρίβουμε με μια λεμονόκουπα και το περνάμε πάλι αλατοπίπερο (το τρίψιμο γίνεται για να κολλήσει το αλάτι και το πιπέρι, όχι για να το λεμονίσουμε). Φωτιά πολλή στις άκρες, λίγη στη μέση. Όποιος δένει με τις πιρούνες της σούβλας και τυλίγει με λαδόκολλα, δεν είναι ψήστης! :lol:

    Καλή επιτυχία σε όλους, αν και μάλλον θα έχω το καλύτερο αρνί στην Πελοπόννησο… 14,5 κιλά θηλυκό, να τα ακούνε μερικοί Γορτύνιοι και να σκάνε από ζήλεια! :lol:

    Συνταγή για κοντοσούβλι αλα τουφεκαλεύρης:

    Σπάλα χοιρινή τεμαχισμένη σε κομμάτια μεγάλα όσο μια τράπουλα, ή λίγο μεγαλύτερα. Χτυπάμε το κρέας για να μαλακώσει και να "ανοίξει" λίγο. Πασπαλίζουμε αλάτι-πιπέρι μπόλικο, τρίβουμε μπόλικο κρεμμύδι και πράσσινη πιπεριά με το χοντρό τρίφτη (ποσότητα με το μάτι, ανάλογα με το κρέας)ρίχνουμε το καρυκευμένο κρέας σε ένα μεγάλο ταψί και ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια-πιπεριές και με μπόλικο Pumaro ή Pumaro με κρεμμύδι. Σκεπάζουμε το ταψί με ζελατίνα και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα περνάμε στο σουβλί -ένα κρέας- μια ροδέλα κρεμμύδι (ολόκληρη, όχι δαχτυλίδι)- ένα κρέας- ένα τέταρτο πιπεριά πράσσινη (κομμάτι, όχι ροδέλα). Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντας πολύ, πολύ, πολύ αργά.

    Δε βάζουμε κρασί στο χοιρινό, γιατί το μείγμα θα γίνει πολύ αραιό και δε θα κολλήσει πάνω στο κρέας. Έτσι κι αλλιώς το κρασί δε χρειάζεται καθόλου σε αυτή την περίπτωση.

    Το κρέας έχιε μαλακώσει από τα ζουμια και έχει ρουφήξει όλη τη γεύση και το άρωμα από τα υπόλοιπα υλικά. Καθώς ψήνεται, του ρίχνουμε λίγη-λίγη τη σάλτσα που απέμεινε στο ταψί, να κολλήσει κι αυτή επάνω. Το αποτέλεσμα έιναι μια γευστική ηδονή, ζουμερό, μαλακό, πικάντικο κρέας με μυρωδιές απο κρεμμύδι-πιπεριά-τομάτα. Ιδανική συνοδεία για λευκό ή ροζέ κρασί, ή για παγωμένη μπύρα pills (η μπύρα του ψήστη). Η παρούσα συνταγή έχει το πλεονέκτημα ότι κάποιες "μύτες" του κρέατος, που προεξέχουν, ψήνονται πιο νωρίς, κι έτσι ο ψήστης χαίρεται νωρίτερα τους καρπούς των κόπων του :angry:

    όχι να το παινευτώ, αλλά ούτε ο μέγας Μαμαλάκης δε φτιάχνει τέτοιο πράμα! :)

    Καλή Ανάσταση σε όλους και μακάρι να αναστηθούμε και σα χώρα…


    μερικές οδηγίες για την αποφυγή φόλας http://www.youtube.com/watch?v=HnUHkc2nFA4&feature=endscreen

    Profile photo of jimis
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    21/11/2004

    Αρ. μηνυμάτων:
    237
    jimis στις #200888

    Αρνί πάντα και συνήθως βυζαχτάρι. πάντα στην σούβλα παρέα με ένα μεγάλο κοκορέτσι και για φωτιά ποτέ κάρβουνα. Μόνο ξύλα. Στα μπούτια, στην κοιλιά και στο στόμα βάζουμε σαρμπούνι.Το πως λέγεται επιστημονικά δεν έτυχε να το ψάξω. Είναι είδος άγριου αρωματικού φυτού.


    Δημήτρης

    Profile photo of Ανώνυμος Ημ. εγγραφής:
    25/9/2007

    Αρ. μηνυμάτων:
    7101
    Ανώνυμος στις #234574

    Δηλαδή όταν λες δυο ολόκληρα λεμόνια τι εννοείς? Στίβεις δυο λεμόνια η τα ρίχνεις όπως είναι στην κοιλιά? Ρωτάω γιατί δεν το εχω ξανακούσει.Αμα είναι να το κάνω αύριο.. :angry:

    Profile photo of TIRNAVOS26
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    14/7/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    1564
    TIRNAVOS26 στις #234573

    κατσικακι 11 κιλα γαλακτος απο καρυα ολυμπου που το κοπαδι βοσκαει στα καθαρα στα 2000 μετρα και κοκορετσι βοα με πολλα γλυκαδια τυλιγμενο με την σκεπη και 12 αντεριες να μην φαινεται τιποτα!!!βεβαια λογω δουλειας θα αρκεστω στο κατσικακι στο φουρνο αλλα μαιο που θα κατεβω τυρναβο κατι θα ετοιμασει παλι ο πατερας :angry: :lol: η προηγουμενη περιγραφη ειναι γενικα τι κανω τις πασχαλιες :) :) :lol:

    ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΑΝ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!!! :lol: :lol: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ;) :P


    ΣΤΑΜΠΑ!!!!!!!
    ΚΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
    Θεολόγης.
    http://www.youtube.com/watch?v=mwyhxoCIa-U

    http://www.youtube.com/watch?v=1KK6XX6x0PM

    Profile photo of KYNIGOSDK
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    17/8/2011

    Αρ. μηνυμάτων:
    2563
    KYNIGOSDK στις #234572

    ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΦΥΤΙΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΥΤΙΝΗ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ :angry: ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΡΑΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΚΟ :lol: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΩΡΕΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΦΛΟΓΑ :lol:


    Profile photo of kapnas 125+25
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    23/4/2010

    Αρ. μηνυμάτων:
    1607
    kapnas 125+25 στις #234570

    [size=3]Δηλαδή όταν λες δυο ολόκληρα λεμόνια τι εννοείς? Στίβεις δυο λεμόνια η τα ρίχνεις όπως είναι στην κοιλιά? Ρωτάω γιατί δεν το εχω ξανακούσει.Αμα είναι να το κάνω αύριο.. :angry: [/size]

    Μην το κανεις αρπάζει το κρέας λεμονιλα ( γούστα είναι αυτά ) άσε δε που για να πάρει χρώμα το κρέας πρέπει να το έχει πολύ κοντά στην φωτιά … αυτά όσον αφορα το αρνί με το κατσίκι λόγο λιγότερου λίπους σε σχέση με το αρνί τα πράγματα είναι χειρότερα … προσωπική άποψη πάντα …αν και βλαχος στην καταγωγή το αρνί να είναι πάντα ‘’βιτουλι’’

    Υρ.. κουιζ
    Το Αρνι όταν γεννιέται γεννιέται μετά δόντια του η χωρείς αυτά



    Η σοφία είναι γνώση και, η σωστή της χρήση…δύναμη!

    Profile photo of TIRNAVOS26
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    14/7/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    1564
    TIRNAVOS26 στις #234568

    [color="#000000"][size=2]Μην το κανεις αρπάζει το κρέας λεμονιλα ( γούστα είναι αυτά ) άσε δε που για να πάρει χρώμα το κρέας πρέπει να το έχει πολύ κοντά στην φωτιά … αυτά όσον αφορα το αρνί με το κατσίκι λόγο λιγότερου λίπους σε σχέση με το αρνί τα πράγματα είναι χειρότερα … προσωπική άποψη πάντα …αν και βλαχος στην καταγωγή το αρνί να είναι πάντα ‘’βιτουλι’’
    [/size][/color]
    [color="#0000FF"][size=2]Υρ.. κουιζ
    Το Αρνι όταν γεννιέται γεννιέται μετά δόντια του η χωρείς αυτά

    [/size][/color]

    βιτουλι δεν λενε το κατσικι το αποκομμενο?


    ΣΤΑΜΠΑ!!!!!!!
    ΚΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
    Θεολόγης.
    http://www.youtube.com/watch?v=mwyhxoCIa-U

    http://www.youtube.com/watch?v=1KK6XX6x0PM

    Profile photo of Ημ. εγγραφής:
    1/1/1970

    Αρ. μηνυμάτων:
    12223
    Ανώνυμος στις #200889

    Να ειπωθεί ότι το 30% των αθηναίων έμειναν χωρίς οβελία λόγο έλλειψης αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία και στην κεντρική αγορά , ώρα 10,00 δεν υπήρχε ούτε για δείγμα αρνί η κατσίκι μου είπαν φίλοι .

    Profile photo of TIRNAVOS26
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    14/7/2009

    Αρ. μηνυμάτων:
    1564
    TIRNAVOS26 στις #234565

    [size=4][b][color="#8B0000"] Να ειπωθεί ότι το 30% των αθηναίων έμειναν χωρίς οβελία λόγο έλλειψης αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία και στην κεντρική αγορά , ώρα 10,00 δεν υπήρχε ούτε για δείγμα αρνί η κατσίκι μου είπαν φίλοι . [/color][/b][/size]

    τα μαρκετ ειχαν μεινει απο μεγαλη πεμπτη απογευμα!!!


    ΣΤΑΜΠΑ!!!!!!!
    ΚΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
    Θεολόγης.
    http://www.youtube.com/watch?v=mwyhxoCIa-U

    http://www.youtube.com/watch?v=1KK6XX6x0PM

    Profile photo of kapnas 125+25
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής:
    23/4/2010

    Αρ. μηνυμάτων:
    1607
    kapnas 125+25 στις #200892

    Δύο πράγματα πρέπει να προσέχουμε. Το κεφάλι και την ουρά. Η ουρά του κατσικιού έχει μία κλίση προς τα επάνω, και ενίοτε έχουν αφήσει και μία φουντίτσα. Το κεφάλι του επίσης είναι επίπεδο, εν αντιθέσει με του αρνιού που έχει ένα χαρακτηριστικό καρούμπαλο ανάμεσα στα μάτια και την μύτη.

    υρ.. Τελικά θα μου πει κανένας αν γεννιέται με δόντια η χωρείς ……….ρεεεε μην ψάξετε στο GOOGLE


    Η σοφία είναι γνώση και, η σωστή της χρήση…δύναμη!

Επισκόπιση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 38 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.