Ελβετοί και όπλα

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/08/2005
    Αρ. μηνυμάτων:
    1164
    tzanampeths στις #411673

    Είναι τρελοί αυτοί οι Ελβετοί;

    Στην Ελβετία των σχεδόν οκτώ εκατομμυρίων πολιτών «κυκλοφορούν» 3,4 εκατ. όπλα. Ετσι, η χώρα, με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά οπλοκατοχής στον κόσμο και ταυτόχρονα με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκλημάτων που σχετίζονται με οπλοκατοχή, γίνεται «παράδειγμα» για όσους πιστεύουν στην κουλτούρα των όπλων και υποστηρίζουν ότι η παρουσία τους δεν διαταράσσει την εύρυθμη κοινωνική λειτουργία.

    Στο δημοψήφισμα του 2011 για την παράδοση στο Δημόσιο όλων των στρατιωτικών όπλων, το 56,3% των Ελβετών ψήφισε «όχι».

    Η ελβετική κουλτούρα οπλοκατοχής, που έχει αναδείξει τη σκοποβολή σε ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα στη χώρα (600.000 Ελβετοί, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, είναι μέλη σε λέσχες σκοποβολής), είναι πραγματικά μοναδική στον κόσμο – με διαφορές (και στη νομοθεσία) από την αντίστοιχη στις ΗΠΑ.

    Στη βάση της κουλτούρας των Ελβετών βρίσκεται βαθιά ριζωμένη η ιδέα κατοχής του όπλου για λόγους εθνικής ασφάλειας και όχι για αυτοάμυνα, όπως ισχύει στις ΗΠΑ. Διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι για πολλούς Ελβετούς η ύπαρξη όπλου στο σπίτι τους αποτελεί «μεταφορά» της ανεξάρτητης ψυχής της Ελβετίας, που κράτησε τη χώρα έξω από τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

    Τα περισσότερα από τα όπλα που υπάρχουν στη χώρα προέρχονται από τον ελβετικό στρατό, που μέχρι τις αρχές του ’90 αριθμούσε περίπου 600.000 στρατιώτες. Οι Ελβετοί είχαν το δικαίωμα (μέχρι το 2006) να κρατούν και να μην παραδίδουν το όπλο τους μόλις ολοκλήρωναν τη στρατιωτική τους θητεία. Σημειώνεται όμως ότι τα όπλα πρέπει να «παραμένουν» σπίτι, καθώς η οπλοκατοχή στο δρόμο είναι παράνομη!

    Το 2006, ύστερα από τις δολοφονίες της πρωταθλήτριας του σκι Κορίν Ρέι-Μπέλετ και του αδερφού της από τον πρώην άνδρα της, ο οποίος στη συνέχεια αυτόκτονησε με το όπλο του, η νομοθεσία έγινε πιο αυστηρή. Τώρα πλέον επιτρέπεται σε έναν πρώην στρατιώτη να αγοράσει το όπλο του, με την προϋπόθεση ότι υποβάλλει σχετική αίτηση άδειας αλλά και έκθεση στην οποία πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να το κρατήσει. Κυνηγοί και όσοι έχουν χόμπι τη σκοποβολή μπορούν να αγοράσουν όπλο με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ποινικό μητρώο και δεν έχουν κριθεί ακατάλληλοι από την αστυνομία για «ψυχολογικούς» ή λόγους «ασφάλειας».

    Το 2011, οι Ελβετοί κλήθηκαν σε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν εάν θα έπρεπε να δημιουργηθεί εθνικό αρχείο καταγραφής των όπλων και εάν θα έπρεπε να παραδοθούν όλα τα στρατιωτικά όπλα και να φυλαχθούν σε δημόσιο οπλοστάσιο. Η κάλπη έδειξε ότι το 56,3% των πολιτών ήταν κατά της πρότασης.

    Ο Ελβετός καθηγητής Εγκληματολογίας, Μάρτιν Κίλιας, υποστηρίζει ότι για όλους αυτούς τους λόγους είναι μεγάλο λάθος να συγκρίνεται η Ελβετία με τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τα χαμηλά ποσοστά εγκλημάτων που σχετίζονται με την οπλοκατοχή στη χώρα. Επισημαίνει όμως ότι η Ελβετία έχει υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών (περίπου 200 το χρόνο) και ότι το 90% αυτών πραγματοποιείται με όπλο που υπάρχει στο σπίτι του αυτόχειρα.

    Αρχική δημοσίευση στην Ελευθεροτυπία.


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    06/07/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    572
    neos_toyfekaleyris στις #411692

    Ναι, είναι πολύ μπροστά η λογική της Ελβετίας. Όχι μόνο δικαιούται ο στρατιώτης να αγοράσει το όπλο του μετά το πέρας της θητείας, αλλά επίσης το όπλο μεταβιβάζεται στα παιδιά και κατόπιν στα εγγόνια, δίνοντας την ευκαιρία για κάτι σαν οικογενειακό αρχείο όπλων (αυτό ήταν του παππού μου, αυτό του πατέρα μου κτλ). Επίσης σημαίνει ότι το στράτευμα ανανεώνει κάθε τόσο τα όπλα, μιας και τα αγοράζουν οι πολίτες, κι έτσι δεν καταντάει σαν το δικό μας, να κρατάει όπλα παλιά, κακοσυντηρημένα, ξεπερασμένα ή μη λειτουργικά επειδή δεν έχει πού να τα διαθέσει ή γιατί δε μπορεί να βρει λεφτά για να πάρει καινούργια. Οι πολίτες δε, μπορούν αν απολαμβάνουν τη σκοποβολή και να βελτιστοποιούν την εκπαίδευσή τους και μετά το στρατό, κρατώντας ζωντανές τις δεξιότητές τους.

    Βέβαια η δήλωση ότι τα πολλά όπλα στα σπίτια φύλαξαν την ελβετία από τον πόλεμο, είναι προφανώς αστειότητα, αλλά αφού τους βολεύει και εξυπηρετεί το σκοπό, γιατί να μην το λένε.

    Είναι απορίας άξιο πώς καταφέρνουμε να παίρνουμε παράδειγμα μόνο από τα στραβά της ευρώπης και τα καλά να μην τα βλέπουμε ποτέ…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/02/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3382
    zed στις #411693

    Μα τι να συγκρίνει κανείς. Η Ελβετία είναι μια ευρωπαϊκή ανεπτυγμένη χώρα. Η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική, υποδουλωμένη και σάπια.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    28/07/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    1739
    Panagiotis Agiannitis στις #411698

    θα πω κατι που το λεω συνεχεια.

    το να μην εχει μια χωρα (ελλαδα) την τεχνογνωσια για ενα θεμα το δεχομαι.

    το να μην  αντιγραφει πετυχημενα μοντελα αλλων χωρων, σε οποιαδηποτε θεματα δεν το χωνευω με τιποτα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    26/06/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    205
    sot στις #411820

    “Στο δημοψήφισμα του 2011 για την παράδοση στο Δημόσιο όλων των στρατιωτικών όπλων, το 56,3% των Ελβετών ψήφισε «όχι».”

    Την ελεύθερη οπλοκατοχή την επέλεξαν και την επέβαλαν οι ίδιοι οι Ελβετοί. Δεν περίμεναν κάποιο κράτος “πατερούλη” να τους καταλάβει και να υιοθετήσει οποιοδήποτε οπλοφιλικό μοντέλο. Θεωρούν τους εαυτούς τους πολίτες, με υποχρεώσεις και δικαιώματα, που το κράτος οφείλει να τους εμπιστεύεται και να τους σέβεται, όχι παιδάκια που παρακαλάνε να τους αφήσει ο μπαμπάκας να κρατήσουν το όπλο τους.

    Και μερικές τρανταχτές ανακρίβειες του άρθρου (που βέβαια είναι αναμενόμενες από το άθλιο επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, και την “προοδευτική” προπαγάνδα):
    1)”…των στρατιωτικών όπλων”. Οι όροι “στρατιωτικά”, “πολεμικά” κτλ όπλα είναι ταμπέλες για την εξυπηρέτηση της προπαγάνδας των οπλοφοβικών. Χρησιμοποιούνται για να ταυτίσουν τα όπλα με τον πόλεμο, που όλοι μας φυσικά θεωρούμε ένα κακό πράγμα, ώστε να χάσουν υποσυνείδητα τους υπόλοιπους ρόλους τους (αθλητικούς, ψυχαγωγικούς, προστασίας κτλ)
    2)”βαθιά ριζωμένη η ιδέα κατοχής του όπλου για λόγους εθνικής ασφάλειας και όχι για αυτοάμυνα, όπως ισχύει στις ΗΠΑ.”. Η δεύτερη τροποποίηση του Αμερικανικού συντάγματος μιλάει για το αναφαίρετο δικαίωμα στην οπλοκατοχή για την προστασία της κοινωνίας από οποιαδήποτε επιβουλή, εξωτερική ή εσωτερική. Ότι ακριβώς και οι Ελβετοί. Οι κακοί-κουτοί γραφικοί οπλόφιλοι Αμερικάνοι είναι η γνωστή προπαγάνδα που καλλιεργούν για να περάσουν την ατζέντα τους. Επίσης η νόμιμη αυτοάμυνα δεν έχει κανένα αρνητικό πρόσημο επειδή το λένε κάποιοι ανόητοι φοβικοί.
    3)”τα όπλα πρέπει να «παραμένουν» σπίτι, καθώς η οπλοκατοχή στο δρόμο είναι παράνομη!”. Δεν εννοούν (ή μάλλον αδυνατούν ή δεν θέλουν) να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα η οπλοκατοχή (η αγορά και νόμιμη κατοχή όπλου), άλλο ή οπλοφορία (το να το κουβαλάς πάνω σου σε δημόσιους χώρους), άλλο η οπλοχρησία (το δικαίωμα να το χρησιμοποιείς, π.χ. στον κυνηγότοπο το σκοπευτήριο ή εντός του οικιακού ασύλου για λόγους νόμιμης άμυνας).
    4)”είναι μεγάλο λάθος να συγκρίνεται η Ελβετία με τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τα χαμηλά ποσοστά εγκλημάτων που σχετίζονται με την οπλοκατοχή στη χώρα”. Η αλήθεια είναι ότι στην Αμερική μόλις το 0.2% των εγκλημάτων πραγματοποιούνται με νομίμως κατεχόμενα όπλα. Η Αμερική για την ακρίβεια αν εξαιρέσουμε τα γκέτο που εκτοξεύεται η εγκληματικότητα έχουν πολύ λιγότερη τέτοια εγκληματικότητα και από την Βρετανία όπου απαγορεύονται σχεδόν τα πάντα. Οι νόμιμοι κάτοχοι όμως είναι αυτοί που διώκονται με περιορισμούς και απαγορεύσεις κατά των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Και στην Ελλάδα απαγορεύονται τα καλασνικοφ, και κανένας ανόητος περιορισμός όμως στα δικά μας δικαιώματα στην οπλοκατοχή δεν αποτρέπει τους εγκληματίες από το να τα προμηθεύονται και να τα χρησιμοποιούν ανενόχλητοι εναντίον ανυπεράσπιστων πολιτών (που διώκονται ακόμα σκληρότερα αν υπερασπίσουν την ζωή και την αξιοπρέπειά τους).

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/02/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3285
    kryptia-e στις #416806

    «Στο δημοψήφισμα του 2011 για την παράδοση στο Δημόσιο όλων των στρατιωτικών όπλων, το 56,3% των Ελβετών ψήφισε «όχι».» Την ελεύθερη οπλοκατοχή την επέλεξαν και την επέβαλαν οι ίδιοι οι Ελβετοί. Δεν περίμεναν κάποιο κράτος «πατερούλη» να τους καταλάβει και να υιοθετήσει οποιοδήποτε οπλοφιλικό μοντέλο. Θεωρούν τους εαυτούς τους πολίτες, με υποχρεώσεις και δικαιώματα, που το κράτος οφείλει να τους εμπιστεύεται και να τους σέβεται, όχι παιδάκια που παρακαλάνε να τους αφήσει ο μπαμπάκας να κρατήσουν το όπλο τους. Και μερικές τρανταχτές ανακρίβειες του άρθρου (που βέβαια είναι αναμενόμενες από το άθλιο επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, και την «προοδευτική» προπαγάνδα):
    1)»…των στρατιωτικών όπλων». Οι όροι «στρατιωτικά», «πολεμικά» κτλ όπλα είναι ταμπέλες για την εξυπηρέτηση της προπαγάνδας των οπλοφοβικών. Χρησιμοποιούνται για να ταυτίσουν τα όπλα με τον πόλεμο, που όλοι μας φυσικά θεωρούμε ένα κακό πράγμα, ώστε να χάσουν υποσυνείδητα τους υπόλοιπους ρόλους τους (αθλητικούς, ψυχαγωγικούς, προστασίας κτλ)
    2)»βαθιά ριζωμένη η ιδέα κατοχής του όπλου για λόγους εθνικής ασφάλειας και όχι για αυτοάμυνα, όπως ισχύει στις ΗΠΑ.». Η δεύτερη τροποποίηση του Αμερικανικού συντάγματος μιλάει για το αναφαίρετο δικαίωμα στην οπλοκατοχή για την προστασία της κοινωνίας από οποιαδήποτε επιβουλή, εξωτερική ή εσωτερική. Ότι ακριβώς και οι Ελβετοί. Οι κακοί-κουτοί γραφικοί οπλόφιλοι Αμερικάνοι είναι η γνωστή προπαγάνδα που καλλιεργούν για να περάσουν την ατζέντα τους. Επίσης η νόμιμη αυτοάμυνα δεν έχει κανένα αρνητικό πρόσημο επειδή το λένε κάποιοι ανόητοι φοβικοί.
    3)»τα όπλα πρέπει να «παραμένουν» σπίτι, καθώς η οπλοκατοχή στο δρόμο είναι παράνομη!». Δεν εννοούν (ή μάλλον αδυνατούν ή δεν θέλουν) να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα η οπλοκατοχή (η αγορά και νόμιμη κατοχή όπλου), άλλο ή οπλοφορία (το να το κουβαλάς πάνω σου σε δημόσιους χώρους), άλλο η οπλοχρησία (το δικαίωμα να το χρησιμοποιείς, π.χ. στον κυνηγότοπο το σκοπευτήριο ή εντός του οικιακού ασύλου για λόγους νόμιμης άμυνας).
    4)»είναι μεγάλο λάθος να συγκρίνεται η Ελβετία με τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τα χαμηλά ποσοστά εγκλημάτων που σχετίζονται με την οπλοκατοχή στη χώρα». Η αλήθεια είναι ότι στην Αμερική μόλις το 0.2% των εγκλημάτων πραγματοποιούνται με νομίμως κατεχόμενα όπλα. Η Αμερική για την ακρίβεια αν εξαιρέσουμε τα γκέτο που εκτοξεύεται η εγκληματικότητα έχουν πολύ λιγότερη τέτοια εγκληματικότητα και από την Βρετανία όπου απαγορεύονται σχεδόν τα πάντα. Οι νόμιμοι κάτοχοι όμως είναι αυτοί που διώκονται με περιορισμούς και απαγορεύσεις κατά των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Και στην Ελλάδα απαγορεύονται τα καλασνικοφ, και κανένας ανόητος περιορισμός όμως στα δικά μας δικαιώματα στην οπλοκατοχή δεν αποτρέπει τους εγκληματίες από το να τα προμηθεύονται και να τα χρησιμοποιούν ανενόχλητοι εναντίον ανυπεράσπιστων πολιτών (που διώκονται ακόμα σκληρότερα αν υπερασπίσουν την ζωή και την αξιοπρέπειά τους).

     

    ειπες οσα ηθελα να πω και εγω…

    καταρχην οι δημοσιογραφοι δεν πρεπει να ειναι παπαγαλακια, αλλα μεταφορεις μια ειδησης και οχι διαστρεβλωτες.

     

    στην αμερικη τα οπλα δεν τα εχουν για αυτοαμυνα. τα εχουν για προστασια απεναντι σε οποιοδηποτε κινδυνο, ενχωριο η ξενο. και αυτο αναφερεται στο συνταγμα τους. το αν τα χρησιμοποιουν και για αυτοαμυνα (και πολυ καλα κανουν. αυτο το κανει ο ανθρωπος απο τοτε που πρωτοδημιουργηθηκε ως homo sapiens) ειναι αλλο θεμα.

    οι πολιτειες με την μεγαλυτερη και πιο “ελευθερη” οπλοκατοχη στην αμερικη, ειναι αυτες με το μικροτερο δεικτη εγκληματικοτητας. αυτο, ειναι ενα γεγονος που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ειτε αρεσει σε καποιους ηλιθιους κομπλεξικους προπαγανδιστες ειτε οχι

    παμε στην ευρωπη τωρα,

    καταρχην η χωρα με την μεγαλυτερη οπλοκατοχη (δεν θυμαμαι αν ειναι νουμερο ενα και παγκοσμιως) ειναι η φιλανδια. μηδαμινη εγκληματικοτητα και εκει!

    οσον αφορα την ελβετια να πουμε τα εξης (αυτα που θα πω ισχυαν 100% μεχρι και πριν 3 χρονια, δεν ξερω αν κατι εχει αλλαξει, αλλα πολυ αμφιβαλω),

    1)οταν καποιος θελει να γινει σκοπευτης στην ελβετια, γραφεται και σε 2 μερες εχει δελτιο. στην συνεχεια, αγοραζει οτι και οσα οπλα επιθυμει και απλα τα δηλωνει στο αστυνομικο τμημα της περιοχης του. ουτε αδειες βγαζει για το καθενα ξεχωριστα ουτε περιμενει εγκρισεις με τους μηνες.

    2)για καθε αγορι που θα φτασει τα 13 ετη, ο στρατος δινει και ενα οπλο στην οικογενεια του. οπλο που ο πατερας του εχει την υποχρεωση να κρατα φυλαγμενο σε ερμαριο μεχρι το αγορι να γινει 18, οποτε και μπορει να το χρησιμοποιει και να εξασκειται.

    3)δεν υπαρχει ελβετικος στρατος. υπαρχει εθνοφυλακη. ολοι οι ελβετοι ειναι πολιτες-οπλιτες, οπως συνεβαινε και στις περισσοτερες πολεις της αρχαιας Ελλαδας. το συνταγμα τους αλλωστε (των ελβετων) το εγραψε ο Καποδιστριας, τον οποιον και τιμουν με αγαλματα σε ολες τους τις πολεις και σε ολα τους τα πανεπιστημια. κατι που εμεις αγνοουμε βλακωδως(ως συνηθως αλλωστε).

    4)στην ελβετια υπαρχει ενα σκοπευτηριο σε καθε χωριο , ενοειται σε καθε πολη και κωμοπολη…γενικα γινεται χαμος. αγαπημενο τους αγωνισμα τα 300 μετρα σε αντιθεση με τους γερμανους σκοπευτες που εχουν μεγαλυτερη παραδοση στα 50 μετρα με τα 22αρια

    5)μεχρι περσυ τα φυσσιγγια για τους μεγαλους αγωνες (ορισμενοι εξ αυτων εφταναν τις 32 χιλιαδες συμμετοχες, οταν στην Ελλαδα ο αντιστοιχος φτανει με το ζορι τις 40 συμμετοχες ) τα εδινε δωρεαν ο ελβετικος “στρατος”

    6)ενταξει δεν μπορουμε να πουμε οτι ο μονος λογος που η ελβετια παρεμεινε ουδετερη στους παγκοσμιους πολεμους ηταν η εθνοφυλακη της, αλλα ηταν ενας απο τους λογους και αυτος! ποιος θα πονοκεφαλιαζοταν να εισβαλει με τον στρατο του σε μια χωρα οπου ολοι οι αντρες , ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ σε καθε σπιτι, καθε γωνια καθε σοκακι, οπλοφορουν με αυτοματα οπλα? φανταζομαι κανεις…θα ηταν ενας ανταρτοπολεμος που θα κρατουσε μηνες, πολλους  μηνες με πολλες χιλιαδες νεκρους εκατερωθεν…αυτος λοιπον ειναι ενας απο τους σημαντικους λογους που κανεις δεν θα εισβαλει στην ελβετια ποτε

    7)η ελβετια μπορει να ειναι ευρωπαικη χωρα, αλλα δεν ηταν κοροιδο να μπει ουτε στην ευρωζωνη αλλα και ουτε στην ευρωπαικη ενωση!!! εχει εθνικη ανεξαρτησια και πληρης ελευθερια κινησεων και αποφασεων. ειναι ισως το μοναδικο κυριαρχο ανεξαρτητο ευρωπαικο κρατος σημερα…αυτα να τα βλεπουμε εμεις και οι υπολοιποι…

     

     

    εν κατακλειδι,

    οπως ειπε και ο αημνηστος μεγας προεδρος της αμερικης, ο τζεφερσον,

    “ενα εθνος οταν ειναι ελευθερο εχει το δικαιωμα της οπλοκατοχης. και αν θελει να παραμεινει ελευθερο, δεν αρκει ο στρατος, αλλα χρειαζεται να εχει και ισχυρη εθνοφυλακη”

    τα εχουμε ξαναπει αυτα…:)

    ολοι αντιγραφουν τους αρχαιους Ελληνες, αλλα οι συνχρονοι ελληνες ειμαστε βλακωδως υπερμαχοι της οπλοφοβιας, της αμαθειας και της αγνοιας και του να λειτουργουμε ως ενα προτεκτορατο…ειναι να τρελαινεσαι…

    θελω να μου πει καποιος, σε τι με εμποδιζει -αν θελω να αυτοκτονησω η να σκοτωσω καποιον- το αν υπαρχει νομιμη οπλοκατοχη στην χωρα μου η οχι…

    μπορω να αυτοκτονησω η να σκοτωσω με το αμαξι μου…με ενα πηρουνι…με ενα χαπακι…

    ας σταματησουμε να ειμαστε ΗΛΙΘΙΟΙ και ας παραδεχθουμε επιτελους την πραγματικοτητα…:) ειμαστε για γελια

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    26/06/2004
    Αρ. μηνυμάτων:
    205
    sot στις #416878

    kryptia-e

    Έτσι όπως τα λες είναι τα πράγματα.
    Τα όπλα για κάποιο λόγο φοβίζουν ιδιαιτέρως όλους αυτούς που έχουν φάει το προοδευτικό-οικολογικό-χίπικο παραμύθι. Έτσι ψάχνουν συνεχώς ευκαιρίες και αφορμές για να περάσουν την ατζέντα τους εις βάρος των αντιλήψεων και δικαιωμάτων των υπολοίπων. Το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει είναι η αντίσταση στην προπαγάνδα και την επίθεσή τους.

    Στην Ελβετία που συζητάμε, λίγες μόλις μέρες αφότου έγραψα τα παραπάνω έγινε ένα περιστατικό μαζικής δολοφονίας στο χωριό Menznau. Μάλιστα ήταν το 2ο σε διάστημα λίγων μόλις μηνών. Η αντίδραση της κοινωνίας όμως ήταν η αντίθετη από τις ανοησίες που έγιναν στην Αμερική από τους οπλοφοβικούς.

    Parliament is unlikely to approve anything tougher than the record-sharing legislation*, because the Swiss tend to view mass killings as a “medical” issue rather than a legal one…
    Το κοινοβούλιο είναι απίθανο να εγκρίνει οποιαδήποτε σκληρότερη νομοθεσία από αυτήν του διαμοιρασμού δεδομένων, επειδή οι Ελβετοί τείνουν να θεωρούν τις μαζικές δολοφονίες ως «ιατρικό» ζήτημα αντί για νομικό…

    *legislation that would require Switzerland’s 26 states to share data in their local gun registries with each other.
    Although sales must be reported to police, voters in a 2011 referendum rejected a plan to create a nationwide registry and require veterans to return their guns to the military.
    *νομοθεσία που θα απαιτεί τα 26 κρατίδια Ελβετίας να ανταλλάσσουν τα δεδομένα των τοπικών μητρώων όπλων τους μεταξύ τους.
    Παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις πρέπει να αναφέρονται στην αστυνομία, οι ψηφοφόροι σε ένα δημοψήφισμα το 2011 απέρριψαν το σχέδιο για τη δημιουργία ενός μητρώου σε εθνικό επίπεδο και την απαίτηση για τους βετεράνους να επιστρέψουν τα όπλα τους στον στρατό.
    http://www.businessweek.com/articles/2013-03-07/switzerland-debates-gun-laws-in-shootings-aftermath

    Το κοινοβούλιο όσο και να θέλει λοιπόν, είναι “απίθανο να εγκρίνει σκληρότερη νομοθεσία” για τον απλό λόγο ότι οι πολίτες δεν υποχωρούν υπό την πίεση της προπαγάνδας της οπλοφοβικής κλίκας για να παραχωρήσουν τα νόμιμα και δίκαια δικαιώματά τους.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    01/03/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    262
    classicdoubles στις #416996

    ας σταματησουμε να ειμαστε ΗΛΙΘΙΟΙ και ας παραδεχθουμε επιτελους την πραγματικοτητα…:) ειμαστε για γελια

    Θα μπορούσες να πείς μόνο αυτό και να μην κουραστείς γράφοντας όλα τα παραπάνω!!!! Συμφωνώ απόλυτα μαζίσου φίλε μου!!!! Για την Ελβετία δεν ξέρω, ούτε για τη Φινλανδία πέραν των θεωρητικών γνώσεων. Για την Αμερική όμως όπου έζησα για 8+ χρόνια, ένα έχω να πώ, που το έχω γράψει και σε άλλα ποσταρίσματά μου σε άλλα θέματα σε αυτό το forum συζήτησης , ……. μακάρι να είμασταν “Αμερική” άσχετα αν βρίζουμε όλη την ώρα τα Αμερικανάκια! Σίγουρα εκεί έχουν πολύ περισσότερη δημοκρατία (και ελευθερία που πηγάζει από το σεβασμό στους νόμους και τη γνώση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που έχουν οι πολίτες της χώρας.) από εμάς!!!!

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων