ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΚΑΤΣΙΚΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 12 ΚΙΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΠΟΣ ΕΠΑΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ ΕΝΩ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
ΑΡΝΙ Η ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ
-
Κατσικακι κ παντα θηλυκο.εγω τρυπαω τα χερια κ τα ποδια του κ του βαζω αλατοπιπερο και δυοσμο οπως κ μεσα στην κοιλια
α ξεχασα…Εφτιαξα κ ενα κοκορετσι 1 μετρου κ 50 εκατοστων.καλη ανασταση σε ολους με υγεια κ ευτυχιαΑνενεργόςΗμ. εγγραφής:
01/01/1970
Αρ. μηνυμάτων:
12190Κατσικακι κ παντα θηλυκο.εγω τρυπαω τα χερια κ τα ποδια του κ του βαζω αλατοπιπερο και δυοσμο οπως κ μεσα στην κοιλια
α ξεχασα…Εφτιαξα κ ενα κοκορετσι 1 μετρου κ 50 εκατοστων.καλη ανασταση σε ολους με υγεια κ ευτυχιαΘα σας πρότεινα εκτός από το αλατοπίπερο στην κοιλιά του κατσικιού να βάλεις και λεμόνι
ΑνενεργόςΗμ. εγγραφής:
26/12/2009
Αρ. μηνυμάτων:
9371κατσικάκι 12μιση κιλά αρκετά γαρδουμπάκια και τυλιχτά συκωτάκια με μπόλιες και είμαστε έτοιμοι για δράση
σούβλα πάντα κατσίκι βάζω που μπορεί να είναι πιο σκληρό αλλά πολύ πιο νόστιμοκατσικάκι και μάλιστα θηλυκο είναι το πιο νόστιμο, αλλά όπως έλεγε και ένας παλιός μου γείτονας, "δαιμόνια δε βάζω στο σπίτι μου τέτοιες μέρες" .
Η συνταγή είναι η εξής: τρυπάμε τα χέρια-πόδια στο χοντρό κρέας και το γεμίζουμε αλατοπίπερο. Κοιλιά μέσα με αλατοπίπερο, δύο λεμόνια ολόκληρα, ρίγανη, θυμάρι, λίγο δεντρολίβανο, προαιρετικά μουστάρδα. Απέξω το τρίβουμε με μια λεμονόκουπα και το περνάμε πάλι αλατοπίπερο (το τρίψιμο γίνεται για να κολλήσει το αλάτι και το πιπέρι, όχι για να το λεμονίσουμε). Φωτιά πολλή στις άκρες, λίγη στη μέση. Όποιος δένει με τις πιρούνες της σούβλας και τυλίγει με λαδόκολλα, δεν είναι ψήστης!
Καλή επιτυχία σε όλους, αν και μάλλον θα έχω το καλύτερο αρνί στην Πελοπόννησο… 14,5 κιλά θηλυκό, να τα ακούνε μερικοί Γορτύνιοι και να σκάνε από ζήλεια!
Συνταγή για κοντοσούβλι αλα τουφεκαλεύρης:
Σπάλα χοιρινή τεμαχισμένη σε κομμάτια μεγάλα όσο μια τράπουλα, ή λίγο μεγαλύτερα. Χτυπάμε το κρέας για να μαλακώσει και να "ανοίξει" λίγο. Πασπαλίζουμε αλάτι-πιπέρι μπόλικο, τρίβουμε μπόλικο κρεμμύδι και πράσσινη πιπεριά με το χοντρό τρίφτη (ποσότητα με το μάτι, ανάλογα με το κρέας)ρίχνουμε το καρυκευμένο κρέας σε ένα μεγάλο ταψί και ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια-πιπεριές και με μπόλικο Pumaro ή Pumaro με κρεμμύδι. Σκεπάζουμε το ταψί με ζελατίνα και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα περνάμε στο σουβλί -ένα κρέας- μια ροδέλα κρεμμύδι (ολόκληρη, όχι δαχτυλίδι)- ένα κρέας- ένα τέταρτο πιπεριά πράσσινη (κομμάτι, όχι ροδέλα). Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντας πολύ, πολύ, πολύ αργά.
Δε βάζουμε κρασί στο χοιρινό, γιατί το μείγμα θα γίνει πολύ αραιό και δε θα κολλήσει πάνω στο κρέας. Έτσι κι αλλιώς το κρασί δε χρειάζεται καθόλου σε αυτή την περίπτωση.
Το κρέας έχιε μαλακώσει από τα ζουμια και έχει ρουφήξει όλη τη γεύση και το άρωμα από τα υπόλοιπα υλικά. Καθώς ψήνεται, του ρίχνουμε λίγη-λίγη τη σάλτσα που απέμεινε στο ταψί, να κολλήσει κι αυτή επάνω. Το αποτέλεσμα έιναι μια γευστική ηδονή, ζουμερό, μαλακό, πικάντικο κρέας με μυρωδιές απο κρεμμύδι-πιπεριά-τομάτα. Ιδανική συνοδεία για λευκό ή ροζέ κρασί, ή για παγωμένη μπύρα pills (η μπύρα του ψήστη). Η παρούσα συνταγή έχει το πλεονέκτημα ότι κάποιες "μύτες" του κρέατος, που προεξέχουν, ψήνονται πιο νωρίς, κι έτσι ο ψήστης χαίρεται νωρίτερα τους καρπούς των κόπων του
όχι να το παινευτώ, αλλά ούτε ο μέγας Μαμαλάκης δε φτιάχνει τέτοιο πράμα!
Καλή Ανάσταση σε όλους και μακάρι να αναστηθούμε και σα χώρα…
Αρνί πάντα και συνήθως βυζαχτάρι. πάντα στην σούβλα παρέα με ένα μεγάλο κοκορέτσι και για φωτιά ποτέ κάρβουνα. Μόνο ξύλα. Στα μπούτια, στην κοιλιά και στο στόμα βάζουμε σαρμπούνι.Το πως λέγεται επιστημονικά δεν έτυχε να το ψάξω. Είναι είδος άγριου αρωματικού φυτού.
ΑνενεργόςΗμ. εγγραφής:
25/09/2007
Αρ. μηνυμάτων:
7067Δηλαδή όταν λες δυο ολόκληρα λεμόνια τι εννοείς? Στίβεις δυο λεμόνια η τα ρίχνεις όπως είναι στην κοιλιά? Ρωτάω γιατί δεν το εχω ξανακούσει.Αμα είναι να το κάνω αύριο..
κατσικακι 11 κιλα γαλακτος απο καρυα ολυμπου που το κοπαδι βοσκαει στα καθαρα στα 2000 μετρα και κοκορετσι βοα με πολλα γλυκαδια τυλιγμενο με την σκεπη και 12 αντεριες να μην φαινεται τιποτα!!!βεβαια λογω δουλειας θα αρκεστω στο κατσικακι στο φουρνο αλλα μαιο που θα κατεβω τυρναβο κατι θα ετοιμασει παλι ο πατερας η προηγουμενη περιγραφη ειναι γενικα τι κανω τις πασχαλιες
ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΑΝ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!!! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΦΥΤΙΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΥΤΙΝΗ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΡΑΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΚΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΩΡΕΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΦΛΟΓΑ
[size=3]Δηλαδή όταν λες δυο ολόκληρα λεμόνια τι εννοείς? Στίβεις δυο λεμόνια η τα ρίχνεις όπως είναι στην κοιλιά? Ρωτάω γιατί δεν το εχω ξανακούσει.Αμα είναι να το κάνω αύριο.. [/size]
Μην το κανεις αρπάζει το κρέας λεμονιλα ( γούστα είναι αυτά ) άσε δε που για να πάρει χρώμα το κρέας πρέπει να το έχει πολύ κοντά στην φωτιά … αυτά όσον αφορα το αρνί με το κατσίκι λόγο λιγότερου λίπους σε σχέση με το αρνί τα πράγματα είναι χειρότερα … προσωπική άποψη πάντα …αν και βλαχος στην καταγωγή το αρνί να είναι πάντα ‘’βιτουλι’’
Υρ.. κουιζ
Το Αρνι όταν γεννιέται γεννιέται μετά δόντια του η χωρείς αυτά[color=”#000000″][size=2]Μην το κανεις αρπάζει το κρέας λεμονιλα ( γούστα είναι αυτά ) άσε δε που για να πάρει χρώμα το κρέας πρέπει να το έχει πολύ κοντά στην φωτιά … αυτά όσον αφορα το αρνί με το κατσίκι λόγο λιγότερου λίπους σε σχέση με το αρνί τα πράγματα είναι χειρότερα … προσωπική άποψη πάντα …αν και βλαχος στην καταγωγή το αρνί να είναι πάντα ‘’βιτουλι’’
[/size][/color]
[color=”#0000FF”][size=2]Υρ.. κουιζ
Το Αρνι όταν γεννιέται γεννιέται μετά δόντια του η χωρείς αυτά[/size][/color]
βιτουλι δεν λενε το κατσικι το αποκομμενο?
ΑνενεργόςΗμ. εγγραφής:
01/01/1970
Αρ. μηνυμάτων:
12190Να ειπωθεί ότι το 30% των αθηναίων έμειναν χωρίς οβελία λόγο έλλειψης αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία και στην κεντρική αγορά , ώρα 10,00 δεν υπήρχε ούτε για δείγμα αρνί η κατσίκι μου είπαν φίλοι .
[size=4][b][color=”#8B0000″] Να ειπωθεί ότι το 30% των αθηναίων έμειναν χωρίς οβελία λόγο έλλειψης αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία και στην κεντρική αγορά , ώρα 10,00 δεν υπήρχε ούτε για δείγμα αρνί η κατσίκι μου είπαν φίλοι . [/color][/b][/size]
τα μαρκετ ειχαν μεινει απο μεγαλη πεμπτη απογευμα!!!
Δύο πράγματα πρέπει να προσέχουμε. Το κεφάλι και την ουρά. Η ουρά του κατσικιού έχει μία κλίση προς τα επάνω, και ενίοτε έχουν αφήσει και μία φουντίτσα. Το κεφάλι του επίσης είναι επίπεδο, εν αντιθέσει με του αρνιού που έχει ένα χαρακτηριστικό καρούμπαλο ανάμεσα στα μάτια και την μύτη.
υρ.. Τελικά θα μου πει κανένας αν γεννιέται με δόντια η χωρείς ……….ρεεεε μην ψάξετε στο GOOGLE
Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.