ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

 • Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  26/11/2003

  Αρ. μηνυμάτων:
  5603
  Prowler ® στις #499105
  ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ – Απαντήσεις σε 8 καίρια ερωτήματα

  Τι σημαίνει άμυνα;

  Σύμφωνα με το άρθρο 22 παράγραφος 2 του Ποινικού Κώδικα, «άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπιθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους».

  Ποιές είναι οι ειδικότερες προϋποθέσεις της νόμιμης άμυνας;

  Οι προϋποθέσεις της νόμιμης άμυνας είναι:

  1 Ο αμυνόμενος να βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας, να υπάρχει δηλαδή άδικη και παρούσα επίθεση.

  2 Να υπάρχει αμυντική πράξη, δηλαδή αναγκαία προσβολή των εννόμων αγαθών του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει ο αμυνόμενος για να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

  Ποια είναι η νόμιμη συνέπεια της άμυνας;

  Η νόμιμη άμυνα συνιστά λόγο που αίρει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης. Σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 1 δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε κατάσταση άμυνας.

  Επιτρέπεται άμυνα κατά ακαταλόγιστων;

  Eπιτρέπεται άμυνα ακόμα και αν η επίθεση προέρχεται από παράφρονες και από όσους είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή μέθης, αρκεί η επίθεση να είναι άδικη. Δεν απαιτείται καταλογισμός.

  Σε ποιες περιπτώσεις μιλάμε για υπέρβαση των ορίων της άμυνας;

  Υπέρβαση του ορίου της άμυνας έχουμε όταν η βλάβη που απετράπη μέσω της άμυνας είναι δυσανάλογα μικρότερη από τη βλάβη που τελικά προκλήθηκε. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας επιβάλλεται από την αρχή της αναλογικότητας του άρθρου 25 παρ. 1 του Συντάγματος.

  Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από τον βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης και από τις λοιπές περιστάσεις (ΠΚ άρθρο 22 παρ.3). Υπέρβαση του ορίου της άμυνας διαταράσσει περισσότερη την έννομη τάξη από ό,τι η επίθεση.

  Συνεπώς, όποιος υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο άμυνας, τιμωρείται, αν η υπέρβαση έγινε με πρόθεση, με ποινή ελαττωμένη, ενώ αν έγινε η υπέρβαση από αμέλεια, με την ποινή, που προβλέπεται για το αντίστοιχο έγκλημα εξ αμελείας έγκλημα.

  Αντίθετα, μένει ατιμώρητος εάν ενήργησε με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση.

  Τιμωρείται η υπαίτια κατάσταση άμυνας;

  Ναι. Όποιος με πρόθεση προκάλεσε την επίθεση άλλου για να διαπράξει εναντίον του αξιόποινη πράξη με το πρόσχημα της άμυνας, δεν απαλλάσσεται από την ποινή που ορίζει ο νόμος.

  Τι συνιστά επίθεση;

  Επίθεση συνιστά μόνο η ανθρώπινη συμπεριφορά, η οποία μπορεί να γίνεται και με παράλειψη νόμιμης ενέργειας.

  Ποτε είναι παρούσα η επίθεση;

  H άμυνα και η επίθεση θα πρέπει να ταυτίζονται χρονικά ή τουλάχιστον να είναι πολύ κοντά.

  Παρούσα επίθεση είναι σύμφωνα με τη νομολογία του Αρείου Πάγου (ΑΠ 1997/2001) όχι μόνο όταν άρχισε ο κίνδυνος και δεν έληξε ακόμη, αλλά ακόμα και όταν ο κίνδυνος δεν άρχισε, υπάρχει όμως μια βάσιμη και δικαιολογημένη έναρξη της επιθετικής ενέργειας.

  Δεν επίκειται η προσβολή όταν μεταξύ επιτιθέμενου και θύματος δεν υπάρχει χρονική και τοπική εγγύτητα καθώς επίσης και όταν δεν διακρίνεται απειλητική κατάσταση η οποία μπορεί από στιγμή σε στιγμή να μετατραπεί σε προσβολή.

  http://policenet.gr/article/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-8-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

   

   

  ΠΟΙΑ είναι τα δικαιωματα μας σε περιπτωση κλοπής της οικίας μας; – Νόμιμη άμυνα… 

  Γραφει ο Χρήστος Ηλ.Τσιχλης Δικηγορος Αθηνων…Ο ποινικός κώδικας ορίζει ρητά ότι δεν είναι αδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση αμυνας δηλαδη δεν τιμωρείται…

  Ο νομικός ορισμός της άμυνας είναι ο εξής: άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει κάποιος για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ‘η αλλον απο αδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον του. Από τον ορισμό αυτό προκύπτουν κάποιες βασικές αρχές που ισχύουν στη νόμιμη άμυνα προκειμένου αυτή να μην τιμωρηθεί. Καταρχάς θα πρέπει η εναντίον μας επίθεση να είναι άδικη και παράνομη. Ετσι π.χ.καποιος που πυροβολεί αστυνομικο που φέρει εντολή εισαγγελέα ‘η δικαστικό κλητήρα που έρχεται να του κατασχέσει πράγματα δεν είναι σε αμυνα διοτι οι ανωτέρω λειτουργούν στα πλαίσια του νομου. Θα πρέπει αμυνα και επίθεση να ταυτίζονται χρονικά ‘η τουλάχιστον να είναι πολύ κοντά π.χ.δεν νοείται αμυνα εαν το θύμα πυροβολήσει τον δραστη μια εβδομαδα μετα.

  Η αμυνα οφείλει να είναι η αναγκαια.Αν έχουμε υπέρβαση του αναγκαίου ορίου και μέτρου η πράξη αμυνας ενδέχεται να τιμωρηθεί π.χ. αν κάποιος μας επιτεθεί λεκτικά ,η αμυνα με πυροβολισμό θα τιμωρηθεί για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

  Κριτήρια για το αναγκαιο μετρο της αμυνας είναι η επικινδυνοτητα ,το είδος,ο τρόπος και η ένταση της επίθεσης,η βλαβη που επεδίωκε ο επιτιθέμενος. Οταν κάποιος υπερβαίνει το μετρο της αμυνας,τιμωρείται αν η υπέρβαση έγινε με πρόθεση,με ποινή ελαττωμένη,ενώ αν έγινε η υπέρβαση απο αμέλεια,με την ποινή που προβλέπεται για το αντίστοιχο έγκλημα αμελειας. Αν η υπέρβαση οφείλεται στον φόβο ή την ταραχή που του προκάλεσε η επίθεση,τότε μένει ατιμώρητος π.χ.αν διαπιστώσει έντρομος μέσα στην νύχτα ότι έχει μπει διαρρήκτης στην οικία του και τον πυροβολήσει,ακομα και αν ο επίδοξος ληστής ήταν άοπλος,τότε ο αμυνόμενος θα κριθεί ατιμώρητος. Ο αμυνόμενος μπορεί να τιμωρηθεί για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Δεν συνιστούν όπλα τα μαχαίρια που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή χρήση. Η κατοχή όπλων είναι γενικά παράνομη,εκτός αν ο κάτοχος έχει εφοδιαστεί με ειδική άδεια απο την οικεία αστυνομική αρχή. Δεν απαιτείται άδεια για κατοχή αεροβόλου ‘η ψαροντούφεκου. – See more at: http://www.newsone.gr/lifestyle/1183620-pia-inai-ta-dikaiomata-mas-se-periptosi-klopis-tis-ikias-mas-nomimi-amina#sthash.oEmsKVHh.dpuf

   

   
  Νόμιμη άμυνα εναντίον ληστών
  Του Αλέξανδρου Κατσαντώνη (δικηγόρου και καθηγητή Ποινικού Δικαίου) από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (17/6/2012)

  Συντάραξε την κοινή γνώμη ο νεαρός φοιτητής ο οποίος πριν από λίγες ημέρες πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε ένανΑλβανό ληστή που μπήκε στο σπίτι όπου ζούσε με τους γονείςτου κρατώντας ένα μαχαίρι για να του ληστέψει.

  Και τι δεν γράφτηκε για το περιστατικό αυτό! Οτι μέσα στον ίδιοχρόνο είχαν ξαναμπεί ληστές άλλες δύο φορές και ότι ο νεαρός ζούσε με τον φόβο μια νέας επίθεσης. Οτι δεν ήταν κανένα παλιόπαιδο, αλλά ένα καλό και ευγενικό παιδί, φοιτητής τηςΚτηνιατρικής. Οτι είδε τον ληστή να απειλεί την μητέρα του με το μαχαίρι που κρατούσε. Οτι… σκόνταψε κι έπεσε, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο κ.ο.κ.

  Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι τελείως περιττά, διότι το περιστατικό δικαιούται της ίδιας νομικής- ποινικήςμεταχείρισης, ακόμα κι αν ο ληστής είχε ξαναμπεί στο σπίτι όχι δύο, αλλά δέκα φορές, αν ο νεαρός δεν ήταν «ευγενικός φοιτητής», αλλά 60χρονος αργόσχολος, ακόμα κι αν δεν είχε«σκοντάψει», αλλά με τον απολύτως δικαιολογημένο τρόμο ότι κινδυνεύει η ζωή του και η ζωή των γονιών του από τον οπλισμένο ληστή, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον οπλισμένο με φονικό όπλο εισβολέα και μάλιστα ηθελημένα. Εναν εντελώ άγνωστό του εγκληματία, αγνώστου βαθμού αγριότητας, γνωρίζοντας μόνο το πλήθος πρόσφατων περιστατικών, κατά τα οποία ληστές σκότωσαν αθώους ανθρώπους, εισβάλοντας στασπίτια τους, για να τους αφαιρέσουν λίγα ευρώ.

  Ειδικότερα: κατά το ισχύον ποινικό δίκαιο (άρθρο 22 Ποινικού Κώδικα), αποκλείεται ο άδικος χαρακτήρας της πράξης, ακόμα καιτης ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε περίπτωση που συντρέχει άμυνα, δηλαδή «αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου, στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή άλλον από παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον τους».

  Η νομική βάση της άμυνας, ως λόγου που αποκλείει τον άδικοχαρακτήρα της  πράξης, είναι η τήρηση της «Αρχής τηςδιαφύλαξης του επικρατέστερου εννόμου αγαθού».

  Ο αμυνόμενος τίθεται χωρίς να φταίει ο ίδιος σε τίποτα προ του διλήμματος να προσβάλει έννομο αγαθό του αδίκωςεπιτιθέμενου ή να ανεχθεί την προσβολή του δικού του έννομου αγαθού, που μπορεί και να είναι το αγαθό της ζωήςτου, από τον αδίκως επιτιθέμενο. Λαμβανομένου δε υπόψη ότι το έννομο αγαθό που κινδυνεύει είναι η ίδια η ζωή του αμυνόμενου και αυτή των οικείων του, η απάντηση στο ερώτημα, αν το αγαθό της ζωής του επιτιθέμενου ληστή είναι επικρατέστερο των εννόμων αγαθών του αμυνόμενου, είναι στην περίπτωσή μαςκαταφανώς αρνητική.  

  Δυστυχώς τίποτα απολύτως δεν μπορεί να καθησυχάσει τον αμυνόμενο, ότι ο επιτιθέμενος άγνωστος ληστής έχει την αγαθή πρόθεση να… σεβαστεί τη ζωή των ανθρώπων στο σπίτι των οποίων εισβάλλει τη νύχτα, οπλισμένος με φονικό όπλο. Η σκνή εξελίσσεται στιγμιαία και κάθε αστυνομικήπαρέμβαση είναι αδιανόητη. Η στάθμιση από τον αμυνόμενο των αγαθών που συγκρούονται και η αναγκαία προσβολή των αγαθών του επιτιθέμενου ληστή, για την εξουδετέρωση της επίθεσής του,είναι σχεδόν ταυτόχρονες.

  Είναι απολύτως σαφής η βούληση του νόμου υπέρ του δεχόμενου την άδικη επίθεση αμυνόμενου. Τούτο συνάγεται από τον Ποινικό Κώδικα (παρ. 23), σύμφωνα με τον οποίο «ακόμα και σεπεριπτώσεις υπέρβασης των ορίων της άμυνας μένει ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση», αν ο αμυνόμενος «ενήργησε με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας του φόβουή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση». Υπάρχει νομικήδιαφορά στην εκτίμηση των δύο συμπεριφορών, αλλά και η πρώτηκαι η δεύτερη οδηγούν στο ατιμώρητο.

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει ο άνθρωπος που δεν θα καταλαμβάνετο από τρόμο, ξυπνώντας βίαια και βλέποντας έναν οπλισμένο(συνήθως με καλάσνικοφ) άγνωστο να απειλεί την ζωή του.

  Αν, λοιπόν, συμπίπτει ο αφυπνισθείς να είναι και οπλισμένος,τότε τα πράγματα δεν έχουν πολλές πιθανότητες να τελειώσουν…χριστιανικά

  http://redskywarning.blogspot.gr/2012/06/blog-post_17.html


  «Και συ Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

  Διονύσιος Σολωμός,  Προς Επτανησίους

  Αρχή άνδρα δείκνυσι                                                             Φιλικά Μάριος – Prowler ®  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  26/11/2003

  Αρ. μηνυμάτων:
  5603
  Prowler ® στις #499110

  Σημαντικότατο βέβαια είναι τα ……. κότσια!!!

  Αν έχεις ενδοιασμούς να τραυματίσεις άνθρωπο…. κάτσε στ’ αυγά σου και ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΟΠΛΑ!

  θα βρεθείς ΕΣΥ χτυπημένος γιατί ο “άλλος¨που μπαίνει στο σπίτι σου, οπλισμένος νυχτιάτικα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ!!!

  τουτέστιν:

  Βρε μάγκα το μαχαίρι σου
  για να το κουσουμάρεις
  Πρέπει να έχεις την ψυχή
  φιγουρατζή, καρδιά για να το βγάλεις

  Αλλού να πας φιγουρατζή
  να κάνεις τη φιγούρα
  Γιατί κι εγώ φουμάρισα
  φιγουρατζή, κι έχω τρελή μαστούρα

  Στο ‘πα να κάτσεις φρόνιμα
  γιατί θα σε τσακίσω
  θα ‘ρθω με το κουμπούρι μου
  φιγουρατζή και θα σε ξεφτιλίσω

  Σε μένα δεν περνάν αυτά
  και κρύψε το σπαθί σου
  Γιατί μαστούρης θα γίνω
  φιγουρατζή, και θα ‘ρθω στο τσαρδί σου

  https://www.youtube.com/watch?v=NEnCvzL4IWc


  «Και συ Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

  Διονύσιος Σολωμός,  Προς Επτανησίους

  Αρχή άνδρα δείκνυσι                                                             Φιλικά Μάριος – Prowler ®


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  27/10/2009

  Αρ. μηνυμάτων:
  3644
  manosbmw στις #499126

  μπράβο μάριε πολύ ωραίο σωστό και πρέπει να διαβαστεί απο όλους αυτο που ανέβασες.

  Εγώ θέλω να σταθώ (μακριά απο όλους) οταν υπάρχει εισβολή στο σπίτι απο κλεφτη η οποιονδήποτε άλλο ”απροσκλητο επισκεπτη”

  οταν έγινε το περιστατικό στην παιανία με τους κλέφτες που είχαν ριμάξει τα γύρω σπίτια και ένας συναθρωπός μας πήρε το όπλο και έριξε στον κλέφτη και τον σκότωσε μου έδωσε την αφορμη να ρωτήσω έναν καλό φίλο που είναι και εισαγγελέας τι γίνετε σε αυτές της περιπτώσεις

  Η απαντησή του ήταν η εξής:

  1)δεν ρίχνουμε ποτέ σε κλέφτη που είναι έξω απο την κύρια πόρτα του σπιτιού,εάν ρίξουμε στον κλέφτη απο την καγκελόπορτα του δρόμου μέχρι και την εσωτερική πόρτα του σπίτιού θα καταδικαστούμε για το λόγο οτι δεν έχει παραβιάσει την εσωτερική πόρτα του σπιτιού,που απο εκείνη την πόρτα και μέσα πιάνετε σαν άσυλο του καθε πολίτη γιαυτό και δεν μπωρει να το παραβιάσει κανένας,μόνο ο εισαγγελέας με εντολή του μπωρεί.

  2)δεν ρίχνουμε ποτέ απο πίσω στον ”απροσκλητο επιστέπτη” (γιατί αυτο μας δείχνει οτι το βάζει στα ποδια ο”απροσκλητος επισκεπτης”και δεν θέλει συμπλοκη μαζί μας)οπότε αν του ρίξουμε απο πίσω ακόμα και μέσα στο σπίτι να είναι θεωρείται πρόθεση να του κάνουμε κακο και είναι στην κρίση του δικαστηρίου η ποινή.

  3)και μέσα στο σπιτι να ρίξουμε σε έναν ”απροσκλητο επισκεπτη” και δεν τον σκοτώσουμε αλλα του κανουμε μικρη ζημιά και με νομιμο το οπλο θα πάμε αυτόφωρο και μετά παμε και στο δικαστήριο 100% (ασχέτος αν το δικαστήριο μας αθωωσει επειδή είμασταν σε αυτοάμυνα,γιατί έτσι είναι ο νόμος στην ελλάδα)και υπάρχει περίπτωση να φαμε καμπάνα γιατι χρεισημοποιήσαμε το νομιμο όπλο μας σε όλες της περιπτώσεις.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  6/10/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  256
  Μιχάλης Rem870 στις #499159

  Τι γίνεται άραγε αν γεμίσεις μια χράπα-χρούπα με 7-8 law enforcement καουτσούκ φυσίγγια και τα αδειάσεις όλα πάνω στον κλέφτη που σε ικετεύει να μην πυροβολήσεις;

  Θα πας αυτόφωρο γιατί το μετάνιωσε όταν είδε την κάννη; Όταν το κράτος μπερδεύει το νόμο περί όπλων με το νόμο περί θήρας και αδιαφορεί για το άσυλο ή θεωρεί καταρχήν τρομοκράτη, τον αμυνόμενο μέσα στο σπίτι του (!!!), τότε ο καθένας μας καταλαβαίνει τι μπορεί να του συμβεί στην σουρεαλιστική αυτή χώρα μας…


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  13/10/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  419
  Twist στις #499164

  Όπως δεν αξίζει να πεθάνεις για μια τηλεόραση, έτσι δεν αξίζει να σκοτώσεις για μια τηλεόραση. Υποθέτοντας βέβαια πως στο παρόν forum δεν υπάρχουν εφοπλιστές, που έτσι κι αλλιώς θα είχαν προνοήσει για την ασφάλεια τόσο την δική τους όσο και των υπαρχόντων τους.

  Σε κάθε περίπτωση ο κλέφτης – ειδικά κατά τις ώρες ύπνου – έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Ωστόσο σε κάθε σπίτι υπάρχει (πέραν των όπλων) πληθώρα αμυντικού εξοπλισμού. Για παράδειγμα, σας έχουν ψεκάσει στα μάτια με λακ που χρησιμοποιούν οι γυναίκες στα μαλλιά τους;

   

  Θανάσης


  Θανάσης


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  6/10/2013

  Αρ. μηνυμάτων:
  256
  Μιχάλης Rem870 στις #499172

  Το προφίλ των ληστών έχει αλλάξει τη σήμερον ημέρα, όπως παρακολουθώ στα δελτία ειδήσεων: φιμώνουν και βασανίζουν παππούδια για τη σύνταξη τους και αν δεν τη βρουν κρυμμένη στο σπίτι (τη σύνταξη) σε σκοτώνουν επειδή δεν τους έδωσες παρά τα 50€ που είχες στο πορτοφόλι…

  Έχω κάνει διάφορα σενάρια στο μυαλό μου, όχι για να σώσω την τηλεόραση, αλλά για να μη δω τη μικρή μου Σταυ… ή Μαρ… στα κανάλια και δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι είναι καλύτερο να κάνω αν αντιληφθώ εισβολή από ληστή βραδιάτικα. Τώρα αν με πιάσει στον ύπνο, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Σε κάθε περίπτωση, κάποιος που έχει μικρά παιδιά στο σπίτι, μάλλον πρέπει να αντιδράσει κάπως. Ο συνταξιούχος άνω των 70 ετών, μάλλον δεν θα μπορεί έτσι κι αλλιώς.


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  4/12/2015

  Αρ. μηνυμάτων:
  16
  Sentinel ® στις #499222

  Ωραία και χρήσιμο το θέμα αλλά εάν μπει εισβάλει κάποιος στο σπίτι μου, τότε το τελευταίο που θα σκεφτώ είναι οι κυρώσεις του νομού…!
  Ίσως το σκέφτω όταν τον έχω βγάλει εκτός μάχης και είναι η οικογένεια μου καλά!


  "παν μέτρον άριστον" Sentinel ®


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  18/9/2014

  Αρ. μηνυμάτων:
  186
  DENTIST στις #499253

  Ευγε Prowler,υπεροχα και διαφωτιστικα τα οσα εγραψες!manosbmw,oτι και να λεει ο εισαγγελευς,ο παππους μου ελεγε την παροιμια:”αν δε γινεται να το αποφυγεις,καλυτερα να σε συνοδεψουν χωροφυλακες,ΠΑΡΑ ΠΑΠΑΔΕΣ!”.Γεια σε ολους σας! :bye:


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  26/11/2003

  Αρ. μηνυμάτων:
  5603
  Prowler ® στις #499257

  ή αλλιώς καλύτερα να κλάψει η μάνα του άλλου παρά η δική μου  😥  😥  😥


  «Και συ Λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

  Διονύσιος Σολωμός,  Προς Επτανησίους

  Αρχή άνδρα δείκνυσι                                                             Φιλικά Μάριος – Prowler ®


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  27/10/2009

  Αρ. μηνυμάτων:
  3644
  manosbmw στις #499274

  χαχαχαχαχαχα δικιο έχετε και οι δύο DENTIST και μάριε :good:   :good:   :good:


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  14/10/2011

  Αρ. μηνυμάτων:
  454
  Crellion στις #499303

  Δεν υπάρχουν εύκολα και καλά ξεμπερδέματα σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Εγώ ΑΝ προλάβαινα θα έριχνα στο ψαχνό γιατί κοιμάται δίπλα το παιδί μου και δεν έχω διακίωμα να θυσιάσω τη ζωή του για να γλυτώσω την πιθανότητα της φυλακής για εμένα.

  Σίγουρα πάντως αν σας δει με την καραμπίνα στα χέρια και το βάλει στα πόδια μην ρίξετε γιατί αν (δεν μπορώ να μπω σε παραδείγματα γιατί δεν μπορώ να δώσω συμβουλές για παράνομες πράξεις!) “αποδειχθεί” (που στα ποινικά δικαστήρια κάποτε σημαίνει και σκέτα “πιθανολογηθεί”) ότι γύρισε πλάτη και έτρεχε να φύγει τότε η άδικη επίθεση έχει τελειώσει τη στιγμή του πυροβολισμού και άρα έχουμε δολοφονία “εν βρασμώ ψυχής” και όχι άμυνα.

  Φυσικά θα πει κάποιος ότι “αυτός έτρεχε να φύγει αλλά αύριο που θα κοιμάμαι θα ξαναμπει και δεν θα ξυπνήσω ποτέ” … δυστυχώς ( ή ευτυχώς) ο Νόμος δεν παραδέχεται αυτό το σκεπτικό.

   

  Προς γνώση και … συμμόρφωση!

   


  Berreta (?) Belmonte II
  Fabarm Axis Field (Steel)


  Συμμετέχων
  Ημ. εγγραφής:
  12/3/2004

  Αρ. μηνυμάτων:
  5003
  MICHEL123GR στις #499375

  Λίγο πολύ όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να αποδείξουμε στο δικαστήριο ότι αμυνόμαστε, η ότι λειτουργήσαμε σε κατάσταση πανικού και σοκ από την επίθεση του κακοποιού,

  στην περίπτωση της άμυνας θα πρέπει να αποδείξουμε ότι χρησιμοποιήσαμε μέχρι του ίδιου επιπέδου όπλου, δηλαδή μαχαίρι αυτός, μαχαίρι και εμείς, πυροβόλο όπλο αυτός πυροβόλο όπλο και εμείς….

  στην περίπτωση του πανικού και του σοκ με πυροβόλο όπλο και με πιθανή εξοστράκιση του βλήματος μάλλον την γλιτώνουμε, αλλά για ποιο εξειδικευμένα καλό να ρωτήσουμε δικηγόρο για αυτό το θέμα.

  Τέλος πάντων βάλτε και κανά συναγερμό στο σπίτι γιατί η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη…

   


  Μιχάλης

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων