Beretta επαναληπτική

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Beretta


 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/1/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  10
  Παντελής Ιωαννίδης στις #492816

  Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας αν κάποιος γνωρίζει.

  Πέθανε ο πατέρας μιας φίλης και της έχουν μείνει κάτι τουφέκια αφού ο άνθρωπος ήταν κυνηγός. Προφανώς η κοπέλα δεν τα χρειάζεται και κανονίζει να τα δώσει. Ένα από αυτά είναι το παρακάτω. Είναι Beretta, δε γράφει τίποτα περισσότερο και δε γνωρίζω τίποτα περισσότερο. Αν και το συγκεκριμένο μου το χαρίζει δε ξέρω τι παίζει από πλευράς νομιμότητας σχετικά με τη λαβή. Αξίζει να ασχοληθώ? Υπάρχει κάποιο μπλέξιμο? Γνωρίζει κάποιος τη νομοθεσία καλά? Οποιαδήποτε πληροφορία θα  ήταν περισσότερο από ευπρόσδεκτη.

  Ευχαριστώ.

   


  Δεν έχουμε στον ήλιο μπύρα


  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  13/10/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  419
  Twist στις #492818

  Παντελή, δεν γνωρίζω αρχικά αν το εικονιζόμενο όπλο επιτρέπεται λόγω μήκους, αν είναι δηλαδή στα μέτρα-όρια που προβλέπει ο νόμος. Σε κάθε περίπτωση αρμόδιο είναι το τμήμα όπλων του αστ. τμήματος.

  Για να μεταβιβαστεί το όπλο σε έναν συγγενή, θα πρέπει οι νόμιμοι κληρονόμοι να παραιτηθούν προς όφελός του. Θα πρέπει δηλαδή να παραιτηθούν όσοι υπάρχουν, παραχωρώντας το στην φίλη σου, η οποία στην συνέχεια θα το μεταβιβάσει σε εσένα.

  Επαναλαμβάνω, αν είναι νόμιμο.


  Θανάσης


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/1/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  10
  Παντελής Ιωαννίδης στις #492820

  Φιλε twist σε ευχαριστω για την απαντηση. Αυτα τα  ρωτησε η κοπελα και ηδη ειναι στη διαδικασια. Αυτο που ρωταω ειναι το αν το οπλο ειναι νομιμο, γιατι απο τα ελαχιστα που ξερω ειναι οτι απαγορευεται η λαβη αυτη. Κανω λαθος?

  Η κανη του ειναι 51εκατοστα αρα νομιμη. Το οπλο εχει αδεια κανονικα, η οποια εχει ληξει (οπως και στα υπολοιπα οπλα) αφου ο ανθρωπος ειχε σταματησει το κυνηγι μετα το πρωτο καρδιακο επεισοδιο. Δυστυχως τη δευτερη φορα δεν τη γλυτωσε…


  Δεν έχουμε στον ήλιο μπύρα


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  13/10/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  419
  Twist στις #492823

  Παντελή, ο νόμος είναι εδώ: http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a147_93.1132660937294.pdf

   

  Άρθρο 1

  Έννοια όρων – Έκταση εφαρµογής

  1. Για την εφαρµογή του παρόντος νόµου: α. Όπλο είναι κάθε µηχάνηµα, το οποίο, µε ωστική δύναµη που παράγεται µε οποιονδήποτε τρόπο, εκτοξεύει βλήµα ή χηµικές ουσίες ή ακτίνες ή φλόγες ή αέρια και µπορεί να επιφέρει κάκωση ή βλάβη της υγείας σε πρόσωπα ή βλάβη σε πράγµατα ή να προκαλέσει πυρκαγιά και ιδίως κάθε πυροβόλο όπλο, χειροβοµβίδα και νάρκη κάθε τύπου, όπως και κάθε συσκευή που µπορεί να προκαλέσει µε οποιονδήποτε τρόπο τα ανωτέρω αποτελέσµατα. β. Κυνηγετικά όπλα είναι τα επωµιζόµενα µονόκανα και δίκανα, επαναληπτικά και ηµιαυτόµατα όπλα, που έχουν το εσωτερικό της κάνης τους λείο και όχι ραβδωτό, µήκος κάνης τουλάχιστον πενήντα εκατοστών του µέτρου και συνολικό µήκος τουλάχιστον ενός (1) µέτρου, σταθερό, µη πτυσσόµενο κοντάκι, λειτουργούν µε δύναµη πού παράγεται από την καύση πυρίτιδας, προορίζονται αποκλειστικά και µόνο για την άσκηση θήρας ή εξάσκηση στη σκοποβολή, φέρουν συνολικά µέχρι τρία φυσίγγια και δεν δύναται να δεχθούν περισσότερα από τρία φυσίγγια. Τα όπλα αυτά κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες Α’ και Β’. Στην κατηγορία Α’ υπάγονται όσα έχουν κάνη µήκους µέχρι 60 εκατοστών και στην κατηγορία Β’ τα λοιπά κυνηγετικά όπλα, στα οποία περιλαµβάνονται και λειόκανα όπλα µικρού διαµετρήµατος τύπου FLOBERT.


  Θανάσης


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/1/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  10
  Παντελής Ιωαννίδης στις #492843

  Ευχαριστω


  Δεν έχουμε στον ήλιο μπύρα


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  2/2/2011

  Αρ. μηνυμάτων:
  193
  giorgos gm στις #492875

  Το οπλο εχει αδεια κανονικα, η οποια εχει ληξει (οπως και στα υπολοιπα οπλα) 

  Το ότι είχε βγει άδεια στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το έχει μετατρέψει μετά  (παράνομα) ο κάτοχος του όπλου .
  Από την φωτογραφία και μιας και αναφέρεις ότι η κάννη είναι 51cm πιστεύω πως δύσκολα πληρεί  τον κανονισμό του ενός μέτρου . Θα σε συμβούλευα να το ψάξεις διεξοδικά πριν πάτε στην αστυνομία με το όπλο .  Τώρα στην περίπτωση που είναι νόμιμο η διαδικασία έχει ως εξής : Αν η κοπέλα ήταν η μοναδική κληρονόμος ή εάν σε κάποια διαθήκη αναφέρει ότι αφήνει τα όπλα σε εκείνη τότε θα βγει πρώτα άδεια κατοχής σε εκείνη και μετά θα στα μεταβιβάσει . Αν πάλι δεν είναι μοναδική κληρονόμος τότε θα πρέπει να υπογράψουν όλοι οι κληρονόμοι ότι τα παραχωρούν στην κοπέλα και μετά να βγει το δελτίο κατοχής .

  Υγ. Αν το όπλο όπως είναι δεν είναι άνω του ενός μέτρου και αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ψάξεις να βρεις κοντάκι για το συγκεκριμένο όπλο και να το πας μετά στην αστυνομία για να είσαι καλυμμένος .


  ΝΑΞΟΣ


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/1/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  10
  Παντελής Ιωαννίδης στις #492979

  Γιωργο σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Αν και τωρα ειδα το μηνυμα, εχει δρομολογηθει ακριβως αυτο που λες. Εχει βρεθει κοντακι, εχει φτιαχτει μια φλαντζα για να ταιριαξει το κοντακι σε αυτο το οπλο και πιθανοτατα το πρωι θα ειναι ετοιμο μονταρισμενο :good: .


  Δεν έχουμε στον ήλιο μπύρα

Επισκόπηση 7 δημοσιεύσεων - 1 έως 7 (από 7 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων