Δηλαδή όταν λες δυο ολόκληρα λεμόνια τι εννοείς? Στίβεις δυο λεμόνια η τα ρίχνεις όπως είναι στην κοιλιά? Ρωτάω γιατί δεν το εχω ξανακούσει.Αμα είναι να το κάνω αύριο..
όχι. ξεφλουδίζεις δύο μικρά λεμονάκια, τα μισοστύβεις και τα πετάς μέσα στην κοιλιά πριν το ράψιμο. Με το ζουμί τους κι ένα πινελο περνάς το αρνί απέξω, για να κολλήσει το αλατοπιπερο. Αν στίψεις δυο λεμόνια ολόκληρα μέσα θα γίνει πολύ έντονη λεμονίλα και θα σου σκληρύνει και το κρέας, ειδικά αν το ράψεις σφιχτά και δε μπορούν να βγουν τα ζουμιά. Εγώ προσωπικά, μαζί με τα λεμονάκια βάζω και μουστάρδα, και μαζί με τα ζουμια του αρνιού, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικα γίνεται σα σάλτσα μέσα. Ακόμα καλύτερα έιναι τα αποξηραμένα λεμόνια, αλλά που να τα βρεις. αν δεν το έχεις ξανακάνει, δοκίμασε να ρίξεις μόνο ένα και αν σου αρέσει, δοκιμάζεις άλλη φορά με περισσότερα. Καλά να είμαστε και να 'χουμε να ψήνουμε! Αυτό που θα έχει σίγουρη επιτυχία και θα σου αρέσει ειναι το κοντοσούβλι, αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη!
ΕΓΩ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΦΥΤΙΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΥΤΙΝΗ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΡΑΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΔΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΚΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΩΡΕΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΦΛΟΓΑ
Έχει που έχει ξύγκια το αρνί-κατσίκι (όσο και αν το καθαρίσεις), άμα του ρίξεις και φυτίνη, θα γίνει σαπούνι ρε αδερφέ! Δε λέω, ο καθένας όπως οτυ αρέσει, αλλά εγώ το προτιμάω πιο "στεγνό". Ουτε βούτυρα, ούτε βιτάμ ούτε μπόλιες.