ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΗΜΙΑΙΜΟ

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Posted In: Δείκτες

  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/09/2015
    Αρ. μηνυμάτων:
    6
    klasikos21 στις #490794

    Γεια σας.Ειμαι νεος στο χωρο,κυνηγαω 4 χρονια αλλα μονο φετος με σκυλο.Το σκυλι είναι ημιαιμο ποιντερ με σετερ 1 χρονου περιπου.Το πρόβλημα είναι ότι στο βουνο ο σκυλος κανει ότι του καπνισει,συμπεριφορα που δεν εμφανιζει στο σπιτι.Ανειγεται τοσο πολύ που χανω τελειος την επαφη μαζι του,γυρηζει για λιγο και μετα εξαφανίζεται παλι.Εχω δοκιμασει τα παντα εκτος από κολαρο εκπαιδευσης που σκέφτομαι να αγορασω τωρα.Θα βοηθησει η θα τα κανω χειροτερα?


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/10/2014
    Αρ. μηνυμάτων:
    78
    dean52 στις #490856

    Νέος και άπειρος κυνηγός με κουτάβι 1 έτους. Καταστροφικός συνδυασμός.
    Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.
    Πάντως μακριά από κολάρο, ειδικά εσύ. Μόνο ζημια θα κάνεις.
    Δεν μας λες πολλά.
    Ειναι το σκυλί πολυ ανοιχτό γενικά;
    Έχει φερμαρει άγριο θήραμα;
    Ήμερο;
    Εκει που το πας εχει ζαρκάδια;
    Το πιθανότερο πάντως ειναι ότι εχεις ένα ανοιχτο σκυλί, που δεν αναγνωρίζει αφεντικό ή τουλάχιστον ότι εχουν βγει μαζι και για ποιο λόγο στο βουνο.
    Μην απελπίζεσαι. Πήγαινε το στον κάμπο για ορτύκια (του χρονου ισως) και προσπάθησε συνεχως να το σπάσεις , μην το αφήνεις να απομακρύνεται.
    Το κυνηγι με πολυ ανοιχτα σκυλια δεν ταιριάζει σε όλους . Θέλει γερά νεύρα να το περιμένεις καθε 10 -15 λεπτα (οταν ωριμάσει).
    Μη θεωρήσεις ποτε οτι φταιει σε κατι το οτι ειναι υβρίδιο. Αν ειναι απο καλούς γονεις, μονο θετικό ειναι. Το προβλημα θα ειναι στους πιθανούς απογόνους του.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #490857

    το πήρες ενός χρονού ή το είχες από κουτάβι;Έχει εκπαιδευθεί ο σκύλος;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/09/2015
    Αρ. μηνυμάτων:
    6
    klasikos21 στις #490875

    <p style=”text-align: center;”>καταρχας σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Ας τα παρουμε τα πραγματα από την αρχη.Λογο ελειψης χρηματων δεν εψαχνα να αγορασω σκυλο αλλα να μου χαρισουν,όπως και εγινε.Το πηρα όταν ηταν 3 μηνων και το “εκπαιδευω”μονος μου.Φερμαρει όλα τα οικόσιτα ζωα που εχω,περδικες γατες κουνελια.Αγριο θήραμα δεν εχει φερμαρει ακομα.Σε γενικες γραμες δειχνει καποια καλα στοιχεια αλλα δεν καταλαβαινω γιατι στο σπιτι εκτελεί σχεδόν ολες τις εντολες που του δινω,στο βουνο μου συμπεριφέρεται λες και είμαι αορατος.Μαλον συμβαινει αυτό πουλεει ο φιλος παραπανω ότι δεν εχει καταλαβει για ποιο λογο εχουμε παει εκει μαζι.Νομιζω ότι με το κολαρο και με πολύ προσεκτικη χρηση του θα του υπενθυμιζω ότι θα πρεπει να συνεργάζεται μαζι μου και όχι να κανει του κεφαλιου του.</p>

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #490878

    Ρώτησα για την εκπαίδευση γιατί αν ο σκύλος ήξερε το έλα ή το κάλεσμα με την σφυρίχτρα θα γυρνούσε λογικά!!!Επίσης θα ήθελα να σου αναφέρω μία περίπτωση,έχει εξαφανιστεί ο σκύλος δεν τον ακούς και αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις το κολάρο,ποιος σου εξασφαλίζει ότι ο σκύλος εκείνη την στιγμή δεν είναι σε φέρμα ή ξεσήκωσε μία μπεκάτσα και τρέχει πίσω της ή δεν καταδιώκει ένα λαγό ή είναι στην επιστροφή για εσένα;;;;

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    26/11/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    5753
    Prowler ® στις #490879

    κατ’ αρχήν καλώς όρισες στην παρέα φίλε Κλασικέ (αν θέλεις γράψε το όνομά σου για να σε προσφωνούμε!)

    στην ουσία τώρα:

    Μ Α Κ Ρ Υ Α   Α Π Ο   Κ Ο Λ  Α Ρ Ο :negative:

    θα τον καταστρέψεις ΣΙΓΟΥΡΑ λόγω απειρίας! 😥

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ποια είναι η “προσεκτική χρήση” του κολάρου φίλε μου :negative:

    Από την φύση του ο σκύλος σου είναι “ανοιχτής” έρευνας αν επιστρέφει κοντά σου κάθε 3-5 λεπτά, για να “λάβει επαφή” μαζί σου, δεν υπάρχει πρόβλημα! 😉

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/09/2015
    Αρ. μηνυμάτων:
    6
    klasikos21 στις #490893

    Δεν μπορω παρα να συμφωνισω με όλα τα  επιχειρηματα που  εγραψαν οι φιλοι παραπανω.Μαλον θα πρεπει να συμβιβαστω με αυτό το”κουσουρι”του σκυλου μου και να βρω μεσα από συχνες εξοδους τροπο να συνεργαστούμε.Απλως νομιζα ότι θα ηταν ευκολο να κανεις ένα ποιντερ να συμπεριφέρεται σαν επανιελ αλλα φυσικα αυτό δεν γινεται με τιποτα.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    19/10/2006
    Αρ. μηνυμάτων:
    956
    Τσαμπούκος Γεώργιος στις #490894

    Το να κάνεις τον σκύλο σου να ερευνα σε αποστάσεις επανιέλ είναι άλλο πράγμα από το εξαφανίζεται…αν συμπαιρένω καλά δεν έχει εκπαιδευτεί σωστά,γιατί αλλιώς θα ερχόταν στο κάλεσμα σου.Το ότι εκτελεί μία εντολή στο σπίτι μέχρι να την εκτελεί παντού και πάντα έχει πολύ δρόμο…χρειάζεται σταδιακη αύξηση δυσκολίας και αντιπερισπασμών πολύ περιληπτικά.για αυτό σε ρώτησα αν ο σκύλος έχει εκπαιδευθεί γιατί δεν βρίσκω το λόγο να το αποδεχθείς σαν κουσουρι

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    23/10/2014
    Αρ. μηνυμάτων:
    78
    dean52 στις #490904

    Το 2008 , τις καλες εποχες, αγόρασα ένα κουτάβι αρσενικό σεττερ 1000ευρω. Από τον καλύτερο, ακόμα και σήμερα κυνοτροφο σκύλων βουνού.
    Πολυ ειλικρινά μου ειπε μην το παρεις, ειναι πολυ πολυ ανοιχτο, έμεινε μαζι με άλλο ένα απο γέννα που την εκανα για αγώνες βουνού και ανοιχτη έρευνα. Ήθελα όμως να κυνηγήσω πολυ περδικα και το πηρα.
    Στην πράξη όπως όλοι κυνηγάω κυριως μπεκατσα αλλα δεν το μετάνιωσα ποτέ
    6 μηνών φερμαρε τη μια μπεκατσα μετα την άλλη , ενω ειχε μυρίσει και φερμαρει μονο δυο περιστέρια σε κλουβάκι με σχοινί.(οτι πληρώνεις παιρνεις)
    Τωρα 7 ετων το άφησα προχθες στο Ζαχαράκι στην κορυφή και σε μια ωρα ήξερα ποσες και που μπεκατσες ειχε το βουνο εκεινη τη μερα. Ειχε λοιπον 7.
    Εγω πηγα κοντα μονο στη μια , την τουφεκισα και δεν την πηρα.
    Ακομι και εκείνες που δεν δέχονταν αρχικα φερμα, τις ξαναβρίσκει γρηγορα και τις φερμαρει απο το απεναντι ρέμα. Χαχα.
    Εχω τη σπάνια τύχη να ζω με εναν τετοιο σκύλο. Παιρνω τις μισές μπεκατσες απο το θείο μου 76 ετων με επανιέλ στα πόδια του.
    Σπάνια του σφυρίζω, αλλα οταν το κάνω έρχεται σε 3 λεπτα. Δεν δοκίμασα ποτε να τον μαζέψω. Δεν θελω. Χάνεται (να μην ακους το κουδούνι του) μονο οταν παρει ζαρκάδια . Και αυτο για κανα 20 λεπτό.Γενικα εχει επιστροφές στο 10 λεπτό, αλλα αν δεν τελειώσει φαση με πουλι δεν έρχεται ποτε.
    Περιέργως στην πέρδικα διατηρεί τις ίδιες αποστάσεις, που λογω του τοπίου τον βλεπεις παντα.
    Για μενα το σκυλι δεν εχει κανενα προβλημα, το πρόβλημα το εχει το αφεντικό του που ειναι 53, ενω θα έπρεπε να ειναι 30 με τετοιο σκυλι.χαχαχαχα.
    Τα εγραψα αυτα γιατι πιστευω οτι περα απο αποψεις , ενα πραγματικο παράδειγμα βοηθαει περισσότερο.
    ΥΓ Αν μετα το πρωτο μισάωρο εχει επιστροφές στα 3-5 λεπτα. Μπαίνουμε στο αυτοκινητο και δρόμο. Δεν εχει πουλια σήμερα.(.&-)

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #490905

    Καλωσόρισες και καλορίζικος.

    Αυτό που αποκαλείς κουσούρι είναι αυτό που επιζητούν πολλοί παλιοί και έμπειροι κυνηγοί ιδίως για τις ορεινές.

    Συμφωνώ με όσα έγραψαν οι προηγούμενοι, ιδίως για το κολάρο.

    Ο σκύλος δεν είναι μεγάλος, ενός έτους θεωρείτε ακόμη κούταβος αυτό σημαίνει πως έχεις πολλά περιθώρια για να τον βελτιώσεις αλλά αυτό προϋποθέτει δουλειά. Το κολάρο δεν είναι το μαγικό ραβδάκι που μας απαλλάσσει από τον κόπο και τον χρόνο που οφείλουμε να ξοδέψουμε για να φτιάξουμε ένα κυνηγόσκυλο.

    Θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα σωστό πρόγραμμα, μακρυά από κυνηγότοπο και θηράματα. Να του μάθεις το “Έλα” το “Κάτσε” το “Στοπ” όχι μόνο γιατί είναι απολύτως απαραίτητα στην εκπαίδευση για την έρευνα αλλά κυρίως γιατί θα δημιουργηθεί ένας δεσμός μεταξύ σας που θα εξυπηρετεί την ΣΥΝεργασία. Θα αρχίσει να καταλαβαίνει πως δουλεύεται για κοινό στόχο.

    Να έχεις υπόψη σου πως όλοι οι σκύλοι (όχι μόνο ο δικός σου) όταν μάθουν μια νέα εντολή στο σπίτι την εκτελούν πολύ καλά αλλά με τον πρώτο περισπασμό στρέφονται προς αυτόν. Θα πρέπει λοιπόν, αφού μάθει μια εντολή (καταλάβει τι του ζητάς) στο σπίτι να την επαναλάβετε δεκάδες – εκατοντάδες (για να μη πω χιλιάδες) φορές, σε χίλια δυο μέρη, από τα πιο εύκολα και ελεγχόμενα μέχρι τα πιο δύσκολα και από τις πιο απλές περιπτώσεις μέχρι τις πιο σύνθετες, π.χ. να τον έχεις στο “κάτσε” ενώ κάποιος φίλος τον προκαλεί να φύγει από την θέση του με ένα μεζέ. Ο τρόπος εκμάθησης των σκύλων είναι η επανάληψη.

    Ένας περισπασμός είναι και η παρουσία μυρωδιών από θηράματα και ακόμη χειρότερα τα ίδια τα θηράματα. Γιαυτό προτείνω όταν τον εκπαιδεύεις στην ρύθμιση του πλάτους και του βάθους της έρευνας να είσαι σε χωράφια που δεν επισκέπτονται τα θηράματα. Να τον κρατάς σε κοντινές αποστάσεις για σετεροπόιντερ, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ “κοντινός”  εκτός και εάν “σακατέψεις” το αγγλικό ένστικτό του, πράγμα που δεν στο συνιστώ. Αν θέλεις ένα πολύ κοντινό σκύλο αντάλλαξέ το με ένα σκύλο κοντινών αποστάσεων στην έρευνα. Αν κατά την εκπαίδευση τον κρατάς όσο γίνεται κοντά, όταν στο κυνήγι θα πέσει στα πρώτα πουλιά  θα καταλάβει ποιες θα είναι οι αποστάσεις που θα πρέπει να φτάνει, δηλαδή θα ανοίξει πάλι από μόνος του αλλά τόσο όσο να έχετε επαφή.

    Τώρα το πως θα τα κάνεις αυτά; είναι μια άλλη ιστορία, προτείνω να διαβάσεις ένα βιβλίο, να δεις διάφορα βιντεάκια που υπάρχουν πολλά στο διαδίκτυο (αλλά να είναι από σωστούς επαγγελματίες, όχι τα καραγκιοζιλίκια που δείχνουν μερικοί). ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ να βρεις κάποιον έμπειρο κυνηγό που δίπλα του θα μάθεις να τα κάνεις πράξη.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #490906

    Ώσπου να ποστάρω αυτό που έγραψα ανέβηκε το ποστ του  dean52 που δικαιώνει πως για πολλούς είναι περιζήτητο ένας ανοικτός (και αποτελεσματικός) σκύλος.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    13/09/2015
    Αρ. μηνυμάτων:
    6
    klasikos21 στις #490919

    Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και για το χρονο που διαθέσατε για να μου εξηγήσετε καποια πραγματα.Θα προσπαθήσω να τα εφαρμοσω οσο καλυτερα μπορω.

Επισκόπηση 12 δημοσιεύσεων - 1 έως 12 (από 12 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων