Αξιοπιστία των χράπα χρούπα

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 21 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  4/2/2017

  Αρ. μηνυμάτων:
  9
  mitsos στις #503505

  Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας.

  Είμαι καινούριος εδώ και δεν είμαι και κυνηγός. Ζώ σε ένα νησί στην παραμεθόριο και σκέφτομαι να αγοράσω μια κοντόκανη χραπα χρούπα.

  Ο βασικός λόγος είναι για να υπάρχει στο σπίτι ένα όπλο, το όπλο θα χρισιμοποιηθεί σε ιδιόκτητο χώρο με αυτοσχέδιους στόχους.

  Αναζητώ όμως μια χράπα χρούπα η οποία αν τύχει κάτι στραβώ και αναγκαστούμε να αφήσουμε τα σπίτια μας νύχτα και να βγούμε στο βουνό να έχει μια καλή ποιότητα κατασκευής για να μπορεί να αντέξει. (μπορεί να σας φαίνεται παράξενη η όλη αυτή σκέψη αλλα εμείς στην παραμεθόριο την έχουμε πάντα στην άκρη του μυαλού μας, όπως έχουμε πάντα έτοιμη την βαλίτσα με τα απαραίτητα……)

  Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι με δυσκολία 450 ευρώ, έχω επιλέξει μερικές και ήθελα να μου πείτε την γνωμη σας κυρίως πάνω σε θέματα ποιότητας κατασκευής και ασφάλειας…

  1. churchill, hatsan, matrix, derya…..περίπου 300 ευρω

  2. maverick 88 31046 περίπου 350 ευρω

  3. benelli nova πειρίπου 400 ευρω

  4. winchester defender ή benelli supernova περιπου 450 ευρω

  και δύο – τρείς ακόμα ερωτήσεις,

  1. οι χράπα χρουπα με αλλαγή κάνης μπορούν να γίνουν περισσότερο κυνηγετικές?

  2. όταν το όπλο είναι super magnum η κάνη του αντέχει περισσότερο στην πίεση από κάποιο που είναι απλό magnum?

  3. ποιό είναι περισσότερο αξιόπιστο υλικό για βάση όπλου το ατσάλι ή το ergal?

  Σάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις που θα μου δώσετε………

  καλό σας βράδυ. :bye:  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  3/11/2012

  Αρ. μηνυμάτων:
  205
  tsakalos στις #503506

  Καλησπέρα φίλε,

  Καλωσήρθες στο forum, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι πόσο μάλλον οι ακρίτες-φρουροί της πατρίδας μας.

  Δυστυχώς δεν είμαι ούτε γνώστης ούτε χρήστης του συγκεκριμένου τύπου όπλου για να σε βοηθήσω ουσιαστικά.

  Καταρχήν κάποια από τα όπλα που αναφέρεις είναι τουρκικής κατασκευής, οπότε μου φαντάζει αδιανόητο Έλληνας και ακρίτας και να πας να πάρεις τέτοιο όπλο. Οι χράπα χρούπα είναι όπλα τα οποία έχουν μεγάλη χρήση, παράδοση και αποδοχή στην Αμερική, οπότε προσωπικά θα προτιμούσα κάποιο Αμερικάνικο όπλο. Φυσικά οι γνώστες θα σου δώσουν πιο εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες συμβουλές. Η δική μου είναι πιο πολύ λογική παρά εμπειρική.

  Τέλος η κάνη super magnum είναι πιο ενισχυμένη από τη magnum και το εργκαλ είναι κράμα με σαφώς λιγότερη αντοχή από το ατσάλι. Φυσικά ότι κερδίζεις σε αντοχή και ενίσχυση το επιβαρύνεσαι σε βάρος…

   


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/9/2012

  Αρ. μηνυμάτων:
  1993
  mitsosvinci στις #503509

  Τη nova με κλειστά μάτια αφού δεν την θέλεις για κυνήγι. Το γεγονός ότι αποτελεί όπλο που εχει ενταχθεί στο οπλοστάσιο του αμερικανικού στρατού τα λέει ολα. Και όπως λέει ο tsakalos όχι τούρκικα. Έχω γνωστό που κυνηγάει με μια Remington και έχει ρίξει χιλιάδες φυσίγγια χωρις κανενα προβλημα.Αλλά δεν θυμάμαι το μοντέλο και είναι γύρω στα 150 ευρώ πάνω από το ποσό που διαθέτεις.


  i hunt therefore i am


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  4/2/2017

  Αρ. μηνυμάτων:
  9
  mitsos στις #503519

  Η nova δεν είναι για κυνήγι επειδή είναι χραπα χρουπα η επειδής έχει κοντά κάνη;


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  23/10/2014

  Αρ. μηνυμάτων:
  78
  dean52 στις #503520

  Remington 870 express

  Η ποιο όμορφη.  Κλασική στην Αμερική, πολυ αξιόπιστη. Ατσάλινη, αχρωμιωτη κάνη.


  Beretta A303-1983, Benelli 123-1976


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  4/2/2017

  Αρ. μηνυμάτων:
  9
  mitsos στις #503532

  Ανεβαίνει η τιμή και δεν έχω την ευχέρεια να τα διαθέσω τα χρήματα.

  Νομίζω ότι θα δω περισσότερο τις διαφορές που έχουν η maverick 88 με την super nova και θα επιλέξω μία απο τις δύο. Σκέφτομαι την super nova comfort και όχι την nova γιατι είμαι 1.78 και 77 κιλα οπότε φαντάζομαι ότι ίσως έχω κάποιο θέμα με την ανάκρουση του όπλου…..


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  26/11/2003

  Αρ. μηνυμάτων:
  5603
  Prowler ® στις #503534

  χαιβαν ντουφεκ = μπουνταλα μουστερή :negative:

  δεν είναι οξύμωρο να δώσεις παράδες στην πολεμική βιομηχανία αυτών των ιτς ογλάν που θέλουν να σου την πέσουν, για να προστατευτείς αφού σου την πέσουν κι ενώ τους έχεις ενισχύσει ήδη για να σου την πέσουν  :wacko:   :wacko:   :wacko:  

  η χράπα – χρούπα είναι η πιο αξιόπιστη καραμπίνα, δεν παθαίνει σχεδόν ποτέ εμπλοκές

  Όμως αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι χραπα – χρούπα αλλά G3, αν δεν είσαι εθνοφύλακας, πας στα ΤΕΑ της περιοχής σου και κατατάσσεσαι και παίρνεις και ΣΩΣΤΟ ΟΠΛΟ για την δουλειά που το θέλεις  😉

  αν πάλι επιμένεις στην χράπα χρούπα πάρε την Νοβα

  και η ρεμ 870 είναι εξαιρετική αλλά η αχρωμίωτη κάννη θέλει φροντίδα

  σ΄αυτά που ρωτάς:

  1. βασικά ΝΑΙ αλλά και με την σλαγκ κάννη μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κυνήγι (παλιότερα η mossberg έβγαζε την 500 combo με δύο κάννες σε πολύ καλή τιμή)

  2. μην σε απασχολεί το σουπερ μάγνουμ και οι πιέσεις θα έχεις πολύ καλύτερη απόδοση με την απλή μάγκνουμ με τα φυσίγγια που θα ρίχνεις (εκτός κι αν θέλεις να ρίχνεις ΜΟΝΟ τα πανάκριβα σουπερμαγκουμ φυσίγγια)

  3. ασφαλώς το ατσάλι

   

   

   


  «Και συ Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

  Διονύσιος Σολωμός,  Προς Επτανησίους

  Αρχή άνδρα δείκνυσι                                                             Φιλικά Μάριος – Prowler ®


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  19/9/2012

  Αρ. μηνυμάτων:
  64
  DANAOS_master στις #503548

  Γεια σου Μήτσο,

  ως κάτοχος της Super Nova στην προτείνω με κλειστά μάτια. Πέρα από αξιοπιστία, είναι Benelli και μπορείς να τη φέρεις στα μέτρα σου (κοντάκι, λαβή, κάννη).

  Τα super magnum που ρίχνει είναι πολύ σημαντικά σε κυνήγι αγριόχοιρου (περισσότερα δράμια σε 1 βολή), στο βάλτο, ενώ έχουν συντριπτικά μεγαλύτερη καταστρεπτική ισχύ σε περίπτωση στραβής (παίζει να τρυπάνε το Μ113). Δυστυχώς είναι δύσκολα στη σκόπευση μιας και θα την “ακούσουν” μέχρι και τα σφραγίσματά σου, που λένε.

  Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου:

  1. Η κυνηγετική κάννη είναι αυτή που δέχεται τσοκ (αντί για το standard κύλινδρο) και έχει σκοπευτικό οπτικής ίνας (αντί για κλεισιοσκόπιο που έχει η Super Nova).

  Εννοείται ότι μπορείς να κυνηγάς ειδικά σε κοντινές αποστάσεις, προσωπικά είχα βάψει το πάνω μέρος του μπροστινού σκοπευτικού με μαρκαδόρο φωσφοριζέ. Για πιο μακρινές βολές δες φυσίγγια με συγκεντρωτήρα. Δυστυχώς, έχεις πρακτικά 1 βολή, μιας και η στόχευση επηρεάζεται πολύ από τη χειροκίνητη όπλιση.

  2. Εννοείται ότι τα super magnum φυσίγγια παράγουν περισσότερες πιέσεις (φτάνουν τα 64γρ πυρίτιδα σε σχέση με τα magnum που φτάνουν μέχρι τα 53γρ) εξού και οι super magnum κάννες είναι πιο ενισχυμένες.

  3. Ατσάλι.

   

  Νίκος


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  4/2/2017

  Αρ. μηνυμάτων:
  9
  mitsos στις #503561

  Νίκο καλησπέρα ήσουν κατατοπιστικοτατος, μπορείς να μου  πεις πως τα πάει και με την ανάκρουση; μπορείς  να κάνεις σύγκριση με την maverick;


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  13/10/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  419
  Twist στις #503562

  2. Εννοείται ότι τα super magnum φυσίγγια παράγουν περισσότερες πιέσεις (φτάνουν τα 64γρ πυρίτιδα σε σχέση με τα magnum που φτάνουν μέχρι τα 53γρ) εξού και οι super magnum κάννες είναι πιο ενισχυμένες. 3. Ατσάλι. Νίκος

  Το βάρος αφορά σκάγια και όχι πυρίτιδα, πιστεύω εκ παραδρομής το έγραψες Νίκο.

  Τα όπλα super magnum “ανακαλύφθηκαν” προκειμένου να εξισορροπηθεί η απώλεια βάρους από την απαγόρευση μολύβδινων σκαγιών και την αντικατάστασή τους με ατσάλινα σε υδροβιότοπους.


  Θανάσης


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  4/2/2017

  Αρ. μηνυμάτων:
  9
  mitsos στις #503565

  <p style=”text-align: left;”>Νίκο η super nova που έχεις πόσα εκατοστά κάνη έχει;</p>


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  6/10/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  256
  Μιχάλης Rem870 στις #503566

  Φίλε mitsos, θα διαφωνήσω με την ιδέα σου περί αυτοπροστασίας με κοντόκαννη σε περίπτωση εισβολής από την Τουρκιά, αλλά ο καθένας μας έχει την άποψη του.

  Δεν σου συστήνω τη Maverick γιατί έχει τις ράγες του κλείστρου ενσωματωμένες στην πάπια κι αν χρειαστεί να την αλλάξεις κάποτε θέλει πολύ δουλειά, ενώ η ποιότητα της (κατασκευάζεται στο Μεξικό) είναι εμφανώς κατώτερη από τα ”αδελφά” Mossberg.

  Δεν σου συστήνω τις Nova/Super Nova γιατί ανατριχιάζω και μόνο στη σκέψη όλο το όπλο να περιβάλλεται από πλαστικό, ενώ και η supermagnum είναι εξαιρετικά αχρείαστη…

  Δεν σου συστήνω τις τούρκικες, λόγω τουρκιάς και επίσης επειδή δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά, όπως π.χ. η Mossberg ή Remington (η 870 από τα όπλα με τις περισσότερες πωλήσεις, αν όχι το πιο καλοπουλημένο παγκοσμίως).

  Δεν σου συστήνω τη Winchester γιατί η Defender είναι made in Turkey με τη στάμπα της Winchester επάνω (καθαρή ντροπή για αυτή την εταιρεία) με μέτρια ποιότητα (καλύτερη της Maverick όμως).

  Στη θέση σου θα έπαιρνα με λίγα ευρώ παραπάνω (520€) τη Μοssberg 500  σε 61 πόντους με ρίγα, γιατί και πάλι κοντόκαννη είναι, αλλά έχει πλέον και κάποια κυνηγετική ιδιότητα (σε φαντάζομαι να ξεκινάς κυνήγι λαγού στο νησί που βρίσκεσαι), θα καλύψει κάθε σκοπευτική σου επιθυμία και έχει ”τόννους” ανταλλακτικά και αξεσουάρ ακόμη και για να την κάνεις terminator-gun.

  Αν δε σε πειράζει το λίγο μεγαλύτερο βάρος, λόγω ατσάλινης βάσης, στα ίδια λεφτά θα έπαιρνα την 870 Express και θα είχα την πιο διάσημη χράπα που έχει βγάλει εταιρεία όπλων (η αχρωμίωτη κάννη νομίζω ότι δεν είναι ουσιαστικό μειονέκτημα), πάλι σε 61 πόντους τουλάχιστον (η διαφορά με την κάννη 51cm, δεν δείχνει τόσο πολύ όσο φαντάζεσαι).

  Τέλος, με 550€ θα έπαιρνα μια Baikal 155 synthetic σε 66cm κάννη και θα της έβαζα αργότερα extra αποθήκη +5 φυσιγγίων για πρακτική σκοποβολή ή και light κυνήγι, μαζί με ghost-rings στη ρίγα του όπλου κι όχι χράπα χρούπα, λόγω της αρκετής δυσκολίας συγχρονισμού χειρισμού της πάπιας με επιτυχή στόχευση σε σιλουέτα στόχου (θέλει πολύ προπόνηση φίλε…).  :wacko:   :yahoo:   B-)


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  24/4/2010

  Αρ. μηνυμάτων:
  323
  Praetorian στις #503567

  Καλησπέρα κι από εμένα.

  Δυστυχώς αντιλαμβάνομαι στο 100% τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και, αν και Αθηναίος, τον συμμερίζομαι απόλυτα. Φοβάμαι, πως αργά ή γρήγορα, ίσως έρθει η ώρα που θα χρειαστεί να “πάρουμε” κι εμείς τα βουνά…

  Το όλο ζήτημα, λοιπόν, είναι θέμα επιβίωσης (άμυνα απέναντι σε απειλές και κυνήγι για τροφή). Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να μείνεις “νηστικός” εν καιρώ ειρήνης για να προμηθευτείς αυτό τον εξοπλισμό.

  Από τα όπλα που αναφέρεις, θεωρώ πως τα benelli nova & supernova είναι οι πιό καλές επιλογές. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι διαθέτουν σκοπευτικά (και η φίρμα Benelli φυσικά αποτελεί από μόνη της πλεονέκτημα), ενώ μειονέκτημά τους είναι η σχετικά μικρή αποθήκη τους (4+1 φυσίγγια), οπότε θα πρέπει να συνυπολογίσεις μια άυξηση του τελικού κόστους για αγορά προέκτασης. Με λίγα ευρώπουλα παραπάνω μπορείς να δεις επίσης και την tactical έκδοση αν σε βολεύει η χειρολαβή (αν και νομίζω πως αυτή δεν έχει comfort).

  Το maverick 88 πάλι, δεν είναι τόσο κακό όπλο, όσο παρουσιάζεται. Είναι ο φτωχός συγγενής του Mossberg 500 από το Μεξικό. Έχει τα θετικά της μεγάλης αποθήκης και της χαμηλότερης τιμής της αγοράς καθώς και αρκετά after market παρελκόμενα σε χαμηλές τιμές. Με δεδομένο, ότι όλα τα όπλα που αναφέρεις είναι φθηνά (με ότι αυτό συνεπάγεται) και ΚΑΝΕΝΑ από αυτά δεν έχει σχεδιαστεί για να δρα στις αντίξοες συνθήκες που απαιτεί ο ανταρτοπόλεμος (συνεχής υγρασία/βροχή/χιόνι, βρωμιά/λάσπες κτλ), πιστεύω ότι το 88άρι θα σε καλύψει τίμια μέχρι να βρεις άλλο όπλο να το αντικαταστήσεις (κάποιο M4/G3 κοκ – εκτός κι αν σε έχουν σκοτώσει ως τότε οπότε μάλλον δε θα σε νοιάζει).
  Το αρνητικό της Maverick, νομίζω, είναι ότι η 31046, δεν δέχεται άλλη κάννη παρά μόνο την slug 50άρα (χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος).

  Τούρκικο όπλο, δεν θα αγόραζα ούτε εγώ, για κανένα λόγο.

  Το super magnum, θεωρώ δεν το χρειάζεσαι, τουλάχιστον δεν νομίζω ότι κάνει τη διαφορά (αν και περι ορέξεως…).

  Το ατσάλι είναι μεν ανθεκτικότερο, αλλά είναι βαρύτερο (συν το βάρος της πλήρους φυσιγγίων αποθήκης, συν το βάρος του μπέργκιν κτλ). Τέλος τόσο το ατσάλι όσο και το ergal στο παραπάνω εύρος τιμών (άποψή μου τουλάχιστον) όταν γρατζουνιστούν και εκτεθούν για μεγάλο διάστημα στίς αντίξοες συνθήκες που προαναφέρθηκαν θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σημάδια οξείδωσης…

  Τέλος, για ζητήματα επιβίωσης, έχω σκεφτεί κι ένα ισχυρό αεροβόλο ελατηρίου 5,5mm. Κάνει λιγότερο θόρυβο, υπάρχουν αρκετά φθηνά στην αγορά, είναι ικανό να καταβάλει πτηνό ή λαγό στα 100m, με διόπτρα είναι αρκετά ακριβές, έχει φθηνότερα πυρομαχικά τα οποία μεταφέρονται ευκολότερα (άνετα βάζεις 3-4 κουτιά των 500 στο μπέργκιν κι έχεις 2000 βολίδες), ενώ σε κοντινές αποστάσεις (10-20 μέτρα), με headshot σίγουρα ρίχνει κάτω άνθρωπο…
  Σίγουρα δεν είναι πυροβόλο κι έχει μειονεκτήματα, αλλά το γεύμα της ημέρας ίσως το “βγάλει”, χωρίς να ακουστείς 5 χωριά παραπέρα…


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  4/2/2017

  Αρ. μηνυμάτων:
  9
  mitsos στις #503606

  Ευχαριστώ για την απάντηση σου θα ρίξω μια ματια και στην Mossberg και στο Baikal.

  Μάλλον θα προσανατολιστώ σε μεγαλύτερη κάνη….


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  4/2/2017

  Αρ. μηνυμάτων:
  9
  mitsos στις #503608

  Άν η 31046 δεν παίρνει μεγαλύτερη κάνη απο 50cm θα την απορύψω γιατί είχα σκοπό μελλοντικά να αγοράσω μια μεγαλύτερη.

  Το ενεχόμενο για το αεροβόλο δεν μου είχε περάσει απο το μυαλό, θα το εξετάσω και αυτό το σενάριο….

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 21 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων