Αντιμωνιο σε Σκαγια

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 17 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Iδιογόμωση

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/07/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    40
    Nick στις #444190

    Καλησπερα σε ολους

    Εδω και αρκετο καιρο εχω αρχισει και φτιαχνω τα δικα μου σκαγια με διαφορα καλουπια που κυκλοφορουν στο εμποριο. Για λογους δοκιμων θα ηθελα δοκιμασω με κληροτερα, αλλα δυστυχως στο εμποριο δεν εχω βρει καποιο μαγαζι που να εχει καποια ετοιμη αναλογια μολυβδου με αντιμωμιο περαν των συνηθισμενων.
    Ξερει κανεις απο εσας απο που θα μπορουσα να βρω αντιμωνιο προκειμενου να κανω τις δοκιμες μου? η μεχρι τωρα αναζητηση μεσω γοογλε δεν εχει αποδοσει.

    Ευχαριστω εκ των προτερων.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #444366

    Καλησπερα σε ολους
    <P></P>
    <P>Εδω και αρκετο καιρο εχω αρχισει και φτιαχνω τα δικα μου σκαγια με διαφορα καλουπια που κυκλοφορουν στο εμποριο. Για λογους δοκιμων θα ηθελα δοκιμασω με κληροτερα, αλλα δυστυχως στο εμποριο δεν εχω βρει καποιο μαγαζι που να εχει καποια ετοιμη αναλογια μολυβδου με αντιμωμιο περαν των συνηθισμενων.<BR>Ξερει κανεις απο εσας απο που θα μπορουσα να βρω αντιμωνιο προκειμενου να κανω τις δοκιμες μου? η μεχρι τωρα αναζητηση μεσω γοογλε δεν εχει αποδοσει.</P>
    <P>Ευχαριστω εκ των προτερων.</P>

    το αντιμωνιο στον μολυβδο δεν εχει ποτε ξεπερασει το 5% σε αναλογια.. απλα γιατι απο εκει και περα δεν δινει περεταιρω σκληροτητα στο κραμα..απλα μαλλον προβληματα θα δωσει αν ανεβει περαν αυτου το ποσοστου του 5%.
    κανει το κραμα ασταθες..και προβληματικο στην χυτευση.
    παρ αυτα επειδη ασχολουμε αρκετα με χυτευσεις μολυβδου..για κατασκευη μονοβολων αλλα και σφαιριδιων διαφορων διαστασεων..θα σου ελεγα πως ο καθαρος μολυβδος ..η ο αντε με ελαχιστη τιμη στο ποσοστο αντιμωνιου..θα δωσει καλητερα αποτελεσματα τοσο στην ομοιογενεια του τελικου χυτευματος..οσο και στην βλητικη του συμπεριφορα αν αυτα που παραγεις ειναι μεγαλης διαμετρου σφαιριδια.
    μεγαλητερη σημασια στις χυτευσεις μολυβδου παιζει η προθερμανση του καλουπιου..η θερμοκρασια που φτανουμε στον μολυβδο στην ρευστη του μορφη πριν την χυτευση..παρα το αν θα εχει ,,2 η 5 % αντιμωνιο.
    επισης πολυ σημαντικο ειναι το θεμα υγειας!!!! πρεπει να γινετε σε αρκετα καλα αεριζομενο χωρο..η σε εξωτερικο περιβαλον..και η μασκα μαλλον ειναι το μεγαλητερο μαστ αυτης της διαδικασιας..οι αναθυμιασεις του ειναι φοβερα επιβλαβεις στην υγεια μας.

    ανεπιτρεπετε τι ακριβως χυτευεις???

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1516
    benetos στις #444487

    Καλησπερα σε ολους

    Εδω και αρκετο καιρο εχω αρχισει και φτιαχνω τα δικα μου σκαγια με διαφορα καλουπια που κυκλοφορουν στο εμποριο. Για λογους δοκιμων θα ηθελα δοκιμασω με κληροτερα, αλλα δυστυχως στο εμποριο δεν εχω βρει καποιο μαγαζι που να εχει καποια ετοιμη αναλογια μολυβδου με αντιμωμιο περαν των συνηθισμενων.<br>
    Ξερει κανεις απο εσας απο που θα μπορουσα να βρω αντιμωνιο προκειμενου να κανω τις δοκιμες μου? η μεχρι τωρα αναζητηση μεσω γοογλε δεν εχει αποδοσει.

    Ευχαριστω εκ των προτερων.

    Αν θυμάμαι καλά, κάπου εδώ μέσα, κάποιος είχε ποστάρει οτί λιώνει μαζί με τον μόλυβδο κομμάτια από μέταλλο που κολάνε στις ζάντες αυτοκινήτων για ζυγοστάθμιση που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιμόνιο.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1516
    benetos στις #444489

    14 Σεπτεμβρίου 2007 at 11:00 #92971 Απάντηση |
    Avatar του Chris_Edessa
    Chris_Edessa
    Μέλος
    Ημ. εγγραφής: 19/12/2006
    Αρ. μηνυμάτων: 389
    Έτσι για την κουβέντα να επισημανω κάποια πράγματα.

    Σε όλα τα Αμερικάνικης προέλευσης εγχειρίδια γόμωσης που έχω, αναφέρεται ρητά να μην γίνεται χρήση μολύβδου από μπαταρίες. Ο λόγος είναι ότι ο μόλυβδος αυτός περιέχει και οξείδια μολύβδου που έχουν γίνει από το θειϊκό οξύ που υπάρχει στις μπαταρίες. Ο ατμοί που δημιουργούνται κατά την τήξη του μολύβδου είναι πολύ τοξικοί και δηλητηριώδεις. Περισσότερο δεν το έψαξα αλλά μου αρκούν οι προειδοποιήσεις των βιβλίων για να μην κάνω χρήση τέτοιου μολύβδου. Αντί αυτού θα πρότεινα τα αντίβαρα που φοράν στη μέση οι ψαροντουφεκάδες, μολυβδοσωλήνες και ράβδους μολυβδοσυγκόλησης. Το αρσενικό έχω ακούσει ότι χρησιμοποιείται για να κάνει πιο ευτηκτικό το διάλυμα και για να αυξήσει την επιφανειακή τάση του ρευστού (λειωμένου) μολύβδου ώστε το συντομότερο δυνατό να πάρει την σφαιρικότερη δυνατή μορφή πριν στερεοποιηθεί. Η γυαλάδα προέρχεται από τον γραφίτη.

    Αντιμόνιο να βρεις αυτούσιο για να το αναμείξεις με μολύβι το θεωρό σχεδόν αδύνατο. Πηγή αντιμονίου είναι τα βαρίδια ζυγοστάθμισης των τροχών των αυτοκινήτων. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αυτούσια για σκληρό μίγμα ή να τα αναμίξεις με καθαρό μόλυβδο για μαλακότερο κράμα το οποίο και ενδείκνυται για να μην ζορίζονται πολύ τα στενά τσοκ. Για σκληρότητα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κασσίτερο. Τον βρίσκει από ράβδους κασσιτεροκόλησης ή από το ηλεκτρολογικό καλάι (το 60/40, 50/50). Από ότι θυμάμαι 10% περιεκτικότητα σε κασσίτερο δίνει σκληρότητα 10 με 12 βαθμούς Μπρίνελ όταν το καθαρό μολύβι έχει σκληρότητα 6 βαθμούς Μπρινελ. Πέραν του 10% όσο κασσίτερο και να προσθέσεις δεν αυξάνει η σκληρότητα και η μόνη λύση για την αύξησή της είναι πλέον το αντιμόνιο. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς μπορώ να σου σκανάρω έναν κραματικό πίνακα. Επίσεις θα πρέπει να έχεις και κάποια πρόσθετα με την εμπορική ονομασία Flux κλπ. Η δουλειά τους είναι να μειώνουν την επιφανειακή τάση στον λειωμένο μόλυβδο ώστε τα κραματικά στοιχεία να μπορούν να αναμειχθούν καλύτερα σε ένα ομογενές μίγμα. Αν λειώσεις αντίβαρα ζυγοστάθμισης θα παρατηρήσεις μια γκρι σκόνη να επιπλέει στην επιφάνεια. Αυτή η σκόνη είναι το πολύτιμο αντιμόνιο. Αν δεν ρίξεις αυτό το πρόσθετο το αντιμόνιο θα μείνει στην επιφάνεια και δεν θα μπορέσει να ανακατευτεί ομειογενώς με τον μόλυβδο. Αντί για πρόσθετα τύπου flux μπορείς να χρησιμοποιήσεις κερί μέλισσας. Κάνει την ίδια δουλειά.

    Μην ασχοληθείς να φτιάξεις καλούπι για δραμιά. Η ποιότητά του θα είναι αμφίβολη ακόμα κι αν το φτιάξεις σε μηχανουργείο. Θα πρότεινα καλύτερα να παραγείλεις από τη Lee Precision καλούπια σφαιριδίων. Δεν είναι ακριβά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις μικρότερες διαμέτρους για δραμιά. Ενδεικτικά σου αναφέρω την διάμετρο σε ίντσες των Αμερικάνικων νούμερων στα δραμιά: 000/0,36in, 00/0,33in, 0/0,32in.
    Quote
    14 Σεπτεμβρίου 2007 at 11:13 #92973 Απάντηση |

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    24/08/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    281
    tomaso στις #444496

    http://www.ebay.com/itm/ANTIMONY-metal-99-65-High-Purity-metal-5-/331050795477?pt=UK_Collectables_RocksFossils_Minerals_EH&hash=item4d142a41d5

    καλημερα Νικο. Στον παραπανω συνδεσμο μπορεις να παρεις αντιμονιο και να το προσθεσεις στο μιγμα σου.
    Ειναι λιγο ακριβο αλλα θα κανεις αυτο που θελεις. Προσωπικα φτιαχνω σκαγια (Νο4-9) και δραμια 00 τα τελευταια 3 χρονια. Πριν λιγο καιρο ειχα ανοιξει αυτο το θεμα http://www.e-artemis.gr/forumz/topic/afxisi-tis-sklirotitas-ton-skagion. Ριξτου μια ματια γιατι πιθανον το μιγμα που δουλευεις να εχει μεγαλυτερη σκληροτητα απο αυτη που υπολογιζεις (εκτος και αν ειναι καθαρο μολυβι). Επισης αν μπορεις κανε μια διευκρινιση στο αν φτιαχνεις σκαγια ή δραμια.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/07/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    40
    Nick στις #444994

    Καλημερα και ευχαριστω για τις απαντησεις/κατευθυνσεις σας.
    Με την χυτευση μολυβδου για σκαγια ασχολουμαι τους τελευταιους μηνες αποκλειστικα και μονο για χομπυ αλλα και μειωση του κοστους της παραγωγης των φυσιγγειων.
    Τα καλουπια που χρησιμοποιω ειναι τα 0, 00, 000 buckshots καθος και μονοβολα.
    Για τα μονοβολα χρησιμοποιω το καλουπι της Lee 690 (διαμετρος σε ιντσες.) που ειναι το μεγαλυτερο για την G12 κατηγορια (κοινες καραμπινες).
    Για λιωσιμο χρησιμοποιω παλι το φουρνακι της Lee το οποιο εχει 9 διαβαθμισεις θερμοκρασιας (το λειτουργω παντα στην μεγαλυτερη διαβαθμιση για να εχω μεγαλυτερη θερμοκρασια στο κραμα) και παντα σε εξωτερικο χωρο.
    Τα καλουπια θερμαινονται πολυ καλα πριν χρησιμοποιηθουν, αν και κατα την χρηση τους αποκτουν την σωστοτερη θερμοκρασια.
    Για να πω την αλληθεια (μιας και θεωρουμαι ακομα νεοπας στο αντικειμενο) μεχρι τωρα δεν ειχα χρησιμοποιησει καθολου fux ουτε στα καλουπια αλλα ουτε και στο κραμα.
    Για χρηση flux εχετε κατι να προτεινετε? Πρεπει να μου εχει ξεμεινει λιγο απο αυτο που ειχαν δωσει απο καποιο καταστημα οταν αγορασα εργαλεια για να κολλησω χαλκινη σωληνα για νερο. (δεν ξερω αν κανει την ιδια δουλεια).
    Μολυβδο αγοραζω απο το εμποριο και ειναι απο τον που φερει την ονομασια της lee που υπαρχει στα καταστηματα.
    Απο οσο διαβασα εκ των υστερων για τα καλουπια, η χρηση του flux ενδικνειται περισσοτερο για να μειωνεται η διαβρωση του μεταλου του καλουπιο κατα την χυτευση.
    Η χρηση των φυσιγγειων που φτιαχνω ειναι αποκλειστικα και μονο για σκοποβολη στον ομιλο και οχι για κυνηγι.
    Το πιο σκληρο κραμα απο αυτο που εχω τωρα το θελω μονο και μονο για να παρατηρησω την διατρητικοτητα του σκαγιου σε σχεση με την κανονικη του εκδοση.

    Οποιεσδηποτε παρατηρησεις, σημειωσεις, υποδηξεις ειναι παντα καλοδεχουμενες 🙂

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #445018

    θαθελα εδω να παραθεσω ενα τεστ μονοβολων δικης μου κατασκευης και χυτευσης με μαλακο..και αντιμωνιου κραμα..καθως και με διαφορετικοτητα στο διαμετρημα ( ειναι μερικα 12αρια και ενα 20αρι )
    στα 12αρια υπαρχει και ενα με μπρουτζινη κεφαλη.
    η αποσταση των βολων ειναι τα 55μ,,και το υλικο που δουλεψα ηταν βρεγμενοι καταλογοι..συμπιεσμενοι.. σε παχος ολικο περιπου 35εκατοστων.
    παραθετω και ενα σημειωμα αυτου του τετσ.. με τα διατρητικα αποτελεσματα ( βαθος που εφτασε η καθε βολιδα) φωτο απο την παραμορφωση του καθε βληματος ..αλλα και τα σημεια οπου εσκασε το καθε βλημα πανω στην μαζα των καταλογων ( πιστευω εχει σημασια ..διοτι διοφοροποιηται η αντισταση..απο το κεντρο της μαζας προς τα ακρα )
    ειναι ενα αρκετα παλιο μου τεστ καπου στα 5-6 χρονια.
    εχει ενδιαφερον να τα παρατηρησουμε τα διατρητικα αλλα και τα παραμορφωτικα αποτελεσματα.
    επισυναπτω φωτο

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #445024

    και εδω τα αποτελεσματα ( η φωτο)
    διατρηση και μεταβολη βαρους…ποσο ηταν δηλ στην αρχικη του μορφη και ποσο μετρηθηκε μετα την βολη.
    θα επανελθω με την εκτιμηση μου πανω στο θεμα κραματων..αλλα και στο μεγα ζητουμενο που στην ουσια ζηταμε.. που δεν ειναι τιποτα αλλο απο την κινητικη ενεργεια και το πως αυττη <,επιβαλετε>.στο βλημα και στο θηραματα..
    αλλα και στις επιπτωσεις του καθε κραμματος ( θετικες η αρνητικες )ως προς τον επιρεασμο του καθε βληματος.. βολιδας..στην πτηση ακριβειας,,που νομιζω ολοι θελουμε να ειναι η μεγιστη δυνατη.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/07/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    40
    Nick στις #445039

    Το καλουπι χρησιμοποιω ειναι αυτο.
    http://www.midwayusa.com/product/765933/lee-1-cavity-bullet-mold-690-diameter-round-ball
    (λαθος στο προηγουμενο link)

    Το βαρος του ειναι περιπου 30,85 γραμμαρια και επιλεκτηκε με βασικο γνωμονα οτι κατα την διαρκεια της βολης διατηρει το ιδιο κεντρο βαρους.

    Υπαρχουν μπολικα βιντεακια στο διαδικτυο οπου δειχνουν την ολη πορια του βληματος μετα την εξοδο τους απο την κανη, τα οποια λογω διαφορετικης κατανομης βαρους, εχουν αρχισει να περιστρεφονται στον αερα.
    Δειχνει επεισης οτι βληματα τυπου μπερνεκε δεν κερδιζουν απολυτως τιποτα οταν χρησιμοποιουνται απο λειοκανα οπλα για τον λογο του οτι ειναι κατασκευασμενα για ραβδοτες κανες.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #445042

    Το καλουπι χρησιμοποιω ειναι αυτο.
    <P></P>
    <P><IFRAME height=443 src=”http://www.dailymotion.com/embed/video/xzrigr?wmode=opaque&#8221; frameBorder=0 width=591></IFRAME></P>
    <P>Το βαρος του ειναι περιπου 30,85 γραμμαρια και επιλεκτηκε με βασικο γνωμονα οτι κατα την διαρκεια της βολης διατηρει το ιδιο κεντρο βαρους.</P>
    <P>Υπαρχουν μπολικα βιντεακια στο διαδικτυο οπου δειχνουν την ολη πορια του βληματος μετα την εξοδο τους απο την κανη, τα οποια λογω διαφορετικης κατανομης βαρους, εχουν αρχισει να περιστρεφονται στον αερα.<BR>Δειχνει επεισης οτι βληματα τυπου μπερνεκε δεν κερδιζουν απολυτως τιποτα οταν χρησιμοποιουνται απο λειοκανα οπλα για τον λογο του οτι ειναι κατασκευασμενα για ραβδοτες κανες. </P>

    το βιντεακι δυστυχως εχει μια οικονομικη αναλυση….και οχι καποιο βλημα…..
    επιγραμματικα θα σου πω πως τα βληματα μπρενεκε εχουν σχεδιασθει για καννες
    ΑΥΣΤΗΡΑ ΛΕΙΕΣ…και οχι το αντιθετο
    μαλλον μπερδευεσε με βληματα τυπου σαμποτ..που οντως αποδιδουν ΜΟΝΟ ΣΕ ΡΑΒΔΩΤΕΣ 12αρες 20αρες,,,ενω στις συμβατικες λειες τα αποτελεσματα τους ειναι αποκρδιωτικα χαλια.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/07/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    40
    Nick στις #445748

    Ναι τελικα ειχες δικιο. τα βληματα που προανεφερα παραπανω ειναι τα sabot. Απλα καπου ειχα μπερδεψει τα μπουτια μου 🙂 🙂 .
    Για flux υπαρχει καποια προταση? η οποιοδηποτε του εμποριου κανει?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/03/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    1214
    Hunter21GR στις #445755

    με ολο τον σεβασμο και θαυμασμο γι’αυτα που κανετε θα σας πω οτι : τελικα εσεις ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ!!!!! καλα ρε μεχρι και χυτευση κανετε?….ελεος… 😀

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #445816

    και που να δεις..και επιμεταλωσεις…σκαγιων χονδρων..αλλα και μονοβολων… με ιδιοκατασκευη μπανιου επιμεταλωσης.με ανιοντα και κατιοντα..και ελενχο ρευματος..με σκαλα διαβαθμιζμενη 0,ο2 αμπερ… Ζευξη πολυμερων στελεχων..με σκληρα μεταλα..χαλκο και μπρουτζο..
    αλλα και εν ψυχρω δημιουργεια μονοβολων..μεσω μεθοδου.. συαγκινγκ..απο πρεσσα ιδιοκατασκευη… με ακριβεια τελικου βληματος κατι μικροδεκατα χιλ στις διαστασεις..(αφορα διαμετρημα 36αρι και 28αρι)και τωρα τελευταια προσπαθειες με σουαγκινγκ..κατασκευη βληματων τυπου μπουλετ..για αεροβολο διαμετρημα 25αρι.
    … η χυτευση,,δεν ειναι τιποτα…
    …θαλεγα πως η ιδιογομωση ειναι μεγαλο κουσουρι.. αρρωστια…
    αλλα χυτεευσεις και τα αλλα συναφη..ειναι ακομα χειροτερα.. αλλα δεν νομιζω πως ασχολουνται πολλοι με το θεμα ..τουλαχιστον αυτη η εντυπωση μου εχει δωθει.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/06/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1645
    mark cal20 στις #445817

    Ναι τελικα ειχες δικιο. τα βληματα που προανεφερα παραπανω ειναι τα sabot. Απλα καπου ειχα μπερδεψει τα μπουτια μου :) :) .<BR>Για flux υπαρχει καποια προταση? η οποιοδηποτε του εμποριου κανει?

    το φλουξ δεν νομιζω πως ειναι απαραιτητο
    παρ αυτα μπορεις να δουλεψεις το υλικο που χρησημοποιητε στις μολυβοκολησεις χαλκοκολησεις .
    μια υπερ ελαφρα επαλυψη.
    το μεγαλο προβλημα ομως που εχει το καλουπι που δουλευεις..ειναι πως ,,οταν το κοψεις ..με το μαχαιρι..του ,,και το ανοιξεις.. η μπυλια δεν ειναι τελειως σφαιρικη…( το μαχαιρι νομιζω αφαιρει ενα κομματακι..δινοντας στο σημειο αυτο μια μικρη επιπεδη επιφανεια.
    ενα αλλο θεμα που νομιζω θα εχεις ειναι η μερικη απολεια σφαιρικοτητας της μπυλιας..λογω μη σταθεροτητας κατα την χυτευση.
    προταση συμβουλη μου.. εχε το καλουπι καπου ΑΠΟΛΥΤΩΣ σταθερο ( ενα μεταλικο δοχειο με αμμο ειναι θαυμασιο και απλο οπλο προς αυτη την κατευθυνση )
    μετακινησε το καλουπι..για να το ανοιξεις.. οταν εχε περασει ενας ευλογος χρονος που να εχει δωσει στο μεταλλο τον χρονο να εχει στερεοποιηθει αρκετα καλα!!!!!!!!
    δεν αρκει να εχει απλα επανελθει στην στερεα μορφη.( η μαζα ειναι μεγαλη..ειδικα στο καλουπι που δουλευεις…και συχνα το προωρο ανοιγμα δινει τασεις στο χυτευμα να παρει μια μικροοβαλ κατασταση ..να χαση με λιγα λογια αρκετη σφαιρικοτητα..)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/07/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    40
    Nick στις #445904

    Εχω παρατηρησει οτι καποιες φορες που το καλουπι ειναι υπερβολικα ζεστο λογω της χρησης (μην νομιζεις οτι φτιαχνο μονο 20-30 την φορα, μιλαμε για πανω απο 70) εχω παρατηρησει την παραμορφωση αυτη.
    Εκτος του οτι αντι για σφαιρικο σχημα, ειναι οβαλ, κανει και ενα βαθουλωματακι στο σημειο που παταει στο δοχειο που τοποθετειται (πυλινο).
    Για να αποφυγω το προβλημα αυτο, εχω παρατηρησει οτι τελειο σχημα χωρις προβλημα ως προς την σφαιρικοτητα εχω οταν περιμενω περιπου 10 δευτερολεπτα μετα την εισοδο του μολυβδου στο καλουπι.
    Το σημειο που κοβει το μαχαιρι του δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο και ακομα ειναι πολυ νωρις για να δω αν προκαλει καποιο προβλημα.
    Οι επομενες δοκιμες που θα γινουν, αφορουν ενα παλιοτερο ποστ που ειχεσ κανει και αφορα την σκληρηνση των σκαγιων. Θα δοκιμασω να τα ριξω μεσα σε μεταχειρισμενο μηχανολαδο και να δω τι διαφορα θα εχει στον στοχο.
    Σημειωτεων οτι τα μεχρι τωρα μονοβολα με ελαφρια γομωση 1,80 δεν εχουν την δυναμη να τρυπησουν λαμαρινα 4 χιλοστων αλλα κανουν ενα μεγαλο βαθουλωμα σαν βυζι.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 17 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων