Λεισμανιαση ( καλαζαρ) κι εμβολιο

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  18/10/2011

  Αρ. μηνυμάτων:
  55
  deep blue sea στις #485448

  Φίλοι καλησπέρα.

  Έχω εναν ιχνηλάτη αρτουα με πορσελεν και είναι 3 1/2 ετών.

  Σε ηλικία 8 μηνών διαγνώστηκε με λεισμανιαση 1/200 και από τότε έκανα θεραπεία ενέσιμη για ένα μήνα κι σολουρικ μετά τους 6 μήνες 1 εβδομάδα κάθε μήνα.

  Απο τοτε ο τζακ 2 φορες το χρόνο που κάνει αναλύσεις βγαίνει ύποπτος 1/100.

  Κάναμε και προχτες κι επίσης 1/100 και μου πε ο κτηνίατρος ότι επειδή εδώ στην περιοχή σαρώνει το καλαζαρ πως κι επειδή 2 χρόνια είναι ύποπτος μπορώ να του κάνω εμβόλιο κατά του καλαζαρ

  Πάντως εγώ δισταζω γιατί ήξερα ότι αν ανιχνευθεί στον σκύλο δεν κανείς εμβόλιο

  Εχει κάνεις παρόμοια εμπειρία. Γενικά έχω εμπιστοσύνη στον κτηνιατρο  μου αλλά όχι στο εμβόλιο.  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  23/11/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  341
  @gianniscorfu στις #485470

  Φίλοι καλησπέρα. Έχω εναν ιχνηλάτη αρτουα με πορσελεν και είναι 3 1/2 ετών. Σε ηλικία 8 μηνών διαγνώστηκε με λεισμανιαση 1/200 και από τότε έκανα θεραπεία ενέσιμη για ένα μήνα κι σολουρικ μετά τους 6 μήνες 1 εβδομάδα κάθε μήνα. Απο τοτε ο τζακ 2 φορες το χρόνο που κάνει αναλύσεις βγαίνει ύποπτος 1/100. Κάναμε και προχτες κι επίσης 1/100 και μου πε ο κτηνίατρος ότι επειδή εδώ στην περιοχή σαρώνει το καλαζαρ πως κι επειδή 2 χρόνια είναι ύποπτος μπορώ να του κάνω εμβόλιο κατά του καλαζαρ Πάντως εγώ δισταζω γιατί ήξερα ότι αν ανιχνευθεί στον σκύλο δεν κανείς εμβόλιο Εχει κάνεις παρόμοια εμπειρία. Γενικά έχω εμπιστοσύνη στον κτηνιατρο μου αλλά όχι στο εμβόλιο.

  καλησπέρα. Ιδια περιπτωσημε την σεττερινα μου. Εγω έκανα ενέσιμη θεραπεία με gloucandin και χαπια solouric. Στην ανάλυση πριν μια εβδομάδα το ποσοστό ηταν 1/100, πολλή καλή ανταπόκριση μου είπε ο γιατρός, επίσης και τα ζωτικά όργανα (συκώτι,νεφρά,παγκρεας,κλπ) σε πολλή καλη κατάσταση. Στην ερώτηση μου για το εμβόλιο μου είπε  οτι το ποσοστό προστασίας θα είναι χαμηλό,λόγω που έχει προσβληθεί ήδη. Βέβαια εχω ακούσει για σκυλιά (το ένα πρόσφατα) που έκαναν 2-3 χρόνια το εμβόλιο και τελικά προσβλήθηκαν απο την ασθένεια. Ειλικρινά δεν ξέρω τη να πιστέψω και τη να κάνω. Πιστεύω οτι μια καλή  λύση είναι η πρόληψη (αμπουλες, καθαριότητα του χώρου κλπ) και φυσικά πολλή τύχη.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  20/5/2003

  Αρ. μηνυμάτων:
  4106
  Kalliston Hellas στις #485539

  Πιστεύω οτι μια καλή  λύση είναι η πρόληψη (αμπουλες, καθαριότητα του χώρου κλπ) και φυσικά πολλή τύχη.

  … και σίτες παντού στον χώρο που διανυκτερεύει με εντομοαπωθητικές ηλεκτρικές συσκευές.


  KALLISTON HELLAS
  Και δια το πιστόν
  Γιάννης Νικολακόπουλος


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  18/10/2011

  Αρ. μηνυμάτων:
  55
  deep blue sea στις #485564

  Το ερώτημα που μου δημιουργήθηκε είναι ότι αν και είναι φορέας μην παρουσιάσει επιπλοκή κάνοντας το εμβόλιο.

  Τώρα Κ. Νικολακόπουλο σκύλος σε επαρχία κα με τα μέτρα που λέτε δύσκολο.εγώ τον λουζω με αντικουνουπικα ανθρώπινα και σκυλίσια,απαραιτήτως 2 φιδάκια εκεί που κοιμάται και κολάρο σκαλιμπορ….

   

  Αλλά ποτέ δεν είναι αρκετά. Δυστυχώς.

  Α και ποτιζω μόνο πρωί


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/6/2014

  Αρ. μηνυμάτων:
  5
  Γιάννης στις #486020

  ΤΟ εμβόλιο από το με έχει ενημερώσει ο κτηνίατρος είναι προληπτικό, γίνεται μετά τους 6 μήνες κ εφόσον οι εξετάσεις αίματος βγουν καθαρες. Προστατεύει σε μεγάλο ποσοστό. Χαμός γίνεται παντού

  Προσωπικά έχω χάσει ένα σκύλο από καλαζαρ κ οι άλλοι 2 που έχω πρέπει να την πάτησαν αυτό το καλοκαίρι. Το βελγικό έχει άσπρα σημαδια στη μύτη. Το κακό έχει παρά γίνει κ στην περιοχή που είμαι νόμο Ηρακλείου έχουν προσβληθεί όλοι οι σκύλοι. Το κακό ξεκίνησε από τον 1ο σκύλο που μας άφησε ένα Λαμπραντόρ που είχε φέρει ένας βέλγος (γείτονας) από το εξωτερικό. Μόλις διαγνώστηκε στη σκύλα μου τη συγχωρεμενη τον ενημέρωσα για να κοιτάξει τον δικό του κ ή απάντηση του ήταν ότι το δικό του έχει 1,5 χρόνο τώρα. Ο σκύλος ήταν 2.5 ετών κ δεδομένου ότι τους πρώτους 6 μήνες συνήθως δεν ανιχνεύεται μάλλον που ήρθε με καλαζαρ το σκυλί κ κολησαν όλα το ένα μετά το άλλο.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  11/6/2014

  Αρ. μηνυμάτων:
  5
  Γιάννης στις #486021

  ΤΟ εμβόλιο από οτι με έχει ενημερώσει ο κτηνίατρος είναι προληπτικό, γίνεται μετά τους 6 μήνες κ εφόσον οι εξετάσεις αίματος βγουν καθαρες. Προστατεύει σε μεγάλο ποσοστό. Χαμός γίνεται παντού

  Προσωπικά έχω χάσει ένα σκύλο από καλαζαρ (πριν βγει το εμβόλιο) κ οι άλλοι 2 που έχω πρέπει να την πάτησαν αυτό το καλοκαίρι. Το βελγικό έχει άσπρα σημαδια στη μύτη. Το κακό έχει παρά γίνει κ στην περιοχή που είμαι έχουν προσβληθεί όλοι οι σκύλοι. Το κακό ξεκίνησε από τον 1ο σκύλο που μας άφησε ένα Λαμπραντόρ που είχε φέρει ένας βέλγος (γείτονας) από το εξωτερικό. Μόλις διαγνώστηκε στη σκύλα μου τη συγχωρεμενη τον ενημέρωσα για να κοιτάξει τον δικό του κ ή απάντηση του ήταν ότι το δικό του έχει 1,5 χρόνο τώρα. Ο σκύλος ήταν 2.5 ετών κ δεδομένου ότι τους πρώτους 6 μήνες συνήθως δεν ανιχνεύεται μάλλον που ήρθε με καλαζαρ το σκυλί κ κολησαν όλα το ένα μετά το άλλο.

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων