IJ 58 MAE (ανταλλακτικά)

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Baikal

 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/03/2018
  Αρ. μηνυμάτων:
  3
  fansxs στις #512893

  Γειά χαρά παιδιά, καινουργιος στην παρέα των Μπαικαλ μιας και πριν 1 ημέρα πήρα απο ένα παππού  το παραπάνω όπλο. Το όπλο σε φωτο φαινόνταν καλό οι διαβεβαιώσεις του παππού τέλειες έτσι το πήρα.

  Μόλις ήρθα και το εξέτασα είδα πως το όπλο κουνάει θέλει σφίξιμο στην τζαβέτα του γιατί κουνάει το κοντάκι. Εύκολο θα μου πείς αλλά κάποιος οπλουργός του έχει βάλει πέλμα το οποιο εκτός από τις βίδες το κόλλησε με εποξική κόλλα :wacko:

  Επίσης είδα πως τα σημεία επαφής των καννών με τη μπάσκουλα στην δεξιά κανη υπάρχει ένα κενό και ένας μικρός τζόγος. Προφανώς θέλει αλλαγή πύρου.

  Τώρα ξέρει κανεις κάποιον αξιοπιστο οπλουργό να μου αλλάξει τους πύρους και να ελέγξει τις εφαρμογές.

  Επίσης οι αυτόματοι εξολκείς του μία δουλεύουν μια όχι :negative:

  Ευχαριστώ Κώστας


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  17/08/2004
  Αρ. μηνυμάτων:
  259
  12345678 στις #512955

  Φίλε Κώστα καλώς ήρθες στην οικογένεια των baikal.εχω κι εγώ ένα ιδιο οπλο που το πήρα από έναν παππού πριν 5 χρόνια μόνο που εγώ ήμουν τυχερός και το οπλο ήταν σε άριστη κατάσταση.Αν μένεις Αθήνα ,ενας  πολύ καλός οπλουργος που κάνει και τροποποιήσεις στα baikal ειναι Ντίνος ο Παπατσαρουχας που εχει το οπλουργειο του στους Αμπελόκηπους.Αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να βρω το τηλέφωνο του.Αν μπορεις να ανεβάσεις φωτό να το δω έστω κι έτσι για την εξωτερική του εμφάνιση.

  Καλορίζικο πάντως και καλά κυνηγια.

  Μπαμπης

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/03/2018
  Αρ. μηνυμάτων:
  3
  fansxs στις #512958

  Ευχαριστώ μπαμπη για τις ευχες σου. Κανονισα να το στείλω αύριο στον κυργια. Αν δεν κανει κάτι πάει παπατσαρουχα. Θα προσπαθήσω για την φωτο. Καλό πασχα.

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  17/08/2004
  Αρ. μηνυμάτων:
  259
  12345678 στις #512993

  Κώστα,ο λόγος πού θα προτεινα οπλουργο είναι γιατί ψυλιαζομαι ότι ο προηγούμενος κατοχος του οπλου αντικατέστησε το πέλμα με καποιο φαρδύτερο και έτσι δεν έφταναν οι βίδες να πιάσουν καλά στο κοντάκι (στο baikal είναι λιγο κοντες ).Για αυτο έβαλε κολλα, ή τις εσφιξε παραπάνω και κλώτσησαν ή βιδωνε και ξεβιδωνε πολλες φορές και πήραν μποσικα οι βόλτες στο κοντάκι.Αυτα ολα διορθωνονται εύκολα βαζοντας καμβυλιες στο κοντάκι,κάτι που έκανα εγώ που φαρδυνα το πελμα μόνος μου για να το φερω στα μέτρα μου.Ο οπλουργος θα διόρθωνε την κατάσταση φέρνοντας το κοντάκι στα μέτρα σου ταυτόχρονα.Εντυπωση παντως μου κανει που κούνησαν οι κάννες και θέλει αλλαγή ο πιρος, τα baikal πολύ σπάνια έχουν τετοια βλάβη.Σου απαντησα αργα γιατί τώρα είδα το μήνυμα.Δεν μου απάντησες αν είσαι Αθήνα  γιατί θα μπορούσε να το δω το όπλο και να σε κατατοπισω επειδή ασχοληθηκα πολύ με το δικό μου (μέχρι αλλαγή χρώματος στα ξύλα έχω κανει). Οτι θέλεις πάντως στη διάθεσή σου.Καλο Πάσχα αν δεν τα ξαναπούμε.

  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/03/2018
  Αρ. μηνυμάτων:
  3
  fansxs στις #513142

  Αγαπητέ 1-8 είδα το μήνυμα σου αργά και ζητώ συγνώμη γι αυτό. Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Λοιπόν τα νεώτερα. Το κοντάκι το έφτιαξα, ξεκόλησα με μια λάμα το παλιό πέλμα, ευτυχώς δεν είχε πολύ κόλλα, και τοποθέτησα το παλιό του. Η επικοινωνία που είχα με την αντιπροσωπεία ήταν (Αφού τους έστειλα το όπλο και το εξέτασαν ήταν):  Για τους εξολκείς δεν υπάρχει ανταλλακτικό γιατι το όπλο είναι παλιό και το κενό της αριστερής  κάνης με την μπάσκουλα είναι τόσο μικρό που δεν υπάρχει πρόβλημα. Αργότερα που θα μεγαλώσει να επικοινωνήσω μάζι τους. Αφού παρέλαβα το όπλο έκανα μια αναζήτηση για αρκετό καιρό στο διαδίκτυο και είδα ότι. για το κούνημα της κάνης (έστω αυτό το ελάχιστο) διορθώνεται με την κόληση ενός λεπτού φύλλου ατσαλιού στο κλειδί της κάνης (εκεί που εφαρμόζει με τον πίρο της κάννης). Φυσικά μετά θέλει ρύθμιση της εφαρμογής , η οποία δεν είναι δύσκολη απλώς χρονοβόρα. (Καπνισμα, λιμα και χρόνο). Τοποθέτησα δοκιμαστικά ένα κομμάτι κάρτας (χαρτί) στο κλειδί και ως θαύμα το κενό εξαφανίστηκε και ο εξολκέας λειτουργούσε ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Εχω προμηθευτεί 1 μμ φυλλο ατσαλιού και μόλις βρώ μια κόλλα μετάλλων της προκοπής και φυσικά ΧΡΟΝΟ θα αρχίσω την διαδικασία.

  Οσο για τα BAIKAL αν κουνάνε θα σου πώ τούτο. Κουνάνε, όπως όλα τα όπλα. Σε μια κουβέντα που είχα με ένα ΡΩΣΟ οπλουργό μου είπε πως ένα πλαγιο Baikal το όριο του που αρχίζει να παίρνει είναι οι 5000 με 6000 βολές. Αρχίζει  να παίρνει δεν σημαίνει ότι κουνάει σαν καμπαναριό. Μπορεί κάποιος με φιλλερ βαλβίδων να ελέγξει τις εφαρμογές του όπλου του. Ενα ΠΙΘΑΝΟ σημάδι ελλατωματικής εφαρμογής μπορεί να είναι η δυσλειτουργία των εξολκεων (ειδικά του δεξιού) ένα άλλο μπορεί να είναι ο μοχλός όπλισης να έχει φύγει προς τα αριστερά)

  Τώρα για ΟΠΛΟΥΡΓΟΥΣ στην Ελλάδα, μίλησα με μερικούς και κατάλαβα ότι δεν ΕΙΝΑΙ. ΟΙ πιο ΠΟΛΛΟΙ μου πρότειναν να περιμένω να κουνήσει και μετά να τους το πάω και να κάνουν ηλεκτροκόληση στα κλειδία. Μια μέθοδος αμφιλεγόμενη για το λόγο ότι εφαρμόζεται υψηλή θερμοκρασία σε ατσάλι που δέχεται την πίεση της τουφεκιάς. Δεν θέλω να πω άλλά για τους κυρίους αυτούς, σίγουρα υπάρχουν καλοί αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη πιά με αυτά που έχω ακούσει.

  Δεν είμαι Αθήνα και δεν μπορώ να σου δείξω το οπλο. Αλλά μπορω να σου πώ ότι μετά το τελευταίο μήνα αισθάνομαι ειδικός στα πλαγιόκαννα BAIKAL. (Αισθάνομαι αλλά δεν είμαι φυσικά).

  Χαιρετισμούς

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων