προβλημα στη φερμα

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:
  • Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    22/10/2007
    Αρ. μηνυμάτων:
    19
    LYKOS30 στις #449320

    καλησπερα σας , εχω μια σκυλιτσα ποιντερ 15 μηνων , ειναι πολυ δυνατη ακριβως οπως την θελω ανοιγει και ψαχνει καλα…φετος την εβγαλα πρωτη φορα στην μπεκατσα μαζι με την πολυ εμπειρη δεκαχρονη σεττερινα μου , το προβλημα ειναι οτι οταν φερμαρει η μεγαλη η μικρη οπου και να ειναι ακουει το μπιμπερ και παει κοντα δεν κανει συναινεση, εκτος απο μια φορα για λιγο ,και ψαχνει με μανια να ξεσηκωσει το πουλι…ηθελα να ρωτησω τους ποιο εμπειρους πως μπορω να το διορθωσω αυτο, ευχαριστω προκαταβολικα….


    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    300
    EFKLIDIS στις #449460

    Φιλαρακι το ποιντερ μονου του . αυτη ειναι η λυση . και δεν θα εχεις κανενα προβλημα .

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    18/06/2009
    Αρ. μηνυμάτων:
    49
    woodcar στις #449463

    Συμφωνώ , πρέπει να βγάλεις το ποιντεράκι, μόνο του ,να πέσει σε πουλιά να τα φερμάρει και να τα ξεπετάξει .Να του φύγουν τα πουλιά μέσα στα μούτρα του .Ετσι θα ανέβει το πάθος του και μετά απο τρία τέσσερα πουλιά ,θα δείς (εάν είναι απο καλά αίματα) να ανεβαίνει προς το πουλί και θα φερμάρει σε μια καλή αποσταση .Τώρα που το βάζεις με το μεγάλο σκυλί υπάρχει περίπτωση και να ζηλεύη και να θέλει να πάει πρώτο αυτό πάνω στο θήραμα ,και φυσικά είναι και άπειρο .Μόνο του λοιπόν και όταν καθαρίζει πλέον το πουλί για πάρτυ του , τότε θα το βάλεις μαζί με το άλλο .Και εάν και τότε σου κάνει ζημιά ,υπάρχει ειδική εκπαίδευση που γίνεται ,άν και νομίζω δέν θα έχεις πρόβλημα .

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    16/10/2013
    Αρ. μηνυμάτων:
    6
    Πα’ι’κος στις #460825

    καλησπερα εχω παρει ενα σετερ απο φιλο που το αγορασε 18 μηνων. Τωρα είναι 3 ετων εχει τα στανταρ αλλα δεν το ηθελε γιατι το εβγαζε μαζι με τον σκυλο του τον αρσενικο που είναι το τέλειο μπεκατσόσκυλο απο αυτα που έχω δει. Απο εξόδους που έκανα στην πέρδικα την άνοιξη (ειναι το αγαπημένο μου κυνήγι) η σκύλα οταν φερμάρε την ωρα που την πλησίαζα οταν εκανα φασαρία απο πέτρες που σκάλωνα τσιταριζονταν λες και φοβόταν μην τυχων και της κλέψω το πούλι. Αποφάσισα να την ξαναβγάλω στο κυνηγι με την έναρξη του ορτυκιού που ότι συκώνει το ζωο θα το χτυπάω, έτσι νομίζω θα λυθεί το πρόβλημα. πιστεύω σωστά? Θα ήθελα τη βοήθειά σας γιάτι πραγματικα το σκύλί αξίζει.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    20/05/2003
    Αρ. μηνυμάτων:
    4107
    Kalliston Hellas στις #460829

    Αν τα ορτύκια είναι μέσα στα κυνηγητικά σου ενδιαφέροντα, και αν θα συνεχίσεις να τα κυνηγάς, ναι το τουφέκισμα τους (η ολοκληρωμένη κυνηγητική πράξη) αλλά κυρίως η συνεργασία σας θα έχει αποτέλεσμα και στην πέρδικα. Τα Σέττερς μου ποτέ δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ορτύκια αλλά ήταν εξαιρετικά σε πέρδικα και μπεκάτσα, πλην ενός. Έτσι αποφάσισα προ πολλών χρόνων να κυνηγώ ορτύκια με σπάνιελς. Αν δεν είσαι φανατικός των ορτυκιών, αλλά θα το κάνεις μόνο για διόρθωση του σκύλου σου, θα σου πρότεινα να μην το προσπαθήσεις.
    Αφού προσδιορίζεις πως η σκύλα σου σε ανταγωνίζεται (δεν σε εμπιστεύεται) ως προς το θήραμα, προσπάθησε πρώτα να βελτιώσεις τις σχέσεις σας δουλεύοντας μαζί, λίγη βασική υπακοή, λίγη έρευνα (χωρίς θήραμα), χωρίς εντάσεις και πιέσεις αλλά με πολλή ανταμοιβή (μπράβο, χάδια κλπ). Με πολλές βόλτες και παιχνίδια. Όταν, σε λίγες μέρες, καταλάβεις πως έχετε “δεθεί” λίγο παραπάνω, άρχισε εκπαιδευτικά στις ορεινές, πράγμα που θα σου συνιστούσα και αν πήγαινες για ορτύκια. Όταν φερμάρει μην βιάζεσαι, άστη να καταλάβει πως δεν την ανταγωνίζεσαι για να το ξεσηκώσεις, πλησίαζε την αργά, σταθερά, από το δεξί πλάι της, μίλα της σιγά και καθησυχαστικά, άσε την να ποντάρει, επέτρεψέ της για μια δυο φορές να το ξεπετάξει ποντάροντας δίπλα σου. Όχι περισσότερες από μια δυο φορές, μετά πέρνα μπροστά και ξεπέτα το πουλί εσύ (όπως κάνουμε πάντα) όσο γίνεται πιο ήρεμα και σταθερά, μιλώντας της καθησυχαστικά. Επαίνεσε πολύ μόλις σηκωθεί το πουλί. Μην το παρακάνεις στα εκπαιδευτικά με θήραμα γιατί θα την εξιτάρεις χωρίς να βάζει πουλί στο στόμα. Όταν αρχίσει το κυνήγι μετά από 2-3 πετυχημένα πουλιά θα σε αποδεχτεί πλήρως. Καλά κυνήγια.

    Συμμετέχων
    Ημ. εγγραφής:
    15/11/2012
    Αρ. μηνυμάτων:
    300
    EFKLIDIS στις #460833

    Συναδελφε η σκυλα δεν φοβαται μη της παρης το πουλι ,αλλα μη τυχον και φυγει και δεν το πιαση στο στομα της. Σωστα λεει ο κος Γιαννης εμπιστοσυνη και συνεργασια .Το σεττερ πρεπει να καταλαβει οτι χωρις τη παρουσια σου με [οπλο ]δεν μπορει να βαλη στο στομα του θηραμα ,δλδ ψαχνει βρισκη φερμαρη κραταει σωστη αποσταση απο το θηραμα για να μη φευγη ,περιμενη εσενα με οπλο να σηκωθη το θηραμα να ριξης και να παει να το πιαση. Για μενα η λυση ειναι πολλα κυνηγια να αποκτηση πολλες εμπειριες. Στα ορτυκια μη το βαζεις ,για μενα μονο με σκυλο που ξυλωνει τα παντα, η κυνηγατα με καλαμι ..

Επισκόπηση 6 δημοσιεύσεων - 1 έως 6 (από 6 συνολικά)
Απευθείας μετάβαση στη σελίδα:

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων