ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    98
    faster1 στις #438784

    Δεν ξερω αν ακουσατε την ειδηση για τον θανατο του ατυχου κυνηγου στην ξανθη αλλα ειναι ενα θεμα πιστευω πολυ σοβαρο που θα πρεπει να μας απασχολησει.Εσεις τι λετε βρε παιδια?Υπαρχει θεμα και αν ναι πως θα μπορουσαμε να παρουμε καποια μετρα προστασιας(π.χ ποτε στην κορυφη ενος λοφου οταν επικειται βροχη)


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    07/12/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    144
    Γιάννος-12gauge στις #438791

    Στο χωριό μου έχει σκοτωθεί ένας βοσκός παλιότερα έτσι, εχει πιάσει μπόρα και έχει κρυφτεί κάτω από ένα δέντρο στο οποίο έπεσε κεραυνός και τον “χτύπησε” κι εκείνον καθώς είχε ακουμπήσει την πλάτη του επάνω. Αυτό που ξέρω στα σίγουρα έιναι ότι το ρεύμα ακολόυθεί πάντα το πιο σύντομο δρόμο (τα αλεξικέραυνα εξέχουν πάντα μερικούς πόντους και έχουν άμεση επαφή με την Γη, γείωση όπως λέμε) οπότε αποφεύγουμε να είμαστε στην κορυφή ενός λόφου για παράδειγμα ή σε μια πεδιάδα προσπαθούμε να καλυφθούμε απο κάτι υψηλότερο, στο αμάξι κλείνουμε την κεραία και τα σχετικά. Κάπως έτσι θα προσπαθούσα(και έχω προσπαθήσει) τουλάχιστον εγώ να το αποφύγω.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    593
    faraos dim στις #438793

    Ετσι σκοτωθηκε και ενας καλος μου φιλος στα Γρεβενα πριν χρονια,η συνταγη ειναι απλη,μολις δουμε να ερχεται η μπορα και να πεφτουν οι κεραυνοι,αφηνουμε κατω οτι μεταλλικο εχουμε πανω μας και καθομαστε στην μεση ενος χωραφιου μακρια απο δεντρα και οτιδηποτε υπερεχει πολυ του εδαφους.Ενα ποντσο στο σακιδιο μας ειναι η καλητερη λυση.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    03/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    2
    Νεκτάριος στις #438821

    Επίσης αδιάβροχα παπούτσια!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    04/05/2008
    Αρ. μηνυμάτων:
    1516
    benetos στις #438822

    Ετσι σκοτωθηκε και ενας καλος μου φιλος στα Γρεβενα πριν χρονια,η συνταγη ειναι απλη,μολις δουμε να ερχεται η μπορα και να πεφτουν οι κεραυνοι,αφηνουμε κατω οτι μεταλλικο εχουμε πανω μας και καθομαστε στην μεση ενος χωραφιου μακρια απο δεντρα και οτιδηποτε υπερεχει πολυ του εδαφους.Ενα ποντσο στο σακιδιο μας ειναι η καλητερη λυση.<br>
    <hr>
    <div class=”bbp-reply-signature”>
    Οταν ο Θεουλης εστελνε μυαλα,καποιοι νομιζαν οτι βρεχει και κραταγαν ομπρελες.

    http://youtu.be/N08cUql8YTo

    http://www.youtube.com/watch?v=Xg88M14YcCY

    </div>

    Τα ίδια έχω διαβάσει και γω. Λένε πως 1-2 δευτερόλεπτα πρίν το κακό νιώθεις ένα μυρμήγγιασμα στο σώμα, οπότε πετάς τουφέκι παραδίπλα και πέφτεις στα 4 ή ξαπλα για να περάσει γρηγορότερα το ηλεκτρικό ρεύμα στο έδαφος (μπρρρρρ)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    24/10/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    872
    GeorgePap στις #438920

    Ένα από τα κύρια πράγματα που μπορούν να τραβήξουν τον κεραυνό επάνω μας είναι το κινητό. Για αυτό προσοχή όταν πιάνει καταιγίδα ή ο καιρός χαλά απότομα πρίν ακομά πιάσει βροχή και είμαστε σε γυμνό σημείο πρέπει οποσδήποτε να σβίσουμε το κινητό !!! Το να μιλάμε στο κινητό εν μέσω καταιγίδας αυξάνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο να δεχτούμε κεραυνό.
    “Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται απο τη συσκευή, σαν καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την διοχέτευση του ρεύματος μέσα απο την ατμόσφαιρα, στη γή” (αντιγραφή από άρθρο)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    98
    faster1 στις #438931

    Μπραβο παιδες πολυ σημαντικες πληροφοριες.Θα προσπαθησω να βρω και εγω καποιες.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    98
    faster1 στις #438932

    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ
    Όλες οι καταιγίδες συνοδεύονται από αστραπές και κεραυνούς και επομένως αποτελούν κίνδυνο.
    Οι αστραπές μπορούν να παρατηρηθούν μέχρι και 15 χιλιόμετρα απόσταση από το σημείο της εντονότερης βροχόπτωσης. Υπάρχει επομένως κίνδυνος κεραυνού ακόμα και σε περιοχές όπου δεν βρέχει ή βρέχει ασθενώς.
    Αν ακούτε τις βροντές σημαίνει ότι βρίσκεστε σε περιοχή η οποία είναι αρκετά κοντά ώστε να κινδυνεύετε από κτύπημα κεραυνού.
    Οι κεραυνοί μπορεί να είναι θανατηφόροι. Περίπου το 20% των θυμάτων καταλήγουν ενώ περίπου το 70% των επιζώντων παρουσιάζει σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα.

    Μερικοί απλοί κανόνες προστασίας
    1) Αν η καταιγίδα σας βρεί σε ανοικτή περιοχή κατευθυνθείτε αμέσως στο εσωτερικό κλειστού κτηρίου (όχι κάτω από στέγαστρο ή μέσα σε ανοικτό γκαράζ). Αν δεν υπάρχει κοντά σας κτήριο μπείτε σε κλειστό αυτοκίνητο (αποφύγετε αυτοκίνητα με κουκούλες), με κλειστά παράθυρα, χωρίς να ακουμπάτε τις εσωτερικές μεταλλικές επιφάνειες.
    2) Προσπαθήστε να μην είστε το ψηλότερο σημείο σε ένα ανοικτό πεδίο. Αν δεν υπάρχει άλλο υψηλότερο σημείο, καθήστε κουλουριασμένοι στο έδαφος.
    3) Σε οποιαδήποτε περίπτωση μείνετε μακριά από δένδρα.
    4) Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω. Το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και μπορείτε να κτυπηθείτε από κεραυνό σε αρκετή απόσταση από το σημείο επαφής του με το νερό. Αν είστε σε σκάφος, καθήστε στο κέντρο του σκάφους, μακριά από οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο.
    5) Απομακρυνθείτε από οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο (στύλους, φράκτες, σύρματα για άπλωμα ρούχων). Μην ακουμπάτε πάνω σε αυτοκίνητα ή μηχανές. Αφήστε από τα χέρια σας όλα τα μεταλλικά αντικείμενα (πχ. καλάμι ψαρέματος, εργαλεία κλπ).
    6) Απομακρυνθείτε από ομάδες ανθρώπων. Αν είστε με παρέα σε εξωτερικό απροστάτευτο χώρο μην στέκεστε δίπλα-δίπλα και προπαντώς μην ακουμπάτε ο ένας τον άλλο.

    Τι να κάνετε αν κάποιος κοντά σας κτυπηθεί απο κεραυνό

    Ειδοποιήστε το 166 αμέσως, αναφέροντας ότι έχετε κοντά σας θύμα από πτώση κεραυνού.
    Αν το θύμα δεν αναπνέει προσπαθήστε να του κάνετε τεχνικές αναπνοές. Αν η καρδιά του δεν κτυπάει και έχετε τις κατάλληλες γνώσεις επιχειρήστε καρδιοπνευμονική ανάνηψη. Οι άνθρωποι που έχουν κτυπηθεί από κεραυνό δεν φέρουν κανένα φορτίο και επομένως μπορείτε να τους ακουμπήσετε και να τους συνδράμετε άφοβα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    08/09/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    98
    faster1 στις #438933

    Δεν επιτρέπεται στη διάρκεια καταιγίδας να κυκλοφορούν άτομα, ή να βρίσκονται κάτω από δέντρα, ή ηλεκτρικές γραμμές. Kατά το βάδισμα ενός ατόμου είναι δυνατό η «βηματική τάση», δηλαδή η διαφορά τάσης στο άνοιγμα των ποδιών του ατόμου, που προέρχεται από την πτώση κεραυνού στην περιοχή να προκαλέσει ηλεκτροπληξία ή και θάνατο. Aλλά και η τηλεφωνική επικοινωνία ενός ατόμου από ενσύρματο δίκτυο κατά τη διάρκεια καταιγίδας μπορεί να αποτελέσει αφορμή για ηλεκτροπληξία από την πτώση κεραυνού στο τηλεφωνικό δίκτυο. Όπως και ο άνθρωπος, κατά τον ίδιο τρόπο, κινδυνεύουν και τα ζώα από τους κεραυνούς.

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 1 έως 9 (από 9 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων