ΑΡΝΙ Η ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ
-
Αφου βαδιζουμε στην κυριακη του πασχα ηρθε η ωρα να επαναφερουμε το ποστ μετα απο 1 χρονο
Φετος αποφασισα να μην βαλω στην σουβλα τον οβελια αλλα στην σχαρα πα ιδακια
Ετσι λοιπον εχω παραγγειλει ενα αρνι γυρω στα 10 κιλα το οποιο θα μου το κοψει για σχαρα και 3 συκωταριες που θα φτιαξω και ενα κοκορετσι για συνοδευτικο
Μαζι θα μπει και ενα λουκανικο απο το χωριο και καμια μπριζολα
Καλο Πασχα σε ολους και καλα να περασετε σε οτι και αν κανεται
εμεις κατσικακι στο φουρνο με πατατες και το μπουτακι κιουλμπασι!
καλο πασχα σε ολους!!!
χρονια πολλα και απο εμενα, λοιπον εγω θα σας αναλυσω το θεμα επιστημονικα))))))
κυριοι ΠΡΟΣΟΧΗ. το αθωο το αρνακι που τρωει μονο χορταρακι(νηστισιμο) εχει τιγκα χοληστερινη ,οποτε οσοι εχουν θεμα με τριγλυκεριδια,χοληστερινες και τα λοιπα καλυτερα ας το ξεχασουν και ας την πεσουν με τα μουτρα στο αθωο κατσικακι που δεν εχει θεμα με χοληστερινες κ.λ.π. ΟΜΩΣ το κατσικακι εχει υψηλη περιεκτικότητα σε ΑΛΑΤΑ!!!!!! οποτε κρινετε αναλογος!!!!!
ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΠΕΙΤΕ ΑΦΟΒΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ))))))
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!
Αρνακι στο χωριατικο φουρνο φιλε και ενα κοντοσουβλι καμια 10 αρια κιλα για το καλο μετα των παρελκομενων του (λουκανικα ) και καλο κρασι και μπυρες για ολα τα γουστα. :good: :good:
Με το καλο και με μετρο στο φαι παλικαρια , οσο για το πιωμα αν δεν εχετε τιμονι μετα δωστε του να καταλαβει χαχαχαχα :yahoo: :yahoo: :yahoo:Το πασχα τρωμε μονο τον βασιλια του κρεατος, δηλαδη αρνακι γαλακτος εως 9 κιλα μαξιμουμ, στην σουβλα.
επισης φτιαχνουμε και το κλασσικο Σαρακατσανικο κοκορετσι. Δηλαδη χωρις συκωτι μεσα (γιατι πικριζει).
οι παππουδες ειχαν μονο αρνια στα κοπαδια τους και τα κατσικια τα ειχαν μονο για να φτιαχνουν καπες! Η αναλογια ηταν 1000 προβατα 1 κατσικι 😄
να ξερετε οτι τα προβατακια κανονικα θα φανε μονο τα καλυτερα χορταρακια και βοτανα οταν βοσκισουν εκει που πρεπει (δηλαδη στα αλπικα) ενω το κατσικι θα φαει οτι βρει. Εγω προσωπικα το κατσικι μπορω να το φαω μονο στην γαστρα. Εχει πιο ανοστο κρεας απο το αρνι, πιο σκληρο, μυριζει πιο εντονα και εχει και ειναι και πιο “φτωχο”.
το κακο με τα αρνια και τα κατσικια ειναι οτι τα τελευταια χρονια (και φανηκε πολυ φετος ειδικα) οι περισσοτεροι κτηνοτροφοι τα “κοβουν” απτο γαλα και τα ταιζουν “γαλα” σκονη, με συνεπεια να ειναι εντελως ανοστα…καλα για αρνια κ κατσικια απο σουπερ μαρκετ δεν το συζητω καν…😒
Το πασχα τρωμε μονο τον βασιλια του κρεατος, δηλαδη αρνακι γαλακτος εως 9 κιλα μαξιμουμ, στην σουβλα. επισης φτιαχνουμε και το κλασσικο Σαρακατσανικο κοκορετσι. Δηλαδη χωρις συκωτι μεσα (γιατι πικριζει). οι παππουδες ειχαν μονο αρνια στα κοπαδια τους και τα κατσικια τα ειχαν μονο για να φτιαχνουν καπες! Η αναλογια ηταν 1000 προβατα 1 κατσικι 😄 να ξερετε οτι τα προβατακια κανονικα θα φανε μονο τα καλυτερα χορταρακια και βοτανα οταν βοσκισουν εκει που πρεπει (δηλαδη στα αλπικα) ενω το κατσικι θα φαει οτι βρει. Εγω προσωπικα το κατσικι μπορω να το φαω μονο στην γαστρα. Εχει πιο ανοστο κρεας απο το αρνι, πιο σκληρο, μυριζει πιο εντονα και εχει και ειναι και πιο “φτωχο”.
περί ορέξεως…….. :wacko:
Το καθένα έχει το κέφι του ανάλογα τα κιλά του, το κατσικάκι κορφολογάει, σπανίως σούρνει τη μούρη του στο χώμα και ναι,είναι φτωχότερο σε λιπαρά :yes: Καλή μας όρεξη :good: :good:
Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.