Διοπτρα για stoeger atac αεοβολο

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  29/04/2016
  Αρ. μηνυμάτων:
  1
  NikosK στις #495590

  Γεια σε ολους. Ηθελα να ρωτησω αν θα μπουρουσε κανεις να με βοηθησει στην επιλογη καταλληλης διοπτρας για το αεροβολο Stoeger Atac http://www.e-aerovolo.gr/product/1153_Stoeger-Beretta-ATAC-4.5mm-(gas-ram) γυρω στα 100 ευρω.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  04/05/2008
  Αρ. μηνυμάτων:
  1414
  benetos στις #495599

  Φίλε Νίκο, καλώς ήρθες! Δες εδώ http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=188

  Έχω την πρώτη στα 95 ευρώ, αλλά διαβάζοντας και μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα στο aerovolo.gr, τώρα θα αγόραζα την 2η των 125 ευρώ για να κυνηγώ την ΑΠΟΛΥΤΗ ακρίβεια που θα μου έδινε το ΑΟ (Adjustable Objectivle=Ρυθμιζόμενος αντικειμενικός φακός). Μια χαρά ρίχνω και χωρίς ΑΟ, αλλά είναι αυτό το κάτι τις παραπάνω της τελειομανίας. Είναι πιστοποιημένες για αεροβόλα ελατηρίου, όπως το Atac,που έχουν έντονη και περίεργη (διαφορετική από τα πυροβόλα) ανάκρουση. Όπως και να ‘χει βάλε μονοκόματη βάση διόπτρας αντικραδασμική (και όχι δακτυλίδια) για να μένει πάντα στη θέση της η διόπτρα γιατί τα ελατηρίου τις ταρακουνούν

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  24/04/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  324
  Praetorian στις #495610

  Διαθέτω το ATAC σε cal .22 (5.5mm). Προς το παρόν δεν έχω χρησιμοποιήσει διόπτρα σε αυτό το όπλο, μιας και το απέκτησα σχετικά πρόσφατα (πριν περίπου 1 μήνα).

  Έχω μια Simmons 511039 3-9X32 (.22 Mag), η οποία είναι αυτή, περισσότερα χαρακτηριστικά της μπορείτε να δείτε  εδώ, κι εδώ.

  Κατά τον κατασκευαστή, η διόπτρα είναι φτιαγμένη για τυφέκια περιφερειακής πυροδότησης διαμετρήματος .22 Mag. Επίσης, η διόπτρα παρέχει αντικραδασμική (shockproof) πιστοποίηση και limited lifetime εγγύηση, με τον κατασκευαστή να δηλώνει, ότι αν η διόπτρα πάθει κάτι από κραδασμό, η εγγύηση θα καλύψει τον πελάτη, χωρίς να τον ρωτήσει αν είχε τοποθετηθεί σε ισχυρό αεροβόλο ελατηρίου. Σημειωτέον ότι το ATAC, είναι gasram και όχι κλασσικού ελατηρίου, που σημαίνει ότι ο κραδασμός του (ειδικά το μπρός-πίσω) είναι χαμηλότερος από ένα όπλο με ισχυρό ελατήριο.

  Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτή τη διόπτρα στο ATAC 5,5. Με βάση τις γνώσεις σας υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω; Κρίνετε, ότι η ανωτέρω διόπτρα είναι κατάλληλη για το εν λόγω όπλο;

   

   

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  06/10/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  256
  Μιχάλης Rem870 στις #495612

  Οι συγκεκριμένες διόπτρες είναι πολύ ακριβές στην Ελλάδα και πληρώνεις δυστυχώς μόνο το όνομα. Μπορείς φίλε ΝίκοςΚ να επιλέξεις μία Leapers ή BSA από aliexpress, με τιμές από 40 έως 80€ σε 44αρι ή 50αρι φακό και μεγεθύνσεις από 4 έως 26x. Όταν αγοράσεις ένα σοβαρό αεροβόλο (ελατηρίου,πιστονιού ή pcp) τότε αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα (πάνω από 200€+) και να αγοράσεις μια πολύ καλύτερη διόπτρα με π.χ. side paralax (MTC, Falcon κτλ) και 30mm σωλήνα. Για αεροβόλο των 200€ δεν αξίζει να πάρεις διόπτρα που στοιχίζει άνω των 40-80€… Τέλος, μία καλή βάση (επώνυμη:Hawke, SportMatch κτλ) είναι άκρως απαραίτητη (άλλα 20-60€…).

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  06/10/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  256
  Μιχάλης Rem870 στις #495614

   

  Φίλε Praetorian, χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνάκιας, για το όπλο που έχεις δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα. Αν τώρα, αυτό είναι το πρώτο σου όπλο και πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στο ”άθλημα”, να αγοράσεις από τώρα ένα σετ επώνυμης βάσης/δαχτυλίδια για σωλήνα 30mm και την BSA 8-32/44 με side paralax (http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-BSA-8-32×44-Mil-Dot-Side-Wheel-Focus-Rifle-Scope-Free-30mm-Rail-Mounts).

  Με κόστος 110€ περίπου, θα έχεις ένα αξιοπρεπέστατο σετ που θα χρησιμοποιείς στο μέλλον σε όλα τα υπόλοιπα όπλα που υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις και, γιατί όχι, να λάβεις μέρος ακόμη και σε φιλικό αγώνα FT! Όταν ξεπεράσεις και αυτό το στάδιο, σε περιμένουν χοντρά ποσά για διόπτρες/όπλα…

  Πάντως, με λύπη μου παρατηρώ ότι δεν γίνεται σοβαρή έρευνα αγοράς και καταλήγουμε να αγοράζουμε όπλα τα οποία είναι μέτριας απόδοσης/ποιότητας αλλά εξαιρετικής military εμφάνισης, ενώ υπάρχουν εξαιρετικά όπλα σε αυτή ή λίγο μεγαλύτερο τιμή (+50-70€). Τα Stoeger δυστυχώς ανήκουν στην 1η κατηγορία…

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  24/04/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  324
  Praetorian στις #495617

  Φίλε Μιχάλη, καλώς ή κακώς ότι πληρώνεις παίρνεις. Η αλήθεια είναι ότι όντως κάποιες φορές το tactical look σε εντυπωσιάζει και αγοράζεις το όπλο περισσότερο για αυτό παραβλέποντας άλλους πιό χρηστικούς παράγοντες.

  Τώρα το ATAC, για την τιμή του (204€), δεν είναι και εντελώς χάλια… Είναι όμορφο (αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε), έχει αξιοπρεπή ρυθμιζόμενα σκοπευτικά, δίνει δίποδο στον standard εξοπλισμό του και το κοντάκι του εμένα προσωπικά με βόλεψε ιδιαίτερα. Τα δε γκρουπαρίσματά του δεν ήταν άσχημα. Την περασμένη Κυριακή που το πήρα στο σκοπευτήριο, αφού χαράμισα κάμποσες βολές για να ρυθμίσω τα σκοπευτικά, από εκεί και πέρα δεν έμεινα παραπονεμένος, τόσο στα 10m όσο και στα 25m (παραπάνω δεν δοκίμασα – είχα και άλλες δουλειές να κάνω :yahoo:  ).  Τώρα αν καμιά μέρα με αφήσει με το πιστόνι στο χέρι, τι να πώ… δεν το ξέρω… αλλά γενικά η κατασκευή του δεν δείχνει τόσο πρόχειρη, το αντίθετο μάλιστα.

  Σίγουρα πάντως δεν αξίζει να δώσει κανείς παραπάνω λεφτά και η αλήθεια είναι ότι δεν προτίθεμαι (σε τέτοιους καιρούς) να δώσω παραπάνω λεφτά για αεροβόλο. Δεν σκέφτομαι να δώσω συνέχεια στο άθλημα, μιας και τα αεροβόλα δεν με ενδιαφέρουν. Το πήρα γιατί είχε χαμηλή τιμή και όμορφο look.

  Δεν προτίθεμαι καν να του αγοράσω διόπτρα, η ερώτησή μου ήταν αν κάποιος ξέρει την εν λόγω διόπτρα (την οποία ήδη κατέχω από προηγούμενο όπλο), και αν αξίζει τον κόπο να την χρησιμοποιήσω στο αεροβόλο αυτό.

   

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  06/10/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  256
  Μιχάλης Rem870 στις #495690

  Αφού δεν έχεις μεγαλύτερες βλέψεις για εκτενή χρήση αεροβόλου και το χρησιμοποιείς μόνο για χαβαλέ (με την καλή έννοια -μη με παρεξηγήσεις), οτιδήποτε καλύτερο από τα ανοιχτά σκοπευτικά, όπως μια διόπτρα -ανεξαρτήτως μάρκας/διαστάσεων- είναι σαφώς μεγάλη αναβάθμιση. Οπότε μην ψάχνεσαι για κάτι άλλο. Χρησιμοποίησε αυτό που έχεις.

  Τώρα να σου πω την αλήθεια, δεν θα αγόραζα ποτέ τούρκικο όπλο (και για προσωπικούς λόγους), οπότε είμαι σίγουρα προκατειλημμένος με το συγκεκριμένο. Ο καθένας ξέρει καλύτερα για τον εαυτό του τι θέλει και το τιμά με την αγορά του ή μη.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  24/04/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  324
  Praetorian στις #495712

  Ρε συ… Ούτε κι εγώ γουστάρω τα τούρκια όπλα (θεωρώ για τους ίδιους λόγους με εσένα), αλλά το ATAC Κινέζικο είναι… :unsure:

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  06/10/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  256
  Μιχάλης Rem870 στις #495899

  Χα χα! Η Stoeger πάντως γνωρίζω ότι είναι Τουρκική… -φτιάχνει αεροβόλα στην Κίνα;;;

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  24/04/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  324
  Praetorian στις #495910

  Η Stoeger ήταν τουρκική εταιρεία. Έχει εξαγοραστεί εδώ και χρόνια από την Beretta. Για ένα διάστημα η παραγωγή κάποιων λειόκαννων και αεροβόλων όντως γινόταν στην τουρκία.

  Πλέον έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δραστηριότητας στην Κίνα, όπου και κατασκευάζονται τα περισσότερα αεροβόλα (μεταξύ αυτών το Χ50 και το ATAC).

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  06/10/2013
  Αρ. μηνυμάτων:
  256
  Μιχάλης Rem870 στις #496281

  Τουρκία+Κίνα=… μπλιάχχχχχ!!! Έχω αρχίσει ήδη να βγάζει εξανθήματα παντού… : )))))

  Πάντως δεν αργεί πολύ η ώρα που θα διατίθενται όπλα (και αεροβόλα) μόνο από εκεί… Οι περισσότεροι αγοραστές δυστυχώς έκαναν την επιλογή τους για φθηνότερα όπλα μαζικής παραγωγής, οπότε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για τις εταιρίες -με τέτοιο σφοδρό ανταγωνισμό- να πράξουν διαφορετικά κι έτσι να μεταφέρουν την παραγωγή τους εκεί ή να χρησιμοποιούν ”κινέζικα” ανταλλακτικά στα όπλα τους.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  24/04/2010
  Αρ. μηνυμάτων:
  324
  Praetorian στις #496764

  Τουρκία+Κίνα=… μπλιάχχχχχ!!! Έχω αρχίσει ήδη να βγάζει εξανθήματα παντού… : ))))) 

  Χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!

  Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου. Όσον αφορά τα τούρκικα προϊόντα (ιδιαίτερα τα όπλα)  όχι απλώς δεν τα έχω σε εκτίμηση, αλλά δεν θα τα αγόραζα για λόγους… “αρχής”.

  Τα Κινέζικα από την άλλη, όντως πολλά από αυτά είναι μάπα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Κινέζος φτιάχνει ότι του ζητήσεις. Αν του ζητήσεις ένα φθηνό προϊόν με “κακές” προδιαγραφές θα στο φτιάξει, όπως επίσης θα σου φτιάξει και ένα ακριβότερο με “καλύτερες” προδιαγραφές κ.ο.κ.  Άλλωστε δεν βάζει αυτός τη φίρμα του επάνω, η Beretta την βάζει (ή ο εκάστοτε παρεγγελιοδότης). Οπότε η Κίνα δεν παράγει μόνο “μάπα πράγμα”.

  Όπως και να’χει, τα αεροβόλα της Beretta (ειδικά της σειράς Χ, στην οποία ανήκει και το ATAC), δεν είναι τόσο χάλια. Είναι φθηνά, σαφώς ΔΕΝ είναι τα καλύτερα της αγοράς, αλλά ο λόγος τιμής / απόδοση τελικά βαραίνει υπέρ του καταναλωτή. Για κάποιον δηλαδή ο οποίος είτε δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για τα αεροβόλα, είτε δεν προτίθεται να δώσει πάνω από ένα μηνιάτικο για αεροβόλο (ειδικά με τους σημερινούς μισθούς), είναι μια τίμια αγορά. Αυτή τουλάχιστον είναι η απόψή μου, ως χρήστης του ATAC εδώ και 2 περίπου μήνες…

   

   

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων