Beretta 692 sporting σε 76 ή 81 πόντους κάννες ?

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 15 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Beretta

 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  27/12/2009
  Αρ. μηνυμάτων:
  68
  duck hunder στις #481977

  Την γνώμη σας κύριοι για έναν μου προβληματισμό. Έχω καταλήξει στην αγορά μιας Βeretta 692 sporting B fast. Έχω επωμίσει και μία με 76 εκ. κάννες και μία με 81 εκ. μόνο μέσα σε μαγαζί. Φαίνονται καλές και οι δύο στην κίνησή  και ακριβής . Παρόλο το μήκος συν βάρος 3830 για το 81 και μείο 150 γραμμάρια για το 76 η κίνηση προς την επώμιση δεν είναι αργή και φαντάζουν να έχουν καλό pointability και swing. Βέβαια αυτά ότι μπορείς να καταλάβεις μέσα σε ένα μαγαζί. Στα χέρια μου δεν δείχνουν κακοζυγισμένα. Πάντα είχα όπλα το λιγότερο 71 εκ. Ποτέ όμως αλληλεπίθετο 81 και ομολογουμένως ξενίζει λίγο ως προς την όψη την οποία ξεχνάς όταν το έχεις στα χέρια σου. Για να δώσω παραδείγματα, το συνολικό μήκος του 81 είναι ίσο με το αυτογεμές Benelli vinci 71 εκ. και τρία εκ. περίπου πάνω από την Beretta urica 2 kick off 71 εκ. επίσεις. Το 76 είναι 5 εκ. κάτω από από το πρώτο και 2 εκ. από το δεύτερο. Έχω στην κατοχή μου την Beretta urica 2 kick off με την οποία μπορώ και κάνω άνετα γενικό κυνήγι και το έχω σαν σημείο αναφοράς για το συνολικό μήκος του όπλου. Το αλληλεπίθετο αυτό θέλω να το χρησιμοποιήσω στο sporting και αποκλειστικά σε καρτέρι τρυγωνιού και φάσσας. Γνωρίζω πως το θέμα είναι παλιό και έχουν ειπωθεί πολλά, όμως θα εκτιμούσα κάθε απάντηση που μπορεί να φανεί χρήσιμη.

   


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  22/01/2011
  Αρ. μηνυμάτων:
  1423
  Τάκης GTS στις #481987

  Από ότι φαίνεται κάθε 692 είναι καλά ζυγισμένο…..

   

  Αν το αισθάνεσαι καλά κρατώντας το προτίμησε το 81cm,αυτό θα ήταν και η δική μου επιλογή….ειδικά για το σκοπευτήριο.

  Ασε που το 81 είναι η τελευταία μόδα σε Ευρώπη και Αμερική.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  25/07/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  1278
  vagos-benelli1 στις #481988

  4000!! κανε λιγο υπομονη και ψαξε καλυτερα υπαρχουν πολυ καλυτερα οπλα

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  27/12/2009
  Αρ. μηνυμάτων:
  68
  duck hunder στις #481992

  Φίλε τάκη το 81 το αισθάνομαι όμορφα. Το βάρος του δεν φαίνεται και δεν θα πίστευα χωρίς ζυγαριά ότι είναι τόσο.  Ωστόσο δεν κατέληξε ακόμη. Φίλε Βαγγέλη αν το 4000 είναι τιμή δεν ισχύει. Είναι πλέον πολύ πιο κάτω . Αν βάρος δεν του φαίνεται. Τώρα το καλύτερο είναι κάτι υποκειμενικό. Προσωπικά βρίσκω τις ιταλίδες πανέμορφες και ελπίζω να έχουν και ψυχή.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  07/03/2011
  Αρ. μηνυμάτων:
  2396
  Δημητρης Benelli στις #481994

  Το αλληλεπίθετο αυτό θέλω να το χρησιμοποιήσω στο sporting και αποκλειστικά σε καρτέρι τρυγωνιού και φάσσας

  απαντησες μονος σου στην ερωτηση που εκανες , αποκλειστικα καρτερατο ποζε = 81 εκ  κανες φιλε

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  22/01/2011
  Αρ. μηνυμάτων:
  1423
  Τάκης GTS στις #481995

  . Έχω καταλήξει στην αγορά μιας Βeretta 692 sporting B fast.

  Συγγνώμη για την ερώτηση μπορεί να κάνω και κάνω λάθος ……Είχες παλαιότερα κάποιο Browning?

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  27/12/2009
  Αρ. μηνυμάτων:
  68
  duck hunder στις #481999

  Φίλε Τάκη για μένα η Browning έχει σοβαρά όπλα. Πέρασαν από τα χέρια μου και το ultra xs prestige και το gts elite και το cunergy pro sport όλα 71 εκ.. Αξιόπιστα,  ίσως όμως λίγο παραδοσιακά βαρετά , εκτός από το cynergy που εκείνο δεν μου άρεσε γενικά σαν όπλο. Πάντως η καρδιά μου χτυπούσε πάντα δυνατότερα κρατώντας ένα Beretta. Τα βρίσκω πιο ενθουσιώδη, πιο καλοσχεδιασμένα πιο ζωντανά άλλη αίσθηση όταν τα έχεις στο χέρι. Ίσως λάθος μου που δεν πήρα ένα πιο μπροστά.Τώρα από θέμα αξιοπιστίας την σήμερον ημέρα σε όλα θα βρούμε ψεγάδια. Ίσως αν άλλαζα χρηματική κατηγορία να έβρισκα καλύτερη ποιότητα, όμως τα χρήματα πολλά.Δεν μου αρέσουν επίσης τα ανώτερης βαθμίδας μεταχειρισμένα στη ίδια χρήματα ενός μεσαίου καινούργιου. Θα έλεγα πως δεν μου αρέσει να αγοράζω τα πιθανά προβλήματα κάποιου άλλου κατόχου.Γίνονται τόσα πολλά σήμερα.Κυνηγούσα φανατικά με μια Benelli black eagle. Τρομερά αξιόπιστα όπλα. Ώσπου δοκίμασα μία Beretta urica 2 που τώρα δεν αλλάζω με τίποτα. Ψηφίζω Benelli ως προς τον μηχανισμό όμως η τουφεκιά της Beretta άλλο πράγμα σε αίσθηση και αποτελέσματα. Θυσιάζεις κάποια καλά χαρακτηριστικά ενός για να πάρεις κάποια άλλα.Δεν θέλω και δεν έχει νόημα να μπω σε καμιά αντιπαλότητα για καμιά εταιρία.Ο καθένας κρίνει με δικά του κριτήρια. Μήπως λίγα είναι εκείνα τα καλύτερα που  συστήνει ο φίλος vagos-benelli 1 να πωλούνται παντού? Για κάποιο λόγο ο κάτοχος τους αποφάσισε να τα πουλήσει, και κάποιος να τα αγοράσει.Οπότε Beretta 692 sporting B fast σε 76 ή 81 ? Μάλλον 81, ελπίζω να είναι η σωστή επιλογή. Όλες οι γνώμες και οι σκέψεις πάλι δεκτές και για την επιλογή του όπλου και του μήκους των καννών.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  25/07/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  1278
  vagos-benelli1 στις #482000

  Φίλε τάκη το 81 το αισθάνομαι όμορφα. Το βάρος του δεν φαίνεται και δεν θα πίστευα χωρίς ζυγαριά ότι είναι τόσο. Ωστόσο δεν κατέληξε ακόμη. Φίλε Βαγγέλη αν το 4000 είναι τιμή δεν ισχύει. Είναι πλέον πολύ πιο κάτω . Αν βάρος δεν του φαίνεται. Τώρα το καλύτερο είναι κάτι υποκειμενικό. Προσωπικά βρίσκω τις ιταλίδες πανέμορφες και ελπίζω να έχουν και ψυχή.

    Εδω θα  διαφωνισω μαζι σου  με τον ορο υποκειμενικο,τεσπα αφο σου αρεσει  αγορασε το. Καλοντουφεκο να ειναι και να εχεις παντα ζεστες καννες :good:

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  23/11/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  341
  @gianniscorfu στις #482018

  Φίλε Τάκη για μένα η Browning έχει σοβαρά όπλα. Πέρασαν από τα χέρια μου και το ultra xs prestige και το gts elite και το cunergy pro sport όλα 71 εκ..

  Καλησπέρα και καλό μήνα. Συγγνώμη για το εκτός θέματος. Είμαι στό ψάξιμο για αγορά σκοπευτικου όπλου, είμαι μεταξύ 725sporter καί cynergy sport. Εφόσον ήσουν κάτοχος cynergy, θα ήθελα τη γνώμη σου για το συγκεκριμένο όπλο. Αυτό που με απασχολεί στο συγκεκριμένο οπλο, είναι το θέμα αντοχής καί μακροζωίας,λόγω μηχανισμού και διάταξης κλειδιών, σε σχέση με τα υπολοιπα browning. Ευχαριστώ.

   

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  23/04/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  1724
  kapnas 125+25 στις #482019

  Την γνώμη σας κύριοι για έναν μου προβληματισμό. Έχω καταλήξει στην αγορά μιας Βeretta 692 sporting B fast. Έχω επωμίσει και μία με 76 εκ. κάννες και μία με 81 εκ. μόνο μέσα σε μαγαζί. Φαίνονται καλές και οι δύο στην κίνησή και ακριβής . Παρόλο το μήκος συν βάρος 3830 για το 81 και μείο 150 γραμμάρια για το 76 η κίνηση προς την επώμιση δεν είναι αργή και φαντάζουν να έχουν καλό pointability και swing. Βέβαια αυτά ότι μπορείς να καταλάβεις μέσα σε ένα μαγαζί. Στα χέρια μου δεν δείχνουν κακοζυγισμένα. Πάντα είχα όπλα το λιγότερο 71 εκ. Ποτέ όμως αλληλεπίθετο 81 και ομολογουμένως ξενίζει λίγο ως προς την όψη την οποία ξεχνάς όταν το έχεις στα χέρια σου. Για να δώσω παραδείγματα, το συνολικό μήκος του 81 είναι ίσο με το αυτογεμές Benelli vinci 71 εκ. και τρία εκ. περίπου πάνω από την Beretta urica 2 kick off 71 εκ. επίσεις. Το 76 είναι 5 εκ. κάτω από από το πρώτο και 2 εκ. από το δεύτερο. Έχω στην κατοχή μου την Beretta urica 2 kick off με την οποία μπορώ και κάνω άνετα γενικό κυνήγι και το έχω σαν σημείο αναφοράς για το συνολικό μήκος του όπλου. Το αλληλεπίθετο αυτό θέλω να το χρησιμοποιήσω στο sporting και αποκλειστικά σε καρτέρι τρυγωνιού και φάσσας. Γνωρίζω πως το θέμα είναι παλιό και έχουν ειπωθεί πολλά, όμως θα εκτιμούσα κάθε απάντηση που μπορεί να φανεί χρήσιμη.

   

  Δημοσθένη μην ταλάνισες άδικα 76 και 81 εκ. δείχνουν σχεδόν ταυτόσημες. Άρα λοιπόν σαν καθαρά βλητική απόδοση οι δύο μακριές κάνες των 76 και 81 εκ. δεν απέχουν πολύ( αν και θα έλεγα ότι δεν διαφέρουν καθόλου) Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι διαφορές στους βλητικούς συντελεστές είναι ήσσονος σημασίας. Πραγματικά δεν βλέπω το που είναι το ΜΕΓΑ ερώτημα 76 η 81. Θα ήθελα να αντιστρέψω το ερώτημα σου και να σε ρωτήσω εσύ πραγματικά τι νομίζεις ότι θα σου δώσει στο σύνολο της μια κάννη 81cm έναντι μιας 76 cm… δεν μιλώ για ζυγίσματα  σκοπευτικές γραμμές και όλα αυτά .. βλητικός  σε ρωτώ οπου είναι και ο τσαμπουκάς τον περισσότερων ΤΙ πιστεύεις ότι θα σου δώσει παραπάνω.. ΤΙ είναι αυτό που σε κάνει να αμφιταλαντεύεσαι.. από ότι λες και ξέρω είσαι Μπερετακιας μέχρι το κόκκαλο .. που είναι το πρόβλημα,

   

  Υρ..  αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου εγώ θα έπαιρνα την 76 cm… δεν θα μιλήσω το τι είναι ένα δίκαννο με 81 cm και 76 cm σε αντιστοιχία μήκους μιας καραμπίνας γιατί όλα αυτά,δεν είναι τίποτε άλλο από σκουπίδια μη μετρίσιμα.. ΤΟ όπλο είτε σου κάνει είτε δεν σου κάνει δεν έχει ρε γαμωτο έκανα μαλακια που δεν πήρα την 81cm… αν είχα την 81 αντί αυτή την βλακεία την 76cm..δεν θα έφευγε η φασσα… άσχετα από εσένα και το εννοώ αυτό… :good: :good: :good: βλέπω μια εντελώς ηλίθια στάση από ορισμένοι μερίδα ανθρώπων να αυτοϊκανοποιούνται με το μακριά και ακόμα μακρύτερα .. είτε είναι πήλινος δίσκος είτε είναι πουλί….  Όπως είπε και ο Τάκης :yahoo: :yahoo: :yahoo: μόδα είναι αυτή.. και ως συνήθως αργά η γρήγορα θα σκάσει όλο αυτό και μάλιστα στα μούτρα τους. :negative: :negative: :negative: :negative: . πάρε με τηλ βαριέμαι δεν γράφω άλλο.

   

   

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  07/03/2011
  Αρ. μηνυμάτων:
  2396
  Δημητρης Benelli στις #482022

  γνωμη μου να μην κοιταμε τις μοδες αλλα  να δινουμε βαση στο τι εμεις γουστάρουμε , η πρωτη εικονα και αισθηση είναι παντα η σωστη , το ενστικτο δεν κανει λαθος , όταν πιανουμε κατι στα χερια μας και γουσταρουμε αυτό είναι για εμας , δυστυχως δεν ακουμε το ενστικτο μας αλλα τι θα πουν οι φιλοι και γνωστοι , επιβαλλουμε δηλαδή στα θελω μας τα θελω των αλλων , περα από το φιλοσοφικο της απαντησης , δυο ερωτήσεις θελω να κανω , για ποιο λογο οι κανες των 81 εκ είναι αχρηστες σκοπευτικα και βλητικα ? που υπερτερουν οι των 76 ? και δευτερη ερωτηση , μηπως ξερει καποιος να μας πει  ο Αχιλεως στο σκητ , σε αγωνισμα δηλαδή με βολες 25 μετρων το μεγιστο με τι μηκος κανες ριχνει ?

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  27/12/2009
  Αρ. μηνυμάτων:
  68
  duck hunder στις #482026

  Βαγγέλη, υποστηρίζω το υποκειμενικό σε ένα όπλο γιατί καλύτερο το ένα από το άλλο τι σημαίνει? Καλύτερο σε μηχανισμό? σε αίσθηση? σε φινίρισμα? και όλα τα άλλα που χαρακτηρίζουν ένα όπλο είναι όπως όλοι ξέρουμε διαφορετικά για τον καθένα. Σίγουρα υπάρχουν όπλα που έχουν αποδείξει την αντοχή τους στον χρόνο.Όμως δεν σημαίνει πως είναι και μονόδρομος.Προσωπικά η σκέψη γερό όπλο για τα δισέγγονά μου δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ας μείνει μόνο για τα εγγόνια μου μόνο που ειλικρινά δεν ξέρω αν θα έχουμε τα ίδια γούστα. Ακόμα και ένα όπλο της αρχικής βαθμίδας θα αντέξει στα χέρια ενός μέσου χειριστή για πολλά χρόνια. Εμείς για πόσο καιρό το θέλουμε? Το όπλο πρέπει να χαίρεσαι που είσαι μαζί του με ότι βρίσκει ο καθένας επάνω του ότι τον ευχαριστεί.Αν το χρησιμοποιούσα επαγγελματικά πιστεύω πως εκεί θα έκρινα σίγουρα με κάποια άλλα κριτήρια.                                                                  Θα συνεχίσω το γράψιμο σε κάποια άλλη στιγμή με την δική μου εκδοχή στα σχόλια όλων, αλλά τώρα πρέπει να φύγω.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  25/07/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  1278
  vagos-benelli1 στις #482028

  Βαγγέλη, υποστηρίζω το υποκειμενικό σε ένα όπλο γιατί καλύτερο το ένα από το άλλο τι σημαίνει? Καλύτερο σε μηχανισμό? σε αίσθηση? σε φινίρισμα? και όλα τα άλλα που χαρακτηρίζουν ένα όπλο είναι όπως όλοι ξέρουμε διαφορετικά για τον καθένα. Σίγουρα υπάρχουν όπλα που έχουν αποδείξει την αντοχή τους στον χρόνο.Όμως δεν σημαίνει πως είναι και μονόδρομος.Προσωπικά η σκέψη γερό όπλο για τα δισέγγονά μου δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ας μείνει μόνο για τα εγγόνια μου μόνο που ειλικρινά δεν ξέρω αν θα έχουμε τα ίδια γούστα. Ακόμα και ένα όπλο της αρχικής βαθμίδας θα αντέξει στα χέρια ενός μέσου χειριστή για πολλά χρόνια. Εμείς για πόσο καιρό το θέλουμε? Το όπλο πρέπει να χαίρεσαι που είσαι μαζί του με ότι βρίσκει ο καθένας επάνω του ότι τον ευχαριστεί.Αν το χρησιμοποιούσα επαγγελματικά πιστεύω πως εκεί θα έκρινα σίγουρα με κάποια άλλα κριτήρια. Θα συνεχίσω το γράψιμο σε κάποια άλλη στιγμή με την δική μου εκδοχή στα σχόλια όλων, αλλά τώρα πρέπει να φύγω.

    Απολυτα σεβαστη η αποψη σου

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  27/12/2009
  Αρ. μηνυμάτων:
  68
  duck hunder στις #482054

  Τάκη, η άποψή μου πάντα έχοντας περάσει τέσσερα Browning από τα χέρια μου. Κρατώ ως έργο τέχνης ένα Β25 που έφερα από το εξωτερικό. Αν θέλεις κάτι πολύ καλό μηχανικά  για μένα προτίμησε ένα στο κλασσικό  διαχρονικό σχέδιο του Β25  και όλους τους κλώνους του. Αν σε ενθουσιάζει και σκιρτά η καρδιά σου και με τα  υπολοιπά του χαρακτηριστικά είναι σχεδόν αήτητο.Το 725 με τις μειώσεις που δέχτηκε για να γίνει Beretta δεν ξέρω αν είναι εφάμιλλο διαχρονικά του 525. Αυτά όμως αν μιλήσουμε αυστηρά ότι ακολουθούμε την πεπατημένη.Σίγουρα αν σου αρέσει θα κρατήσει πολύ. Το cynergy μοιάζει και είναι κάτι άλλο. Όμορφο κατά πολλούς, κατά άλλους όχι. Αξιόπιστο, το δικό μου τουλάχιστον όχι τόσο.Ανοίγει,κλείνει όμορφα και μπορείς να ρεγουλάρεις την αίσθηση του ανοιγοκλεισίματος.Για την ώρα όχι επισκευάσιμο  προς τα κουνήματα αλλά το θέμα  είναι πότε θα χρειαστεί κάτι.Νομίζω πως δεν  κάνει για έναν πολύ σοβαρό σκοπευτή με αξιώσεις.Δεν μου άρεσε καθόλου η αίσθηση της πάπιας του και μοιάζει αζύγιστο.Τουφεκιές βγάζει εφάμιλλες των υπόλοιπων Browning 18.7 με ίδια σχεδόν ανάκρουση χωρίς να σηκώνει πολύ τις κάννες του στην πρώτη ντουφεκιά.Βaikal με ημικυκλικές επαφές του 1980 το πρώτο μου αλληλεπίθετο σχεδόν το ίδιο σχέδιο έχοντας ρίξει πολύ trap από τότε και κυνήγι είναι ακόμη ακούνητο.Φαντάσου λοιπόν. Σε βάζει σε σκέψεις.Δεν ξέρω αν βοήθησα. Αν θέλεις κάτι άλλο ρώτα ελεύθερα. Συμφωνώ με τον Δημήτρη ακολούθα την καρδιά σου.Δεν είμαι φανατικός καμιάς εταιρίας όπως λέει ο φίλος μου Κapnas. Απλά πάω με ότι με κάνει να νοιώθω καλά κρατώντας το, εννοείται πως πρέπει να σε καλύπτει στους περισσότερους τομείς. Δημήτρη συμφωνώ μαζί σου στις απόψεις σου περί μήκους καννών. Πιστεύω  χωρίς να παρασύρωμαι από καμία μόδα πως μία μακριά κάννη για συγκεκριμένο σκοπό έχει μόνο πλεονέκτημα, όχι όμως του τύπου χτυπώ μακριά και άλλα τέτοια. Μάλλον απευθύνονται σε ανθρώπους που μετά από χρόνια τριβή ξέρουν πως παντού κυνήγι ή σκοπευτήριο μετρά η ακρίβεια της μοναδικής ντουφεκιάς άντε δύο για  να νοιώσεις ικανοποίηση και καλά με τον εαυτό σου. Αυτά χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν και τίποτε.Φίλε Γιώργη πάντα νομίζω θα έχω ερωτήματα να με ταλανίζουν. Χωρίς να αποκλίνω ιδιαίτερα από τα δικά μου συμπεράσματα μου αρέσει να ρωτώ, να δω μήπως κάτι ξέφυγε της προσοχής μου και μου είναι χρήσιμο. Για αυτό άλλωστε δεν δημιουργήθηκε το forum στην ουσία? Το στιλάκι μερικών δεν θα σου απαντήσω γιατί κρίνω πως είσαι κατώτερος των δικών μου γνώσεων το θεωρώ απαράδεκτο.Δεν αναφέρομαι στους εδώ συνομιλητές μου. Απλώς ο γράφων πήρε φόρα.Δεκτές πάντα όλες οι απόψεις και σκέψεις.

  Keymaster
  Ημ. εγγραφής:
  07/09/2012
  Αρ. μηνυμάτων:
  293
  ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στις #482237

  Το θέμα μεταφέρθηκε εδώ: Συζητήσεις»Περί όπλων»Club όπλων»Beretta»

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 15 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων