KANNEΣ ΒREDA KAI ΑCCIAIO ΒRΕDA , ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗ ΣΦΥΡΙΛΑΤΗΣΗ

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Breda

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/09/2014
    Αρ. μηνυμάτων:
    234
    Giorgos-BREDA στις #467099

    Το τοπικ αυτο ειναι καθαρα ενημερωτικο οσον αφορα τα ατσαλια που εβαζε και βαζει η breda στα οπλα της. Αν ανοιξετε το link παρακατω θα διαβασετε το σχετικο κειμενο , το οποιο πιστευω εχει αρκετο ενδιαφερον καθως αναφερει και αποδεικνυει πραγματα που πιθανως να μην τα γνωριζατε. Ευχαριστω.

    http://www.idiogomosi.com/pages/posts/kannes-breda-kai-acciaio-breda-482.php


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/09/2014
    Αρ. μηνυμάτων:
    234
    Giorgos-BREDA στις #467168

    Αυτό βεβαίως όπου ενδεχομένως κανείς δεν τόλμησε να σας αποκαλύψει, είναι ότι πριν ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία BREDA, είχε και διατηρούσε στην κατοχή της το μοναδικό μηχάνημα θερμής σφυριλάτησης και Αυστριακής προελεύσεως εντός της Ιταλικής επικράτειας! Αυτό και μόνο λέει πολλά, διότι δεν είναι μια απλή φήμη…αλλά η ωμή πραγματικότητα, ότι το κόστος παραγωγής των καννών μέσω της θερμής σφυριλάτησης, ήταν σαφώς μεγαλύτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους κατασκευής και πιο συγκεκριμένα τον βαθύ τρυπανισμό και την ψυχρή σφυριλάτηση!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/12/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    739
    accuracy lover στις #467173

    Φίλε Giorgos-BREDA η συζήτηση για τις κάννες, τις μεθόδους κατασκευής τους και το ποιά είναι καλύτερη έχει ξεκινήσει από καιρό στο forum. Δεν ξέρω άν συμμετείχες και παλιότερα ή άν διάβασες προηγούμενα μηνύματα και θέματα αλλά ο συγκεκριμένος συντάκτης του άρθρου και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας που το φιλοξενεί έχει περάσει κι από εδώ (από το forum δηλαδή). Διαβάζοντας την φράση για τον “βαθύ τρυπανισμό” των καννών μου ήρθε στο μυαλό όλη η παλιά συζήτηση τότε που ο εν λόγω κύριος προσπαθούσε να μας πείσει “σώνει και καλά” πώς αυτή η μέθοδος είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ και πώς όλες οι άλλες κάννες που φτιάχτηκαν με άλλους τρόπους είναι υποδεέστερες βλητικά, αντέχουν λιγότερο κλπ κλπ. Ο “βαθύς τρυπανισμός” που έφαγαν τα μυαλά μας από εκείνες τις συζητήσεις & αντιπαραθέσεις μου έχει μείνει ακόμα σαν ανάμνηση. Ελπίζω να μην αρχίσει πάλι ένα παρόμοιο “πανηγύρι” δηλώσεων και απαντήσεων.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/09/2014
    Αρ. μηνυμάτων:
    234
    Giorgos-BREDA στις #467189

    Φιλε accuracy lover ευχαριστω για την πληροφορηση δεν το ηξερα οτι εχει ξαναγινει αυτη η συζητηση , ειμαι νεο μελος.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    11/12/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    739
    accuracy lover στις #467196

    Φιλε accuracy lover ευχαριστω για την πληροφορηση δεν το ηξερα οτι εχει ξαναγινει αυτη η συζητηση , ειμαι νεο μελος.

    Φίλε Giorgos-BREDA δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να γίνει η οποιαδήποτε σχετική συζήτηση και να παρατεθούν επιχειρήματα απ’ όλες τις πλευρές – αυτό είναι πάντα καλό και θετικό στοιχείο – αρκεί μόνο να μην φτάνουμε σε δογματικές απόψεις του στύλ “το είπα εγώ, πάει τέλειωσε έτσι είναι και δεν σηκώνω κουβέντα” οπότε η σοβαρότητα πάει στράφι.

    Εξάλλου εδώ το θέμα που θίγεται εδώ αφορά την υποτιθέμενη υπεροχή της σφυρηλάτησης εν θερμώ σε σχέση με τις άλλες μεθόδους, κάτι που δεν είχε αναλυθεί στο παρελθόν. Προσωπικά θεωρώ ότι ώρες-ώρες δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ότι πρέπει σε κάποια πράγματα μέχρις του σημείου να “θεοποιούνται” υλικά, μέθοδοι κατασκευής και όπλα – ενώ όλα τ’ άλλα είναι δήθεν για τα σκουπίδια. Ειδικά στον τομέα του λειόκαννου όπου η κατασκευή της κάννης παίζει ρόλο αλλά όχι τόσο σημαντικό όπως σε ένα ραβδωτό όπου η ακρίβεια βολής είναι το ζητούμενο και η μέτρησή της πιό εύκολη.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/09/2014
    Αρ. μηνυμάτων:
    234
    Giorgos-BREDA στις #467200

    συμφωνω απολυτα με αυτα που λες αλλα το τοπικ δεν το ανοιξα τοσο για το ποια μεθοδος ειναι καλυτερη οσο για την ενημερωση των μελων για τις καννες της εταιριας και για τυχον αποριες οσον αφορα τις ενδειξεις breda- acciaio breda.

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων