ΚΟΝΤΙΝΗ ΦΕΡΜΑ

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 26 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/10/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    6
    giorgosmp153 στις #469542

    καλησπερα..εχω ενα ποιντερ αρσενικο 19 μηνων με εμπειριες μονο σε περδικα..φετος θα το ξεκινησω στην μπεκατσα αλλα αυτο που με ανυσηχει ειναι το εξης: στην περδικα (ορεινη) κανει πολυ καλη δουλεια..ερευνα με παθος,υπακουω στην σφυριχτρα ενω φαινεται να αντιλαμβανεται τα πουλια απο μεγαλη αποσταση αφου καθε φορα πριν φτασει στα πουλια σηκωνει το κεφαλι σιγουρευεται και κανει μια σιγουρη πορεια οσπου να βρει τα ουλια και να τα φερμαρει…ενω μεχρι εδω ειμαι ευχριστημενος αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι η φερμα του ειναι κοντινη…δηλαδη ενω αντιλαμβανεται τα πουλια απο μακρια στην φερμα τα πιεζει πολυ και ανυσηχω για το τι αποτελεσματα θα εχει αυτο στην μπεκατσα…επισης το σκυλι εχει παρει 2-3 πουλια εως τωρα στο στομα του…δεν εχει πολλες εμπειριες…αν μπορειτε να βοηθησετε θελω να δω τις αποψεις σας


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/10/2014
    Αρ. μηνυμάτων:
    78
    dean52 στις #469570

    Δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα το σκυλί.
    Πρακτικά δεν υπαρχει κοντινή φέρμα σε κοπάδι πέρδικας. αυτές καθορίζουν ποσο κοντα το ανέχονται.Αν καταφέρνει να παίρνει τη μυρωδιά από μακριά και να φερμάρει κοντά, αυτό δείχνει και τον τσαμπουκά του πόιντερ και τον τρόπο του να κυριαρχεί στα πουλιά.
    Αυτο δεν ισχύει σε σπασμένη πέρδικα.
    Στη μπεκάτσα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα γιατι μπορει να ανεχθεί πολλες φορες και μισο μέτρο μακριά της τη μύτη του σκύλου.
    Μάλλον έχεις ενα εξαιρετικό σκυλί στα χέρια σου.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    07/10/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    2625
    berket στις #469575

    Γιώργο να σε ρωτήσω για μια δικη μου απορία και εξακρίβωση πάνω στα φερμαδόρικα:Το ποιντερ σου είναι άσπρο Μαύρο?
    Σόρυ για τη κουφή ερώτηση!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/04/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    1724
    kapnas 125+25 στις #469631

    καλημέρα σου το σκυλί σου για έμενα δεν έχει πρόβλημα απλα δεν έχει της ανάλογες εμπειρίες στο λεγόμενο (ποντάρισμα ανέβασμα της αναθυμίασης).. η φερμα στον σκύλο είναι αυτονόητη.. είτε την έχει σε υπερθετικό βαθμό είτε δεν την έχει .. το όλο παιχνίδι παίζετε σε όλα τα αλλά… ( εκπαιδευτικά και σε πιο θήραμα κάνει εκπαιδευτικά) εκεί θα πρέπει να εστιαστείς κατά την γνώμη μου. Η φερμα είναι το επιστέγασμα τον όλον όσων έχουν προηγηθεί, έξαλλου δεν είναι τυχαίο που λένε ότι το πόιντερ είναι μια ακατέργαστη μύτη επάνω σε τέσσερα ποδια. Αυτό είναι και η διάφορα του με το σεττερ .. ΤΟ πόιντερ πρώτα φερμάρει και μετά σκέπτεται ( φερμα ανάλογα την απόσταση .. ανέβασμα τις αναθυμίασης και τελική φερμα.. όλα τα αλλά πονταρίσματα για μεγάλες απόστασης γιατί τα πουλιά κοταριζουν.. γίνονται από εξαίρετα ζώα και με γεμάτα εμπειρίες και συναντήσεις ).. το δε σεττερ.. κάνει το αντίστροφος ανάποδο πρώτα σκεφτείτε… (ανεβάζει) και μετά φερμάρει… λείπαμε που θα το πω αλλά ο βασιλιάς τον εκπαιδευτικών είναι η πεδινή πέρδικα.. το ξεσκίζει το σκυλί στα ανεβάσματα .. το κάνει δέκα φορές πιο καλύτερο και πιο προσεκτικό.. είναι θήραμα που θέλει αντερα για να το μπλοκάρεις ..άσχετα που ο πολύς ο κόσμος θα σου πει έλα μωρέ αφού είναι στον κάμπο σίγα το δύσκολο… εξαίρετο το τσουκαρι … μεγάλος καημός η βουνίσια πέρδικα αλλά για να τα επιτύχεις όλα δεν φτάνει μονο να τα κυνηγάς .. θέλει όλη την άλλη σεζόν να του βγάλεις τα νύχια στα εκπαιδευτικά.. για έμενα ειδικότερα στα νεαρά σκυλιά εκπαιδευτικό και κυνήγι είναι ένα και το αυτό … απλα στο εκπαιδευτικό έχεις περισσότερα αβαντάζ.. δεν ξέρω από πού είσαι αλλά αν έχεις πρόσβαση σε πεδινές πήγαινε.. μετ από κάποια εκπαιδευτικά και μετά θα εκπλαγείς ευχαρίστα με αυτά που θα κάνει ο σκύλος σου….. Για τα μετρα της φερμας αυτό που θα σου πω είναι ότι παίζουν παρά πολλά ρολο.. είναι μεγάλη ιστορία και θέλει να γραφτούν πολλές σελίδες για να δούμε ο κάθε ένας από εμάς το τι είναι αυτό που λέμε φερμάρισε κοντά η παίρνει τα πουλιά από πολύ μακριά και πάει και τα μπλοκάρει σε κοντινή απόσταση… κλείνοντας θα σου πω ότι όλα αυτά αν όντως γίνονται από τον σκύλο σου θα δεις και αλλά τόσα ανάλογα το κυνηγητικό του ταπεραμέντο το μυαλό του το πάθος τους αλλά και το πως εντελή με τον καιρό θα σου ξεκαθαρίζεις της φάσης…εύχομαι τα καλυτέρα για τον σκύλο σου.. και μην ξεχνάς πολύ δύσκολα φτιάχνεται αλλά πάρα πολύ εύκολα χαλαει…

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    27/10/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    6
    giorgosmp153 στις #469644

    σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας…berket ναι ο σκυλος ειναι ασπρομαυρς..οσο για τις περδικες που ανεφερες kapnas 125+25 προσβαση σε πεδινες περδικες δεν εχω…δυο εβδομαδες ομως τον αυγουστο σχεδον καθε μερα πηγαινα για εκπαιδευση σε ορεινες…αυτο που αναφερω για την κοντινη φερμα γινοταν οταν υπηρχε μια περδικα μονη της η ενα ζευγαρι….οταν υπηρχε κοπαδι το σκυλι ισα που προλαβαινε και σταματουσε 5 δευτερολεπτα και οι περδικες πρρρρρρρρρρρ …ενω οταν υπηρχε ενα μονο πουλι το φερμαριζε στα 4-5 μετρα για πολυ ωρα οσπου να φυγει το πουλι..

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/04/2010
    Αρ. μηνυμάτων:
    1724
    kapnas 125+25 στις #469652

    Κοιτά φιλέ θέλει δουλειά το εργαλείο… καλές η βουνίσιες αλλά ο σκύλος θέλει τρεις κάμπο δυο βουνό..αλλιώς ο σκύλος μετά από καιρό δεν θα καλπάζει καλά.. θα μάθει τον βράχο και θα τροταρει μετά εμπρός πόδια μονο… ΤΟ κοντά που λες είναι σχετικό …αλλά πουλιά πριν φορμαριστούν έχουν πάει και κάνα 100αρι μετρά πριν τα φερμάρει ο σκύλος αλλά ζευγάρια κάθονται εκεί και μουλώνουν.. περνά ο σκύλος με όχι τόσο ευνοϊκό αέρα… και για αυτό βλέπεις φερμες στα μετρά που λες..άλλο είναι ο σκύλος να κάνει πραγματικά σωστή ερευνά και όχι ότι νάνε …ο σκύλος θα πρέπει να παίρνει με τόπο αλλά όταν ερευνά να έχει όσο το δυνατόν γυρνώντας τα οποιαδήποτε λασε που κάνει τον αέρα είτε εμπρός του είτε ελαφρός στα πλάγια του ποτέ να περνά από μέσα από τον αέρα.. είναι σαν να ψάχνει το ίδιο μέρος με τον αέρα στα οπίσθια του.. το βάθος της έρευνας και το μήκος της ερευνάς είναι άλλου νου παπα ευαγγέλιο.. θέλει τον σκύλο να έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα σε διαφορά τερέν .. όταν ένας σκύλος φεύγει μακριά από εμάς ..δεν σημαίνει ότι κάνει και μεγάλη ερευνά
    υρ
    Μεγάλη ερευνά ερευνά κυνηγίου και ερευνά πρακτικού κυνηγίου.. έχει να κάνει με το βάθος που περνά εμπρός από εμάς και όχι κατά ποσο μακριά η κοντά ερευνά από εμάς.. η προσωπική μου εμπειρία και ειδικά στα πόιντερ έχει δείξει ότι ο κάμπος στα πρώτα βήματα τους είναι αναντικατάστατος

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    300
    EFKLIDIS στις #469666

    Καλησπερα giorgo απο τα γραφομενα σου και οπως εγραψαν και οι συναδελφοι το σκυλι σου παει μια χαρα και μην ανυσηχης για κοντινη η μακρυνη φερμα στη βουνησια . φερμαρει τελος μπλοκαρει τελος . ΔΕΝ υπαρχει μακρυνη φερμα ουτε σε περδικα ουτε σε μπεκατσα και μην ακους παραμυθια για 20 και 30 40 μετρα φερμα απο πουλι .Στη περιπτωση αυτη ο σκυλος δεν πονταρει, το πουλι περπαταει ,το σκυλι μενει φερμα χωρις να ξερει αν κινειται το θηραμα ,και μετα λεει ο κυνηγοσ που βλεπει να πεταει 20-30 μετρα μακρια η περδικα[ πωπω φερμα αδελφακι μου ]. Σου μπλοκαρει πουλι ειναι τελειο, τι 5 τι 10 μετρα δεν κινειται ,ειναι μαρμαρο και ασ παταει το πουλι . και στη μπεκατσα το ιδιο ισχυει , η διαφορα ειναι οτι η μπεκατσα φοβαται τον κυνηγο ,ενω η περδικα τον ανθρωπο. καλα κυνηγια φιλε . Το ρεζουμε ειναι το σκυλι πρεπει να μπλοκαρει και να μην κινειται το θηραμα ,και αυτο γινεται απο 1 μετρο εως 7 μετρα .Μην ανυσηχης ….

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    07/10/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    2625
    berket στις #469667

    Λοιπόν ,η ερώτηση για το χρώμα ,που έκανα στο Γιώργο ,έχει να κάνει με το πόσο μπορεί ένας σκύλος να πλησιάσει τη φέρμα του στο θήραμα! Πρίν αρκετά χρόνια είχα ακούσει από εκπαιδευτή,ότι τα ασπρόμαυρα έχουν ένα ατου στο να πλησιάζουν το θήραμα,σε σχέση με τα καφέ και αυτό οφειλόταν στο ότι το θήραμα δεν μπορούσε να διακρίνει τη ματιά του σκύλου!Στη πορεία μου σαν κυνηγός ,το έθετα σαν ερώτηση σε φίλους με σκουρόχρωμα σκυλιά [κατά πόσο το σκυλί τους μπορούσε να πλησιάσει]!Οι περισσότεροι απ τους οποίους έχουν πολύ καλά μπεκατσορτυκόσκυλα ! Σίγουρα αυτά δεν είναι απόλυτα και δεν ισχύουν για όλα τα σκυλιά!Απλά πιστεύω ότι ένα έξυπνο σκυλί που τσεκάρει τα πάντα στην έρευνα και φέρμα του, αν καταλάβει την υπεροχή του ατού πλησιάζει το θήραμα περισσότερο,το αντίθετο δηλ. από το νέο σκύλο που μαθαίνει ότι όσο πλησιάζει το θήραμα το ξεπετάει κάνοντάς το να κρατάει φέρμα σε απόσταση ασφαλείας!Δεν ξέρω κατά πόσο σας φαίνονται αυτά που γράφω σοβαρά ή συμπτώσεις ή άκαιρα αλλά πιστεύω ότι αξίζει να τσεκαριστεί από κυνηγούς που έχουν σκύλους με μαύρα μπαλώματα γύρω από τα μάτια ,κάποια σύγκριση με σκύλους καφέ ή πιό ανοιχτό χρώμα και ειδικά στη μπεκάτσα!!
    Γιώργο πιστεύω ότι αν το βγάλεις φέτος στη μπεκάτσα θα τσεκάρεις αυτό που αναφέρω!! Σόρι αν κούρασα, ευχαριστώ και καλές φέρμες!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    300
    EFKLIDIS στις #469668

    Το μονο που ΙΣΧΥΕΙ για τη διασταυρωση των βλεμματων σκυλου – θηραματος δεν ειναι το χρωμα κεφαλιου του σκυλου ειναι η ΕΞΥΠΝΑΔΑ του η εμφυτη και ΔΕΝ κοιταει καταματα το πουλι κανοντας το να νομιζει οτι δεν το εχει εντοπισει ….. φιλοι κυνηγοι . Το κυνηγοσκυλο πανω απ’ολα ΜΥΑΛΟ να εχει … στρεφει το κεφαλι του αλλου και το πουλι ειναι μπροστα του .. Λιγοι θα το εξηγησουν ….Εγω το εχω εβλεπα σε μια σκυλα μονο που τωρα ειναι στα 15 .

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    07/10/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    2625
    berket στις #469671

    Το μονο που ΙΣΧΥΕΙ για τη διασταυρωση των βλεμματων σκυλου – θηραματος δεν ειναι το χρωμα κεφαλιου του σκυλου ειναι η ΕΞΥΠΝΑΔΑ του η εμφυτη και ΔΕΝ κοιταει καταματα το πουλι κανοντας το να νομιζει οτι δεν το εχει εντοπισει ….. φιλοι κυνηγοι . Το κυνηγοσκυλο πανω απ’ολα ΜΥΑΛΟ να εχει … στρεφει το κεφαλι του αλλου και το πουλι ειναι μπροστα του .. Λιγοι θα το εξηγησουν ….Εγω το εχω εβλεπα σε μια σκυλα μονο που τωρα ειναι στα 15 .

    Πολύ σωστή η παρατήρησή σου EFKLIDIS !!Η 15αρα σκύλα σου ασπρόμαυρη είναι?

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    300
    EFKLIDIS στις #469676

    Ασπρομαυρη ειναι του Σπινοκια ,αλλα μη πιστευεις στο χρωμα ,ταχα το σκουροχρωμο το ανεχεται ας πουμε η μπεκατσα πιο κοντα -τριχες το μυαλο του σκυλου η πονηραδα και η εμπειρη μυτη [εκλεπτυσμενη] παιζουν ρολο..και πως θα την πατηση [μπλοκαρισμα] .

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    07/10/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    2625
    berket στις #469680

    Μάλλον έχεις δίκιο! Αλλά άσε με να πιστεύω ότι μπορεί να είναι ατού των Μαύρων ,γιατί υπάρχουν πολλοί έξυπνοι σκύλοι ανεξαρτήτου χρώματος,έλα που τα περισσότερα που μπορούν και πλησιάζουν είναι μαύρα…[ πόρισμα από συζητήσεις που έχω κάνει στο θέμα]!!Γι αυτό θα συνεχίσω να αναρωτιέμαι και να το ψάχνω!!

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    300
    EFKLIDIS στις #469684

    Δεν διασταυρωνει το βλεμμα του με το πουλι και μιλαμε για εξυπναδα του ζωου ,εμφυτο χαρισμα .Αν νομιζεις οτι η μπεκατσα προτιμα χρωμα σκυλου για το ποσο θα την πλησιαση ,πιστευε μεχρι να μην πιστευεις.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    09/12/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    3659
    louis στις #469709

    Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το χρωμα του σκυλου δεν παιζει κανενα ρολο
    ρολο παιζει ο τροπος και το ποσο κοντα πλησιαζει το σκυλι αναλογα με την περιπτωση,,το σκυλι που εχει μυαλο ξερει που να σταματηση,και πως το ξερει; ειναι αυτα τα σκυλια που εχουν μυαλο και μυτες,η καλη μυτη παιζει συμαντικο ρολο γιατι μπορει να ξεχωρισει την αναθυμιαση τις μπεκατσας που,, αλλαζει οταν το πουλι ειναι στρεσαρισμενο,και δινει εντολη στον σκυλο για την αποσταση τις φερμας,τα ηρεμα πουλια τα μπλοκαρη κοντα,και τα στρεσαρισμενα μακρυτερα,το χρωμα δεν παιζει ρολο,το εχουμε δει στην πραξη

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #469722

    Giorgosmp153, ήδη διάβασες όσα θα είχα να σου πω, θα συμπληρώσω μόνο, πως μετά την περίοδο της βασικής εκπαίδευσης, ο σκύλος πρέπει να πέσει σε πολλά θηράματα. Ο kapnas 125+15 είπε μεταφορικά μεν, αλλά πολύ χαρακτηριστικά δε, “να του βγάλεις τα νύχια”, ο Efklidis είχε περιγράψει με μία μόνο λέξη την προσπάθεια και τον αγώνα μας για να φτιάξουμε τον σκύλο μας, “περπάτα”. Οι εκφράσεις “να βάλει πουλιά στο στόμα του”, “να δει πουλιά” κλπ κλπ δεν σημαίνουν τίποτα άλλο παρά το αυτονόητο: ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. Ο τρόπος εκμάθησις του σκύλου είναι οι Επαναλήψεις, πόσο μάλλον όταν αυτές συνδυάζονται με το πάθος του. Φέρνουν τις διαφορετικές καταστάσεις όπως π.χ. της φοράς του αέρα, τις διαφορές θερμοκρασίες αέρα – εδάφους και την διαφορετική (κάθε φορά) ροή του αέρα, άρα και της οσμής των πουλιών, της υγρασίας, των ανωμαλιών του εδάφους, της βλάστησης, και χίλιων δυο άλλων αιτιών που θα κάνουν τον σκύλο να φερμάρει κοντύτερα ή μακρύτερα. Οι επαναλήψεις, λοιπόν, φέρνουν τις εμπειρίες και αυτές το αποτέλεσμα.
    Όσον αφορά τις πεδινές, ναι είναι δασκάλες για κάθε σκύλακα. Είναι άριστες για όσο ο σκύλος εκπαιδεύεται, δηλαδή όσο είναι στην φάση “πριν πάρουμε το όπλο”, μετά ο σκύλος θα αγαπήσει κάποιο θήραμα περισσότερο από τα άλλα, που συμπίπτει με αυτό που προτιμά το αφεντικό του, και αυτό θα γίνει γιατί θα συναντήσει περισσότερες φορές τα ίδια τοπία, τις ίδιες συνθήκες και τα ίδια θηράματα, δηλαδή θα έχει περισσότερες εμπειρίες. Μπορεί να κυνηγά τα πάντα, αλλά σε ένα θα είναι “μάστορας”. Γιαυτό προτείνω, πως εφόσον ο σκύλος είναι ήδη 19 μηνών, εφόσον έχει εκπαιδευτεί σωστά, εφόσον δεν κουτουλά τα πουλιά απλά δεν έχει εμπειρία συνέχισε τον στα θηράματα που θα κυνηγάς περισσότερο. Αν, αν.. λέω, θέλει κάποιο ρετουσάρισμα στην όλη φάση της φέρμας, σε μία νεκρή κυνηγητικά περίοδο, βάλε τον στις πεδινές, όχι τώρα, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί και δη στις πεδινές.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 26 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων